Logistik og innovation i Haderslev

Haderslev er en handelsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Logistik og innovation i Haderslev

Haderslev er en handelsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel.

Haderslev som erhvervsby

Haderslevs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, herunder industri, handel, service og turisme. Byens største industrier er fødevareindustrien, metalindustrien og træindustrien. Haderslev er også en vigtig handelsby med et stort udvalg af butikker og service. Turisme er også et vigtigt erhverv i Haderslev med byens smukke natur og mange attraktioner som trækplaster.

Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en attraktiv beliggenhed. Haderslev Kommune har desuden en aktiv erhvervspolitik, der støtter nyetableringer og vækstvirksomheder.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Haderslev som erhvervsby:

 1. Bred vifte af brancher: Haderslevs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, hvilket gør byen til en attraktiv destination for virksomheder fra mange forskellige sektorer.
 2. God infrastruktur: Haderslev ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel. Byen har en god forbindelse til både motorvej og tognettet.
 3. Attraktiv beliggenhed: Haderslev ligger i en naturskøn del af Danmark med gode muligheder for rekreative aktiviteter. Byen ligger også tæt på både København og Hamborg.
 4. Veluddannet arbejdsstyrke: Haderslev har en veluddannet arbejdsstyrke, der er klar til at tage nye udfordringer op.
 5. Aktiv erhvervspolitik: Haderslev Kommune har en aktiv erhvervspolitik, der understøtter nyetableringer og vækstvirksomheder.

Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen er en fantastisk destination for virksomheder fra mange forskellige sektorer.

Transportbetingelser i Haderslev

Haderslev har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel.

 1. Motorvejen: Haderslev ligger tæt på motorvej E45, som forbinder København med Hamborg. Motorvejen giver virksomheder i Haderslev en hurtig og effektiv forbindelse til resten af Danmark og Europa.
 2. Tognetværk:Haderslev har direkte togforbindelse til København, Aarhus og Hamborg. Tognettet giver virksomheder i Haderslev mulighed for at transportere gods og personale hurtigt og effektivt.
 3. Havn: Haderslev Havn er en moderne havn med god kapacitet. Havnen giver virksomheder i Haderslev mulighed for at importere og eksportere varer over hele verden.
 4. Lufthavn:Haderslev ligger tæt på Billund Lufthavn, som er en af Danmarks største lufthavne. Billund Lufthavn giver virksomheder i Haderslev mulighed for at flyve til destinationer over hele verden.
 5. Bus netværk: Haderslev har et godt busnet, der forbinder byen med det omkringliggende område. Busnettet giver virksomheder i Haderslev mulighed for at transportere medarbejdere og kunder til og fra byen.
 6. Parkering:Haderslev har gode parkeringsforhold for virksomheder. Byen har et stort udvalg af parkeringspladser, både i bymidten og i udkanten.

Samlet set er transportforholdene i Haderslev gode for virksomhederne. Byen har en god infrastruktur, der gør det muligt for virksomheder at transportere varer og personale hurtigt og effektivt.

Vigtige tal om Haderslev (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Haderslev og Haderslevs erhvervsliv:

 1. Befolkning: Haderslev Kommune har et indbyggertal på ca. 80.000 indbyggere.
 2. Antal virksomheder: Der er ca. 5.000 virksomheder i Haderslev Kommune.
 3. Antal medarbejdere: Der er ca. 30.000 ansatte i Haderslev Kommune.
 4. Omsætning: Omsætningen i Haderslevs erhvervsliv er ca. 10 mia.
 5. Investeringer: Der er investeret cirka 1 milliard kroner i Haderslevs erhvervsliv de seneste år.

Disse tal viser, at Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en stærk økonomi og en god infrastruktur.

Haderslevs største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, der driver forretning i Haderslev, er:

 1. Fuglsang Bryggeri er et dansk bryggeri grundlagt i 1869. Bryggeriet ligger i Haderslev og er et af de ældste bryggerier i Danmark. Bryggeriet producerer en bred vifte af øl, herunder pilsner, øl, porter og stout. Fuglsang øl er kendt for deres høje kvalitet og unikke smag. Bryggeriet eksporterer sine øl til over 40 lande verden over.
 2. Dansani er en dansk virksomhed, der producerer badeværelsesmøbler og tilbehør. Virksomheden blev grundlagt i 1932 og er en af de førende producenter af badeværelsesmøbler i Danmark. Dansani produkter er kendt for deres stilfulde design og høje kvalitet. Virksomheden har over 500 ansatte og eksporterer sine produkter til over 40 lande verden over.
 3. Lindab er en dansk virksomhed, der producerer stålkonstruktioner og ventilationsanlæg. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og er en af de førende producenter af stålkonstruktioner og ventilationssystemer i Europa. Lindabs produkter er kendt for deres høje kvalitet og holdbarhed. Virksomheden har over 10.000 ansatte og eksporterer sine produkter til over 50 lande verden over.
 4. Pharma Nord er en dansk virksomhed, der producerer kosttilskud og naturlægemidler. Virksomheden blev grundlagt i 1974 og er en af de førende producenter af kosttilskud og naturlægemidler i Danmark. Pharma Nords produkter er kendt for deres høje kvalitet og effektivitet. Virksomheden har over 500 ansatte og eksporterer sine produkter til over 40 lande verden over.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Haderslevs erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, eksporterer produkter og tjenester over hele verden og bidrager til byens økonomi.

Bydele af Haderslev

Haderslev Kommune er opdelt i 12 bydele:

 1. Haderslev By er byens centrum og hjerte. Her finder du de fleste af byens butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige institutioner. Bydelen er også hjemsted for Haderslev Domkirke, Haderslev Rådhus og Haderslev Slot.
 2. Fjordbyen ligger langs Haderslev Fjord. Her finder du en række boligområder, et erhvervsområde og en lystbådehavn. Bydelen er også hjemsted for Haderslev Havn og Haderslev Fjordpark.
 3. Vojens er en bydel beliggende øst for Haderslev By. Distriktet er en vigtig handelsby med en bred vifte af butikker og serviceydelser. Vojens er også hjemsted for Haderslev Idrætscenter og Haderslev Kommunes administration.
 4. Gram er en bydel beliggende nord for Haderslev By. Bydelen er en smuk skovby med en velbevaret slotsby. Gram er også hjemsted for Gram Slot, Gram Museum og Gram Kirke.
 5. Aarøsund er en bydel beliggende på øen Aarø. Bydelen er en charmerende havneby med et udvalg af restauranter, caféer og butikker. Aarøsund er også hjemsted for Aarø Kirke og Aarøsund Fyr.
 6. Den gamle By er en bydel beliggende i Haderslev By. Bydelen er en velbevaret historisk bydel med en række gamle bygninger og gader. Gammelbyen er også hjemsted for Haderslev Museum og Haderslev Domkirke.
 7. Møllebakken er en bydel beliggende i Haderslev By. Bydelen er en kuperet bydel med en række boligområder og parker. Møllebakken er også hjemsted for Haderslev Sygehus og Haderslev Musikskole.
 8. Skovbyen er en bydel beliggende nord for Haderslev By. Bydelen er en ny bydel med en række boligområder og grønne områder. Skovbyen er også hjemsted for Haderslev Golfklub og Haderslev Vildtpark.
 9. Vestermarken er en bydel beliggende vest for Haderslev By. Bydelen er en ny bydel med en række bolig- og erhvervsområder. Vestermarken er også hjemsted for Haderslev Tekniske Skole og Haderslev Vandværk.
 10. Østbyen er en bydel beliggende øst for Haderslev By. Bydelen er en blandet bydel med en række bolig-, erhvervs- og offentlige institutioner. Østbyen er også hjemsted for Haderslev Gymnasium og Haderslev Privatskole.
 11. Vesterby er en bydel beliggende vest for Haderslev By. Bydelen er en blandet bydel med en række bolig-, erhvervs- og offentlige institutioner. Vesterby er også hjemsted for Haderslev Idrætsskole og Haderslev Idrætscenter.

Hver af bydelene i Haderslev har sit eget særpræg og tilbud. Byen har noget at byde på for enhver smag.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Haderslev

De vigtigste forretningsområder i Haderslev er:

 1. Produktion: Haderslev har en lang tradition for fremstillingsvirksomheder, og der er stadig en stor produktionssektor i byen. De vigtigste produktionsvirksomheder i Haderslev er DuPont Nutrition Biosciences, Jenlou Producktion og Haderslev Ny Tømrerforretning.
 2. Offentlig administration: Haderslev er en kommune med over 60.000 indbyggere, og der er derfor en stor offentlig forvaltning i byen. Den offentlige forvaltning er en vigtig arbejdsgiver i Haderslev, og den bidrager til byens økonomi.
 3. Handel og service: Haderslev er en handelsby med et stort udvalg af butikker og servicevirksomheder. Handel og service er en vigtig del af Haderslevs økonomi, og det er et vækstområde.

Her er nogle eksempler på andre vigtige forretningsområder i Haderslev:

 1. Sundhedspleje: Haderslev har et stort sundhedsvæsen med blandt andet Haderslev Sygehus, Haderslev Kommunes Sundhedscenter og en række private sundhedsklinikker.
 2. Videnskab og teknologi: Haderslev er hjemsted for en række videnskabelige og teknologiske virksomheder, herunder DuPont Nutrition Biosciences, en global leder inden for ernæringsforskning.
 3. Turisme: Haderslev er et attraktivt turistmål med blandt andet Haderslev Dam, Haderslev Domkirke og Gram Slot. Turisme er et vigtigt erhvervsområde i Haderslev, og det er et vækstområde.

Kontorområder i Haderslev

De vigtigste kontorområder i Haderslev er:

 1. Haderslev Midtby: Haderslev Midtby er midtbyen, og her er en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Bymidten er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af butikker og restauranter.
 2. Haderslev Syd: Haderslev Syd er et nyt erhvervsområde beliggende syd for Haderslev bymidte. Her er der en række kontorer til både små og store virksomheder. Haderslev Syd er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af virksomheder og serviceydelser.
 3. Haderslev Vest: Haderslev Vest er et erhvervsområde beliggende vest for Haderslev bymidte. Her er der en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Haderslev Vest er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af boliger.

Haderslev Kommune er i gang med at udvikle en ny erhvervsstrategi, der skal styrke byens erhvervsliv. Strategien skal fokusere på at tiltrække nye virksomheder, vækste eksisterende virksomheder og skabe arbejdspladser. Som led i denne strategi er der planer om at udvikle nye kontorområder i Haderslev.

Find kontor til leje i Haderslev

Shoppingområder i Haderslev

De vigtigste indkøbsområder i Haderslev er:

 1. Haderslev Midtby: Haderslev Midtby er midtbyen, og her er et stort udvalg af butikker, herunder stormagasiner, specialbutikker og dagligvarebutikker. Bymidten er et attraktivt sted at handle, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af butikker og restauranter.
 2. Honnørkajen: Honnørkajen er et nyt indkøbsområde beliggende ved Haderslev Dam. Her finder du et udvalg af butikker, herunder stormagasiner, specialbutikker og restauranter. Honnørkajen er et attraktivt sted at handle, da det er et hyggeligt område med flot udsigt over Haderslev Dam.
 3. Gamle bro: Gammelbro er et gammelt byområde beliggende nord for Haderslev midtby. Her finder du en række specialbutikker, herunder antikviteter, gallerier og kunsthåndværksbutikker. Gammelbro er et attraktivt sted at handle, da det er et charmerende område med en hyggelig atmosfære.

Find butik til leje i Haderslev

Shopping i Haderslev

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Haderslev, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Haderslev. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger i Haderslev:

 1. Supermarkeder og dagligvarebutikker: føtex, SuperBrugsen, Rema 1000, Lidl, NORMAL, Netto
 2. Boghandlere og legetøjsbutikker: Bog & idé, Legekæde, BR, Toys "R" Us
 3. Klædebutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Only, Name It, Jack & Jones, Tiger
 4. Tekstil- og boligbutikker: Jysk, IKEA, Silvan, Bauhaus, Jem & Fix
 5. El- og elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Bilka, Expert
 6. Frisører og kosmetiksaloner: Matas, Normal, Hairtalk
 7. Andre butikker: Bilka, SPORTMASTER, Intersport, Normal, Apoteket Haderslev

Haderslev har et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her kan du finde alt fra dagligvarer og tøj til el og elektronik. Byen har også et livligt restaurantmiljø med mange gode spisesteder.

Lager- og logistikområder i Haderslev

De vigtigste logistikområder i Haderslev er:

 1. Haderslev Havn: Haderslev Havn er en vigtig havn for både gods og passagerer. Havnen beskæftiger sig med en bred vifte af varer, herunder træ, metal, papir og fødevarer. Havnen er også en vigtig transithavn for gods, der transporteres mellem Europa og resten af verden.
 2. Haderslev centrum: Haderslev Bymidte er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Byen ligger tæt på motorvej E45, som forbinder Danmark med Tyskland og resten af Europa. Haderslev Midtby er også hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik, herunder transportvirksomheder, speditører og lagervirksomheder.
 3. Haderslev Erhvervspark: Haderslev Erhvervspark er et stort erhvervsområde beliggende uden for Haderslev by. Erhvervsparken er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med logistik, herunder lager, speditører og produktionsvirksomheder.

Disse områder er vigtige for Haderslevs økonomi, da de bidrager til jobskabelse og økonomisk vækst. De spiller også en vigtig rolle i leveringen af varer og tjenesteydelser til Haderslev og omegn.

Find lager til leje i Haderslev

Relevante links om erhvervslivet i Haderslev

Læs mere om Haderslevs erhvervsliv på disse sider:

Haderslev Kommune
Haderslev Erhvervsråd
Besøg Haderslev
Wikipedia: Haderslev
Haderslev på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Haderslev

Ofte stillede spørgsmål