Taastrup: En guide til virksomheder

Taastrup er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin koncentration af logistikvirksomheder, som udnytter byens centrale beliggenhed tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Taastrup: En guide til virksomheder

Taastrup er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin koncentration af logistikvirksomheder, som udnytter byens centrale beliggenhed tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet.

Taastrup som en erhvervsby 

Vigtige erhvervsområder i Taastrup omfatter:

 1. Teknologi og IT
 2. Sundhedspleje og velfærd
 3. Detailhandel

Taastrup er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Taastrup Gymnasium og University College Absalon. Det er med til at tiltrække kvalificerede medarbejdere til byens virksomheder.

Her er nogle af de kendetegn, der kendetegner Taastrup som erhvervsby:

 1. Central beliggenhed: Taastrup ligger centralt i Danmark, tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet. Det gør byen til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked.
 2. Bred vifte af virksomheder: Taastrup har en bred vifte af virksomheder indenfor forskellige brancher. Dette skaber et dynamisk og levende forretningsmiljø.
 3. Uddannelsesinstitutioner: Taastrup er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, der bidrager til at tiltrække kvalificerede medarbejdere til byens virksomheder.

Taastrup er en erhvervsby i vækst, der tilbyder attraktive rammer for virksomheder fra alle brancher.

Transportforhold i Taastrup

Taastrup har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet, hvilket gør det nemt at transportere varer og medarbejdere til og fra Taastrup.

Københavns Lufthavn ligger kun omkring 25 kilometer fra Taastrup, hvilket gør det nemt at eksportere og importere varer. Taastrup er desuden forbundet med motorvejsnettet via E20 og E47, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra hele Danmark og resten af ​​Europa.

Derudover har Taastrup et veludbygget kollektivt transportsystem, der gør det nemt for medarbejderne at komme til og fra arbejde. Byen har en station på S-togsnettet, der forbinder Taastrup med København og resten af ​​Sjælland. Taastrup har også et busnet, der forbinder byen med de omkringliggende byer.

Disse gode transportforhold gør Taastrup til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked og tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Vigtige tal om Taastrup (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Taastrup og Taastrups erhvervsliv:

 1. Befolkning: Taastrup har en befolkning på omkring 35.000 indbyggere.
 2. Vækst: Taastrups erhvervsliv vokser. I 2022 blev der skabt omkring 1.000 nye arbejdspladser i Taastrup.

Disse tal viser, at Taastrup er en velstående og dynamisk erhvervsby. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher, og den er hjemsted for en voksende arbejdsstyrke.

Taastrups største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, der har base i Taastrup, finder du:

 1. Københavns Markeder: Copenhagen Markets er et af Europas største engrosmarkeder for frugt og grønt. Virksomheden leverer til kunder i hele Danmark og resten af ​​Europa.
 2. Nordea: Nordea er en af ​​de største banker i Norden. Banken tilbyder en bred vifte af bankprodukter og -ydelser til privat- og erhvervskunder.
 3. Danske Bank: Danske Bank er en af ​​Danmarks største banker. Banken tilbyder en bred vifte af bankprodukter og -ydelser til privat- og erhvervskunder.
 4. DSV: DSV er en global transport- og logistikvirksomhed. Virksomheden tilbyder en bred vifte af transport- og logistikløsninger til kunder over hele verden.

Alle disse virksomheder er store og vigtige aktører i dansk erhvervsliv. De spiller en vigtig rolle i dansk økonomi og skaber mange arbejdspladser.

Bydele i Taastrup

Taastrup er opdelt i følgende bydele:

 1. Taastrup Centrum: Taastrup Centrum er byens centrum og rummer et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Bydelen er også hjemsted for Taastrup Station, som er en S-togsstation, der forbinder Taastrup med København og resten af ​​Sjælland.
 2. Høje-Taastrup: Høje-Taastrup er den ældste del af Taastrup og er kendt for sine charmerende villaveje og historiske kirker. Bydelen er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Taastrup Gymnasium og University College Absalon.
 3. Rønnevang: Rønnevang er en moderne bydel med et blandet bolig- og erhvervsmiljø. Bydelen rummer en række kontorer, butikker og restauranter.
 4. Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er en lille landsby beliggende nord for Taastrup Centrum. Bydelen er kendt for sine historiske bygninger og sin hyggelige atmosfære.
 5. Hedeland: Hedeland er et stort naturområde beliggende syd for Taastrup Centrum. Området er hjemsted for en række vandrestier, cykelstier og rekreative faciliteter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Taastrup

De vigtigste erhvervsområder i Taastrup er:

 1. Logistik: Taastrup er et vigtigt logistikcenter, der er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
 2. Teknologi og IT: Taastrup er hjemsted for en række teknologi- og it-virksomheder.
 3. Sundhedspleje og velfærd: Taastrup huser en række sundheds- og velfærdsvirksomheder.
 4. Detailhandel: Taastrup har et stort udvalg af detailvirksomheder.

Logistik er det vigtigste forretningsområde i Taastrup. Byen ligger tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra Taastrup.

Teknik og IT er et erhvervsområde i vækst i Taastrup. Byen er hjemsted for en række teknologi- og it-virksomheder, der tiltrækkes af byens centrale beliggenhed og veluddannede arbejdsstyrke.

Sundhed og velfærd er et vigtigt erhvervsområde i Taastrup. Byen huser en række sundheds- og velfærdsvirksomheder, der betjener befolkningen i Taastrup og omegn.

Detailhandel er et vigtigt erhvervsområde i Taastrup. Byen har et stort udvalg af detailhandelsvirksomheder, der betjener befolkningen i Taastrup og omegn.

Disse erhvervsområder er vigtige for Taastrups økonomi og skaber mange arbejdspladser.

Kontorområder i Taastrup

De vigtigste kontorområder i Taastrup er:

 1. Taastrup Park: Taastrup Park er et stort kontorområde. Området rummer en række kontorer for store virksomheder.
 2. Rønnevang: Rønnevang er et moderne kontorområde centralt beliggende i Taastrup. Området rummer en række kontorer for virksomheder indenfor forskellige brancher.
 3. Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er et historisk kontorområde beliggende i den ældste del af Taastrup. Området rummer en række kontorer til små og mellemstore virksomheder.

Taastrup Park er det største kontorområde i Taastrup. Området har en central beliggenhed tæt på motorvejsnettet. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra Taastrup Park.

Rønnevang er et moderne kontorområde centralt beliggende i Taastrup. Området er tæt på offentlig transport og har en bred vifte af faciliteter, herunder restauranter, cafeer og fitnesscentre.

Gammel Taastrup er et historisk kontorområde beliggende i den ældste del af Taastrup. Området er kendt for sin charmerende atmosfære og historiske miljø.

Find kontor til leje i Taastrup

Butiksområder i Taastrup

De vigtigste indkøbsområder i Taastrup er:

 1. Taastrup Centrum: Taastrup Centrum er byens centrum og rummer et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 2. By 2: City2 er et indkøbscenter med over 100 butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 3. Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er en lille landsby beliggende nord for Taastrup Centrum. Bydelen rummer en række små butikker, herunder specialbutikker, caféer og restauranter.

Taastrup Centrum er det største indkøbsområde i Taastrup. Området ligger tæt på S-banegården og er let tilgængeligt med offentlig transport.

Taastrup Storcenter er et moderne indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker. Centret ligger tæt på motorvejsnettet og er let tilgængeligt i bil.

Gammel Taastrup er et historisk shoppingområde kendt for sin charmerende atmosfære. Bydelen ligger tæt på Taastrup Bymidte og er let tilgængelig til fods eller på cykel.

Find butik til leje i Taastrup

Butikker i Taastrup

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Taastrup, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Taastrup. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Taastrup:

Taastrup er en by med et bredt udvalg af butikker, der kan opfylde ethvert behov. Her finder du alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker.

Her er et par eksempler på butikker, du kan finde i Taastrup:

 1. Supermarked: Netto, Rema 1000, Føtex, Bilka
 2. Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Monki
 3. Elektronik butikker: Elgiganten, Power, HiFi Klubben
 4. Specialbutikker: IKEA, Bog & idé, Legetøjshus, Sportsmaster
 5. Restauranter: McDonald's, Burger King, KFC, Pizza Hut

Lager- og logistikområder i Taastrup

De vigtigste logistikområder i Taastrup er:

 1. Taastrup Park: Taastrup Park er et stort logistikområde beliggende tæt på Københavns Lufthavn. Området er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder DSV, DHL og UPS.
 2. Rønnevang: Rønnevang er et moderne logistikområde centralt beliggende i Taastrup. Området er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder PostNord, Bring og FedEx.
 3. Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er et historisk logistikområde beliggende i den ældste del af Taastrup. Området er hjemsted for en række mindre logistikvirksomheder.

Logistik er en vigtig sektor i Taastrups økonomi. Logistikvirksomheder spiller en vigtig rolle i transporten af ​​varer til og fra Taastrup og andre dele af Danmark og verden.

Find lager til leje i Taastrup

Relevante links om erhvervslivet i Taastrup

Høje-Taastrup Municipality
Høje-Taastrup Business Forum
Wikipedia: Taastrup
Taastrup on Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Taastrup

Ofte stillede spørgsmål