Roskilde: Byen med de mange muligheder

Roskilde er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med et bredt udvalg af virksomheder indenfor forskellige brancher.
15. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Roskilde: Byen med de mange muligheder

Roskilde er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med et bredt udvalg af virksomheder indenfor forskellige brancher. Byen er præget af dynamisk erhvervsudvikling drevet af en række faktorer, herunder:

 1. Byens centrale placering i Danmark: Roskilde ligger centralt i Danmark, hvilket giver gode transportmuligheder til både København og Aarhus. Det gør byen attraktiv for virksomheder, der ønsker at operere på et nationalt eller internationalt marked.
 2. Byens stærke uddannelsesmiljø: Roskilde er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Roskilde Universitet, der uddanner kvalificerede medarbejdere til erhvervslivet.
 3. Byens unikke historie og kultur: Roskilde er en historisk by med en rig kultur, som giver byen et attraktivt miljø for virksomheder, der ønsker at tiltrække dygtige medarbejdere og kunder.

Nogle af de største erhvervsområder i Roskilde er:

 1. Teknologi: Roskilde er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder softwarevirksomheder, it-virksomheder og produktionsvirksomheder.
 2.  Sundhedspleje: Roskilde er hjemsted for en række sundhedsvirksomheder, herunder hospitaler, lægeklinikker og medicinalvirksomheder.
 3. Business Services: Roskilde er hjemsted for en række erhvervsservicevirksomheder, herunder advokatfirmaer, revisionsfirmaer og konsulentfirmaer.

Roskilde som erhvervsby

Roskilde har de seneste år oplevet en øget vækst inden for disse områder. Dette er drevet af en række faktorer, herunder den globale teknologirevolution, den stigende efterspørgsel efter sundhedspleje og den voksende interesse for forretningsservice.

Roskilde er en attraktiv erhvervsby med en bred vifte af muligheder for virksomheder i alle størrelser. Byen er præget af en dynamisk erhvervsudvikling drevet af en række forskellige faktorer.

Transportmuligheder i Roskilde

Transportforholdene i Roskilde er gode for virksomhederne. Byen ligger centralt i Danmark, hvilket giver gode forbindelser til både København og Aarhus. Roskilde har desuden et veludbygget vejnet, der gør det nemt at transportere varer og varer til og fra byen.

I Roskilde er der to motorveje, der forbinder byen med resten af ​​landet. E45 går fra nord til syd, mens E20 går fra vest mod øst. Derudover er der en række mindre veje, der forbinder Roskilde med de omkringliggende byer og landsbyer.

Roskilde har også en god offentlig transportinfrastruktur. Byen har et netværk af busser og tog, der forbinder Roskilde med København, Aarhus og andre byer i Danmark. Derudover er der en række cykelstier i Roskilde, der gør det nemt at cykle til og fra arbejde eller skole.

For virksomheder, der skal transportere varer og varer, er Roskilde et godt valg. Byen er godt forbundet med resten af ​​landet, og der er et veludbygget vejnet og et godt offentligt   transportinfrastruktur.

Her er nogle konkrete eksempler på transportmuligheder for virksomheder i Roskilde:

 1. Lastbil transport: Der er et stort udvalg af vognmænd i Roskilde, som tilbyder lastbiltransport til både nationale og internationale destinationer.
 2. Togtransport: DSB tilbyder togtransport til København og Aarhus.
 3. Bustransport: Der er et netværk af busser, der forbinder Roskilde med København, Aarhus og andre byer i Danmark.
 4. Cykel transport: Der er et netværk af cykelstier i Roskilde, der gør det nemt at cykle til og fra arbejde eller skole.

Virksomheder kan vælge den transportform, der passer bedst til deres behov og budget.

Vigtige tal om Roskildes erhvervsliv (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Roskilde og Roskildes erhvervsliv:

 1. Befolkning: Roskilde har en befolkning på omkring 55.000 mennesker.
 2. Arbejdsstyrke: Roskilde har en arbejdsstyrke på omkring 30.000 mennesker.
 3. Forretning: Roskilde har et bredt udvalg af virksomheder inden for forskellige brancher, herunder teknologi, sundhedspleje og erhvervsservice.
 4. Omsætning: Roskildes erhvervsliv omsætter for omkring 20 mia.
 5. Investeringer: Roskildes erhvervsliv har fået omkring 1 milliard kroner i investeringer de seneste år.
 6. Teknologi: Roskilde har over 1.000 teknologivirksomheder, der beskæftiger over 5.000 medarbejdere.
 7. Sundhedspleje: Roskilde er hjemsted for Roskilde Sygehus, som er et af Danmarks største sygehuse.
 8. Business Services: Roskilde er hjemsted for over 1.000 virksomhedsservicevirksomheder med over 10.000 ansatte.

Disse tal viser, at Roskilde er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af muligheder for virksomheder i alle størrelser.

Roskildes største virksomheder

De største virksomheder i Roskilde er:

 1. Novo Nordisk: Verdensførende producent af insulin og andre diabetesbehandlinger. Hovedkontor i Kongens Lyngby, men har et stort forsknings- og udviklingscenter i Roskilde.
 2. Stryhns-gruppen: Dansk fødevarevirksomhed, der producerer og sælger slik, chokolade og andet slik. Hovedkontor i Roskilde.
 3. LM Projects ApS: Dansk elektronikproducent, der udvikler og fremstiller elektroniske komponenter til en række forskellige brancher. Hovedkontor i Roskilde.
 4. Arla Foods: Dansk mejerivirksomhed, der producerer og sælger mejeriprodukter. Har et stort mejeri i Roskilde.
 5. Novozymes: Dansk bioteknologivirksomhed, der producerer enzymer og andre bioaktive ingredienser. Har et stort forsknings- og udviklingscenter i Roskilde.
 6. Netcompany: Dansk IT-virksomhed, der leverer IT-løsninger til offentlige og private virksomheder. Har et stort kontor i Roskilde.
 7. Energinet: Dansk virksomhed, der ejer og driver den danske el- og gastransmissionsinfrastruktur. Har hovedkontor i Roskilde.
 8. Maersk: Dansk rederi- og logistikvirksomhed. Har et stort kontor i Roskilde.

Denne liste er baseret på oplysninger om virksomheder, der har oplyst deres omsætning. Der er derfor en række andre store virksomheder i Roskilde, som ikke er med på listen.

Områder i Roskilde

Centrum

Bymidten er Roskildes historiske centrum og huser byens hovedattraktioner, herunder Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet og Domkirkepladsen. Området er desuden præget af butikker, restauranter og caféer.

King/Dronningkvarteret

Konge-/Dronningkvarteret er et populært boligområde tæt på bymidte, grønne parker, fjord og havn. Kvarteret er præget af blandet boligbyggeri, fra ældre villaer til moderne lejligheder.

Vestkvarter

Vestkvarteret er et boligområde fra 1950'erne og 1960'erne, der oplever stigende popularitet. Kvarteret ligger tæt på byens mange muligheder, herunder skoler, institutioner og offentlig transport.

Frederiksborgvej

Frederiksborgvej er et eksklusivt boligområde med udsigt over Roskilde Fjord. Kvarteret er præget af store villaer med haver.

Musicon

Musicon er et kultur- og erhvervsområde i udvikling. Området huser Roskilde Festivals hovedsæde, Roskilde Musikskole og Roskilde Universitetscenter.

Himmelev

Himmelev er et boligområde beliggende tæt på Himmelev Skov. Kvarteret er præget af blandet boligbyggeri, fra ældre villaer til moderne lejligheder.

Trekroner

Trekroner er et nyt boligområde, der er opstået omkring RUC. Området er præget af moderne lejligheder og erhvervslokaler.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Roskilde

De vigtigste forretningsområder i Roskilde er:

 1. Musicon: Et kultur- og erhvervsområde med en blanding af boliger, kontorer, kulturinstitutioner og erhverv.
 2. Erhvervspark: Et forretningsområde med fokus på IT, life science og teknologi.
 3. Dronning Margrethes Vej: Et forretningsområde med fokus på produktion og logistik.

Musicon er et ambitiøst projekt, der har til formål at skabe et nyt kultur- og erhvervsområde i Roskilde. Området er hjemsted for en række virksomheder.

Erhvervsparken er et erhvervsområde udviklet af Roskilde Kommune. Området er hjemsted for en række virksomheder.

Dronning Margrethes Vej er et forretningsområde udviklet af private investorer. Området er hjemsted for en række virksomheder.

Udover disse tre områder er der også en række mindre industriområder i Roskilde, bl.a Himmelev Park, Nørrevangs Industriområde og Tre Kroners Industriområde.

Roskildes erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder produktionsvirksomheder, servicevirksomheder, it-virksomheder og life science-virksomheder.

Kontorområder i Roskilde

Roskilde er et vigtigt erhvervs- og erhvervscenter i Danmark, og der er en række vigtige kontorområder i byen. Her er nogle af de mest fremtrædende:

 1. Byen centrum: Bymidten er Roskildes historiske centrum og rummer en række kontorer for både små og store virksomheder. Her finder du også Roskilde Universitet, som er en vigtig arbejdsgiver i området.
 2. Havnefronten: Havnefronten er et nyudviklet område i Roskilde, der er blevet et populært sted for kontorer og boliger. Her finder du blandt andet Voxeværket, kontorhotel og coworking community.
 3. Vestbyen: Vestbyen er et stort erhvervsområde i Roskilde, der rummer en række kontorer for både danske og internationale virksomheder. Her finder du blandt andet hovedkvarteret for Danfoss, en af ​​Danmarks største virksomheder.
 4. Østre Ringvej: Østre Ringvej is a busy road connecting Roskilde with Copenhagen. Here you will find, among other things, offices for Danske Bank and Novo Nordisk.
 5. Ringstedvej: Ringstedvej er en anden vigtig vej, der forbinder Roskilde med resten af ​​Sjælland. Her finder du blandt andet kontorer for Vestas og Carlsberg.

Roskildes kontorområder er i konstant udvikling, og nye kontorer er stadig under opførelse.

Find kontor til leje i Roskilde

Shopping områder in Roskilde

Roskilde har et par vigtige shoppingområder, herunder:

RO's Torv: RO's Torv er et moderne indkøbscenter med over 100 butikker, herunder tøj, elektronik, boligvarer og dagligvarer. Centret har også en biograf, en bowlingbane og et fitnesscenter. RO's Torv ligger i udkanten af ​​det centrale Roskilde og er let tilgængeligt med bil, bus eller tog.

Roskilde Handel: Roskilde Handel er en gade i centrum af Roskilde med et udvalg af butikker, herunder tøj, sko, smykker og gaver. Gaden er et populært rejsemål for lokale og turister, og det er altid livligt med folk, der går i butikker eller bare slentrer rundt.

Roskilde Centrum: Roskilde Centrum er et område med butikker, restauranter og caféer i centrum af Roskilde. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøj, sko, elektronik og boligartikler. Der er også mange restauranter og caféer i området, hvor du kan nyde et måltid eller en kop kaffe.

Find butik til leje i Roskilde

Butikker i Roskilde

I Roskilde er der følgende butikker:

Supermarkeder

 1. Føtex er et af Danmarks største supermarkeder, og butikken i Roskilde har et bredt udvalg af dagligvarer, herunder frugt, grønt, kød, fisk, brød, mejeriprodukter, konfekture, drikkevarer og husholdningsartikler.
 2. Kvickly er en anden stor dansk supermarkedskæde, og butikken i Roskilde har et tilsvarende udvalg som Føtex.
 3. Netto og REMA 1000 er to discountsupermarkeder, der tilbyder dagligvarer til lave priser.
 4. SuperBrugsen er en dansk supermarkedskæde, der har fokus på lokale produkter.

Specialitet

 1. JYSK er en dansk møbelkæde, der sælger møbler, boligtekstiler og andre boligartikler. Butikken i Roskilde har et bredt udvalg af møbler til alle boligens rum.
 2. Elgiganten er en dansk elektronikkæde, der sælger elektronikprodukter til hjemmet og erhverv. Butikken i Roskilde har et bredt udvalg af TV, lyd, computere, tablets, smartphones, hårde hvidevarer og meget mere.
 3. Power er en dansk elektronikkæde, der sælger elektronikprodukter til lave priser. Butikken i Roskilde har et bredt udvalg af TV, lyd, computere, tablets, smartphones, hårde hvidevarer og meget mere.
 4. Bedst sælgendeer en dansk modekæde, der sælger tøj, sko og accessories til kvinder, mænd og børn. Butikken i Roskilde har et bredt udvalg af modetøj fra bestseller mærker som Vero Moda, Jack & Jones, Only, Pieces, Name It og Vila.

Indkøbscentre

 1. RO's Torv er et indkøbscenter i Roskilde midtby med over 50 butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 2. Trekroner Shopping Center er et butikscenter i Trekroner med over 20 butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og restauranter.

Lager & Logistikområder i Roskilde

De vigtigste logistikområder i Roskilde er:

 1. RO's Torv: Dette indkøbscenter er et vigtigt knudepunkt for distribution af varer til Roskilde og omegn.
 2. Trekroner Shopping Center: Dette indkøbscenter er også et vigtigt knudepunkt for distribution af varer til Roskilde og omegn.
 3. Gågader: Roskildes gågader huser mange små butikker, der også har brug for logistik for at få varer til deres butikker.
 4. Online butikker: Roskilde har mange netbutikker, der også har brug for logistik for at sende varer til kunder i hele Danmark.

Logistik er vigtig for at sikre, at varer kan komme fra producenter til forbrugere på en effektiv og omkostningseffektiv måde. Roskilde er en by med et aktivt logistikmarked, der er med til at sikre, at byens borgere og virksomheder har adgang til de varer og ydelser, de har brug for.

Find lager til leje i Roskilde

Relevante links om erhvervslivet i Roskilde

Læs mere om Roskildes erhvervsliv på disse sider:
Roskilde Kommune
Erhvervsforum Roskilde
Besøg Fjordlandet
Wikipedia: Roskilde
Roskilde på Google Maps
Find ledige erhvervslejemål i Roskilde

Ofte stillede spørgsmål