Vejle: Et attraktivt sted at drive forretning

Vejle er en vigtig erhvervsby i Danmark med en lang tradition for industri og handel. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Danpo, Jem and Fix og Dan Cake.
15. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Vejle: Et attraktivt sted at drive forretning

Vejle er en vigtig erhvervsby i Danmark med en lang tradition for industri og handel. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Danpo, Jem and Fix og Dan Cake.

Vejle som en erhvervsby 

Vejle er præget af en stærk industrisektor. Byen har også en betydelig kommerciel sektor, koncentreret omkring bymidten og havneområdet.

Vejle er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Byen ligger ved Vejle Fjord og er forbundet med resten af ​​Danmark med både motorvej og jernbane.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Vejle som erhvervsby:

 1. En stærk industrisektor: Vejle er hjemsted for en række store virksomheder, der producerer pumper, motorer og legetøj.
 2. En betydelig handelssektor: Vejle har en betydelig handelssektor, koncentreret omkring bymidten og havneområdet.
 3. Et vigtigt knudepunkt for transport og logistik: Vejle ligger ved Vejle Fjord og er forbundet med resten af ​​Danmark med motorvej, jernbane og lufthavn.

Vejle er en attraktiv erhvervsby på grund af sin centrale beliggenhed, stærke infrastruktur og kvalificerede arbejdskraft. Byen er også et attraktivt sted at bo og bo.

Her er nogle af de fordele, som virksomheder kan få ved at etablere sig i Vejle:

 1. Central beliggenhed: Vejle ligger centralt i Danmark og er godt forbundet med resten af ​​landet.
 2. Stærk infrastruktur: Vejle har en stærk infrastruktur, der omfatter både motorvej og jernbane.
 3. Kvalificeret arbejdskraft: Vejle har en kvalificeret arbejdsstyrke, der er veluddannet og har erfaring med industri og handel.
 4. Attraktive omgivelser: Vejle er et attraktivt sted at bo med gode uddannelsesmuligheder, kulturliv og fritidstilbud.

Vejle er en erhvervsby i vækst, der er godt positioneret til at tiltrække nye virksomheder og skabe vækst.

Transportforhold i Vejle

Vejle har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ved Vejle Fjord og er forbundet med resten af ​​Danmark med motorvej og jernbane.

 1. Motorvej: Vejle er forbundet med resten af ​​Danmark via motorvej E45, som løber gennem byen. Motorvejen giver virksomhederne en hurtig og effektiv forbindelse til hele landet.
 2. Jernbane: Vejle har direkte togforbindelse til København, Aarhus og Odense. Toget er et godt alternativ til at køre, især for virksomheder, der skal transportere varer eller ansatte over længere afstande.
 3. Lokale transportmidler: Vejle har et veludbygget netværk af busser og taxaer, der gør det nemt for virksomhederne at transportere deres medarbejdere og varer rundt i byen.

Her er nogle specifikke fordele ved transportforhold i Vejle for virksomheder:

 1. Kort transporttid til resten af ​​Danmark: Vejle er godt forbundet med resten af ​​Danmark via motorvej og jernbane. Dette giver virksomheder en hurtig og effektiv forbindelse til deres kunder og leverandører.
 2. Mulighed for at transportere varer og medarbejdere via tog: Toget er et miljøvenligt og effektivt transportmiddel. Det er et godt alternativ til kørsel, især for virksomheder, der skal transportere varer eller medarbejdere over længere afstande.
 3. Gode ​​muligheder for lokal transport: Vejle har et veludbygget netværk af busser og taxaer, der gør det nemt for virksomheder at transportere deres medarbejdere og varer rundt i byen.

Samlet set er transportforholdene i Vejle gode for virksomhederne. Byen er godt forbundet med resten af ​​Danmark og har et veludbygget netværk af lokale transportmidler.

Vigtige tal om Vejle (2023)

 1. Indbyggertal: Vejle har en befolkning på omkring 110.000 mennesker.
 2. Antal virksomheder: Vejle har omkring 10.000 virksomheder.
 3. Antal ansatte: Vejles virksomheder beskæftiger omkring 40.000 medarbejdere.
 4. Vækst: Vejles erhvervsliv vokser med omkring 2 % om året.

Disse tal viser, at Vejle er en vigtig erhvervsby med et stærkt erhvervsliv. Byen har gode muligheder for virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres forretning.

Vejles størster firmaer

 1. Jem & Fix A/S: Dansk gør-det-selv forhandler.
 2. Jørgensen & Utoft A/S: Dansk distributør af flade stålprodukter.
 3. Kirk Kapital A/S: Dansk investeringsselskab.
 4. Dan Cake A/S: Dansk producent af kager og bagværk.
 5. Danepork A/S: Dansk producent og eksportør af svinekødsprodukter.
 6. KT Erhvervsbyg A/S: Dansk erhvervsbyggeri.

Bydele i Vejle

 1. Vejle Centrum: Vejles centrum er hjemsted for byens hovedattraktioner, herunder Vejle Rådhus, Vejle Domkirke, Vejle Museer og Vejle Musikteater. Bydelen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.
 2. Vejle Ø: Vejle Ø er en ø forbundet med fastlandet med en bro. Øen er hjemsted for en række bolig-, kontor- og kommercielle steder.
 3. Vejle Skov: Vejle Skov er et stort grønt område beliggende syd for Vejle Bymidte. Skoven er et populært sted for rekreation og friluftsliv.
 4. Vejle Nord: Vejle Nord er et område beliggende nord for Vejle Bymidte. Området er hjemsted for en række bolig-, erhvervs- og uddannelsesinstitutioner.
 5. Vejle Vest: Vejle Vest er et område beliggende vest for Vejle Bymidte. Området er hjemsted for en række bolig-, erhvervs- og industrisektorer.

Udover disse bydele er der også en række mindre byområder i Vejle Kommune, bl.a.

 1. Børkop: Børkop er en by beliggende syd for Vejle. Byen er hjemsted for en række bolig-, handels- og uddannelsesinstitutioner.
 2. Egtved: Egtved er en by beliggende øst for Vejle. Byen er hjemsted for Egtvedpigen, en berømt bronzealderkvinde, som blev fundet i en mose nær byen.
 3. Andkær: Andkær er en by beliggende nordøst for Vejle. Byen er hjemsted for Andkær Kirke, som er en af ​​Danmarks største landsbykirker.

Vejle er en by med en mangfoldig befolkning og en bred vifte af boliger, erhverv og fritidsaktiviteter. Byen er et attraktivt sted at bo, arbejde og besøge.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Vejle

Vejle er en vigtig erhvervsby i Danmark med en lang tradition for industri og handel.

Vejle Industripark er et af de vigtigste erhvervsområder i Vejle. Industriparken er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med industri, lager og transport. Industriparken ligger ved motorvej E45 og er forbundet med resten af ​​Danmark og resten af ​​verden.

Vejle Havn er et andet vigtigt erhvervsområde i Vejle. Havnen er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og handel. Havnen ligger ved Vejle Fjord og er forbundet med resten af ​​Danmark og resten af ​​verden.

Vejle Bymidte er et handels- og serviceområde med en række butikker, restauranter og caféer. Bymidten er forbundet med resten af ​​Danmark via motorvej E45 og har en årlig omsætning på omkring 1 mia.

Kontorområder i Vejle

De vigtigste kontorområder i Vejle er:

 1. Vejle Midtby er Vejles historiske centrum og huser mange offentlige institutioner, virksomheder og butikker. Her finder du blandt andet Vejle Rådhus, Vejle Amtsgymnasium og Vejle Bibliotek.
 2. Vejle Havn er et nyt kontorområde under udvikling.
 3. Vejle Nørremarken is an old industrial area that has been transformed into a modern office area. These include Vestas, TDC and Danske Bank.

Andre vigtige kontorområder i Vejle er:

 1. Vejle Øst
 2. Vejle Vest
 3. Vejle Syd

Vejle er en vigtig erhvervs- og handelsby, og der er stor efterspørgsel på kontorlokaler. De seneste år har der været en kraftig vækst i antallet af kontorer i Vejle.

Find kontor til leje i Vejle

Butiksområder i Vejle

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Vejle, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Vejle. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Vejle:

Vejle har et bredt udvalg af butikker, lige fra internationale kæder til lokale butikker. De vigtigste indkøbsområder i Vejle er:

 1. Vejle Centrum er Vejles historiske centrum og er hjemsted for mange butikker, restauranter og caféer. Her finder du blandt andet H&M, Zara og Starbucks.
 2. Bryggeriet er et indkøbscenter med over 100 butikker, restauranter og caféer. Her finder du blandt andet Bilka, Føtex, Matas og Jysk.
 3. Vejle Havn er et nyt shoppingområde under udvikling.

Other important shopping areas in Vejle are:

 1. Vejle Nørremarken
 2. Vejle Øst
 3. Vejle Vest

Vejle er en attraktiv handelsby, da den har en central beliggenhed i Danmark, en stærk infrastruktur og et stort indbyggertal.

Find butik til leje i Vejle

Lager- og logistikområder i Vejle

De vigtigste logistikområder i Vejle er:

 1. Havneøen: Dette område er beliggende i centrum af Vejle og er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder Gunhild Kirk A/S, Freja Polaris A/S og Edith Kirk A/S. Havneøen er også hjemsted for Vejle Havn, som er en vigtig fragthavn for området.
 2. Vejle Syd: Dette område er under udvikling og vil være hjemsted for en række nye logistikvirksomheder. Vejle Syd har en unik beliggenhed ud mod E45 og er derfor velegnet til store logistikvirksomheder.
 3. Vejle Øst: Dette område er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder DHL Express, DSV og Bring. Vejle Øst er også hjemsted for en række store virksomheder, der har brug for logistikløsninger.

Disse områder er vigtige for Vejles logistik sektor, da de giver virksomheder adgang til en række fordele, herunder:

 1. God infrastruktur: Vejle er omgivet af motorveje, hvilket gør det nemt at transportere varer ind og ud af byen.
 2. Nærhed til kunder og leverandører: Vejle ligger centralt i Danmark, hvilket gør det nemt at nå kunder og leverandører i hele landet.
 3. En dygtig arbejdsstyrke: Vejle har en stor og kvalificeret arbejdsstyrke, der er velegnet til logistikjobs.

Vejles logistiksektor er i vækst, og der er planer om at udvikle nye logistikområder i byen. Det vil gøre Vejle til et endnu mere attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Vejle

Relevante links om erhvervslivet i Vejle

Visit Vejle - Erhverv og netværk

Vejle Kommune

BusinessVejle

Vejle på Google Maps

Wikipedia: Vejle

Find ledige erhvervslokaler i Vejle

Ofte stillede spørgsmål