Svendborg: Hjertet i erhvervslivet på Sydfyn

Svendborg er en erhvervsby med en lang og rig historie. Byen ligger på Fyn og har en befolkning på omkring 40.000 mennesker.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Svendborg: Hjertet i erhvervslivet på Sydfyn

Svendborg er en erhvervsby med en lang og rig historie. Byen ligger på Fyn og har en befolkning på omkring 40.000 mennesker.

Svendborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, herunder industri, handel, service og turisme. Byen er blandt andet hjemsted for en række store industrivirksomheder.

Svendborg er også en vigtig handelsby med et godt udvalg af butikker og erhverv. Byen er også et populært turistmål, og turismen er en vigtig drivkraft for byens økonomi.

Svendborg som erhvervsby

Nogle af de vigtigste kendetegn ved Svendborg som erhvervsby er:

 1. En bred vifte af brancher: Svendborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, hvilket gør byen til en attraktiv destination for virksomheder og medarbejdere.
 2. En stærk industrisektor: Svendborg er hjemsted for en række store industrivirksomheder, som er med til at skabe vækst og arbejdspladser i byen.
 3. En vigtig handelsby: Svendborg har et godt udvalg af butikker og erhverv, hvilket gør byen til et attraktivt sted for både borgere og turister.
 4. Et populært turistmål: Turismen er en vigtig drivkraft for Svendborgs økonomi, og byen er hjemsted for en række attraktioner, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Svendborg er en dynamisk og udviklingsorienteret erhvervsby, der er klar til at møde fremtidens udfordringer. Byen har en række fordele, der gør den til en attraktiv destination for virksomheder og arbejdere, herunder en bred vifte af industrier, en stærk industrisektor, en vigtig handelsby og et populært turistmål.

Transportbetingelser i Svendborg

Svendborg er en velbeliggende by med gode transportmuligheder for virksomheder. Byen ligger ved havet og har en havn, der er central for handel og transport. Svendborg har også en god forbindelse til resten af Danmark via motorvej E20 og jernbanen.

Havn

Svendborg Havn er en af Danmarks største havne og har en lang tradition for handel og transport. Havnen har en stor dybde, hvilket gør den velegnet til store skibe. Havnen har også en god infrastruktur med kraner og andet udstyr, der gør det nemtat losse og laste skibe.

Motorvej

Svendborg ligger ved motorvej E20, som forbinder byen med resten af Danmark. Motorvejen giver hurtig og nem forbindelse til København, Odense og Aarhus.

Jernbane

Svendborg har en god forbindelse til resten af Danmark via jernbanen. Byen har en station, der ligger centralt i byen. Jernbanen giver mulighed for at transportere gods og passagerer til og fra Svendborg.

Køretøjer

Svendborg har et godt net af veje, der gør det nemt at transportere varer og mennesker rundt i byen. Byen har også et godt cykelnet, der gør det muligt at cykle til og fra arbejde.

Vigtige tal om Svendborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Svendborg og Svendborgs erhvervsliv:

Beskæftigelse

 1. I Svendborg Kommune er der omkring 37.000 ansatte.
 2. Det svarer til en beskæftigelsesfrekvens på 72,6 %.
 3. Den største beskæftigelsessektor er industri og byggeri, som står for 24,4 % af beskæftigelsen.
 4. Herefter følger serviceydelser med 22,5 %, handel og transport med 18,6 % og offentlig administration med 16,5 %.

Økonomi

 1. Svendborg Kommunes BNP er ca. 20 mia. kr.
 2. Det svarer til et BNP pr. indbygger på 535.000 kroner.
 3. Den største økonomiske sektor er industri og byggeri, der tegner sig for 34,1 % af BNP.
 4. Herefter følger serviceydelser med 29,2 %, handel og transport med 17,4 % og offentlig administration med 19,3 %.

Industriel struktur

 1. I Svendborg Kommune er der omkring 6.000 virksomheder.
 2. De største industrigrupper er:
 3. Industri og byggeri: 29,2 %
 4. Tjenester: 29,2 %
 5. Handel og transport: 17,4 %
 6. Offentlig forvaltning: 19,3 %

Vækst

 1. I perioden 2012-2022 steg indbyggertallet med 3,1 %.
 2. Den positive befolkningstilvækst er med til at skabe vækst i erhvervslivet.

Innovation

 1. I 2022 var der 245 patentansøgninger fra virksomheder i Svendborg Kommune.
 2. Det svarer til en patentansøgningsprocent på 4,9 pr. 1.000 indbyggere.

Svendborgs største virksomheder

 1. august 2007 Holding ApS er et dansk holdingselskab grundlagt i 2007. Selskabet er ejet af en række private investorer.
 2. august 2007 Holding ApS ejer en række datterselskaber inden for forskellige brancher, herunder IT, handel og fast ejendom. Selskabets formål er at skabe værdi for sine ejere gennem investeringer i datterselskaberne.

Halberg A/S er en dansk maskinfabrik grundlagt i 1945. Virksomheden producerer en bred vifte af maskiner og udstyr til industrien.

Halberg A/S er en af Danmarks førende producenter af maskiner til fødevareindustrien. Virksomheden har også en stærk position på det internationale marked.

Esmira 2015 ApS er en dansk softwarevirksomhed grundlagt i 2015. Virksomheden har hovedkontor i Svendborg og udvikler og sælger softwareløsninger til virksomheder.

Esmira 2015 ApS's softwareløsninger bruges af virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, handel og logistik. Virksomheden har stort fokus på innovation og kundeservice.

Mercur Handels- og Industriselskab A/S er en dansk handels- og industrivirksomhed grundlagt i 1970. Virksomheden importerer og distribuerer varer til det danske marked.

Mercur Handels- og Industriselskab A/S' produkter omfatter fødevarer, byggematerialer og forbrugsgoder. Virksomheden har en stærk position på det danske marked og er en vigtig leverandør til både private og erhvervskunder.

Dotch ApS er en dansk it-virksomhed grundlagt i 2017. Virksomheden udvikler og sælger it-løsninger til virksomheder.

Dotch ApS's IT-løsninger bruges af virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, handel og logistik. Virksomheden har stort fokus på cloud computing og big data.

Bydele af Svendborg

Svendborg er opdelt i følgende bydele:

Gamle by er den historiske bydel i Svendborg. Her finder du mange gamle bygninger, blandt andet Svendborg Kirke, Svendborg Slot og Svendborg Museum. Svendborg Kirke er en romansk kirke fra 1200-tallet, som er et af byens vartegn. Svendborg Slot er et renæssanceslot fra 1500-tallet, som i dag er museum. Svendborg Museum fortæller historien om Svendborg og om Fyn.

Vindeby er en bydel beliggende på en halvø ud til Svendborgsund. Her finder du mange villaer og sommerhuse samt Vindeby Havn. Vindeby Havn er en lille hyggelig havn, der er et populært sted at gå en tur eller nyde en kop kaffe.

Christiansminde er en bydel beliggende ud til Svendborg Sund. Her finder du Christiansminde Strandpark, Svendborg Havn og flere industrivirksomheder. Christiansminde Strandpark er en stor og populær strandpark, der er et godt sted at bade, solbade eller grille. Svendborg Havn er en vigtig havn for Svendborg og Fyn.

Østre By er en bydel beliggende øst for Svendborg Bymidte. Her finder du mange boliger, skoler og institutioner. Østre By er en populær bydel for børnefamilier.

Vesterby er en bydel beliggende vest for Svendborg Bymidte. Her finder du mange boliger, skoler og institutioner. Vesterby er en populær bydel for børnefamilier.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Svendborg

Svendborg er en vigtig erhvervs- og industriby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste forretningsområder i Svendborg er:

 1. Erhvervsområde Øst er et stort erhvervsområde beliggende øst for Svendborg Centrum. Her finder du en række forskellige virksomheder, herunder industri-, handels- og servicevirksomheder.
 2. Erhvervsområde Vest er et mindre erhvervsområde beliggende vest for Svendborg Centrum. Her finder du en række forskellige virksomheder, herunder industri-, handels- og servicevirksomheder.
 3. Christiansminde er et erhvervsområde beliggende ud til Svendborg Sund. Her finder du en række forskellige virksomheder, herunder industri-, handels- og servicevirksomheder.

Kontorområder i Svendborg

De vigtigste kontorområder i Svendborg er:

Svendborg Havn er det største og vigtigste kontorområde i byen. Her er nogle af de største virksomheder i Svendborg, herunder Novo Nordisk, Vestas og Danfoss. Novo Nordisk er en global virksomhed, der producerer insulin og andre lægemidler. Vestas er en global virksomhed, der producerer vindmøller. Danfoss er en global virksomhed, der producerer termostater og andre automationsprodukter.

Svendborg Centrum er et historisk og charmerende område med mange små butikker og restauranter. Der er også enkelte kontorbygninger i midtbyen, herunder Svendborg Kommunes rådhus. Svendborg Kommune er den lokale kommune i Svendborg.

Svendborg Syd er et nyt og voksende kontorområde med fokus på teknologi og innovation. Her finder du Svendborg Erhvervshus og Svendborg Innovationscenter. Svendborg Erhvervshus er en kommunal virksomhed, der støtter lokale virksomheder. Svendborg Innovation Center er et center for innovation og iværksætteri.

Find kontor til leje i Svendborg

Shoppingområder i Svendborg

Svendborg har et par vigtige indkøbsområder, hvoraf de fleste ligger i centrum af byen. Disse områder omfatter:

 1. Svendborg Bycenter er et indkøbscenter med over 50 butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og meget mere.
 2. Tinghusgade er en gågade med en række butikker og restauranter. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til kunstgallerier og cafeer.
 3. Pladsen er byens hovedtorv, hvor du finder et stort udvalg af butikker, herunder nærbutikker, specialbutikker og turistbutikker.

Udover disse områder er der også en række mindre butikker og specialbutikker spredt ud over byen. Disse butikker sælger alt fra lokalt håndværk til unikke varer.

Find butik til leje i Svendborg

Shopping i Svendborg

Svendborg er en hyggelig by med et bredt udbud af butikker, der dækker både det daglige behov og de mere specielle ønsker.

Svendborg Centrum

Nogle af butikkerne i Svendborg Bycenter er:

 1. Føtex - Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer
 2. Elgiganten - Elektronikbutik med alt fra tv til computere
 3. H&M - Tøjbutik med trendy tøj til hele familien
 4. Hjemmets Hus - Indretningsbutik med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør
 5. Imerco - Materialehus med alt fra værktøj til køkkengrej

Tinghusgade

Nogle af butikkerne i Tinghusgade er:

 1. Jysk - Shop med alt til hjemmet
 2. Normal- Køb billige dagligvarer
 3. Matas - Urteplante med et bredt udvalg af hudpleje, makeup og personlig pleje
 4. H&M Home - Boligindretningsbutik med fokus på hjemlighed
 5. Pind J. Design Guldsmed - Guldsmed og urmager med et bredt udvalg af smykker og ure

Firkant

Nogle af butikkerne på Torvet er:

 1. Arnold Busck - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, musik og gaveartikler.
 2. Book & idé Svendborg - Boghandel med fokus på børnebøger, fagbøger og lokale forfattere.
 3. Bendixens Fiskehandel - Fiskebutik med et bredt udvalg af friske skaldyr.
 4. KLIK – Fotomagasinet - Fotoforhandler med et bredt udvalg af fotoudstyr og tilbehør.
 5. Shop Dot and Flower Corner - Gavebutik og blomsterbutik med et bredt udvalg af gaveartikler, blomster og planter.

Uanset hvad du leder efter, er der med garanti en butik i Svendborg, der kan opfylde dine behov. Så gå en tur rundt i byen og opdag mange spændende butikker.

Lager- og logistikområder i Svendborg

Svendborg er en vigtig logistikby med en lang tradition for maritim handel. Byen har en veludviklet havn og et netværk af veje og jernbaner, der gør det nemt at transportere varer til og fra byen.

De vigtigste logistikområder i Svendborg er:

 1. Havnen: Svendborg Havn er en af Danmarks største fiskerihavne og en vigtig fragthavn. Havnen har en årlig omsætning på mere end 1 milliard kr. og beskæftiger mere end 1.000 mennesker.
 2. Veje og jernbaner: Svendborg ligger på Fyn, som er forbundet med resten af Danmark via et veludbygget vej- og jernbanenet. Byen ligger tæt på motorvej E20, som forbinder Jylland med Sjælland.
 3. Lufthavn: Svendborg Lufthavn er en mindre lufthavn, der primært bruges til charterflyvninger og privatflyvning. Lufthavnen har direkte forbindelse til København og Aarhus.

Logistik er en vigtig branche i Svendborg, og byen har et stort potentiale for at vokse som logistikhub i fremtiden.

Find lager til leje i Svendborg

Ofte stillede spørgsmål