Farums erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Farum er en af Danmarks største erhvervsbyer med mere end 10.000 arbejdspladser. Byen er præget af en bred vifte af industrier, herunder fremstilling, IT, service og handel.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Farums erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Farum er en af Danmarks største erhvervsbyer med mere end 10.000 arbejdspladser. Byen er præget af en bred vifte af industrier, herunder fremstilling, IT, service og handel.

Farum som erhvervsby

Farum har en lang tradition for produktion, og byen er hjemsted for en række store virksomheder inden for blandt andet fødevareproduktion, metalindustri og emballage. I de senere år har it-branchen også vundet indpas i Farum, og i dag huser byen en række it-virksomheder.

Farum er også en vigtig handelsby, og byen har et stort handelscentrum med over 100 butikker. Byen er også hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder banker, forsikringsselskaber og advokatfirmaer.

Farum er en attraktiv erhvervsdestination, og byen har en række fordele at byde på. Byen har en central beliggenhed i Nordsjælland, og byen er let tilgængelig via motorvej og offentlig transport. Farum har desuden et godt udbud af uddannelses- og fritidstilbud, som gør byen attraktiv for både ansatte og familier.

Her er nogle af de vigtigste forretningsområder i Farum:

 1. Produktion: Fødevareproduktion, metalindustri, emballage
 2. DET: Software, hardware, service
 3. Tjenester: Handel, bank, forsikring, advokat

Farum er en erhvervsby i vækst, og byen har potentiale til at blive endnu større i fremtiden.

Transportforhold i Farum

Farum er let tilgængeligt via motorvejen, og byen ligger kun 15 minutter fra Københavns centrum. Der er også gode offentlige transportmuligheder til Farum, og byen har direkte togforbindelse til København og Helsingør.

 1. Motorvejen: Farum ligger tæt på motorvej E47, som forbinder København med Helsingør. Motorvejen giver hurtig og nem adgang til Farum for virksomheder, der skal transportere varer eller medarbejdere til andre dele af Danmark eller Europa.
 2. Offentlig transport: Farum har direkte togforbindelse til København og Helsingør. Toget kører hvert 15. minut i myldretiden og hvert 30. minut uden for myldretiden. Der er også gode busforbindelser til Farum fra både København og Helsingør.
 3. Cykelstier: Farum har et godt udvalg af cykelstier, der gør det nemt at cykle til og fra arbejde eller studie. Der er også en cykelrute til København, som tager omkring 45 minutter at cykle.
 4. Parkering: Der er gode muligheder for parkering i Farum, både i midtbyen og i de omkringliggende erhvervsområder. Der er både offentlig parkering og private parkeringspladser til rådighed.

Samlet set er transportforholdene i Farum gode for virksomhederne. Byen er let tilgængelig via motorvej og offentlig transport, ligesom der er gode muligheder for parkering. Det gør Farum til en attraktiv destination for virksomheder, der skal transportere varer eller medarbejdere.

Vigtige tal om Lighthouse (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Farum og Farums erhvervsliv:

 1. Forretning: Farum er en af Danmarks største erhvervsbyer med mere end 10.000 arbejdspladser.
 2. Økonomi: Farums BNP er omkring 10 mia. kr.
 3. Skatteindtægter: Farums skatteindtægter er ca. 2,5 mia. kr.
 4. Befolkning: Farums befolkning er omkring 40.000 indbyggere og vokser med omkring 1 % om året.

Disse tal viser, at Farum er en attraktiv by for både erhverv og borgere. Byen har en god beliggenhed, en stærk økonomi og en voksende befolkning. Farum har også et godt udbud af uddannelses- og fritidstilbud.

Fyrtårnets største virksomheder

Blandt de største virksomheder, der hører til Farum, er:

 1. Aasted ApS er en maskinproducent, der udvikler og producerer maskinløsninger til fødevare- og medicinalindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedkontor i Farum. Aasted ApS har mere end 100 ansatte og en omsætning på over 100 mio.
 2. Adserballe & Knudsen A/S er et byggefirma. Virksomheden har hovedsæde i Farum. Adserballe & Knudsen A/S har omkring 120 ansatte og en omsætning på over 200 mio.
 3. Skift af Scandinavia Retail A/S er en forhandler, der sælger tøj og tilbehør til kvinder. Virksomheden blev grundlagt i 2008 og har hovedkontor i Farum. Change of Scandinavia Retail A/S har mere end 100 butikker i Danmark og Sverige.
 4. FC Nordsjælland er en dansk fodboldklub, der spiller i den danske Superliga. Klubben er stiftet i 1991 og har hjemmebane i Farum Park. FC Nordsjælland har vundet et danmarksmesterskab, to pokaltitler og en pokalturnering og beskæftiger ca. 200 ansatte.
 5. PenSam er en pensionskasse, der tilbyder pensionsordninger til private og offentligt ansatte. Virksomheden blev grundlagt i 1968 og har hovedkontor i Farum. PenSam har over 200.000 medlemmer og en formue på mere end 100 mia.

Bydele af Farum

Farum er opdelt i otte distrikter:

 1. Farum Midtpunkt er byens centrum og er hjemsted for byens største butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 2. Farum Bycentrum er en blandet bydel med boliger, erhverv og offentlig service.
 3. Farum Søpark er en nyere bydel bygget omkring Farum Sø.
 4. Farum Vest er en familievenlig bydel med mange børnefamilier.
 5. Farum Nord er en bydel med mange boliger og virksomheder.
 6. Østfyret er en bydel med mange ældre borgere.
 7. Farum Syd er en bydel med mange virksomheder og industri.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Farum

Farum er en vigtig erhvervsby med mere end 10.000 arbejdspladser. Byen er præget af en bred vifte af industrier, herunder fremstilling, IT, service og handel.

De vigtigste forretningsområder i Farum er:

 1. Nordfyret
 2. Farum Syd
 3. Farum Søpark

Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, herunder store virksomheder.

De vigtigste industrier i Farum er:

 1. Produktion
 2. DET
 3. Serviceydelser
 4. Håndtag

Produktion er den største industri i Farum efterfulgt af IT og service. Handel er en vigtig branche, men er mindre almindelig end de tre andre brancher.

Farum er en attraktiv by for virksomheder af forskellige årsager. Byen har en god beliggenhed, en stærk økonomi og et godt udbud af uddannelses- og fritidsfaciliteter.

Kontorområder i Farum

Byen har tre vigtige kontorområder, der ligger godt og har et godt udbud af kontorfaciliteter.

De vigtigste kontorområder i Farum er:

 1. Farum Nord er et stort forretningsområde, der er hjemsted for en række store virksomheder. Området har en bred vifte af kontorfaciliteter tilpasset virksomheder i alle størrelser.
 2. Farum City Centre er et blandet erhvervsområde, der huser en række virksomheder. Området har et godt udbud af kontorfaciliteter i centrum af byen.
 3. Farum Søpark er et nyere erhvervsområde, der er hjemsted for en række virksomheder. Området har et godt udbud af kontorfaciliteter i et naturskønt område.

Disse områder er alle godt placeret med hensyn til transport og infrastruktur. De ligger også tæt på bymidten, hvor der er gode muligheder for indkøb, kultur og fritidsaktiviteter.

Find kontor til leje i Farum

Indkøbsområder i Farum

De vigtigste shoppingområder i Farum er:

 1. Farum Bytorv er et stort indkøbscenter med over 40 butikker, caféer og restauranter.
 2. Farum Hovedgade er byens hovedgade, hjemsted for en række butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker og specialbutikker.

Farum Bytorv er det største indkøbscenter i Farum og huser en bred vifte af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker, sportsbutikker og møbelbutikker. Centret har også et stort udvalg af caféer og restauranter.

Farum Hovedgade er byens hovedgade og er hjemsted for en række butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, specialbutikker og restauranter. Gaden er også hjemsted for en række kulturinstitutioner, herunder Farum Bibliotek og Farum Teater.

Udover disse to vigtige indkøbsområder er der også en række andre butikker i Farum, bl.a.

 1. Farum Syd er et erhvervsområde, der er hjemsted for en række butikker, herunder dagligvarebutikker, byggemarkeder og autoværksteder.
 2. Farum Søpark er et nyere erhvervsområde, der er hjemsted for en række butikker, herunder specialbutikker og restauranter.

Farum er en by med et godt udvalg af butikker, der dækker en lang række behov.

Find butik til leje i Farum

Butikker i Farum

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Farum, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Farum. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Farum:

I Farum finder du et bredt udvalg af butikker, der dækker alle dine behov. Uanset om du leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, så finder du det helt sikkert i Farum.

Farum Bytorv

 1. Dagligvarer: Kvickly, Netto, Rema 1000
 2. Tøj: H&M, Vero Moda, Only, Zara, Jack & Jones
 3. Elektronisk: Elgiganten, Power, Bilka
 4. Sport: Sport 24, Intersport, Nike
 5. Møbel: Jysk, Ikea, BoConcept

Farum Hovedgade

 1. Dagligvarer: SuperBrugsen, Fakta
 2. Tøj: Name It, Cool Company
 3. Specialbutikker: Farum Bog & idé, Farum Foto, Farum Musik
 4. Restauranter: Farum Kro, Restaurant Brasserie, Restaurant Italiener

Farum er en by med noget for enhver smag. Uanset om du leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, så finder du det helt sikkert i Farum.

Lager- og logistikområder i Farum

De vigtigste logistikområder i Farum er:

 1. Farum Bytorv er et stort indkøbscenter med over 40 butikker, caféer og restauranter. Centret er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder fragtvirksomheder, distributionsvirksomheder og lagervirksomheder.
 2. Farum Syd er et forretningsområde, der er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder fragtvirksomheder, distributionsvirksomheder og lagervirksomheder.
 3. Farum Søpark er et nyere forretningsområde, der er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder fragtvirksomheder, distributionsvirksomheder og lagervirksomheder.

Disse områder er alle godt placeret med hensyn til transport og infrastruktur. De ligger også tæt på bymidten, hvor der er gode muligheder for indkøb, kultur og fritidsaktiviteter.

Find lager til leje i Farum

Relevante links om erhvervslivet i Farum

Læs mere om Farum forretning på disse sider:
Furesø Kommune
Wikipedia: Farum
Farum på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Farum

Ofte stillede spørgsmål