Frederikssund: Et attraktivt sted at drive forretning

Frederikssund er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen har en betydelig servicesektor.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Frederikssund: Et attraktivt sted at drive forretning

Frederikssund er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen har en betydelig servicesektor.

Frederikssund som erhvervsby

Frederikssunds erhvervsliv er præget af en række styrker. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, der er kendt for sin flid og teamwork. Derudover har byen en god infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra byen. Frederikssund ligger også tæt på København, hvilket giver virksomheder adgang til et stort marked.

Frederikssunds erhvervsliv er i vækst. Byen har en række initiativer i gang for at fremme erhvervslivet, herunder etablering af et nyt erhvervscampus og en ny havn.

Her er nogle af de vigtigste industrier i Frederikssund:

  • Fødevareindustri
  • Fremstillingsindustrien
  • Tjenester

Frederikssunds erhvervsliv er en vigtig del af byens økonomi og bidrager til at skabe arbejdspladser og velstand.

Transportforhold i Frederikssund

Frederikssund har gode transportforhold, der gør det nemt at komme til og fra byen. Byen ligger tæt på København og der er gode forbindelser med bil, tog og bus.

  • Bil: Frederikssund er let tilgængeligt i bil via E47, som forbinder byen med København og resten af Danmark. Der er også gode forbindelser til Helsingør og Sverige via Helsingørmotorvejen.
  • Tog: Frederikssund Station er en station, der forbinder København og Hillerød på Nordvestbanen. Der er også forbindelser mellem Helsinki og Sverige via Helsinki Station.
  • Bus: Frederikssund har et godt busnet, der forbinder byen med omkringliggende byer og landsbyer. Der er også direkte busforbindelser til København og Helsingør.

For virksomheder, der skal transportere varer, er der også gode muligheder i Frederikssund. Byen har en havn, der kan håndtere både containere og bulklaster. Derudover er der et godt netværk af lastbiler, der kan levere varer til og fra byen.

Frederikssunds transportforhold er en vigtig fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen. De gode forbindelser gør det nemt at komme til og fra byen, og de giver virksomheder adgang til et stort marked.

Vigtige tal om Frederikssund (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Frederikssund og Frederikssunds erhvervsliv:

  • Befolkning: Frederikssund har en befolkning på omkring 28.000 indbyggere.
  • Arbejdspladser: Frederikssund har ca. 13.000 arbejdspladser.

Disse tal viser, at Frederikssund er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder og arbejdspladser. Byen har en god økonomi og er i vækst.

Frederikssunds største virksomheder

Nogle af virksomhederne med base i Frederikssund omfatter:

  • Haldor Topsøe er en dansk multinational virksomhed, der udvikler og fremstiller katalysatorer, teknologier og processer til en række forskellige industrier. Virksomheden blev grundlagt i 1927 og har hovedkontor i Frederikssund, Danmark. Haldor Topsøe er verdensledende inden for udvikling og produktion af katalysatorer til den petrokemiske industri. Virksomheden har også en stærk position inden for andre industrier, herunder raffinering, miljø og energi. Haldor Topsøe har mere end 7.000 ansatte i mere end 40 lande.
  • Mountain Top Industries er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålkonstruktioner. Virksomheden blev grundlagt i 1983 og har hovedkontor i Frederikssund, Danmark. Mountain Top Industries er en af Danmarks førende producenter af stålkonstruktioner, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Mountain Top Industries har mere end 200 ansatte i Danmark.
  • Topsil Global Wafers er en dansk virksomhed, der producerer og sælger siliciumwafer. Virksomheden blev grundlagt i 1986 og har hovedkontor i Frederikssund, Danmark. Topsil Global Wafers er en af verdens førende producenter af siliciumwafer, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Topsil Global Wafers har mere end 1.000 ansatte i Danmark.
  • Roth Nordeuropa er en dansk virksomhed, der producerer og sælger tagmaterialer. Virksomheden blev grundlagt i 1984 og har hovedkontor i Frederikssund, Danmark. Roth North Europe er en af Danmarks førende producenter af tagmaterialer, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Roth North Europe har over 200 ansatte i Danmark.

Disse virksomheder er alle vigtige aktører i Frederikssunds erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, bidrager til byens økonomi og er med til at fremme byens udvikling.

Bydele af Frederikssund

Frederikssund er opdelt i følgende bydele:

  • Frederikssund centrum: Frederikssund Centrum er byens kerne, hvor du finder de fleste af byens butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder du også rådhuset, biblioteket og flere museer.
  • Vinge: Vinge er en ny bydel, der bygges syd for Frederikssund. Bydelen får en blanding af boliger, erhverv og grønne områder.
  • Jægerspris: Jægerspris er en bydel beliggende øst for Frederikssund. Bydelen er kendt for sit slot, Jægerspris Slot, og for sine skove og naturområder.
  • Slangerup: Slangerup er en bydel beliggende vest for Frederikssund. Bydelen er kendt for sin gamle plads og for sine mange hyggelige butikker og restauranter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Frederikssund

De vigtigste forretningsområder i Frederikssund er:

  • Industri er den største industrisektor i Frederikssund og står for omkring 40 % af beskæftigelsen.
  • Handel og tjenesteydelser er den næststørste erhvervssektor i Frederikssund med omkring 35 % af beskæftigelsen. Frederikssund er en vigtig handelsby i Nordsjælland, og byen har et stort udvalg af butikker, restauranter og andre servicevirksomheder.
  • Oplev industrier er en erhvervssektor i vækst i Frederikssund. Byen har et stort udvalg af attraktioner.

Andre vigtige forretningsområder i Frederikssund er:

  • Transport og logistik
  • Konstruktion
  • Forskning og udvikling

Frederikssund Kommune er forpligtet til at skabe de bedste rammer for erhvervslivet, og kommunen har en række initiativer til at understøtte erhvervsudviklingen.

Kontorlokaler i Frederikssund

De vigtigste kontorområder i Frederikssund er:

  • Frederikssund By: Bymidten, hvor du finder en række kontorer for både private og offentlige virksomheder.
  • Sillebroen: En nyere bydel, hvor du også finder en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for detailhandel og service.
  • Frederikssund Industrial Park: Et forretningsområde, hvor du også finder en række kontorer, herunder kontorer til virksomheder inden for produktion og logistik.

Disse kontorarealer er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Frederikssund Kommune har iværksat en række initiativer, der skal fremme erhvervslivet i byen. Disse initiativer omfatter etablering af et nyt erhvervscampus og en ny havn.

Det nye erhvervscampus forventes etableret i Frederikssund By, og det skal rumme kontorer, laboratorier og forskningsfaciliteter. Den nye havn forventes etableret i Frederikssund Havn, og den vil indeholde en række nye faciliteter til håndtering af containere og bulklaster. Disse tiltag forventes at skabe nye arbejdspladser og bidrage til at styrke Frederikssunds position som erhvervsby.

Find kontor til leje i Frederikssund

Shoppingområder i Frederikssund

De vigtigste shoppingområder i Frederikssund er:

  • Jernbanegade: Jernbanegade er Frederikssunds primære handelsgade, hvor du finder en række butikker, restauranter og caféer.
  • Sillebroen: Sillebroen er en nyere bydel, der er opstået i forbindelse med byggeriet af Sillebroen Shoppingcenter. Bydelen har også en række butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker og elektronikbutikker.
  • Nygade: Nygade er en sidegade til Jernbanegade, kendt for sine mange hyggelige butikker, herunder specialbutikker og kunsthåndværk.

Disse handelsområder er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Jernbanegade er Frederikssunds mest populære handelsgade. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker, skobutikker, legetøjsbutikker, boghandlere og parfumebutikker. Railway Street er også hjemsted for en række restauranter og caféer.

Sillebroen er en nyere bydel, der er opstået i forbindelse med byggeriet af Sillebroen Shoppingcenter. Shoppingcentret har over 50 butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker, skobutikker, legetøjsbutikker, boghandlere og parfumebutikker. Sillebroen har også en række andre butikker, herunder specialbutikker, restauranter og caféer.

Nygade er en sidegade til Jernbanegade, som er kendt for sine mange hyggelige butikker. Her finder du specialbutikker, der sælger alt fra kunsthåndværk til antikviteter. Nygade er også hjemsted for en række restauranter og caféer.

Find butik til leje i Frederikssund

Shopping i Frederikssund

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Frederikssund er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Frederikssund. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Frederikssund:

  • Sillebroen er et populært indkøbscenter for både lokale og turister. Centret har over 100 butikker, herunder kendte kædebutikker som H&M, Zara, Bilka og Føtex, samt en række mindre specialbutikker. Sillebroen har også et stort udvalg af restauranter og caféer, hvor du kan nyde en kop kaffe eller et måltid mad.
  • Frederikssund Handel er en gade med en række specialbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af varer. Her kan du finde alt fra dagligvarer til tøj, møbler og antikviteter. Gaden er et populært rejsemål for lokale borgere, der ønsker at støtte lokale virksomheder.
  • Nordisk-Handelshus er et gammelt handelshus med et udvalg af danske designprodukter. Her kan du finde møbler, belysning, kunst og andre interiørprodukter fra kendte danske designere. Handelshuset er en populær destination for både lokale og turister, der ønsker at købe kvalitetsprodukter fra danske designere.
  • UNIKUM er en butik med et udvalg af unikke og håndlavede produkter fra lokale kunstnere og kunsthåndværkere. Her kan du finde smykker, keramik, tekstiler og andet kunsthåndværk. Butikken er en populær destination for både lokale og turister, der ønsker at støtte lokale kunstnere og kunsthåndværkere.

Det er blot nogle af de mange butikker, der ligger i Frederikssund. Byen har et bredt udvalg af butikker, der tilgodeser enhver smag.

Lager- og logistikområder i Frederikssund

De vigtigste logistikområder i Frederikssund er:

  • Frederikssund Havn: Frederikssund Havn er et vigtigt logistisk knudepunkt for regionen. Havnen håndterer containere, bulklaster og passagerer.
  • Frederikssund Industripark: Frederikssund Industripark er et erhvervsområde beliggende syd for Frederikssund. Industriparken er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige industrier, herunder fremstilling, elektronik og logistik.
  • Sillebroen: Sillebroen er et industriområde beliggende øst for Frederikssund. Forretningsområdet er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder detailhandel, service og kontorer.

Disse logistikområder er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Frederikssund Havn er Frederikssunds vigtigste logistikområde. Havnen håndterer containere, bulklaster og passagerer. Containertrafik er den største aktivitet på havnen, og den er i vækst. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med logistik, herunder speditører og lagervirksomheder.

Frederikssund Industrial Park er et andet vigtigt logistikområde i Frederikssund. Industriparken er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige industrier, herunder fremstilling, elektronik og logistik. En række af disse virksomheder har en stor eksportorienteret produktion og er derfor afhængige af en effektiv logistik.

Sillebroen er et nyere industriområde, der bygges syd for Frederikssund. Erhvervsområdet får en blanding af boliger, erhverv og grønne områder. Det forventes, at forretningsområdet vil tiltrække virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik.

Find lager til leje i Frederikssund

Ofte stillede spørgsmål