Fredericia: Et kommercielt kraftcenter i Danmark

Fredericia er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er kendt for sine stærke traditioner inden for industri, logistik og handel, men der er også en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Fredericia: Et kommercielt kraftcenter i Danmark

Fredericia er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er kendt for sine stærke traditioner inden for industri, logistik og handel, men der er også en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.

Fredericia som Erhvervsby

Kendetegn ved Fredericia som erhvervsby:

 1. Bred vifte af virksomheder
 2. Stærke traditioner inden for industri, logistik og handel
 3. Øget fokus på bæredygtighed og teknologi
 4. Gode ​​infrastrukturer
 5. Veluddannet arbejdskraft

Bred vifte af virksomheder

Fredericia er hjemsted for en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. De største brancher er industri, logistik, handel og service.

Stærke traditioner inden for industri, logistik og handel

Fredericia har stærke traditioner inden for industri, logistik og handel. Byen er hjemsted for en række store industrivirksomheder, herunder Danfoss, Linatex og Arla Foods. Fredericia er også et vigtigt logistikcenter, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der betjener både det lokale og globale marked. Fredericia er også et vigtigt handelscentrum, og byen er hjemsted for en række virksomheder, der sælger varer og tjenesteydelser til det lokale marked.

Øget fokus på bæredygtighed og teknologi

Der er en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi i Fredericia. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der arbejder på at udvikle nye bæredygtige løsninger og teknologier.

Gode ​​infrastrukturer

Fredericia har gode infrastrukturer, der er vigtige for erhvervslivet. Byen ligger tæt på motorvej E45 og byen har et godt udvalg af offentlig transport.

Veluddannet arbejdskraft

Fredericia har en veluddannet arbejdsstyrke, hvilket er vigtigt for erhvervslivet. Byen har en række uddannelsesinstitutioner, der uddanner medarbejdere til en række forskellige brancher.

Transportforhold i Fredericia

Fredericia har gode transportforhold, der er vigtige for virksomhederne. Byen ligger tæt på motorvej E45, som forbinder Fredericia med resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa. Fredericia har også et godt udvalg af offentlig transport, der gør det nemt for medarbejderne at komme til og fra arbejde.

Motorvej E45

Motorvej E45 er den vigtigste transportåre i Fredericia. Motorvejen forbinder Fredericia med København i nord og Aarhus i syd. Motorvejen er en vigtig forbindelse for virksomheder, der transporterer varer og tjenesteydelser til og fra Fredericia.

Offentlig transport

Fredericia har et godt udvalg af offentlig transport, der gør det nemt for medarbejderne at komme til og fra arbejde. Byen har et netværk af busser og tog, der forbinder Fredericia med de omkringliggende byer og landsbyer. Fredericia har også færgeforbindelse til Strib, der ligger på den anden side af Lillebælt.

Vigtige tal vedr Fredericia (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Fredericia og Fredericias erhvervsliv:

 1. Fredericia Kommune har et BNP på ca. 14,5 mia.
 2. Fredericia Kommune har en ansættelse på ca. 30.000 mennesker.
 3. Fredericia Kommune har cirka 90.000 indbyggere.
 4. Fredericia By har ca. 65.000 indbyggere.

Fredericias største virksomheder

 1. Carlsberg er et dansk bryggeri grundlagt i 1847. Carlsberg er verdens fjerde største bryggerikoncern, og virksomheden har bryggerier i mere end 40 lande. Carlsberg har et bryggeri i Fredericia, Danmarks største bryggeri.
 2. Arla er et dansk-svensk mejeriselskab grundlagt i 2000. Arla er verdens største mejeriselskab og har mejerier i mere end 30 lande. Arla har et mejeri i Fredericia, som er et af Danmarks største mejerier.
 3. Shell Raffinaderi er Danmarks største olieraffinaderi. Raffinaderiet ligger i Fredericia Havn, og det forsyner Danmark og resten af ​​Europa med benzin, diesel og andre olieprodukter.
 4. Fredericia Havn er Danmarks tredjestørste havn. Havnen ligger i Fredericia, og den er en vigtig del af det danske logistiksystem. Fredericia Havn håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulkgods og roll-on/roll-off gods.
 5. Ørsted er et dansk energiselskab grundlagt i 1972. Ørsted er verdens førende inden for havvindenergi og har havvindmølleparker i over ti lande. Ørsted har kontor i Fredericia, Danmark, hvor virksomheden beskæftiger sig med udvikling og drift af havvindmølleparker.

Bydele i Fredericia

Fredericia er opdelt i følgende bydele:

 1. Byens centrum er den historiske bykerne, som er omgivet af Fredericia Vold. Her finder du blandt andet Fredericia Rådhus, Fredericia Domkirke, Østervold Torv og Vestervold Torv.
 2. Vestbyen er et moderne boligområde bygget i 1970'erne og 1980'erne. Her finder du blandt andet Fredericia Gymnasium, Fredericia Idrætscenter og Fredericia Svømmehal.
 3. Østlige by er et blandet område med boliger, erhverv og kulturinstitutioner. Her finder du blandt andet Fredericia Museum, Fredericia Kunstmuseum og Fredericia Bibliotek.
 4. Søndrebyen er et blandet område med både boliger, erhverv og natur. Her finder du blandt andet Fredericia Dyrehave, Fredericia Bypark og Fredericia Idrætscenter.
 5. Snoghøj er et forstadsområde beliggende syd for Fredericia. Her finder du blandt andet Snoghøj Kirke, Snoghøj Skole og Snoghøj Centret.
 6. Gammelby er et historisk område beliggende syd for Fredericia Vold. Her finder du blandt andet Gammelby Mølle, Gammelby Kirke og Gammelbygård.
 7. Hakenør er et forstadsområde beliggende nordvest for Fredericia. Her finder du blandt andet Hagenør Færgehavn, Hagenør Strand og Hagenør Skov.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Fredericia

De vigtigste forretningsområder i Fredericia er:

 1. Fredericia Havn er en vigtig havn for både fragt og passagerer. Havnen huser en række virksomheder inden for shipping, logistik og maritime serviceydelser.
 2. Fredericia Industrial Park er et forretningsområde med mere end 100 virksomheder inden for en bred vifte af brancher, herunder industri, teknologi og handel.
 3. Fredericia Centrum er et attraktivt område for detailhandel, service og kontorer.

Fredericia Havn er den vigtigste økonomiske faktor i Fredericia. Havnen er en af ​​Danmarks største havne og beskæftiger mere end 1.000 mennesker. Havnen er hjemsted for en række virksomheder inden for shipping, logistik og maritime tjenester, herunder DFDS, Maersk og Esbjerg Oil Refining.

Fredericia Industrial Park er et forretningsområde med mere end 100 virksomheder inden for en bred vifte af brancher, herunder industri, teknologi og handel. Industriparken er hjemsted for virksomheder som Inbicon, Danfoss og Novozymes.

Fredericia Centrum er et attraktivt område for detailhandel, service og kontorer. Byens centrum er hjemsted for en række butikker, restauranter, hoteller og kontorer.

Andre vigtige forretningsområder i Fredericia er:

 1. Fredericia Sydhavn er et forretningsområde med fokus på logistik og transport.
 2. Fredericia Nørrebro er et forretningsområde med fokus på industri og produktion.
 3. Fredericia Snoghøj er et forretningsområde med fokus på detailhandel og services.

Fredericia er et vigtigt erhvervscenter i Danmark og beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere i den private sektor.

Kontorområder i Fredericia

Fredericia har en række vigtige kontorområder, som huser en række store virksomheder og organisationer. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 1. Fredericia Industrial Park er et stort handels- og industriområde beliggende nord for byen. Området er hjemsted for en række virksomheder, der opererer i forskellige sektorer, herunder fremstilling, teknologi og logistik.
 2. Fredericia Midtby er hjemsted for en række kontorer beliggende i byens centrum. Området er også hjemsted for en række butikker, restauranter og kulturelle attraktioner.
 3. Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde beliggende vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye kontorer og virksomheder.

Andre vigtige kontorområder i Fredericia omfatter:

 1. Fredericia Waterfront er et nyt udviklingsområde beliggende langs byens havnefront. Området er hjemsted for en række kontorer, hoteller og boliger.
 2. Fredericia Campus er et uddannelses- og forskningsområde beliggende vest for byen. Området er hjemsted for en række universiteter, gymnasier og forskningsinstitutioner.

Fredericia er et vigtigt erhvervscenter i Danmark og huser en række store virksomheder og organisationer. Byens kontorområder spiller en vigtig rolle for Fredericias økonomi og erhvervsliv.

Find kontor til leje i Fredericia

Indkøbsområder i Fredericia

Fredericia har en række vigtige shoppingområder, hjemsted for en række butikker, restauranter og kulturelle attraktioner. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 1. Fredericia Midtby er den vigtigste handelsgade i Fredericia. Gaden er hjemsted for en række butikker, herunder modebutikker, elektronikbutikker og dagligvarebutikker.
 2. Fredericia Waterfront er et nyt udviklingsområde beliggende langs byens havnefront. Området er hjemsted for en række butikker, restauranter og hoteller.
 3. Fredericia Outlet er et outletcenter beliggende vest for byen. Centret er hjemsted for en række butikker, der sælger mærkevarer til nedsatte priser.

Andre vigtige indkøbsområder i Fredericia omfatter:

 1. Fredericia City Shopping Center er et stort indendørs indkøbscenter beliggende i byens centrum. Centret er hjemsted for mere end 100 butikker, herunder modebutikker, elektronikbutikker og dagligvarebutikker.
 2. Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde beliggende vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye butikker og virksomheder.

Fredericia er en populær shoppingdestination for både lokale og besøgende. Byens shoppingområder tilbyder et bredt udvalg af produkter og tjenester for enhver smag.

Find butik til leje i Fredericia

Butikker i Fredericia

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Fredericia, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Fredericia. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Fredericia:

I Fredericia er der følgende butikker:

 1. Modebutikker:
 2. Jyllandsgade: Vero Moda, H&M, Zara, Monki, Jack & Jones, Gina Tricot
 3. Fredericia Outlet: Hugo Boss, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Gant
 4. Elektronikbutikker:
 5. Jyllandsgade: Elgiganten, Power, Fona
 6. Fredericia City Shoppingcenter: Elgiganten, Power, Skousen, Expert
 7. Supermarked:
 8. Jyllandsgade: Rema 1000, Netto, Aldi
 9. Fredericia City Shopping Center: Menu, Lidl, Fakta
 10. Andre butikker:
 11. Jyllandsgade: Normal, Flying Tiger Copenhagen, Tigerstaden
 12. Fredericia Havnefront: Matas, Lego Store, Starbucks

Beliggenhed:

 1. Jyllandsgade: Fredericias hovedgade, der går fra banegården til havnefronten.
 2. Fredericia Outlet: Et outletcenter beliggende vest for byen.
 3. Fredericia City Shopping Center: Et indendørs indkøbscenter beliggende i byens centrum.
 4. Fredericia Waterfront: Et nyt udviklingsområde beliggende langs byens havnefront.

Lager- og logistikområder i Fredericia

Fredericia er et vigtigt logistikcenter i Danmark, og byen har en række vigtige logistikområder. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 1. Fredericia Havn: Fredericia Havn er en af ​​Danmarks største havne og huser en række virksomheder inden for logistik. Havnen er forbundet med Østersøen og Nordsøen og er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra Danmark.
 2. Fredericia Industrial Park: Fredericia Industripark er et stort erhvervs- og industriområde beliggende nord for byen. Området er hjemsted for en række virksomheder, der opererer inden for produktion, teknologi og logistik.
 3. Fredericia Vestby: Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde beliggende vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Fredericia

Ofte stillede spørgsmål