Skive: Erhverv i spændende udvikling

Skive er en vigtig erhvervsby i Midtjylland. Byen har en lang tradition for industri, og der er stadig en stor del af industriudviklingen i Skive knyttet til industrien.
5. april 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Skive: Erhverv i spændende udvikling

Skive er en vigtig erhvervsby i Midtjylland. Byen har en lang tradition for industri, og der er stadig en stor del af industriudviklingen i Skive knyttet til industrien.

Skive som erhvervsby

Hovederhvervene i Skive er:

 1. Metalindustri: Skive er en af Danmarks førende metalindustri byer. Her er en række virksomheder, der producerer metalprodukter til en lang række forskellige formål, herunder vindmøller, maskiner og byggematerialer.
 2. Fødevareindustri: Skive er også en vigtig fødevareindustri by. Her finder du en række virksomheder, der producerer mad til både det danske og udenlandske marked.
 3. Træindustrien: Skive er også en vigtig træindustriby. Her finder du en række virksomheder, der producerer træprodukter til en lang række forskellige formål, herunder møbler, vinduer og døre.

Udover industrien er der også en række andre vigtige erhvervsområder i Skive, herunder:

 1. Turisme: Skive er et populært turistmål og turisme er en vigtig indtægtskilde for byen.
 2. Handel: Skive er et vigtigt handelscentrum for området, og der er en række store og små butikker i byen.
 3. Serviceydelser: Skive er også et vigtigt center for serviceydelser, herunder administration, uddannelse og sundhedsvæsen.

Skive er en attraktiv erhvervsdestination, fordi byen har en række fordele, herunder:

 1. En veluddannet arbejdsstyrke: Skive har en veluddannet arbejdsstyrke, der er kvalificeret til at arbejde i en række forskellige brancher.
 2. En god infrastruktur: Skive har en god infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra byen.
 3. En attraktiv beliggenhed: Skive ligger centralt i Midtjylland, hvilket giver gode muligheder for at samarbejde med virksomheder i hele regionen.

Skive Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der skal sikre, at byen forbliver en attraktiv erhvervsdestination. Kommunen arbejder blandt andet for at styrke uddannelses- og forskningsmiljøet i Skive, ligesom kommunen tilbyder en række støtteordninger til virksomheder, der ønsker at etablere sig i Skive.

Transportforhold i Skive

Skive har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Midtjylland, og der er gode forbindelser til både det danske og udenlandske marked.

Veje

Skive er omgivet af en række motorveje, herunder E45, der forbinder Skive med København, Aarhus og Aalborg. Byen har også gode forbindelser til de øvrige byer i Midtjylland via regionsvejene.

Jernbane

Skive har direkte togforbindelse til København og Aarhus. Toget tager cirka 2 timer til København og 1 time til Aarhus.

Lufthavn

Den nærmeste lufthavn er Billund Lufthavn, der ligger cirka 1 time fra Skive. Der er direkte fly til en række europæiske byer fra Billund Lufthavn.

Havn

Skive Havn er en lille havn, der primært bruges til godstransport. Havnen er forbundet med både det danske og udenlandske marked.

Logistikvirksomheder

Der er en række logistikvirksomheder i Skive, der tilbyder en bred vifte af transport- og logistikydelser. Det gør det nemt for virksomheder i Skive at finde den rigtige transportløsning til deres behov.

Samlet set er transportforholdene i Skive gode for virksomhederne. Byen har gode forbindelser til både det danske og udenlandske marked, og der er en række logistikvirksomheder, der tilbyder en bred vifte af transport- og logistikydelser.

Vigtige tal om Skive (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Skive og Skives erhvervsliv:

Befolkning

 1. Skive Kommune har en befolkning på omkring 75.000 indbyggere.
 2. Befolkningen er stigende, og byen har en ung befolkning med et højt uddannelsesniveau.

Erhverv

 1. Der er omkring 3.700 virksomheder i Skive Kommune.
 2. Hovederhvervene er metalindustrien, fødevareindustrien og træindustrien.
 3. Turisme er også en vigtig indtægtskilde for byen.

Økonomi

 1. Skive Kommunes bruttoprodukt er på omkring 10 mia.
 2. Byen har en god økonomi med en lav arbejdsløshed.

Disse tal viser, at Skive er en attraktiv erhvervsdestination med en række fordele, herunder en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en attraktiv beliggenhed.

Skives største virksomheder

Vikan A/S

Vikan A/S er en dansk virksomhed, der producerer rengøringsredskaber til fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1949 og har hovedkontor i Skive, Danmark. Vikan har en global tilstedeværelse med salgskontorer i over 40 lande.

Skive Vand A/S

Skive Vand A/S er et dansk vandværk, der leverer drikkevand og spildevandsydelser til Skive Kommune i Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1898 og har hovedkontor i Skive, Danmark. Skive Vand A/S betjener over 45.000 kunder.

Freja Transport & Logistik A/S

Freja Transport & Logistics A/S er en dansk transport- og logistikvirksomhed, der leverer en bred vifte af ydelser, herunder vejtransport, søfragt, luftfragt og lager. Virksomheden blev grundlagt i 1951 og har hovedkontor i Aarhus, Danmark. Freja Transport & Logistics A/S har en global tilstedeværelse med kontorer i over 100 lande.

Roslev Trælasthandel A/S

Roslev Trælasthandel A/S er en dansk trælastvirksomhed, der sælger en bred vifte af træprodukter, herunder træ, krydsfiner og døre. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og har hovedkontor i Roslev, Danmark. Roslev Trælasthandel A/S leverer træprodukter til kunder i hele Danmark.

N.C. Nielsen A/S

N.C. Nielsen A/S er en dansk fødevarevirksomhed, der producerer og sælger en bred vifte af fødevarer, herunder kød, fjerkræ og ost. Virksomheden blev grundlagt i 1937 og har hovedkontor i Skive, Danmark. N.C. Nielsen A/S leverer fødevarer til kunder i hele Danmark og eksporterer sine produkter til over 20 lande.

Områder i Skive

Skive by består af 11 bydele, som er opdelt af grønne kiler. Distrikterne er:

Skive Midtby

Skive Midtby er byens centrum og huser en række af byens vigtigste institutioner, herunder Skive Rådhus, Skive Bibliotek, Skive Museum og Skive Teater. Byens centrum er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Brårup

Brårup er en bydel i den nordlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og dobbelthusområder. Brårup er også hjemsted for en række skoler og institutioner, herunder Skive Gymnasium og Skive Tekniske Skole.

Dommerby

Dommerby er en bydel i den sydlige del af Skive, Danmark. Bydelen er præget af etagebyggeri og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Dommerby er også hjemsted for Skive Kaserne.

Egeris og Bilstrup

Egeris og Bilstrup er en bydel i den sydøstlige del af Skive, Danmark. Bydelen er præget af villaer og dobbelthusområder. Egeris og Bilstrup er også hjemsted for en række skoler og institutioner, herunder Skive Handelshøjskole og Skive Musikskole.

Eger Syd

Egeris Syd er en bydel i den sydøstlige del af Skive, Danmark. Bydelen er præget af etagebyggeri og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Egeris Syd er også hjemsted for Skive Idrætscenter.

Business Vestbyen

Business Vestbyen er en bydel i den vestlige del af Skive, Danmark. Bydelen er præget af erhvervsliv og er hjemsted for en række virksomheder, herunder Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre

Glyngør er en bydel i den østlige del af Skive, Danmark. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og huser en række virksomheder, herunder N.C.Nielsen A/S.

Højslev Stationsby

Højslev Stationsby er en bydel i den østlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og huser en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Durup

Durup er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og huser en række virksomheder.

Breum

Breum er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og huser en række virksomheder.

Ramsing

Ramsing er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og huser en række virksomheder.

Hver bydel har sine egne karakteristika og er med til at give Skive sin unikke identitet.

Industriområder og arbejdspladser i Skive

De vigtigste industriområder i Skive er:

Erhverv Vestbyen er et af de største erhvervsområder i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er et andet stort erhvervsområde i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre erhvervsområde i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Disse erhvervsområder ligger alle tæt på Skive Bycenter og er nemme at nå med bil, bus og tog. De ligger desuden tæt på motorvej E45, som giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Udover disse industriområder er der også en række mindre industriområder fordelt på Skive Kommune. Disse forretningsområder er hjemsted for en række virksomheder, der har specialiseret sig i en række forskellige brancher.

Skive Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der skal sikre, at byen forbliver en attraktiv erhvervsdestination. Kommunen arbejder blandt andet for at styrke uddannelses- og forskningsmiljøet i Skive, ligesom kommunen tilbyder en række støtteordninger til virksomheder, der ønsker at etablere sig i Skive.

Kontorområder i Skive

De vigtigste kontorområder i Skive er:

Skive Bymidte er bymidten og rummer en række kontorer, herunder kontorer for Skive Kommune, Skive Erhvervshus og en række private virksomheder.

Business Vestbyen er et stort erhvervsområde i Skive, som rummer en række kontorer, herunder kontorer for Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngør er et stort forretningsområde i Skive, som huser en række kontorer, herunder kontorer for N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre forretningsområde i Skive, der huser en række kontorer, herunder kontorer for Roslev Trælasthandel A/S.

Disse kontorarealer ligger alle tæt på Skive Bymidte og er nemme at nå med bil, bus og tog. De ligger desuden tæt på motorvej E45, som giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Udover disse kontorarealer er der også en række mindre kontorarealer fordelt på Skive Kommune. Disse kontorområder huser en række virksomheder, der har specialiseret sig i en række forskellige brancher.

Skive Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der skal sikre, at byen forbliver en attraktiv erhvervsdestination. Kommunen arbejder blandt andet for at styrke uddannelses- og forskningsmiljøet i Skive, ligesom kommunen tilbyder en række støtteordninger til virksomheder, der ønsker at etablere sig i Skive.

Find kontor til leje i Skive

Indkøbsområder i Skive

De vigtigste shoppingområder i Skive er:

Skive Bycenter er byens centrum og rummer en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker, restauranter og caféer. Bymidten er også hjemsted for en række kulturinstitutioner, herunder Skive Rådhus, Skive Bibliotek og Skive Museum.

Søndercentret er et lille indkøbscenter beliggende i den sydlige del af Skive. Centret huser en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker, restauranter og caféer.

Skive Retail Park er et nyt butikscenter under opførelse i den vestlige udkant af Skive. Centret åbner i slutningen af 2024 og skal huse en række kædebutikker, herunder Elgiganten, Lidl, JYSK og Bauhaus.

Disse indkøbsområder ligger alle tæt på Skive Bycenter og er nemme at nå med bil, bus og tog. De ligger desuden tæt på motorvej E45, som giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Udover disse indkøbsområder er der også en række mindre butikker fordelt over hele Skive Kommune. Disse butikker sælger en række produkter og tjenester.

Find butik til leje i Skive

Butikker i Skive

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Skive, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Skive. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Skive.

Skive er en by med et stort udvalg af butikker. Her er nogle af de mest populære butikker i Skive:

Skive Centrum

 1. Dagligvarebutikker: Rema 1000, SuperBrugsen, Netto, Aldi
 2. Specialbutikker: Matas, H&M, Zara, BR, Toys'R'Us, Elgiganten, Power, Bilka
 3. Restauranter og caféer: Joe & the Juice, Starbucks, McDonald's, Burger King, Pizza Hut, The Coffee Bean &; Teblad, Starbucks

Søndercentret

 1. Dagligvarebutikker: Lidl, Føtex
 2. Specialbutikker: Normal, H&M Home, Tiger, Flying Tiger Copenhagen, Gina Tricot, Vero Moda, Jack & Jones, H&M
 3. Restauranter og caféer: Cafe Vivaldi, Starbucks, McDonald's, Burger King, Pizza Hut, The Coffee Bean &; Teblad, Starbucks

Skive Retail Park

 1. Dagligvarebutikker: Lidl, JYSK
 2. Specialbutikker: Elgiganten, Bauhaus, Bilka, Normal, Tiger, Flying Tiger Copenhagen, Gina Tricot, Vero Moda, Jack & Jones, H&M

Udover disse butikscentre er der også en række mindre butikker fordelt over Skive Kommune. Disse butikker sælger en række produkter og tjenester, herunder:

 1. Modebutikker: Zara, Vero Moda, Jack & Jones, H&M, H&M Home, Monki, Weekday, Only, Gina Tricot
 2. Børne- og babybutikker: BR, Toys'R'Us, BabySam, Legekæden, Fætter BR, Bog & Idé
 3. Husholdningsbutikker: Bilka, JYSK, Bauhaus, Jem & Fix, Silvan
 4. Fødevarebutikker: Rema 1000, SuperBrugsen, Netto, Aldi, Lidl, REMA 1000, Irma
 5. El- og elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Bilka
 6. Fritid og sport: Sportigan, Intersport, Outnorth, Friluftsland
 7. Bøger og papir: Bog & idé, Arnold Busck, Saxo
 8. Health & Beauty Produkter: Matas, Apoteket, Body Shop, The Body Shop

Skive har altså noget for enhver smag, uanset om du leder efter dagligvarer, mode, elektronik eller noget helt tredje.

Lager- og logistikområder i Skive

De vigtigste logistikområder i Skive er:

Business Vestbyen er et stort erhvervsområde i Skive, som huser en række virksomheder, heriblandt Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er et andet stort forretningsområde i Skive, som huser en række virksomheder, herunder N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre forretningsområde i Skive, der huser en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Disse erhvervsområder ligger alle tæt på Skive Bycenter og er nemme at nå med bil, bus og tog. De ligger desuden tæt på motorvej E45, som giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Business Vestbyen er det største logistikområde i Skive. Området huser en række virksomheder med speciale i transport og logistik, herunder:

 1. Vikan A/S producerer rengøringsprodukter til den globale fødevare-, drikkevare- og medicinalindustri. Virksomheden har et stort lager og distributionsanlæg i Erhverv Vestbyen.
 2. Skive Vand A/S leverer vand til Skive Kommune og omegn. Virksomheden har et stort vandværksanlæg i Erhverv Vestbyen.
 3. Freja Transport & Logistics A/S er en transport- og logistikvirksomhed, der tilbyder en bred vifte af services, herunder vejtransport, søtransport og lufttransport. Virksomheden har en stor terminal i Erhverv Vestbyen.

Glyngore er et andet vigtigt logistikområde i Skive. Området er hjemsted for en række virksomheder med speciale i fødevareproduktion og -forarbejdning, herunder:

 1. N.C. Nielsen A/S producerer og sælger en bred vifte af fødevarer, herunder kød, fjerkræ og ost. Virksomheden har et stort produktions- og distributionsanlæg i Glyngør.
 2. Roslev Trælasthandel A/S er en tømmerhandel, der leverer træprodukter til den danske industri. Virksomheden har et stort lager og distributionsanlæg i Glyngore.

Højslev Stationsby er et lille logistikområde i Skive, Danmark. Området er hjemsted for en række virksomheder med speciale i tømmerhandel, herunder:

 1. Roslev Trælasthandel A/S har et mindre lager og distributionsanlæg i Højslev Stationsby.

Skive Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der skal sikre, at byen forbliver en attraktiv logistikdestination. Kommunen arbejder blandt andet for at styrke uddannelses- og forskningsmiljøet i Skive, ligesom kommunen tilbyder en række støtteordninger til virksomheder, der ønsker at etablere sig i Skive.

Find lager til leje i Skive

Ofte stillede spørgsmål