Sådan finder du en ledig kontorplads – de vigtigste 8 trin

Når du er på udkig efter en kontorplads i et kontorfællesskab, bør du følge en struktureret og velovervejet proces. Dette sikrer, at du maksimerer effektiviteten af din søgning, mens du minimerer spild af tid og værdifulde ressourcer.
8. september 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Sådan finder du en ledig kontorplads – de vigtigste 8 trin

Når du er på udkig efter en kontorplads i et kontorfællesskab, bør du følge en struktureret og velovervejet proces. Dette sikrer, at du maksimerer effektiviteten af din søgning, mens du minimerer spild af tid og værdifulde ressourcer. Husk, at du har en driftig forretning at tage hånd om sideløbende, og det er vigtigt ikke at miste synet af din kernevirksomhed.

Denne detaljerede guide er skabt med det formål at hjælpe dig trin-for-trin gennem denne søgningsproces.

Hvis din interesse derimod ligger i at udleje kontorlokaler eller pladser indenfor et kontorfællesskab, henviser vi til vores omfattende guide: Udlejning af kontorpladser i kontorfællesskab.

Trin 1: Klarlæg dine specifikke behov og ønsker til din kontorplads

Inden du begiver dig ud i din søgning, skal du klart definere, hvad du præcist ønsker fra dit kommende kontorfællesskab. Stil dig selv disse grundige spørgsmål:

 • Hvad er dine primære kriterier for et kontorfællesskab?
 • Hvor essentiel er geografisk placering for dig? Ønsker du at være i byens hjerte, tæt på et dynamisk erhvervsområde eller i et mere stille og roligt kvarter?
 • Hvor meget areal kræver du til dit arbejdsområde og til opbevaring?
 • Er tilgængelige parkeringsfaciliteter en nødvendighed for dig?
 • Overvejer du en korttidsleje eller er du mere interesseret i en langtidsaftale?
 • Hvilket budget har du sat af til lejen?
 • Er der bestemte faciliteter, du ikke kan undvære, såsom møderum, køkken eller loungeområder?
 • Hvor højt vægter du mulighederne for netværk og sociale begivenheder?

Trin 2: Iværksæt din søgeproces for den ideelle kontorplads

Med klare kriterier i tankerne, kan du nu påbegynde jagten på det ideelle sted:

 • Online portaler: Udnyt online ressourcer som Virksomhedslokaler.dk. Denne portal giver dig en dybdegående oversigt over tilgængelige erhvervslokaler, heriblandt kontorfællesskaber, i din ønskede region. Prøv eksempelvis at søge efter kontorplads i hele Danmark, kontorplads i København, kontorplads i Aarhus eller kontorplads i Odense. Tilpas din søgning efter geografi, prisinterval og størrelse for bedst at matche dine kriterier.
 • Lokalmedier og opslagstavler: Vær opmærksom på lokale tilbud præsenteret i aviser eller på opslagstavler i området af interesse. Det kan være, at netop det perfekte kontorfællesskab bliver annonceret netop som du kigger.

Trin 3: Inspekter og evaluer kontorpladserne

Når du har identificeret potentielle kontorfællesskaber, som virker tiltalende, er det nu tid til en personlig besigtigelse:

 • Er den geografiske beliggenhed både praktisk og repræsentativ for dig og eventuelle forretningsforbindelser?
 • Er kulturen og atmosfæren i fællesskabet i overensstemmelse med dine forventninger?
 • Er rummene tilstrækkeligt rummelige og imødekommer de dine specifikationer?
 • Undersøg nøje de tilbudte faciliteter – dette inkluderer mødelokaler, køkkenområder, afslapningszoner, mv.
 • Er der tilfredsstillende parkeringsmuligheder, og er der nem adgang til offentlige transportmidler?

Trin 4: Forhandling af din lejeaftale

Når du har identificeret det ideelle kontorfællesskab, som du ser dig selv blive en del af, bliver det næste skridt at forhandle en fair lejeaftale. Det er af høj betydning, at du tager alle nødvendige skridt for at beskytte dine rettigheder som en del af dette fællesskab. Vær ekstra opmærksom på at sikre, at samtlige betingelser og vilkår er klart og utvetydigt skitseret i aftaledokumentet. Det vil være en god idé at konsultere en person med juridisk ekspertise for at sikre, at aftalen er i din bedste interesse.

Trin 5: Indbetal depositum og underskriv lejeaftalen

Når alle betingelser er blevet drøftet og accepteret, kræves det oftest at du betaler et depositum for at leje din kontorplads. Sørg for at gennemgå lejeaftalen nøje en sidste gang, for at sikre, at du er fuldstændig komfortabel med hvert enkelt aspekt, inden du skriver under. Ændringer i aftalen efter underskrivelsen kan blive en kompliceret affære.

Trin 6: Planlæg din indflytning i kontorfællesskabet

Med aftalen på plads, er det nu tid til at gøre dig klar til at flytte ind i det nye kontormiljø. Tænk over hvilke personlige og professionelle genstande, du vil medbringe, og hvordan du ønsker din arbejdsstation arrangeret. Overvej at udfærdige en detaljeret plan for din første dag, og gør en indsats for at præsentere dig selv for de øvrige medlemmer af fællesskabet. For yderligere tips og tricks kan du dykke ned i vores flytteguide: Tjekliste når du skifter til nyt kontorfællesskab.

Desuden kan det være gavnligt at tænke over, hvordan du ønsker at optimere din arbejdsplads for maksimal produktivitet. For inspiration, tjek vores guide: 10 trin til at indrette kontorpladser i dit kontorfællesskab.

Trin 7: Iværksæt dit arbejde i det nye kontorfællesskab

Dagen er kommet til at dykke ned i dit arbejde i dette spændende coworking-miljø! Gå til det med en proaktiv og positiv tilgang, og vær modtagelig for at opbygge relationer og potentielle samarbejder med de øvrige medlemmer.

Trin 8: Kultiver positive forbindelser indenfor kontorfællesskabet

Det er absolut relevant at udvikle og vedligeholde stærke, positive relationer med både ejeren af kontorfællesskabet og de andre lejere. Et harmonisk samarbejdsmiljø kan potentielt lede til øgede synergier, dybere samarbejder, spændende netværksmuligheder og ikke mindst en behagelig og inspirerende arbejdsatmosfære.

Ofte stillede spørgsmål