Sådan lejer du et lager – de 8 vigtigste trin

Når du beslutter dig for at leje et lager, er det essentielt at tage en velstruktureret tilgang til processen for at sikre, at du dækker alle aspekter. På denne måde undgår du unødvendige forsinkelser og sikrer, at din tid og energi bruges bedst muligt. Denne guide giver dig vejledning  de nødvendige trin for at leje et lager, så din søgeproces er gnidningsfri og effektiv.
7. september 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Sådan lejer du et lager – de 8 vigtigste trin

Når du beslutter dig for at leje et lager, er det essentielt at tage en velstruktureret tilgang til processen for at sikre, at du dækker alle aspekter. På denne måde undgår du unødvendige forsinkelser og sikrer, at din tid og energi bruges bedst muligt. Denne guide giver dig vejledning  de nødvendige trin for at leje et lager, så din søgeproces er gnidningsfri og effektiv.

Skal du i stedet udleje et lager, anbefaler vi at kigge på denne guide: Udlej dine lagerlokaler med 10 konkrete trin.

Trin 1: Vælg den ideelle placering til dit lager

Når du starter din søgen efter det perfekte lagerlokale, så overvej hvilken placering der er bedst:

 • Hvordan positionerer lagerlokalerne sig optimalt i forhold til dit forsyningsnetværk og din distributionsstrategi? Er nærhed til hovedveje, motorveje eller vigtige transportkorridorer afgørende?
 • Er det essentielt med gode vejforbindelser til lageret? Skal det være let tilgængeligt for større køretøjer som lastbiler og leveringsvogne?
 • Har du brug for generøs parkeringsplads til virksomhedens køretøjer, medarbejdere og gæster?
 • Hvis din virksomhed regelmæssigt håndterer internationale forsendelser, hvor afgørende er det så med nærhed til større lufthavne eller havneområder?

Trin 2: Specificer dine lagerbehov og præferencer

På samme måde som når du lejer et kontorlokale, skal du have et klart billede af, hvad dit lager skal kunne tilbyde. Overvej spørgsmål som:

 • Hvor stor en lagerkapacitet er du på udkig efter? Overvej både dit aktuelle behov og eventuel ekspansion i fremtiden.
 • Er der specifikke faciliteter du behøver, såsom kølelagre, frysefaciliteter eller særlige opbevaringsområder til farligt materiale?
 • Er der brug for yderligere faciliteter, såsom områder dedikeret til reolopbevaring, pakning, eller måske endda integrerede kontorlokaler?

Trin 3: Start din søgning efter det ideelle lager til leje

Med dine nøjagtige behov og ønsker fastlagt, kan du nu påbegynde søgningen efter det perfekte lager til leje. Udforsk forskellige søgemetoder, herunder:

Trin 4: Grundig inspektion af potentielle lagerlejemål

Efter du har sammenstillet en liste med potentielle lagerlokaler, bør du prioritere personlige besøg for at grundigt vurdere hvert enkelt sted. Under besøget bør du være opmærksom på flere aspekter:

 • Er lagerets samlede areal tilstrækkeligt for din virksomheds behov? Overvej også hvordan lagerets indre planløsning matcher op med dine lager- og logistikprocesser.
 • Befinder lageret sig i en acceptabel stand? Tjek ikke kun overflader, men vurder bygningens generelle tilstand, herunder tag og fundament.
 • Er der etablerede sikkerhedsforanstaltninger, såsom CCTV overvågning, systemer for adgangskontrol, og tilstrækkelige brandbekæmpelsesmidler?
 • Vurder de eksterne omgivelser. Er det overordnede område sikkert, og findes der generøs plads til at imødekomme både lastbiltrafik og kundeparkering?

Trin 5: Detaljeret forhandling af lagerlejekontrakten

Efter du har valgt dit ideelle lager, er næste skridt at forhandle lejekontrakten. Det er kritisk at være minutiøs og sørge for at inkludere nøglepunkter som:

 • Den præcise lejepris, samt hvilke betalingsbetingelser der gælder.
 • Længden af lejeperioden og specifikke betingelser for opsigelse.
 • Alle ønskede tilføjelser, ændringer eller forbedringer af lokalets tilstand, som skal foretages før du flytter ind.
 • Klarhed om hvem der bærer ansvaret for vedligeholdelse, reparationer og eventuelle opgraderinger.

Trin 6: Foretag depositumbetalingen og underskriv kontrakten

Efter vellykkede forhandlinger, er det tid til at betale det aftalte depositum og formelt underskrive lejekontrakten. I alle kontraktlige aftaler, er det essentielt at forstå alle vilkårene detaljeret, før du binder dig. Det anbefales altid at konsultere en juridisk ekspert, inden du underskriver enhver form for kontrakt.

Trin 7: Personlig tilpasning og funktionel indretning af lageret

Når alle kontraktmæssige aspekter er afklaret, kan du tage fat på at skræddersy lageret til dine specifikke behov. Dette kan indebære opstilling af reolsystemer, installation af det nødvendige udstyr, implementering af sikkerhedsprotokoller og optimering af den interne logistik. Som hjælp har vi skabt en guide: Flytteguide: Tjekliste til flytning af lagerlokale, som kan guide dig gennem processen. Yderligere kan du finde nyttige tips i vores detaljerede guide: Maksimer din lagerplads med disse 12 trin.

Trin 8: Tag officielt dit nye lager i brug

Nu er tiden endelig inde til at påbegynde driften på din nye lageradresse. Sørg for at alt udstyr fungerer optimalt, alle processer er på plads, og du er klar til effektivt at administrere lagerets dag-til-dag aktiviteter.

Ofte stillede spørgsmål