Erhverv i Hillerød: Alt hvad du behøver at vide

Hillerød er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for life science, teknologi og offentlig administration.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Erhverv i Hillerød: Alt hvad du behøver at vide

Hillerød er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for life science, teknologi og offentlig administration.

Hillerød som erhvervsby

Life science er en af de største erhvervssektorer i Hillerød. Byen er hjemsted for en række biotekvirksomheder, der udvikler og producerer medicin og anden medicin. Hillerød er også hjemsted for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som har et stort campus i byen. DTU uddanner ingeniører og forskere inden for life science.

Teknologi er en vigtig erhvervssektor i Hillerød. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der udvikler og producerer software, hardware og andre teknologiske produkter. Hillerød er også hjemsted for en række it-virksomheder, der leverer ydelser til både private og offentlige virksomheder.

Offentlig administration er en tredje vigtig erhvervssektor i Hillerød. Byen er hjemsted for en række statslige og kommunale institutioner, herunder Hillerød Kommune, Frederiksborg Amt og Region Hovedstaden.

Udover disse tre sektorer er Hillerød også hjemsted for en række virksomheder inden for andre brancher, herunder handel, service og turisme.

Karakteristika for Hillerød

Hillerød er en erhvervsby med en række kendetegn:

  1. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher.
  2. Byen er hjemsted for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som uddanner ingeniører og forskere inden for en række forskellige områder.
  3. Byen er hjemsted for en række statslige og kommunale institutioner.
  4. Byen har en god infrastruktur, herunder et veludbygget vejnet, offentlig transport og en international lufthavn.

Udvikling

Hillerød er en by i vækst. Byen har en positiv udvikling i antallet af virksomheder og arbejdspladser. Hillerød er også en attraktiv by for studerende og unge.

Fremtid

Hillerød har potentiale til at blive en endnu mere succesfuld erhvervsby i fremtiden. Byen har en række styrker, der kan understøtte vækst og udvikling, herunder en stærk uddannelsesinstitution, en god infrastruktur og en attraktiv beliggenhed.

Transportbetingelser i Hillerød 

Hillerød har gode transportforhold for virksomheder. Byen har et veludbygget vejnet, der forbinder byen med resten af Danmark. Hillerød ligger også tæt på København, som er en af Europas største byer.

Vejnet

Hillerød ligger på E47, som er en af de vigtigste motorveje i Danmark. E47 forbinder Hillerød med København, Helsingør og Aarhus. Hillerød har også en række mindre veje, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Offentlig transport

Hillerød har et godt offentligt transportsystem. Byen har en busterminal, der ligger i centrum af byen. Der er busforbindelser til København, Helsingør og Frederiksværk. Hillerød har også en togstation, beliggende i den sydlige del af byen. Toget forbinder Hillerød med København, Helsingør og Frederiksværk.

Lufthavn

Københavns Lufthavn ligger cirka 40 kilometer fra Hillerød. Lufthavnen har forbindelser til en lang række destinationer rundt om i verden.

Muligheder for virksomheder

De gode transportforhold i Hillerød giver virksomhederne en række muligheder. Virksomheder kan nemt transportere varer og tjenesteydelser til og fra Hillerød. Virksomheder kan også nemt rekruttere medarbejdere fra hele Danmark og udlandet.

Udfordringer

Der er dog også nogle udfordringer forbundet med transportforholdene i Hillerød. Vejnettet i Hillerød kan være overfyldt i myldretiden. Offentlig transport kan være langsom i perioder med højt trafikpres.

Samlet set er transportforholdene i Hillerød gode for virksomhederne. Byen har et veludbygget vejnet, offentlig transport og en international lufthavn.

Vigtige tal om Hillerød (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Hillerød og Hillerøds erhvervsliv er:

Antal virksomheder

I 2023 var der i alt 10.500 virksomheder i Hillerød Kommune. Det er en stigning på 2,5 % i forhold til 2022. De fleste virksomheder i Hillerød er små og mellemstore virksomheder.

Antal job

I 2023 var der i alt 50.000 arbejdspladser i Hillerød Kommune. Det er en stigning på 1,5 % i forhold til 2022. De fleste jobs i Hillerød er inden for private virksomheder.

Hillerøds største virksomheder

  1. HHM A/S er et dansk byggefirma med hovedkontor i Hillerød, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1950 og har siden da bygget en lang række større infrastrukturprojekter i Danmark, herunder motorveje, broer og tunneller. HHM A/S har desuden en afdeling, der er specialiseret i renovering og vedligeholdelse af infrastruktur.
  2. Lokalog A/S er et dansk jernbaneselskab, der driver en række lokaltogslinjer i Danmark. Virksomheden har hovedkontor i Hillerød og har cirka 200 ansatte. Lokalog A/S' linjer betjener en række byer i Nordsjælland, herunder Hillerød, Helsingør, Frederiksværk og Gilleleje.
  3. Nobina Danmark A/S er et dansk busselskab med hovedkontor i Hillerød, Danmark. Virksomheden har cirka 1.000 ansatte og driver en række buslinjer i Danmark. Nobina Danmark A/S' linjer betjener en række byer i Nordsjælland, herunder Hillerød, Helsingør, Frederiksværk og Gilleleje.
  4. Nordsjællands Politi Hillerød er en politistation beliggende i Hillerød, Danmark. Stationen er en del af Nordsjællands Politi, som er en af Danmarks ni politikredse. Nordsjællands Politi Hillerød har cirka 100 ansatte og dækker et område, der omfatter Hillerød, Frederikssund, Egedal og Furesø kommuner.
  5. Foss Innovationscenter er et forsknings- og udviklingscenter beliggende i Hillerød, Danmark. Centret ejes af Foss A/S, en dansk virksomhed, der producerer processtyringssystemer til fødevareindustrien. Foss Innovationscenter har cirka 50 ansatte og arbejder med udvikling af nye teknologier til fødevareindustrien.
  6. Kontorland er en dansk it-virksomhed med hovedkontor i Hillerød, Danmark. Virksomheden har cirka 100 ansatte og leverer it-løsninger til virksomheder og offentlige institutioner. Kontorland har specialiseret sig i udvikling af kundeservice og CRM-løsninger.

Bydele af Hillerød

Hillerød er opdelt i 11 distrikter:

  1. Byens centrum er Hillerøds centrum og huser en række butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige myndigheder. Området er præget af en blanding af historiske og moderne bygninger.
  2. Slotsbyen er et historisk område omgivet af middelalderlige bymure. Området er hjemsted for Frederiksborg Slot, som er et af Danmarks største og vigtigste slotte. Slotsbyen er også hjemsted for en række andre historiske bygninger, herunder Sophienborg Slot, et tidligere kongeslot, og Hillerød Kloster, et tidligere kloster.
  3. Østerby er et boligområde beliggende øst for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Østerby er også hjemsted for en række skoler og institutioner.
  4. Vesterby er et boligområde beliggende vest for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Vesterby er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
  5. Gadelandet er et boligområde beliggende nord for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Gadelandet er også hjemsted for en række offentlige parker og naturområder.
  6. Sophienborg-kvartereter et boligområde beliggende syd for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Sophienborg-kvarteret er også hjemsted for Sophienborg Slot, et tidligere kongeslot.
  7. Ullerød er et boligområde beliggende nordvest for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Ullerød er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
  8. Skævinge er et boligområde beliggende sydvest for byens centrum. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Skewing er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
  9. Uvelse er et boligområde beliggende nordøst for byens centrum. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Uvelse er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hillerød

  1. Vesterby er det største erhvervskvarter i Hillerød. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Novo Nordisk A/S, FUJIFILM Diosynth Biotechnologies og ATP.
  2. Gadelandet er et lille forretningskvarter beliggende nær byens centrum. Området er hjemsted for en række små virksomheder, herunder handel, service og turisme.
  3. Ullerød er et nyt forretningsdistrikt i udvikling. Området er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder life science, teknologi og offentlig administration.

Øvrige erhvervsområder i Hillerød

Udover disse tre vigtigste erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række små virksomheder, herunder handel, tjenesteydelser og turisme.

Forretning i Hillerød

Hillerød er en vigtig erhvervsby i Nordsjælland. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. De største erhvervssektorer i Hillerød er life science, teknologi og offentlig administration.

Kontorområder i Hillerød

De vigtigste kontorområder i Hillerød er:

  1. Vesterby er et forretningskvarter beliggende vest for byens centrum. Området er hjemsted for en række kontorer for store virksomheder, herunder Novo Nordisk A/S, FUJIFILM Diosynth Biotechnologies og ATP.
  2. Gadelandet er et erhvervskvarter beliggende nord for byens centrum. Området er hjemsted for en række kontorer for små virksomheder, herunder handel, service og turisme.
  3. Ullerød er et forretningskvarter beliggende nordvest for byens centrum. Området er hjemsted for en række kontorer for virksomheder inden for forskellige brancher, herunder life science, teknologi og offentlig administration.

Øvrige kontorarealer i Hillerød

Udover disse tre vigtigste kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre virksomheder, der har kontorer i Hillerød.

Kontorliv i Hillerød

Hillerød er en vigtig kontorby i Nordsjælland. Byen har en bred vifte af kontorer til virksomheder inden for forskellige brancher. De største erhvervssektorer i Hillerød er life science, teknologi og offentlig administration.

Find kontor til leje i Hillerød

Shoppingområder i Hillerød

De vigtigste indkøbsområder i Hillerød er:

  1. Slotsarkaderne er det største indkøbscenter i Hillerød. Centret har over 50 butikker, der sælger en bred vifte af varer, herunder tøj, sko, elektronik og boligindretning.
  2. Gågaden og Helsingørgade er to populære gågader i Hillerød. Gaderne er hjemsted for en række butikker, der sælger en bred vifte af varer, herunder tøj, sko, boligindretning og mad.

Andre shoppingområder i Hillerød

Udover disse tre hovedindkøbsområder er der også en række mindre indkøbsområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre butikker, der sælger en bred vifte af varer.

Hillerød er en populær handelsby, der byder på et bredt udvalg af butikker til ethvert behov.

Find butik til leje i Hillerød

Butikker i Hillerød

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Hillerød, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Hillerød. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger i Hillerød.

Her er en detaljeret liste over butikker i Hillerød:

  1. Slots arkader
  2. H&M
  3. Zara
  4. Bedst sælgende
  5. Ægte mode
  6. Jack & Jones
  7. Gina slående
  8. Fodskab
  9. Elgiganten
  10. Købmand
  11. Fodgængerfelt
  12. Magasin
  13. Koch-brødrene
  14. Byens købmand
  15. Intersport
  16. Gud & idé
  17. Matas
  18. Lindex
  19. Ægte mode
  20. Helsingørgade
  21. Matas
  22. Lindex
  23. Ægte mode
  24. Jack & Jones
  25. Gina slående
  26. Fodskab
  27. Gud & idé
  28. Kvickly

Hillerød er en populær handelsby, der byder på et bredt udvalg af butikker til alle behov.

Lager- og logistikområder i Hillerød

De vigtigste logistikområder i Hillerød er:

  1. Vesterby Logistikpark er et logistikcenter beliggende vest for bymidten. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter til virksomheder i forskellige brancher, herunder detailhandel, fødevareindustri og teknologi.
  2. Skævinge Logistikpark er et logistikcenter beliggende sydvest for bymidten. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter til virksomheder i forskellige brancher, herunder detailhandel, fødevareindustri og teknologi.

Vesterby Logistikpark er det største logistikområde i Hillerød. Området er hjemsted for en række store lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder som Coop Danmark, Dansk Supermarked og DSV.

Skævinge Logistikpark er et nyt logistikområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder som Coca-Cola, European Partners og PostNord.

Øvrige logistikområder i Hillerød

Udover disse to vigtigste logistikområder er der også en række mindre logistikområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre lager- og distributionsfaciliteter til virksomheder i forskellige brancher.

Logistikliv i Hillerød

Hillerød er en vigtig logistikby i Nordsjælland. Byen har en bred vifte af logistikfaciliteter, der servicerer virksomheder i hele Danmark og Norden.

Logistikparkernes betydning for Hillerød

Logistikparkerne i Hillerød er vigtige for byens økonomi. Parkerne skaber arbejdspladser og bidrager til byens skatteindtægter. Logistikparkerne er også med til at tiltrække nye virksomheder til Hillerød.

Find lager til leje i Hillerød

Ofte stillede spørgsmål