Odder, oplev dynamikken i byens blomstrende erhvervs landskab

Odder er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen er især kendt for sin fødevareproduktion, men der er også en række andre industrier repræsenteret, herunder industri, handel og service.
19. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Odder, oplev dynamikken i byens blomstrende erhvervs landskab

Odder er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen er især kendt for sin fødevareproduktion, men der er også en række andre industrier repræsenteret, herunder industri, handel og service.

Odder som erhvervsby

Fødevareproduktion er den største industri i Odder. Byen er hjemsted for en række fødevarevirksomheder, herunder Arla Foods, Danish Crown og Danish Agro. Disse virksomheder er med til at skabe en stor arbejdsplads i byen.

I industrisektoren er der særligt fokus på fremstilling af emballage, plast og metalprodukter. Derudover er der også en række virksomheder, der beskæftiger sig med byggearbejde.

Inden for handel og service er der særligt fokus på detail, engros og transport. Derudover er der også en række virksomheder, der beskæftiger sig med turisme og oplevelsesbranchen.

Odder er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for virksomheder inden for alle brancher. Byen har en central beliggenhed i Østjylland, og den er let tilgængelig med bil, tog og bus. Odder har også et godt udbud af uddannelsesinstitutioner og forskningsfaciliteter, der kan understøtte erhvervslivet.

Transportforhold i Odder

Odder har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Østjylland, og den er let tilgængelig med bil, tog og bus.

Bil

Byen har et godt udvalg af lokale veje, der gør det nemt at komme rundt i byen og til nabokommuner.

Tog

Odder har en togstation, der er forbundet med Aarhus, København og Randers. Togene kører regelmæssigt, og der er rigelig parkering ved stationen.

Bus

Odder har et godt busnet, der forbinder byen med Aarhus, Randers og nabokommunerne. Busser kører jævnligt, og der er gode priser.

Fly

Odder ligger ca. 40 km fra Aarhus Lufthavn, som er en af ​​de største lufthavne i Danmark. Lufthavnen har forbindelser til en lang række destinationer i Europa og resten af ​​verden.

Odder har samlet set gode transportforhold for virksomheder. Byen er let tilgængelig med bil, tog, bus og fly. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra byen.

Vigtige tal om Odder (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Odder og Odders erhvervsliv:

  • Indbyggertal: Odder har en befolkning på omkring 23.000 indbyggere.
  • Erhverv: Odder har et bredt erhvervsliv med virksomheder inden for en række forskellige brancher. De største industrier er fødevareproduktion, industri og handel.
  • Jobs: Odder har omkring 10.000 arbejdspladser.
  • Økonomi: Odders økonomi er stabil og i vækst.

Odders største virksomheder

Dinel A/S

Dinel A/S er en dansk virksomhed, der producerer emballage til fødevarer og industri. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedkontor i Odder. Dinel har ca. 150 ansatte og en omsætning på ca. DKK 250 mio.

Dinel producerer en bred vifte af emballage, herunder papkasser, papkasser, papkuverter, plastikbeholdere og aluminiumsbeholdere. Virksomheden har et stærkt fokus på bæredygtighed og arbejder konstant på at udvikle mere bæredygtige emballageløsninger.

System TM A/S

System TM A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og fremstiller materialehåndteringssystemer til møbel- og træindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1994 og har hovedkontor i Odder, Danmark. System TM har ca. 50 ansatte og en omsætning på ca. DKK 75 mio.

System TMs systemer omfatter transportører, elevatorer, robotter og lagerstyringssystemer. Virksomheden har stort fokus på automatisering og arbejder konstant på at udvikle nye løsninger, der kan optimere produktionen i møbel- og træindustrien.

Hfe Ejendomme A/S

Hfe Ejendomme A/S er en dansk virksomhed, der administrerer erhvervsejendomme i Odder. Virksomheden blev grundlagt i 2012 og har hovedkontor i Odder. Hfe Real Estate har en portefølje på cirka 50.000 kvadratmeter erhvervsejendomme.

Hfe Ejendommes ejendomme er beliggende i Odders bymidte og erhvervsområder. Virksomheden har stort fokus på at skabe gode og attraktive ejendomme, der kan tiltrække virksomheder og skabe vækst i Odder.

Hydraulico Tech A/S

Hydraulico Tech A/S er en dansk virksomhed, der producerer hydrauliske komponenter til industrisektoren. Virksomheden blev grundlagt i 1985 og har hovedkontor i Odder. Hydraulico Tech har ca. 50 ansatte og en omsætning på ca. DKK 75 mio.

Hydraulico Techs produkter omfatter hydrauliske cylindre, hydrauliske pumper, hydrauliske ventiler og hydrauliske fittings. Virksomheden har stort fokus på kvalitet og arbejder konstant på at udvikle nye produkter, der kan imødekomme kundernes behov.

Protruck A/S

Protruck A/S er en dansk virksomhed, der sælger og servicerer lastbiler og lastbiler. Virksomheden blev grundlagt i 1982 og har hovedkontor i Odder, Danmark. Protruck har ca. 25 ansatte og en omsætning på ca. DKK 50 mio.

Protruck sælger og servicerer lastbiler fra en række forskellige mærker, herunder Volvo, Scania, Mercedes-Benz og MAN. Virksomheden har desuden et stort udvalg af lastbiler og andet løfteudstyr. Protruck har stort fokus på kundeservice og arbejder konstant på at give sine kunder den bedst mulige service.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Odders erhvervsliv. De er med til at skabe arbejdspladser, vækst og velstand i byen.

Områder af Odder

Odder har følgende distrikter:

Centrum

Bymidten er Odders centrum og huser de fleste af byens butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Bymidten er også hjemsted for Odder Rådhus, Odder Bibliotek og Odder Museum.

Søby

Søbyen er et historisk område beliggende tæt på Odder Fjord. Bydelen er præget af sine gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Søbyen er også hjemsted for Odder Lystskov, et populært rekreativt område.

Vesterbyen

Vesterbyen er et moderne boligområde beliggende vest for bymidten. Bydelen er præget af sine parcelhuse og lejligheder. Vesterbyen er også hjemsted for Odder Stadion, hvor Odder IGF spiller sine hjemmekampe.

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Bydelen er præget af sine blandede boligtyper, butikker og erhverv. Østerbyen er også hjemsted for Odder Havn, som er en vigtig transportforbindelse til Aarhus og resten af ​​landet.

Ny

Hou er en bydel beliggende nord for Odder. Bydelen er præget af sin gamle havn og livlige kulturliv. Hou er også hjemsted for Hou Museum, som fortæller historien om bydelen og dens omgivelser.

Udover disse bydele findes der også en række mindre bydele og landsbyer i Odder Kommune. Disse bydele er ofte præget af deres landlige karakter og deres tætte tilknytning til naturen.

Erhvervsområder og job i Odder

Odder har følgende vigtige forretningsområder:

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og huser en række virksomheder fra forskellige brancher, herunder fødevareproduktion, industri, handel og service.

Jernaldervejen

Jernaldervej er et mindre erhvervsområde beliggende tæt på Rude Havvej. Området er hjemsted for en række virksomheder fra fødevareproduktion og industri.

Elsker Port

Hou Havn er et erhvervs- og havneområde beliggende nord for Odder. Området huser en række virksomheder fra fødevareproduktion, industri og transport.

Disse erhvervsområder er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Kontorarealer i Odder

Odder har følgende vigtige kontorområder:

Centrum

Bymidten er Odders centrum og huser en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, virksomheder og organisationer.

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder fra fødevareproduktion, industri og transport.

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og er desuden hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder fra fødevareproduktion, industri og transportbranchen.

Disse kontorarealer er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find kontor til leje i Odder

Indkøbsområder i Odder

Odder har følgende vigtige indkøbsområder:

Centrum

Bymidten er Odders centrum og huser de fleste af byens butikker. Byens centrum er præget af sine brostensbelagte gader og sine mange specialbutikker.

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og er desuden hjemsted for en række butikker, herunder butikker fra større kæder.

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Området er også hjemsted for en række butikker, herunder butikker fra større kæder.

Disse handelsområder er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find butik til leje i Odder

Butikker i Odder

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Odder, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Odder. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Odder:

I den charmerende by Odder finder du en spændende blanding af butikker, der hver især bidrager til byens unikke atmosfære. Lad os gå en tur gennem byen og udforske nogle af de butikker, du kan støde på:

Torvet i Odder

Otter Blomster: En farverig blomsterbutik med et bredt udvalg af friske blomster og planter, perfekt til enhver lejlighed.

Bog & idé:En hyggelig boghandel, hvor du kan finde alt fra de nyeste bestsellere til klassiske litterære værker og kontorartikler.

Hyggelig cafe: En lille, indbydende café, der serverer lækre kager, friskbrygget kaffe og lette frokoster.

Rosensgade

Odder Cykler: En specialbutik for cykelentusiaster med et bredt udvalg af cykler, tilbehør og reparationsservice.

Tøjeksperten: En moderne tøjbutik til mænd, der tilbyder alt fra afslappet hverdagstøj til skarpe business-outfits.

Rådhusgade

Guldminen: En eksklusiv smykkebutik, hvor du kan finde unikke smykker og ure, perfekt til at sætte et personligt præg på dit outfit.

Odder Bageri:Et traditionelt bageri, der tilbyder friskbagt brød og lækre kager, alt sammen bagt med kærlighed og de fineste råvarer.

Denne lille guide giver kun et glimt af de mange smukke butikker i Odder. Hver butik har sin egen unikke charme og er med til at gøre Odder til et indbydende sted for både lokale og besøgende.

Lager- og logistikområder i Odder

Odder har som en lille dansk by en række logistikområder, der er vigtige for både erhvervslivet og hverdagen i byen. Her er nogle af de vigtigste logistikområder i Odder:

Transportinfrastruktur

  • Vejnettet, herunder hovedveje og mindre veje, er afgørende for transport af varer og mennesker. Odder ligger tæt på større veje, hvilket gør det nemt at forbinde byen med andre dele af Danmark.
  • Jernbaneforbindelser som Odderbanen spiller en vigtig rolle for pendling og transport af passagerer til og fra byen.

Forretningsområder

  • Erhvervsparker og industriområder i og omkring Odder, som huser en række forskellige virksomheder, lige fra små lokale virksomheder til større industrienheder. Disse områder er centrale for lokal beskæftigelse og økonomisk aktivitet.

Detail og distribution

  • Butikker og supermarkeder i Odder er vigtige for distributionen af ​​dagligvarer og andre forbrugsvarer til lokalbefolkningen.
  • Lokale lagre og distributionscentre, der understøtter detailhandelen og sørger for, at varer er tilgængelige for forbrugerne.

Offentlig transport

  • Busforbindelser, der forbinder Odder med nærliggende byer og landsbyer er vigtige for mobiliteten, især for dem uden egen bil.

Post- og Pakkeservice

  • Posthuse og pakkeindsamlingssteder, som håndterer både privat og erhvervsmæssig post og pakker, er en nøglekomponent i byens logistiske infrastruktur.

Disse områder er afgørende for at holde Odder forbundet og fungere effektivt, både som erhvervscenter og et behageligt sted at bo for lokalbefolkningen.

Find lager til leje i Odder

Ofte stillede spørgsmål