Viborgs erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Viborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er særligt kendetegnet ved sin stærke position inden for industri, handel og service.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Viborgs erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Viborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er særligt kendetegnet ved sin stærke position inden for industri, handel og service.

Viborg som erhvervsby

Industri

Viborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række store og små virksomheder inden for forskellige brancher. De største industrivirksomheder i Viborg er:

 1. Arla Foods
 2. Danfoss
 3. Nissens
 4. Stjernholm
 5. Viborg Maskinfabrik

Handle

Viborg er et vigtigt handelscentrum i Midtjylland, og byen har et stort udvalg af butikker og erhverv. Byen huser to store indkøbscentre, Viborg Centret og City Syd, samt en række mindre butikker og specialbutikker.

Service

Viborg er også et vigtigt servicecenter i Midtjylland, og byen huser en række offentlige og private servicevirksomheder. De største servicevirksomheder i Viborg er:

 1. Viborg Kommune
 2. Region Midtjylland
 3. Viborg Energy
 4. Red Nord Bank
 5. Nordea Bank

Uddannelse og forskning

Viborg er også et vigtigt uddannelses- og forskningscenter i Midtjylland. Byen er hjemsted for Viborg Gymnasium, Viborg Handelsskole og Viborg Tekniske Skole. Derudover er byen hjemsted for en række forskningsinstitutioner, herunder:

 1. VIA University College
 2. Syddansk Universitet
 3. Institut
 4. Tekniske Universitet Danmark

Egenskaber

Viborg er en attraktiv erhvervsby med en række karakteristika, der gør den til et attraktivt sted at drive forretning. Byen har en central beliggenhed i Midtjylland, og byen er nem at nå med bil, tog og bus. Viborg har desuden et stærkt netværk af virksomheder og institutioner, der kan støtte virksomheder i vækst og udvikling.

Viborg er inde i en positiv udvikling, og byen er i gang med at udvide erhvervsstrukturen. Byen har fokus på at tiltrække nye virksomheder og skabe nye arbejdspladser.

Transportforhold i Viborg

Viborg har gode transportforhold, der gør det nemt og effektivt at transportere varer og mennesker til og fra byen.

Vejtransport

Viborg ligger i Midtjylland, og byen er nem at komme til i bil via E45 og primærrute 16. Byen har desuden et veludbygget vejnet, der gør det nemt at transportere varer og mennesker rundt i byen.

Jernbanetransport

Viborg Station ligger centralt i byen, og der er direkte togforbindelser til Aarhus, Herning og København. Byen har desuden et veludbygget busnet, der forbinder Viborg med de omkringliggende byer og landsbyer.

Luft transport

Billund Lufthavn ligger ca. 100 km fra Viborg, og der er direkte fly til en række europæiske byer.

Logistik

Viborg har en række logistikvirksomheder, der tilbyder en bred vifte af services, herunder lager- og distributionsløsninger. Byen har også et stærkt netværk af transportvirksomheder, der kan hjælpe virksomheder med at transportere varer til og fra Viborg.

Udvikling

Viborg Kommune er i gang med at investere i transportinfrastrukturen i byen. Der er planer om at forlænge E45 og der er også planer om at etablere en ny togstation i den sydlige del af byen. Viborg har gode transportforhold, der gør byen til et attraktivt sted at drive forretning.

Vigtige tal vedr Viborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Viborg og Viborgs erhvervsliv:

 1. Viborg har en befolkning på cirka 40.000 indbyggere.
 2. Befolkningen vokser med omkring 1,5 % om året.
 3. Der er ca. 10.000 virksomheder i Viborg.
 4. Der er cirka 25.000 arbejdspladser i Viborg.
 5. Arbejdsløsheden er omkring 4 %.

Disse tal viser, at Viborg er en attraktiv erhvervsby med en stærk økonomi og et veludviklet erhvervsliv. Byen har en central beliggenhed i Midtjylland, og byen er nem at nå med bil, tog og bus. Viborg har desuden et stærkt netværk af virksomheder og institutioner, der kan støtte virksomheder i vækst og udvikling.

Viborgs største virksomheder

Arla Foods er en global mejerikoncern med hovedkontor i Viborg, Danmark. Arla Foods er verdens største producent af mejeriprodukter og har aktiviteter i mere end 100 lande. Arla Foods har cirka 10.000 ansatte i Viborg, og virksomheden er en af ​​Viborgs største arbejdspladser.

Cornator er en førende producent af maskiner og udstyr til korn industrien. Cornator har hovedkontor i Viborg, Danmark, og virksomheden har cirka 200 ansatte. Cornator eksporterer sine produkter til over 100 lande, og virksomheden er en vigtig spiller i Viborgs erhvervsliv.

Grundfos er en global producent af pumper og pumpeteknologi. Grundfos har hovedkontor i Bjerringbro, men virksomheden har også en stor afdeling i Viborg. Grundfos har ca. 300 ansatte i Viborg, og virksomheden er en vigtig spiller i Viborgs erhvervsliv.

Trier Industries A/S er en førende producent af udstyr til affaldsbehandling. Trier Industries har hovedkontor i Viborg og har cirka 100 ansatte. Trier Industries eksporterer sine produkter til mere end 50 lande, og virksomheden er en vigtig spiller i Viborgs erhvervsliv.

Business Viborg er en erhvervsorganisation, der arbejder for at skabe vækst og udvikling i Viborgs erhvervsliv. Business Viborg tilbyder en række ydelser til virksomheder, herunder rådgivning, netværksarrangementer og kompetenceudvikling. Erhverv Viborg er en vigtig aktør i Viborgs erhvervsliv.

Jørgen Olsen Automobiler A/S er en bilforhandler, der sælger biler fra Volkswagen, Skoda og Seat. Jørgen Olsen Automobiles har hovedkontor i Viborg, Danmark, og virksomheden har cirka 30 ansatte. Jørgen Olsen Automobiler er en vigtig spiller i Viborgs erhvervsliv.

Bydele i Viborg

Kirkens Vænge er en bydel i det centrale Viborg, omgivet af byens to søer, Søndersø og Nørresø. Bydelen er præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og kulturinstitutioner.

Frederiksbjerg er en bydel i det sydvestlige Viborg, kendt for sin charmerende gamle bydel. Bydelen er hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Viborg Domkirke, Viborg Hus og Viborg Amts Sygehus.

Slotsby er en bydel i det nordlige Viborg, hjemsted for Viborg Slot. Bydelen er også kendt for sine mange parker og naturområder.

Søndersø er en bydel i det sydlige Viborg, omgivet af Søndersø. Bydelen er præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.

Nørresø er en bydel i det nordlige Viborg, omgivet af Nørresø. Bydelen er præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.

Taphede er en bydel i det østlige Viborg præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.

Arnbjerg er en ny bydel i det sydlige Viborg, præget af sin bæredygtige byplanlægning. Bydelen er præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.

Baneby er en bydel i det vestlige Viborg, præget af sin historiske baggrund som banegård. Bydelen er i dag præget af en blanding af bolig-, erhvervs- og rekreative områder.

Østervang er en bydel i det østlige Viborg, der er præget af sit grønne præg. Distriktet er hjemsted for en række parker og naturområder.

Vestervang er en bydel i det vestlige Viborg, der er præget af sit grønne præg. Distriktet er hjemsted for en række parker og naturområder.

Industriområder og arbejdspladser i Viborg

De vigtigste forretningsområder i Viborg er:

 1. Kirkens Vænge er et centralt beliggende erhvervsområde med en blanding af virksomheder i forskellige brancher.
 2. Taphede er et erhvervsområde i det østlige Viborg, præget af virksomheder inden for industri og logistik.
 3. Arnbjerg er et nyt forretningsområde i det sydlige Viborg, præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.
 4. Baneby er et erhvervsområde i det vestlige Viborg, præget af virksomheder inden for detailhandel og service.

Kirkens Vænge er et centralt beliggende erhvervsområde med en blanding af virksomheder inden for forskellige brancher. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på centrum og de vigtigste infrastrukturer.

Taphede er et erhvervsområde i det østlige Viborg, præget af virksomheder inden for industri og logistik. Det er et stort område med gode transportforhold, der gør det nemt at transportere varer og produkter.

Arnbjerg er et nyt forretningsområde i det sydlige Viborg, præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Det er et område med fokus på innovation og bæredygtighed, og det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være en del af bæredygtig udvikling.

Baneby er et erhvervsområde i det vestlige Viborg, præget af virksomheder inden for detailhandel og service. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på jernbanen og de vigtigste indfaldsveje.

Kontorområder i Viborg

De vigtigste kontorområder i Viborg er:

 1. Kirkens Vænge er et centralt beliggende kontorområde med en blanding af virksomheder i forskellige brancher.
 2. Banebyer et kontorområde i det vestlige Viborg, præget af virksomheder inden for detailhandel og service.
 3. Arnbjerg er et nyt kontorområde i det sydlige Viborg, præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.

Kirkens Vænge er et centralt beliggende kontorområde med en blanding af virksomheder i forskellige brancher. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på centrum og de vigtigste infrastrukturer.

Baneby er et kontorområde i det vestlige Viborg, præget af virksomheder inden for detailhandel og service. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på jernbanen og de vigtigste indfaldsveje.

Arnbjerg er et nyt kontorområde i det sydlige Viborg, præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Det er et område med fokus på innovation og bæredygtighed, og det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være en del af bæredygtig udvikling.

Udover disse kontorarealer er der også en række mindre kontorområder i Viborg. Disse områder er typisk karakteriseret ved virksomheder inden for specifikke brancher, såsom fremstilling, handel eller service.

Find kontor til leje i Viborg

Indkøbsområder i Viborg

Viborg har en række vigtige indkøbsområder, bl.a.

 1. Nytorv er en centralt beliggende handelsgade med en blanding af butikker, restauranter og caféer.
 2. Frederiksbjerg er et charmerende historisk område med en række butikker, restauranter og caféer.
 3. Taphede er en moderne shoppinggade med en blanding af butikker, restauranter og caféer.
 4. Baneby er en shoppinggade med en blanding af butikker, restauranter og caféer beliggende nær banegården.

Disse shoppingområder er vigtige for byens økonomi og udvikling. De er hjemsted for en række butikker, der beskæftiger en stor del af byens arbejdsstyrke. Shoppingområderne er også vigtige for byens turisterhverv.

Find butik til leje i Viborg

Butikker i Viborg

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Viborg, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Viborg. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Viborg

I Viborg er der følgende butikker:

 1. H&M, Zara, Primark, JYSK og Elgiganten ligger alle i Baneby, som er en handelsgade nær banegården.
 2. Meny, Føtex og Bilka ligger alle i Taphede, som er en handelsgade i det østlige Viborg.
 3. Sct. Mathias Centret er et butikscenter i centrum af Viborg, hvor der er en række butikker, blandt andet Imerco, Søstrene Grene og Normal.
 4. Frederiksbjerg er et charmerende historisk område med en række specialbutikker, heriblandt Buhl Fashion, Mette Frølund og Wagner.

Lager- og logistikområder i Viborg

 1. Taphede er et erhvervsområde i det østlige Viborg, præget af virksomheder inden for industri og logistik. Taphede er hjemsted for en række store logistikvirksomheder, herunder Arla Foods, Cornator og Grundfos.
 2. Arnbjerg er et nyt forretningsområde i det sydlige Viborg, præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Arnbjerg er også et vigtigt logistikområde, og det er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder Trier Industries A/S og Business Viborg.

Udover disse områder er der også en række mindre logistikområder i Viborg. Disse områder er typisk præget af mindre logistikvirksomheder, der servicerer det lokale marked.

Økonomisk betydning

Logistikområderne i Viborg har stor økonomisk betydning for byen. De virksomheder, der har deres lager eller distribution i disse områder, beskæftiger en stor del af byens arbejdsstyrke og bidrager til byens økonomi.

Logistikområderne i Viborg er under udvikling. Virksomheder har en tendens til at flytte deres lager og distribution til områder med god infrastruktur og tilgængelighed. Der er også en stigende efterspørgsel efter lager og distribution i bæredygtige bygninger.

Find lager til leje i Viborg

Ofte stillede spørgsmål