Esbjerg: Et erhvervsliv i udvikling

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, herunder A.P. Møller-Mærsk, Vestas og Danfoss. Esbjerg er også et vigtigt centrum for fiskeri- og offshoreindustrien.
26. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Esbjerg: Et erhvervsliv i udvikling

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, herunder A.P. Møller-Mærsk, Vestas og Danfoss. Esbjerg er også et vigtigt centrum for fiskeri- og offshoreindustrien.

Esbjerg som erhvervsby

Karakteristika for Esbjerg som erhvervsby er:

  • En stærk maritim sektor: Esbjerg er Danmarks største havneby og et vigtigt centrum for fiskeri- og offshoreindustrien.
  • En diversificeret forretningsstruktur: Esbjerg har en diversificeret forretningsstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer, herunder logistik, energi, teknologi og handel.
  • En international handelsby: Esbjerg er en international handelsby med forbindelser til mere end 100 lande.

Nogle af de vigtigste erhvervssektorer i Esbjerg er:

  • Maritime: Fiskeri, offshore industri, logistik, skibsbygning og reparation
  • Teknologi: Energi, vindenergi, automation, software og IT
  • Handle: Detail, engros og logistik

Esbjerg har en række fordele som erhvervsby, herunder:

  • En veluddannet arbejdsstyrke: Esbjerg har en veluddannet arbejdsstyrke med stærke kompetencer inden for en række forskellige sektorer.
  • Et attraktivt erhvervsmiljø: Esbjerg har et attraktivt erhvervsmiljø med gode infrastrukturforhold og en række støtteordninger til virksomheder.
  • En central beliggenhed: Esbjerg ligger centralt i Danmark med gode forbindelser til resten af landet og udlandet.

Esbjerg er i gang med at udvikle sig som erhvervsby. Byen har en ambitiøs vision om at blive et globalt forretningscentrum inden for energi, teknologi og maritim handel.

Transportforhold i Esbjerg

Esbjerg har gode transportforhold for virksomheder. Byen er hjemsted for Danmarks største havn, som har forbindelser til mere end 100 lande. Esbjerg har desuden en veludbygget motorvejs- og togforbindelse, der forbinder byen med resten af Danmark og resten af Europa.

  • Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og et vigtigt transportknudepunkt for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer mere end 20 millioner tons last hvert år.
  • Motorvej: Esbjerg er forbundet med resten af Danmark via motorvej E20. Motorvejen forbinder Esbjerg med København i nord og Aarhus i syd.
  • Tog: Esbjerg har direkte togforbindelse til København og Aarhus. Togforbindelsen er en hurtig og effektiv måde at transportere gods og passagerer mellem Esbjerg og resten af Danmark.
  • Lufthavn: Esbjerg Lufthavn ligger 10 kilometer uden for Esbjerg. Lufthavnen har forbindelser til flere europæiske byer, herunder London, Amsterdam og Frankfurt.
  • Logistik: Esbjerg har en række logistikvirksomheder, der tilbyder serviceydelser til virksomheder i Esbjerg. Logistikvirksomhederne kan hjælpe virksomheder med at håndtere transport, opbevaring og distribution af varer.

Samlet set har Esbjerg gode transportforhold, hvilket gør det til en attraktiv destination for virksomheder.

Vigtige tal om Esbjergs erhvervsliv (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Esbjerg og Esbjergs erhvervsliv:

  • Befolkning: Esbjerg har en befolkning på omkring 130.000 indbyggere.
  • Omsætning: Esbjergs erhvervsliv har en samlet omsætning på omkring 30 mia.
  • Jobs: Esbjergs erhvervsliv skaber omkring 30.000 arbejdspladser.
  • Maritime: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og håndterer mere end 20 millioner tons gods hvert år.
  • Handle: Esbjerg er en vigtig handelsby med forbindelser til mere end 100 lande.

Esbjergs erhvervsliv vokser, og byen har en ambitiøs vision om at blive et globalt erhvervscentrum inden for energi, teknologi og maritim handel.

Esbjergs største virksomheder

Her er en oversigt over nogle af Esbjergs største virksomheder:

  • DFDS er et dansk rederi- og logistikselskab, der driver færger og fragt mellem Europa og Amerika. DFDS har hovedkvarter i København, Danmark, og har en flåde på mere end 50 skibe.
  • Cocio er en dansk chokolademælksproducent. Virksomheden blev grundlagt i 1951 og har hovedkontor i Esbjerg, Danmark. Cocio er det førende chokolademælksmærke i Danmark og eksporterer også sine produkter til en række andre lande.
  • Esbjerg Airport er en international lufthavn beliggende i Esbjerg, Danmark. Lufthavnen ejes og drives af Esbjerg Kommune. Esbjerg Lufthavn tilbyder fly til en række europæiske destinationer, herunder London, Amsterdam og Frankfurt.
  • Semco Maritime er en dansk ingeniør- og entreprenørvirksomhed, der leverer tjenester til offshore olie- og gasindustrien. Semco Maritime har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 2.000 ansatte.
  • Norlys Esbjerg er et dansk energiselskab, der leverer el, gas og fjernvarme til kunder i Esbjerg og omegn. Norlys Esbjerg har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 400 medarbejdere.
  • Total Energies Esbjerg er et olie- og naturgasselskab, der er en del af den franske energikoncern TotalEnergies. Virksomheden har hovedkontor i Esbjerg og er den største olie- og gasoperatør i den danske Nordsø.
  • Blue Water Shipping er et dansk rederi, der leverer spedition, projektlogistik og offshore services. Blue Water Shipping har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på mere end 1.000 ansatte.
  • Oliefeltløsninger er en dansk oliefeltservicevirksomhed, der leverer en række serviceydelser til offshore olie- og gasindustrien, herunder boretjenester, borerigge og bortskaffelsestjenester. Med hovedkontor i Esbjerg, Danmark, har Oilfield Solutions en arbejdsstyrke på over 200 ansatte.

Samlet set er disse virksomheder alle vigtige aktører i Esbjergs erhvervsliv. De bidrager til byens økonomi og skaber arbejdspladser.

Områder i Esbjerg

Esbjerg er opdelt i 11 bydele:

Esbjerg by er Esbjergs centrale bydel. Bydelen er hjemsted for de fleste af byens butikker, restauranter, attraktioner og offentlige institutioner. Esbjerg by er også hjemsted for Esbjerg Havn, som er Danmarks største havn.

Gaber er en forstad til Esbjerg kendt for sin grønne natur og aktive kulturliv. Distriktet er hjemsted for en række parker, skove og naturområder. Gjesing er også hjemsted for en række kulturinstitutioner, herunder Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Musikhus.

Kvaglund er en forstad til Esbjerg kendt for sine familievenlige boligområder og sine mange sportsfaciliteter. Distriktet er hjemsted for en række skoler, børnehaver og sportsklubber. Kvaglund er også hjemsted for Kvaglund Kirke, som er en af Esbjergs største kirker.

Hjerting er en forstad til Esbjerg kendt for sine strande og livlige sommerliv. Distriktet har en række strande, der er populære blandt både lokale og turister. Hjerting er også hjemsted for en række restauranter, caféer og barer.

Sædding er en forstad til Esbjerg, kendt for sit historiske centrum og sine mange museer. Bydelen har et velbevaret historisk centrum med en række gamle bygninger. Sædding er også hjemsted for en række museer, herunder Esbjerg Museum og Esbjerg Kunstmuseum.

Mellem er en forstad til Esbjerg, præget af sine mange nye bolig- og erhvervsområder. Bydelen er under udvikling og har et stort udbud af nye boliger og erhvervslokaler. Tarp er også hjemsted for en række skoler og børnehaver.

Kjersing er en forstad til Esbjerg præget af sine mange grønne områder og sine familievenlige boligområder. Bydelen har en række parker, skove og naturområder. Kjersing er også hjemsted for en række skoler og børnehaver.

Andrup er en forstad til Esbjerg, præget af sine mange landbrugsarealer og sine fredelige omgivelser. Distriktet er hjemsted for en række landbrugsvirksomheder og et lille antal boliger.

Novrup er en forstad til Esbjerg, som er præget af sine mange naturområder og sine mange vildtinteresserede beboere. Bydelen har en række naturområder, herunder Novrup Skov og Marbæk. Novrup er også hjemsted for en række vildtinteresserede foreninger.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Esbjerg

De vigtigste erhvervsområder i Esbjerg er:

  • Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og et vigtigt transportknudepunkt for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer mere end 20 millioner tons last hvert år.
  • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er et område med mange erhverv, herunder virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik.
  • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er et område med mange nye virksomheder, herunder virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og IT.

Esbjerg Havn er den vigtigste kommercielle operatør i Esbjerg. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også en vigtig arbejdsplads for mange mennesker i Esbjerg.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede virksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye virksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og IT. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en diversificeret erhvervsstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Kontorområder i Esbjerg

De vigtigste kontorområder i Esbjerg er:

  • HavnEsbjerg: Havn Esbjerg er hjemsted for en række kontorer relateret til offshore, energi, logistik og transport.
  • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er hjemsted for en række kontorer relateret til en række forskellige sektorer, herunder offshore, energi, teknologi og logistik.
  • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er hjemsted for en række kontorer relateret til vindenergi, bioteknologi og IT.

Esbjerg Havn er den vigtigste kontoroperatør i Esbjerg. Området er hjemsted for kontorer for en række virksomheder involveret i offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede kontorer. Området er hjemsted for kontorer for virksomheder inden for en række forskellige sektorer, herunder offshore, energi, teknologi og logistik. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye kontorer. Området er hjemsted for kontorer for virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og IT. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig kontorby i Danmark. Byen har en diversificeret kontorstruktur med kontorer i en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Her er nogle specifikke eksempler på kontorer i disse områder:

  • Esbjerg Havn: Semco Maritime, Maersk Drilling, Nordsøfonden
  • Esbjerg Nærområde: Vestas, Danfoss, A.P. Møller-Mærsk
  • Esbjerg Ø: Ørsted, Siemens Gamesa, Novo Nordisk

Esbjergs kontorarealer vokser. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der leder efter et sted at etablere sig eller udvide deres aktiviteter.

Find kontor til leje i Esbjerg

Butiksområder i Esbjerg

Esbjergs vigtigste butiksområder er:

Kongensgade: Dette er den primære gågade i Esbjerg med et bredt udvalg af butikker, herunder internationale mærker, danske specialbutikker, caféer og restauranter.

Torvet: Dette er et livligt område med et stort udvalg af butikker, herunder stormagasiner, specialbutikker, caféer og restauranter.

Broen: Dette er et moderne shoppingcenter med over 100 butikker, herunder internationale mærker, danske specialbutikker, caféer og restauranter.

Østergade: Dette er et område med et bredt udvalg af specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og gavebutikker.

Havnegade: Dette er et område med et maritimt tema, der huser et antal specialbutikker, herunder souvenirbutikker, kunsthåndværksbutikker og caféer.

Udover disse områder er der også et antal mindre butiksområder spredt rundt i Esbjerg, herunder:

Skolegade: Dette område er kendt for sine specialbutikker, herunder antikvariater, vintagebutikker og hobbybutikker.

Nørregade: Dette område er kendt for sine boligindretningsbutikker, herunder møbelbutikker, lampebutikker og brugskunstbutikker.

Hjerting: Dette område er kendt for sine specialbutikker, herunder gårdbutikker, blomsterbutikker og havecentre.

Gjesing: Dette område er kendt for sine outletbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker og elektronikbutikker.

Find butik til leje i Esbjerg

Butikker i Esbjerg

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Esbjerg, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Esbjerg. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Esbjerg:

  • Broen Shopping: Esbjergs største indkøbscenter med over 100 butikker. Adresse: Exnersgade 20
  • Kongensgade: Esbjergs længste gågade med en række butikker og restauranter. Adresse: Kongensgade 1-111
  • Pladsen: Esbjergs centrale plads med en række butikker, restauranter og caféer. Adresse: Torvet 1-29
  • Strandvejen: Esbjergs hovedgade med en række butikker, restauranter og caféer. Adresse: Strandvejen 1-101
  • Tarp Center: Et lille indkøbscenter i Tarp med et udvalg af butikker og restauranter. Adresse: Tarp Centret 1

Her er en mere detaljeret oversigt over nogle af de mest populære butikker i Esbjerg:

  • H&M: Mode, sko og tilbehør. Adresser: Kongensgade 17, Strandvejen 79
  • ZARA: Mode, sko og tilbehør. Adresser: Kongensgade 15, Strandvejen 77
  • Jysk: Boligtekstiler, møbler og boligtilbehør. Adresse: Kongensgade 13
  • Elgiganten: Elektronik og hårde hvidevarer. Adresse: Strandvejen 53
  • IKEA: Møbler og boligtilbehør. Adresse: Gjesingvej 20

Esbjerg er en by med et bredt udvalg af butikker, der appellerer til enhver smag. Byen er et populært sted at shoppe, både for lokale og turister.

Lager- og logistikområder i Esbjerg

De vigtigste logistikområder i Esbjerg er:

  • Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og et vigtigt transportknudepunkt for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer mere end 20 millioner tons last hvert år.
  • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er et område med mange erhverv, herunder virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik.
  • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er et område med mange nye virksomheder, herunder virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og IT.

Esbjerg Havn er den vigtigste logistikchauffør i Esbjerg. Havnen huser en række virksomheder inden for offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også en vigtig arbejdsplads for mange mennesker i Esbjerg.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede logistikvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for logistik, transport og lager. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye logistikvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for logistik, transport og lager. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig logistikby i Danmark. Byen har en diversificeret logistikstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Her er nogle specifikke eksempler på logistikvirksomheder inden for disse områder:

  • Esbjerg Havn: A.P. Møller-Mærsk, Maersk Drilling, TotalEnergies
  • Esbjerg Nærområde: Semco Maritime, Blue Water Shipping, Oilfield Solutions
  • Esbjerg Ø: Ørsted, Siemens Gamesa, Novo Nordisk

Esbjergs logistikområder vokser. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der leder efter et sted at etablere sig eller udvide deres aktiviteter.

Esbjerg er en vigtig logistikby i Danmark og Europa. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der leder efter et sted at etablere sig eller udvide deres logistikaktiviteter.

Find lager til leje i Esbjerg

Ofte stillede spørgsmål