Slagelse: Erhverv i udvikling

Slagelse er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen har en stærk tradition for industri, men der er også en stigende andel af servicevirksomheder.
22. marts 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Slagelse: Erhverv i udvikling

Slagelse er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen har en stærk tradition for industri, men der er også en stigende andel af servicevirksomheder.

Slagelse som en erhvervsby

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Slagelse som erhvervsby:

 1. Diversificeret erhvervsliv: Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Det gør byen mere modstandsdygtig over for økonomiske udsving.
 2. Stærk industritradition: Byen har en lang tradition for industri, som er med til at skabe arbejdspladser og vækst.
 3. Vækst i servicevirksomheder: Byen oplever en stigende andel af servicevirksomheder, der er med til at skabe nye arbejdspladser. Det afspejler den generelle udvikling i Danmark, hvor serviceerhvervet udgør en stigende andel af økonomien.
 4. Godt uddannelsestilbud: Byen har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der uddanner dygtige og højt dygtige medarbejdere til erhvervslivet. Det gør det nemmere for virksomheder at finde kvalificerede medarbejdere.
 5. God infrastruktur: Byen har en veludbygget infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra byen. Det er vigtigt for virksomheder, der skal tiltrække kunder og leverandører fra hele landet.
 6. Veluddannet arbejdsstyrke: Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, der er med til at tiltrække nye virksomheder.

Slagelse er en attraktiv erhvervsby, der har potentiale til at vokse og udvikle sig i de kommende år.

Transportbetingelser i Slagelse

Slagelse har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på motorvejene E47 og E20, som giver nem adgang til resten af Danmark og Europa. Slagelse har også et godt tognet, der forbinder byen med København, Odense og Aarhus.

For virksomheder, der skal transportere varer, er Slagelse en god beliggenhed. Byen ligger tæt på Korsør havn, som er en vigtig trafikkorridor for international transport. Slagelse har også et godt udvalg af logistikvirksomheder, der kan hjælpe virksomheder med at håndtere deres transportbehov.

For virksomheder, der skal tiltrække kunder og leverandører fra hele landet, er Slagelse også en god beliggenhed. Byen ligger tæt på København, som er Danmarks største by og et vigtigt knudepunkt for erhverv og transport.

Her er et kort overblik over transportforholdene i Slagelse for virksomheder:

 1. Motorvej: Slagelse ligger tæt på motorvejene E47 og E20, hvilket giver nem adgang til resten af Danmark og Europa.
 2. Tog: Slagelse har et godt tognet, der forbinder byen med København, Odense og Aarhus.
 3. Havn: Slagelse ligger tæt på Korsør havn, som er en vigtig trafikkorridor for international transport.
 4. Logistik: Slagelse har et godt udvalg af logistikvirksomheder, der kan hjælpe virksomheder med at håndtere deres transportbehov.

Slagelses transportforhold er med til at gøre byen til en attraktiv beliggenhed for virksomheder.

Vigtige tal om Slagelse (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Slagelse og Slagelses erhvervsliv:

 1. Antal job: Ifølge Danmarks Statistik var der i alt 26.000 arbejdspladser i Slagelse Kommune i 2022. Det svarer til en beskæftigelsesfrekvens på 77,0 %.
 2. Uddannelsesniveau: Slagelse har et højt uddannelsesniveau. Ifølge Danmarks Statistik var 35,9 % af befolkningen i Slagelse i 2022 højtuddannet.
 3. Økonomisk vækst: Slagelses økonomi vokser i disse år. I 2022 var den økonomiske vækst i Slagelse Kommune på 3,9 %, hvilket er højere end landsgennemsnittet på 3,1 %.
 4. Investeringer: Der er en stigende interesse for at investere i Slagelse. I 2022 var der i alt 1,2 milliarder kroner i investeringer i Slagelse Kommune, hvilket er en stigning på 10 % fra året før.
 5. Innovation: Slagelse er en innovativ by. I 2022 blev der registreret 100 nye patenter i Slagelse Kommune, hvilket er en stigning på 20 % fra året før.

Disse tal viser, at Slagelse er en by med et stærkt erhvervsliv, der vokser og udvikler sig.

Slagelses største virksomheder

Nogle af virksomhederne med base i Slagelse omfatter:

 1. Biltema en svensk isenkræmmerkæde med over 150 butikker i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island. Virksomheden sælger en bred vifte af produkter, herunder værktøj, bildele, boligforbedringsprodukter og udendørsudstyr. Biltema er kendt for sine lave priser og gode udvalg af produkter.
 2. Kødgrossisten A/S er en dansk engrosvirksomhed, der leverer kød til restauranter, hoteller og andre fødevarevirksomheder. Virksomheden køber kød fra leverandører af høj kvalitet og tilbyder en bred vifte af produkter, herunder oksekød, svinekød, lam og kylling. Kødgrossisten A/S er kendt for sit friske kød af høj kvalitet og fremragende kundeservice.
 3. JN Meat ApS er en dansk kødfremstillingsvirksomhed med speciale i at producere svinekødsprodukter af høj kvalitet. Virksomheden køber sit svinekød fra lokale landmænd og bruger traditionelle metoder til at producere sine produkter. JN Meat ApS er kendt for sine lækre og autentiske svinekødsprodukter, såsom bacon, pølser og skinker.

Bydele af Slagelse

Slagelse er opdelt i følgende distrikter:

 1. Indre by er det historiske centrum af Slagelse. Her finder du blandt andet Slagelse Rådhus, Slagelse Domkirke, Slagelse Teater og Slagelse Museum.
 2. Vestbyen er en moderne bydel med mange boliger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Her finder du blandt andet Slagelse Gymnasium, Slagelse Erhvervsskole og Slagelse Sygehus.
 3. Østbyen er en blandet bydel med boliger, erhverv og natur. Her finder du blandt andet Slagelse Lystanlæg, Slagelse Sportsby og Slagelse Stadion.

Industriområder og arbejdspladser i Slagelse

De vigtigste industriområder i Slagelse er:

 1. Mad: Slagelse huser en række fødevarevirksomheder, herunder Arla Foods, Kødgrossisten A/S og JN Meat ApS.
 2. Logistik: Slagelse er et vigtigt logistikcenter med flere store lager- og distributionscentre, herunder Bilka, Salling Group og Dansk Supermarked.
 3. Teknologi: Slagelse har en teknologisektor i vækst med virksomheder inden for software, IT og e-handel.

Andre vigtige forretningsområder i Slagelse omfatter:

 1. Sundhedspleje: Slagelse er hjemsted for Slagelse Sygehus, som er et af de største sygehuse i Region Sjælland.
 2. Offentlig forvaltning: Slagelse er administrativt center for Slagelse Kommune og omegn.
 3. Handle: Slagelse har et pulserende handelsliv med et stort udvalg af butikker og restauranter.

Slagelse Kommune har en ambitiøs erhvervsstrategi, der har til formål at fremme vækst og udvikling i erhvervslivet. Strategien har fokus på at styrke de eksisterende erhvervsområder og tiltrække nye virksomheder til kommunen.

Kontorområder i Slagelse

Hovedkontorområderne i Slagelse er:

 1. Slagelse Syd: Et nyt erhvervsområde i den sydlige del af Slagelse, som er under udvikling og i fremtiden vil indeholde en række nye kontorer, butikker og boliger.
 2. Slagelse Nord: Et erhvervsområde i den nordlige del af Slagelse, hjemsted for en række kontorer, herunder virksomheder inden for fødevarer, logistik og teknologi.
 3. Centrum: Centrum af Slagelse, hjemsted for en række kontorer, herunder virksomheder inden for offentlig administration, handel og service.

Disse områder er vigtige for Slagelses erhvervsliv, da de tiltrækker og huser virksomheder fra en række forskellige sektorer. Slagelse Kommune har en ambitiøs erhvervsstrategi, der har til formål at styrke disse områder og tiltrække nye virksomheder til kommunen.

I 2023 er der en stigning i efterspørgslen på kontorer i Slagelse. Det skyldes en række forhold, herunder kommunens erhvervsstrategi, den voksende teknologisektor og den nye infrastruktur i Slagelse Syd.

Find kontor til leje i Slagelse

Shoppingområder i Slagelse

De vigtigste indkøbsområder i Slagelse er:

 1. Centrum: Centrum af Slagelse er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, herunder tøj, sko, elektronik, boligindretning og meget mere.
 2. VestsjællandCentret: VestsjællandCentret er et indkøbscenter i Slagelse, der huser over 50 butikker, blandt andet til dagligvarer, mode, elektronik og meget mere.
 3. Slagelse Syd: Slagelse Syd er et nyt erhvervsområde i den sydlige del af Slagelse, som er under udvikling og i fremtiden vil indeholde en række nye butikker, restauranter og boliger.

Disse områder er vigtige for Slagelses erhvervsliv, da de tiltrækker og huser virksomheder fra en række forskellige sektorer. Slagelse Kommune har en ambitiøs erhvervsstrategi, der har til formål at styrke disse områder og tiltrække nye virksomheder til kommunen.

Find butik til leje i Slagelse

Shopping i Slagelse

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Slagelse, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Slagelse. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Slagelse:

 1. Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Jack & Jones, Only
 2. Skostores: Deichmann, Skousen, Skoringen, Ecco
 3. Elektronikbutikker: Power, Elgiganten, Bilka
 4. Boligindretningsbutikker: Ilva, Jysk, Ikea
 5. Supermarked: Rema 1000, Lidl, Aldi, Netto

Lager- og logistikområder i Slagelse

De vigtigste logistikområder i Slagelse er:

 1. Slagelse Syd: Slagelse Syd er et nyt erhvervsområde i den sydlige del af Slagelse, som er under udvikling og i fremtiden vil indeholde en række nye lager- og distributionscentre. Området er i forvejen hjemsted for en række store virksomheder, heriblandt Bilka, Salling Group og Dansk Supermarked.
 2. Slagelse Nord: Slagelse Nord er et erhvervsområde i den nordlige del af Slagelse, som er hjemsted for en række lager- og distributionscentre, herunder Arla Foods, Kødgrossisten A/S og JN Meat ApS.
 3. Centrum: Bymidten i Slagelse er hjemsted for en række mindre lager- og distributionscentre, der servicerer detailhandlen i byen.

Disse områder er vigtige for Slagelses erhvervsliv, da de er med til at sikre, at varer kan transporteres effektivt og smidigt fra producenter til forbrugere.

Find lager til leje i Slagelse

Relevante links om erhvervslivet i Slagelse

Slagelse Kommune
Slagelse Erhvervscenter
Wikipedia: Slagelse
Slagelse på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Slagelse

Ofte stillede spørgsmål