Denne annonce er oprettet af en betalende bruger
Rapportér fejlHjælp os ved at rapportere fejl. Læs mere her.

Historisk ejendom med enestående kontorfaciliteter

Foto leveres af Google Street View og kan være upræcist:
Fri kontakt
  • 185614
  • Kontor
  • Klinik
  • 356 m2
  • Ikke angivet
  • 1.269 kr.
Byggeselskab Mogens de Linde
Jacob Cailani Ladefoged
tlf: 28 69 25 65
jcl@delinde.dk
Se alle udlejerens annoncer
Hjemmeside

Kontor til leje, Århus C, Kannikegade

Byggeselskab Mogens de Linde tilbyder nu en unik mulighed for at samle virksomhedens aktiviteter i den bevaringsværdige bygning Kannikegården. Den enestående ejendom er i sin oprindelse fra 1700-tallet, hvor det blev opført til beboelse for medlemmer af det katolske domkapitel. Med respekt for arkitekturen og historien vil ejendommen nu gennemgå en gennemgribende restaurering, så nye lejere kan flytte ind. Charmerende og mere velbeliggende ejendom er svære at finde.

Området

Ejendommen er centralt placeret og omgivet af Aarhus Teater, hoteller, butikker, kontorvirksomheder samt hyggeligt cafemiljø. Området bagved har gennemgået den endelige udvidelse af den nu frilagte Aarhus Å og bærer præg af midtbyens hyggelige restaurant og cafemiljø langs Åboulevarden. Lejemålet entreres fra Kannikegade gennem oprindelig portåbning udført i grundmur med kalkede ydervægge, herfra indgang til lejemålet via det charmerende brostensbelagte gårdmiljø. I gårdmiljøet forefindes cykelparkering og p-pladser som kan tillejes. Rutebilstationens utallige busforbindelser og banegårdens togdrift er i gåafstand til ejendommen, hvilket ligeledes gør det nemt for virksomhedens ansatte at ”pendle” til og fra lejemålet.

Ejendommen

Den tretten vinduesfag lange forbygning er opført i rød grundmur i to etager. Husets forside omfatter det stumpvinklede hjørne mellem Kannikegade og Skolegade. De tidligere butiksvinduer er nu tilmuret og erstattet af tofags vinduer, som følger inddelingen på første sal. I facaden til Skolegade er indbygget en smuk træ port. Forhusets vinkeltag er teglhængt. Ved vestgavlen er et spring i gadelinjen udfyldt af en tårnkarnap med et spånklædt spir. Indgangspartiet er indrammet af pilastre. Herover ses en bomærkedekoration udformet som en ørn omgivet af lyn-stråler. På førstesalen ses brystningen under det, for arkitekten Hack Kampmann, karakteristiske, store karnapvindue, det danske rigsvåben. Inde i den brolagte gård ses forhusets og sidelængens orange kalkede ydervægge. Vinduerne er for de flestes vedkommende af flagtype, men i det sydvestlige afsnit af sidelængden er indsat vinduer med store ruder.

Lejemålet

Lejemålet kan entreres fra enten den brostensbelagte baggård eller fra indgangspartiet mod Kannikegade. Indvendigt byder lejemålet på reception, celle kontorer, storrumskontorer, mødelokaler, depot/serverrum, toiletfaciliteter og tekøkkener med tilknyttede frokoststuer. Gulve er udført i massivt lyst og mørkt træ. Toiletter er indrettet med hvide naturklinker på gulve og vægge. Etagerne er forbundet af tre smukke indvendige trapperopgange men mange fine detaljer. Lejemålets tilknyttede kælder entreres fra seperat trappenedgang fra baggården. Kælderen er velegnet til depot/opbevaring.

Kannikegården henvender sig til den kreative lejer, der søger en lokation med autentiske og sjove bygningsdetaljer. Lejemålet består af i alt 1.319 m² fordelt på fire plan, heraf stuen 415 m², 1. sal 458 m², 2. sal 356 m² og kælder 90 m². Bygningen kan om nødvendigt opdeles i tre lejemål fordelt per etage.

Hele bygningen kan overtages total nyistandsat fra 4. kvartal 2023.
Opdeles lejemålet per etage kan stueplan overtages fra 4. kvartal 2023, mens 1. og 2. sal kan overtages fra 3. kvartal 2023.

Kvm-priser:
Hele bygningen - 1.269 kr./m²
Stueplan - 1.369 kr./m²
1. sal - 1.500 kr./m²
2. sal - 1.150 kr./m²

Ny lejer vil delvist kunne have medindflydelse på endelig indretning af mødelokaler, køkkener og lette skillevægge i lejemålet.

Vi glæder os til at fremvise Kannikegården til jer.

Dette kontorlejemål, som alternativt kan anvendes til Klinik, ligger på Kannikegade i Århus C. Århus C har postnummeret 8000, og ligger i kommunen Aarhus, som ligger i Århus. Lokalet er i alt 356 m2. Dette kontor til leje er oprettet på vores service den 1.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Lignende lokaler