Thisted: Erhvervsmæssig mangfoldighed

Thisted er en af ​​de største byer i Nordjylland med omkring 18.000 indbyggere. Byen har en lang tradition for erhvervslivet, og er i dag en vigtig handels- og industriby.
20. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Thisted: Erhvervsmæssig mangfoldighed

Thisted er en af ​​de største byer i Nordjylland med omkring 18.000 indbyggere. Byen har en lang tradition for erhvervslivet, og er i dag en vigtig handels- og industriby.

Thisted som erhvervsby

Thisted Kommune har en aktiv erhvervspolitik, som har til formål at skabe et godt erhvervsklima for virksomheder i byen. Kommunen tilbyder en række støtteordninger og tilskud til virksomheder og arbejder desuden for at skabe gode rammer for handel og turisme.

Transport i Thisted

Transportforholdene i Thisted er gode for virksomhederne. Byen ligger ved Limfjorden, hvilket giver et godt udgangspunkt for skibstransport. Thisted Havn håndterer hvert år omkring 1,5 millioner tons gods.

Thisted ligger også tæt på motorvej E45, som forbinder byen med resten af ​​Danmark og Europa. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed til og fra Thisted.

Derudover har Thisted en god busforbindelse til andre byer i Nordjylland, samt til Aarhus og København.

Forsendelse

Thisted Havn har en dybde på 13 meter, hvilket gør den til en af ​​de dybeste havne i Danmark. Dette gør det muligt for søgående skibe at anløbe havnen.

Havnen har en bred vifte af faciliteter, herunder kraner, lagerplads og terminaler. Dette giver virksomheder mulighed for at håndtere enhver form for gods.

Motorvejstransport

Motorvej E45 passerer lige uden for Thisted. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed til og fra Thisted.

Motorvejen er forbundet med resten af ​​Danmark og Europa, hvilket gør det muligt for virksomheder at eksportere deres produkter til hele verden.

Ekspressbus

Thisted har en god busforbindelse til andre byer i Nordjylland, samt til Aarhus og København.

Bustransport er et godt alternativ til biltransport for virksomheder, der skal transportere medarbejdere eller gods til og fra Thisted.

Samlet set er transportforholdene i Thisted gode for virksomhederne. Byen har en god beliggenhed ved Limfjorden og tæt på motorvej E45. Derudover har byen en god busforbindelse til andre byer i Danmark og Europa.

Vigtige tal om Thisted (2023) H3

Befolkning

Thisted er en lille by i Nordjylland med omkring 13.534 indbyggere i kommunen.

Industriel struktur

Thisted er en mangfoldig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen har en stærk tradition for fødevareproduktion, men er også hjemsted for en række andre industrier, herunder produktion af vindmøller, elektronik, træprodukter og byggematerialer.

Forretningsudvikling

Thisteds erhvervsliv er i vækst. I de senere år er der kommet flere nye virksomheder til byen og der er investeret i eksisterende virksomheder.

Arbejdsmarked

I Thisted er der omkring 12.000 mennesker i arbejde. Arbejdsløsheden er relativt lav i byen.

Thisteds største virksomheder

 1. Sparekassen Thy A/S

Sparekassen Thy A/S er en dansk sparekasse med hovedkontor i Thisted, Danmark. Sparekassen blev grundlagt i 1856 og har i dag over 100.000 kunder. Sparekassen tilbyder en bred vifte af finansielle ydelser, herunder bankkonto, lån, forsikringer og investeringer.

 1. Thisted Forsikring A/S

Thisted Forsikring A/S er et dansk forsikringsselskab med hovedkontor i Thisted, Danmark. Forsikringsselskabet blev grundlagt i 1866 og har i dag over 200.000 kunder. Thisted Forsikring tilbyder en bred vifte af forsikringsprodukter, herunder bilforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring og livsforsikring.

 1. A/S Cimbria

A/S Cimbria er en dansk industrivirksomhed med hovedkontor i Thisted, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1872 og er en af ​​de førende producenter af korntørringsanlæg og frøbehandlingsudstyr i verden. A/S Cimbria har over 1.000 ansatte og eksporterer til over 100 lande.

 1. Idealcombi A/S

Idealcombi A/S er en dansk produktionsvirksomhed med hovedkontor i Thisted, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1973 og producerer vinduer og døre til både private og erhvervsvirksomheder. Idealcombi A/S har mere end 200 ansatte og eksporterer til mere end 20 lande.

 1. J. A. Plastindustri ApS
A. Plastindustri ApS er en dansk produktionsvirksomhed med hovedkontor i Thisted, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1948 og producerer tagtilbehør, herunder tagrender, nedløbsrør og tagrender. J. A. Plastindustri ApS har over 100 ansatte og eksporterer til over 15 lande.

Disse fem virksomheder er alle vigtige aktører i den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til lokal vækst og udvikling.

Områder i Thisted

Thisted er opdelt i følgende bydele:

 • Byens centrum er den historiske bydel med et tæt netværk af smalle gader og stræder. Her finder du byens hovedattraktioner, herunder Thisted Kirke, Thisted Museum og Thisted Torv.
 • Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder du et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer.
 • Vesterby er en ældre bydel kendt for sine villaer og rækkehuse. Her finder du også Thisteds største park, Vesterbyparken.
 • Silstrup er en bydel beliggende sydvest for Thisted. Her finder du et stort udvalg af bolig- og erhvervserhverv.
 • Dragsbæk er en bydel beliggende sydøst for Thisted. Her finder du blandt andet Thisted Gymnasium og Cimbria Arena.
 • Tilsted er en bydel beliggende syd for Thisted. Her finder du blandt andet Thisteds sygehus, Aalborg Universitetshospital, Thisted.

Disse distrikter er alle forskellige, men de har alle deres egen charme og karakter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Thisted

De vigtigste forretningsområder i Thisted er:

 • Thisted Havn er et vigtigt omdrejningspunkt for den maritime industri i Nordjylland. Her finder du en række virksomheder, der beskæftiger sig med skibsbygning, reparation og logistik.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde beliggende syd for Thisted. Her finder du en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service.
 • Silstrup Industriområde er et industriområde beliggende sydvest for Thisted. Her finder du en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service.

Disse erhvervsområder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til lokal vækst og udvikling.

Udover disse erhvervsområder er der også en række mindre industriområder i Thisted Kommune. Disse forretningsområder er hjemsted for en række små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Kontorarealer i Thisted

 • Byens centrum er hjemsted for en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Her finder du blandt andet kontorer for Thisted Kommune, Thisted Erhvervscenter og Thisted Handelsforening.
 • Østerby er et nyere kontorområde beliggende omkring havnen. Her finder du kontorer for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og service.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde beliggende syd for Thisted. Her finder du kontorer for en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service.

Disse kontorarealer er vigtige for lokaløkonomien i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til lokal vækst og udvikling.

Udover disse kontorarealer er der også en række mindre kontorarealer i Thisted Kommune. Disse kontorområder er hjemsted for en række små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Find kontor til leje i Thisted

Shopping i Thisted

Byens centrum er byens historiske centrum og hjemsted for en række specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, interiørbutikker og livsstilsbutikker. Her finder du også Thisteds største indkøbscenter, Thisted Storcenter. Bymidten er det mest populære shoppingområde i Thisted. Her finder du en række specialbutikker, der tilbyder en bred vifte af varer og tjenester. Bymidten er også hjemsted for Thisted Storcenter, som er byens største indkøbscenter.

Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder du et stort udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter. Østerby er et andet populært shoppingområde i Thisted. Her finder du et stort udvalg af dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter. Østerby er også et populært område til at gå en tur eller slappe af.

Cimbria Park er et erhvervsområde beliggende syd for Thisted. Her finder du et mindre antal butikker, herunder dagligvarebutikker og byggemarkeder. Cimbria Park er et lille shoppingområde beliggende syd for Thisted. Her finder du et mindre antal dagligvarebutikker og byggemarkeder. Cimbria Park er et populært område for shopping til hverdagens behov.

Disse indkøbsområder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De tiltrækker tusindvis af kunder hver dag og bidrager til lokal vækst og udvikling.

Udover disse handelsområder er der også en række mindre handelsområder i Thisted Kommune. Disse detailområder er hjemsted for en række små og mellemstore butikker, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Find butik til leje i Thisted

Butikker i Thisted

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Thisted, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Thisted. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Thisted:

Thisted Storcenter har følgende butikker:

 • Kvickly er et andet stort supermarked, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, friske fødevarer og non-food produkter.
 • Normal er en discountbutik, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • JYSK er en butik, der sælger boligtekstiler, møbler og boligtilbehør.
 • Elgiganten er en elektronikbutik, der sælger TV, lyd, computere, telefoner og anden elektronik.
 • Bog & idé er en boghandel, der sælger bøger, magasiner, spil og andre produkter til hjemmet.

I Østerby der er følgende butikker:

 • Grocery stores such as Kvickly, Rema 1000 and Netto.
 • Restauranter som McDonald's.
 • Barer som Heidi's Bier Bar og Rabalder Bar.
 • Thisted Storcenter er byens største indkøbscenter og byder på et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, elektronik, bolig, mode og fritid.

Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder du et stort udvalg af butikker, herunder nærbutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter.

Lager- og logistikområder i Thisted

De vigtigste logistikområder i Thisted er:

 • Thisted Havn er et vigtigt omdrejningspunkt for den maritime industri i Nordjylland. Her finder du en række virksomheder, der beskæftiger sig med skibsbygning, reparation og logistik.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde beliggende syd for Thisted. Her finder du en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service.
 • Silstrup Industriområdeer et industriområde beliggende sydvest for Thisted. Her finder du en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service.

Disse områder er vigtige for lokaløkonomien i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til lokal vækst og udvikling.

Thisted Harbour

Thisted Havn er det vigtigste logistikområde i Thisted. Havnen er et knudepunkt for den maritime industri i Nordjylland og håndterer hvert år omkring 1,5 millioner tons gods, herunder skibsbygningsmaterialer, fødevarer og industriprodukter.

Cimbria Park

Cimbria Park er et andet vigtigt logistikområde i Thisted. Området er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service. Der er blandt andet lager- og distributionscentre for virksomheder som Arla Foods, Idealcombi og Cimbria.

Silstrup Industriområde

Silstrup Industriområde er et mindre logistikområde beliggende sydvest for Thisted. Området er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med industri, logistik og service. Her finder du blandt andet lager- og distributionscentre for virksomheder som J.A. Plastindustri og Sparekassen Thy.

Disse aktiviteter er vigtige for lokaløkonomien i Thisted Kommune og bidrager til at skabe arbejdspladser og vækst.

Find lager til leje i Thisted

Find ledige erhvervslokaler i Thisted

Ofte stillede spørgsmål