Køge: En by med potentiale

Køge er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for erhverv, og i dag er den hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder fremstillings-, service- og handelsvirksomheder.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Køge: En by med potentiale

Køge er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for erhverv, og i dag er den hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder fremstillings-, service- og handelsvirksomheder.

Køge som erhvervsby

Køge er kendetegnet ved sin centrale beliggenhed på Sjælland. Byen ligger tæt på København og Roskilde, og den har gode forbindelser til resten af ​​landet via motorvej og tog. Denne centrale beliggenhed gør Køge til en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at være tæt på deres kunder og leverandører.

Køge er også kendetegnet ved sin veluddannede arbejdsstyrke. Byen har en lang tradition for uddannelse, og den er hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Køge Handelsskole, Køge Gymnasium og Køge Tekniske Skole. Denne veluddannede arbejdsstyrke gør Køge til en attraktiv destination for virksomheder, der har brug for dygtige medarbejdere.

Køges erhvervsliv er i vækst. Byen har i de senere år tiltrukket en række nye virksomheder, og der er stadig potentiale for vækst. Køges erhvervsliv er præget af en række forskellige brancher, bl.a.

 1. Produktion: Køge er hjemsted for en række produktionsvirksomheder, herunder fødevarevirksomheder, plastvirksomheder og møbelvirksomheder.
 2. Service: Køge huser også en række servicevirksomheder, herunder it-virksomheder, revisionsfirmaer og advokatvirksomheder.
 3. Handle: Køge er en vigtig handelsby og huser en række handelsvirksomheder, herunder supermarkeder, detailvirksomheder og grossister.

Køges erhvervsliv er en vigtig del af byens økonomi og velfærd. Erhvervslivet skaber arbejdspladser og genererer indtægter til kommunen.

Transport conditions in Køge

Køge er en godt forbundet by med gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ud til motorvej E47, som forbinder København med Aarhus. Derudover har Køge en banegård med direkte forbindelse til København, Odense og Aarhus.

For virksomheder, der ønsker at transportere varer, er Køge et godt valg. Byen har et godt udvalg af transportvirksomheder, der kan levere varer til hele landet. Derudover er der gode muligheder for at opbevare varer i Køge.

For virksomheder, der har medarbejdere, der pendler, er Køge også et godt valg. Byen har gode busforbindelser til København og andre byer i området. Derudover er et letbanesystem under opbygning, der skal forbedre forbindelserne til København yderligere.

Her er en oversigt over de vigtigste transportforhold i Køge for virksomheder:

 1. Motorvej E47: Forbinder København med Aarhus
 2. Jernbanestation: Direkte forbindelser til København, Odense og Aarhus
 3. Transportvirksomheder: Godt udvalg af transportfirmaer
 4. Opbevaring: Gode muligheder for at opbevare varer
 5. Busforbindelser: Gode busforbindelser til København og andre byer i området
 6. Letbane: Letbane under opførelse, der skal forbedre forbindelserne til København

Køge er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker gode transportforhold. Byen er godt forbundet med resten af ​​landet, og der er gode muligheder for at transportere varer, medarbejdere og besøgende.

Important figures about Køge (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Køge og Køges erhvervsliv:

 1. Befolkning: Køge Municipality has 62,458 inhabitants (2023).
 2. Jobs: I Køge Kommune er der i alt 28.290 arbejdspladser (2023).
 3. Omsætning: Køge Kommunes samlede omsætning fra erhvervslivet var på 26,8 milliarder kroner (2022).
 4. Vækst: Køges erhvervsliv vokser med ca. 2,5 % om året.

Køges største virksomheder

Novo Nordisk Pharmatech A/S er en førende leverandør af rekombinant insulin. De leverer produkter af høj kvalitet, der er pålideligt leveret gennem lokale distributionsnetværk. De tilbyder også en omfattende dokumentationspakke og skræddersyet support, der fortsætter gennem hele produktets livscyklus.

CP Kelco ApS er en global leder inden for hydrokolloider, specialiseret i at udvikle og levere produkter til en række forskellige industrier, herunder fødevarer, farmaceutiske og industrielle applikationer. De tilbyder et bredt udvalg af hydrokolloider, herunder carboxymethylcellulose (CMC), xanthangummi og natriumalginat.

Globus Wine A/S er en dansk vinimportør med speciale i at importere vin fra hele verden. De har et bredt udvalg af vine, herunder røde, hvide, rosé- og dessertvine. De tilbyder også skræddersyede vinløsninger til virksomheder og private kunder.

JN Spedition Øst A/S er en dansk transportvirksomhed, der tilbyder en bred vifte af transportydelser, herunder landtransport, søtransport og lufttransport. De har et netværk af kontorer og terminaler i hele Danmark, og de tilbyder også transport til og fra udlandet.

Holship Danmark A/S er et dansk rederi, der tilbyder en bred vifte af shippingydelser, herunder containerfragt, rorofragt og bulkfragt. De har et netværk af kontorer og terminaler i hele Danmark, og de tilbyder også fragtydelser til og fra udlandet.

Bydele i Køge

Køge er opdelt i disse bydele:

Køge Midtby er den historiske bykerne med Køge Torv, Køge Rådhus, Kong Hans' Gård og mange andre gamle bygninger. Bydelen er et livligt centrum med mange butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder du også Køge Museum, som fortæller historien om Køge og omegn.

Ølby Lyng er et boligområde med et stort udvalg af boliger lige fra parcelhuse til etageejendomme. Bydelen er præget af sine gode transportmuligheder og nærhed til både bymidten og Ølsemagle Skov.

Ølsemagle Lyng er et nyt boligområde med mange moderne boliger. Bydelen er præget af sine grønne områder, herunder Ølsemagle Skov.

Søndre Køge er et blandet område med boliger, erhverv og institutioner. Bydelen er præget af sin beliggenhed ved Køge Bugt og nærhed til Køge Sundhedscenter og Køge Idrætspark.

Hastrup er et boligområde med et stort udvalg af boliger lige fra parcelhuse til etageejendomme. Bydelen er præget af sin gode infrastruktur og nærhed til Køge Station.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Køge

De vigtigste forretningsområder i Køge er:

 1. Køge Havn er en af ​​Danmarks største havne og en vigtig erhvervs- og industrihavn. Her finder du en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik, shipping, industri og service.
 2. Køge Midtby er et vigtigt handels- og serviceområde med mange butikker, restauranter, hoteller og kontorer.
 3. Køge Nord er et nyt forretningsområde under udvikling. Her finder du allerede en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, logistik og service.

Køge Havn er det vigtigste erhvervsområde i Køge. Havnen er en af ​​Danmarks største og en vigtig erhvervs- og industrihavn. Her finder du en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik, shipping, industri og service.

Køge bymidte er et vigtigt handels- og serviceområde. Bymidten er et livligt centrum med mange butikker, restauranter, hoteller og kontorer. Her finder du også Køge Rådhus, Køge Museum og mange andre kulturinstitutioner.

Køge Nord er et nyt forretningsområde under udvikling. Her finder du allerede en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, logistik og service. Området er godt placeret tæt på Køge Havn og Køge Station.

Udover disse tre vigtigste industriområder er der også en række mindre industriområder i Køge. Disse områder specialiserer sig ofte i en bestemt branche, såsom industri, logistik eller service.

Kontorområder i Køge

De vigtigste kontorområder i Køge er:

 1. Køge Havn er et stort erhvervs- og industriområde beliggende ved Køge Bugt. Her ligger en række store virksomheder.
 2. Køge Midtby er et centralt beliggende område, der er under udvikling. Her finder du en række små virksomheder, butikker og restauranter.
 3. Køge Syd er et nyt erhvervs- og boligområde beliggende syd for Køge by. Her ligger en række virksomheder.

Udover disse tre vigtige kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Køge. Disse områder støder ofte op til bolig- eller andre industriområder.

Find kontor til leje i Køge

Butiksområder i Køge

De vigtigste indkøbsområder i Køge er:

 1. Køge Storcenter er det største indkøbscenter i Køge med over 70 butikker, herunder Magasin, Illums Bolighus, H&M, Zara og Føtex. Køge Storcenter ligger i midtbyen og er let tilgængeligt med offentlig transport eller bil.
 2. Vestergade er Køges hovedgade med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, parfumerier, elektronikbutikker og restauranter. Vestergade er en populær handelsgade for både lokale og turister.
 3. Gemt er en populær shoppinggade i Køge med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, parfumerier og restauranter. Storgade er en livlig gade med mange forbipasserende.
 4. Køge Havn er et nyt indkøbsområde i Køge med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, restauranter og caféer. Køge Havn ligger ved vandet og er et populært udflugtsmål for både shopping og fritid.

Udover disse områder er der også en række mindre butikker spredt rundt i Køge. Disse butikker sælger alt fra dagligvarer til specialvarer

Find butik til leje i Køge

Butikker i Køge

I Køge er der følgende butikker:

Køge er en hyggelig by med et rigt indkøbsliv. Her kan du finde alt fra dagligvarer til specialbutikker.

Strædet Køge, du finder mere end 30 butikker og restauranter. Her kan du shoppe mode, livsstil, bolig, elektronik og meget mere.

 1. Butiksliv er en butik, der sælger et bredt udvalg af mode-, livsstils-, bolig- og gaveartikler.
 2. H&M er en svensk tøjkæde, der sælger mode til kvinder, mænd og børn.
 3. Halifax Burger Restaurant & Bar er en burgerrestaurant, der serverer lækre burgere, milkshakes og andre retter.

Rådhusstræde du finder et væld af specialbutikker, herunder:

 1. Butik Klud er en butik, der sælger modetøj til kvinder.
 2. Gejser er en butik, der sælger boligtilbehør, herunder lamper, vaser og kunst.
 3. Blomsterhuset er en blomsterbutik, der sælger et bredt udvalg af blomster og planter.

Brogade er en af ​​Køges hovedgader, og her finder du dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.

 1. 365 discount er et discountsupermarked, der sælger dagligvarer til gode priser.
 2. Elgiganten er en elektronikkæde, der sælger tv, computere, telefoner og anden elektronik.
 3. Coop Køge er en dagligvarebutik, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer.

Køge Storcenter er et indkøbscenter med mere end 50 butikker. Her kan du finde alt fra dagligvarer til mode, elektronik og fritidsaktiviteter.

 1. Føtex er en dagligvarebutik, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer.
 2. Elgiganten er en elektronikkæde, der sælger tv, computere, telefoner og anden elektronik.
 3. Jysk er en møbelkæde, der sælger møbler til hjemmet.

Dette er blot et udpluk af de mange butikker, der findes i Køge. Så uanset om du leder efter noget nyt til din garderobe, en gave til en veninde eller bare skal ud og shoppe, så kan du finde det i Køge.

Lager- og logistikområder i Køge

Køge er en vigtig logistikby i Danmark. Det ligger ved Østersøen og har gode transportforbindelser til resten af ​​landet og Europa. Køge har flere store logistikområder, hvor en række virksomheder, der beskæftiger sig med lager, transport og logistik, er placeret.

De vigtigste logistikområder i Køge er:

 1. Køge Logistik Center er et stort industriområde, beliggende ved motorvej E47 og tæt på Køge Havn. Køge Logistik Center huser en række virksomheder. Køge Logistik Center er et vigtigt knudepunkt for logistik i Østdanmark.
 2. Køge Havn er en af ​​Danmarks største havne. Havnen har en stor containerterminal, hvor der hvert år håndteres et stort antal containere. Køge Havn er også hjemsted for en række andre logistikvirksomheder. Køge Havn er et vigtigt eksportcenter for danske virksomheder.
 3. Køge Syd er et nyt logistikområde, der er under udvikling. Køge Syd ligger tæt på motorvej E47 og Køge Lufthavn. Området er designet til at tiltrække store logistikvirksomheder, der har brug for store mængder lagerplads. Køge Syd er et potentielt vækstområde for Køges logistiksektor.

Køges logistikområder er vigtige for byens økonomi og vækst. De skaber arbejdspladser og bidrager til udviklingen af ​​byen.

Kort sagt er Køge en vigtig logistikby, fordi den har gode transportforbindelser, en stor havn og et stort industriområde. Disse faktorer gør Køge til et attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Køge

Ofte stillede spørgsmål