Vordingborg: En attraktiv erhvervskommune

Vordingborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har en stærk tradition for industri og handel, og den er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner og forskningscentre.
21. marts 2024 | Skrevet af: Redaktionen
Vordingborg: En attraktiv erhvervskommune

Vordingborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har en stærk tradition for industri og handel, og den er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner og forskningscentre.

Vordingborg som erhvervsby

Vordingborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industrivirksomheder, handelsvirksomheder, servicevirksomheder og offentlige institutioner. De største industriområder i Vordingborg er:

  • Industri: Vordingborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder maskinteknik, fødevareindustri, kemisk industri og byggeindustri.
  • Handle: Vordingborg er et vigtigt handelscentrum for området, og byen har en række butikker, restauranter og hoteller.
  • Service: Vordingborg er også hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder transportvirksomheder, turistvirksomheder og it-virksomheder.
  • Offentlige institutioner: Vordingborg er også hjemsted for en række offentlige institutioner, herunder Vordingborg Kommune, Region Sjælland og Syddansk Universitet.

Vordingborg er en attraktiv erhvervskommune med en god beliggenhed tæt på København og Odense. Byen har også en veluddannet arbejdsstyrke og et stærkt uddannelsesmiljø.

Her er nogle af de særlige kendetegn ved Vordingborg som erhvervsby:

  • En stærk industri tradition: Vordingborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række virksomheder indenfor forskellige brancher, herunder maskinteknik, fødevareindustri, kemisk industri og byggeindustri.
  • God beliggenhed tæt på København og Odense: Vordingborg ligger tæt på København og Odense, hvilket giver virksomheder gode transportmuligheder og adgang til et stort marked.
  • En veluddannet arbejdsstyrke: Vordingborg har en veluddannet arbejdsstyrke, hvilket er en fordel for virksomhederne.
  • Et stærkt uddannelsesmiljø: Vordingborg er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet, Vordingborg Tekniske Skole og Vordingborg Gymnasium og HF. Det giver virksomhederne gode muligheder for at rekruttere arbejdskraft.

Vordingborg er en attraktiv erhvervsby med et godt fremtidspotentiale.

Transport i Vordingborg

Vordingborg har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger på E47, som er en vigtig øst-vest færdselsåre i Danmark. Der er også gode forbindelser til København og resten af ​​Sjælland via tog og bus.

E47 går direkte gennem Vordingborg, og der er gode muligheder for at koble fra motorvejen og komme ind til byen. Der er også en række mindre veje, der forbinder Vordingborg med det omkringliggende område.

Vordingborg Station ligger centralt i byen og har forbindelse til København, Nykøbing Falster og andre destinationer på Sjælland. Der er også en rutebilstation i Vordingborg, hvorfra der er afgange til byen og omegn.

Samlet set er transportforholdene i Vordingborg gode for virksomhederne. Byen har gode forbindelser til resten af ​​Danmark, hvilket gør det nemt at transportere varer og medarbejdere.

Her er nogle konkrete eksempler på fordele ved transportforhold i Vordingborg for virksomheder:

  • Gode ​​forbindelser til København: København er Danmarks største by og et vigtigt centrum for erhverv og handel. Vordingborgs gode forbindelser til København gør det nemt for virksomheder i byen at komme i kontakt med kunder og samarbejdspartnere i hovedstaden.
  • Gode ​​muligheder for at koble fra E47: E47 er en trafikeret motorvej, men der er gode muligheder for at koble fra motorvejen og komme ind til Vordingborg. Det giver virksomheder i byen mulighed for at undgå trafikpropper og andre forsinkelser.
  • Central beliggenhed: Vordingborg ligger centralt på Sjælland. Det giver virksomheder i byen gode muligheder for at komme i kontakt med kunder og samarbejdspartnere i hele landet.

Transportforholdene i Vordingborg er en vigtig faktor for virksomheder, der overvejer at etablere sig i byen.

Tal om Vordingborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Vordingborg og Vordingborgs erhvervsliv:

  •   Befolkning: Vordingborg Kommune har et indbyggertal på ca. 46.000.
  • Erhvervsandel: Ca. 70 % af befolkningen i Vordingborg Kommune er i arbejde.
  •   Virksomhedens tal: Der er ca. 4.000 virksomheder i Vordingborg Kommune.
  •   Omsætning: Virksomhederne i Vordingborg Kommune omsætter for ca. 20 milliarder kroner årligt.
  • Beskæftigelse: Virksomhederne i Vordingborg Kommune beskæftiger ca. 20.000 ansatte.

Disse tal viser, at Vordingborg er en by med et levende erhvervsliv. Byen har en god befolkningstilvækst, en høj beskæftigelsesfrekvens og en stor andel af virksomheder.

Vordingborg's største virksomheder

Baltic Shipping Company A/S er et dansk rederi grundlagt i 1986. Selskabet har hovedkontor i Vordingborg og har en flåde på 12 skibe, der sejler over hele verden. Baltic Shipping Company A/S er specialiseret i forsendelse af bulkgods, herunder korn, foderstoffer, råvarer og andre materialer.

Masnedø Bulk Terminal er en dansk bulkterminal beliggende på Masnedø i Vordingborg Kommune. Terminalen blev etableret i 1970'erne og har en kapacitet på op til 5 millioner tons om året. Masnedø Bulk Terminal har specialiseret sig i modtagelse, opbevaring og distribution af bulkgods, herunder korn, foder, råvarer og andre materialer.

Overgaard A/S er et dansk maskinværksted grundlagt i 1922. Virksomheden har hovedsæde i Vordingborg og har en årlig omsætning på ca. DKK 500 mio. Overgaard A/S er specialiseret i produktion af maskiner og udstyr til landbrug, industri og transport. Virksomheden har en række datterselskaber i både Danmark og udlandet.

Dansk Natursten A/S er en dansk naturstensproducent grundlagt i 1970. Virksomheden har hovedkontor i Vordingborg og har en årlig omsætning på ca. DKK 200 mio. Dansk Natursten A/S har specialiseret sig i udvinding, forarbejdning og salg af natursten, herunder granit, marmor, kalksten og andre materialer. Virksomheden har et produktionsanlæg i Vordingborg og eksporterer til hele verden.

Vordingborg Shipping er et dansk rederi grundlagt i 1995. Selskabet har hovedkontor i Vordingborg og har en flåde på 10 skibe, der sejler over hele verden. Vordingborg Shipping har specialiseret sig i fragt af bulkgods, herunder korn, foderstoffer, råvarer og andre materialer. Virksomheden har et godt ry for sin kvalitetssikring og sikkerhed.

Områder i Vordingborg

Vordingborg Centrum er byens historiske kerne og huser mange af byens vigtigste seværdigheder. Bydelen er præget af gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og smalle gyder.

Strandbyen ligger ud til Vordingborg Fjord og er en populær badeby. Bydelen er præget af lange sandstrande, fiskerestauranter og hyggelige caféer.

Øens by ligger på den anden side af Vordingborg Fjord og er en charmerende bydel med gamle bindingsværkshuse og hyggelige gader. Bydelen er også hjemsted for Vordingborgs eneste vingård, Øby Vineyard.

Skovbyen ligger øst for Vordingborg Bymidte og er en moderne bydel med mange nye boliger og erhverv. Bydelen er præget af store grønne områder og åbne pladser.

Vestbyen ligger vest for Vordingborg Centrum og er en blandet bydel med både gamle og nye boliger. Bydelen er præget af en række institutioner og virksomheder.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Vordingborg

Vordingborg har et varieret erhvervs landskab med en række forskellige brancher. De vigtigste erhvervsområder i Vordingborg er:

  • Vordingborg Havn er et vigtigt forretnings- og logistikcenter. Havnen er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med handel, transport og logistik.
  • Skovbyen er et moderne forretningsområde med fokus på handel, service og teknologi. Området huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med blandt andet detailhandel, kontorarbejde og IT.
  • Vestbyen er et blandet forretningsområde med en række forskellige brancher. Området huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med blandt andet produktion, handel og service.

Vordingborg Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der har til formål at tiltrække nye virksomheder og skabe arbejdspladser. Kommunen arbejder blandt andet for at udvikle nye erhvervsområder, styrke samarbejdet mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner samt fremme innovation og iværksætteri.

Kontorområder i Vordingborg

De vigtigste kontorområder i Vordingborg er:

  • Vordingborg Midtby er det centrale kontorområde i byen. Her finder du Vordingborg Kommunes rådhus, Sydsjællands Politis lokalstation, Vordingborg Sygehus, samt en række private virksomheder og organisationer.
  • Vordingborg Havn er et kontorområde i vækst. Her finder du en række virksomheder inden for shipping, logistik og turisme.
  • Lukket er et mindre kontorområde i udkanten af ​​Vordingborg. Her er blandt andet en række virksomheder inden for produktion og service placeret.

Find kontor til leje i Vordingborg

Shopping i Vordingborg

De vigtigste indkøbsområder i Vordingborg er:

  • Byens centrum er Vordingborgs centrale erhvervsområde. Her finder du et udvalg af butikker, caféer og restauranter. Byens centrum er omgivet af fodgængerzoner, hvilket gør det nemt at komme rundt.
  • Vordingborg Centret er et indkøbscenter med omkring 40 butikker. Centret ligger i udkanten af ​​byen og har gode parkeringsmuligheder.
  • Vordingborg Syd er et nyt boligområde med en række butikker, caféer og restauranter. Området ligger tæt på bymidten og Vordingborg Centret.

Find butik til leje i Vordingborg

Butikker i Vordingborg

Vordingborg er en hyggelig by med et rigt handelsliv. Her finder du alt hvad hjertet begærer lige fra dagligvarer og tøj til elektronik og boligindretning.

Centrum

Bymidten er Vordingborgs historiske centrum. Her finder du et væld af små hyggelige butikker, der sælger alt fra specialiteter til souvenirs.

  •   Bøg & Idé: En boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og andre medier.
  •   Gourmet kød: En slagterbutik med et stort udvalg af frisk kød og charcuteri.
  •   Matas: En velassorteret parfume- og kosmetikbutik.
  • Sceneoptik: En optikerbutik, der tilbyder øjenundersøgelser og salg af briller og kontaktlinser.

Vordingborg Centret

Vordingborg Centret er et moderne indkøbscenter med over 50 butikker. Her finder du alt hvad du skal bruge til hverdag og til fest.

  •   Elgiganten: En elektronikbutik, der sælger alt fra tv og computere til køleskabe og vaskemaskiner.
  •   H&M: Et modetøjsmærke, der sælger tøj til kvinder, mænd og børn.
  •   Jysk: En møbelbutik, der sælger møbler, boligtekstiler og andet boligtilbehør.
  • Normal: En discountbutik, der sælger dagligvarer, non-food og tøj.

Vordingborg Syd

Vordingborg Syd er et nyt erhvervsområde med mere end 20 butikker. Her finder du alt hvad du skal bruge til hverdagen og lidt til.

  •   Føtex: En supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, non-food og tøj.
  •   IKEA: En møbelbutik, der sælger møbler, boligtekstiler og andet boligtilbehør.
  •   Jysk: En møbelbutik, der sælger møbler, boligtekstiler og andet boligtilbehør.
  • Lidl: En discount supermarkedskæde, der sælger dagligvarer.

Andre gode shoppingmuligheder

Udover de tre ovennævnte områder finder du også en række butikker andre steder i Vordingborg. For eksempel finder du en Lidl og en Føtex på Rønnebærvej, og en Rema 1000 på Algade.

Derudover er der også en række specialbutikker i Vordingborg, for eksempel en musikbutik, en sportsbutik og en elektronikbutik.

Lager- og logistikområder i Vordingborg

De vigtigste logistikområder i Vordingborg er:

  • Vordingborg Havn er en af ​​Danmarks største havne, og den spiller en vigtig rolle i dansk logistik. Havnen håndterer en række varer, herunder containere, stykgods, bulklast og færger.
  • Sydmotorvejen er en vigtig transportkorridor, der forbinder Vordingborg med resten af ​​Danmark. Motorvejen gør det nemt at transportere varer til og fra Vordingborg.
  • Vordingborg Syd er et nyt logistikområde under udvikling. Området ligger tæt på Sydmotorvejen og Vordingborg Havn, hvilket gør det til en attraktiv beliggenhed for logistikvirksomheder.

Udover disse tre områder er der også en række mindre logistikvirksomheder i Vordingborg. Disse virksomheder er engageret i en række aktiviteter, herunder lagerlogistik, transportlogistik og distributionslogistik.

Find lager til leje i Vordingborg

Find ledige erhvervslejemål i Vordingborg