Silkeborgs erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Silkeborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for en række forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for industri, sundhedspleje og turisme.
15. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Silkeborgs erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Silkeborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for en række forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for industri, sundhedspleje og turisme.

 1. Industri: Silkeborg er en vigtig industriby med en lang tradition for at producere møbler, papir og tekstiler. Byen er hjemsted for en række store industrivirksomheder, herunder Jysk, Vestas og Danfoss.
 2. Sundhedspleje: Silkeborg er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Østjylland. Byen er hjemsted for en række sygehuse, herunder Silkeborg Sygehus og Regionshospitalet Silkeborg.
 3. Turisme: Silkeborg er et populært turistmål med en række attraktioner, herunder Silkeborgsøerne, Himmelbjerget og Den Permanente. Byen er også hjemsted for en række museer og kulturinstitutioner.
 4. Andre forretningsområder: Udover industri, sundhedspleje og turisme er Silkeborg også hjemsted for en række andre forretningsområder, herunder it, biotek og fødevarer.

Silkeborg som erhvervsby

Silkeborg er en erhvervsby med en række karakteristika:

 1. En bred vifte af virksomheder inden for en række forskellige brancher
 2. En stærk position inden for industri, sundhedspleje og turisme
 3. Et attraktivt sted at bo og arbejde

Silkeborg er en by i udvikling. Byen har en ambitiøs strategi for at fremme vækst og udvikling i erhvervslivet. Strategien har fokus på at styrke byens position som centrum for innovation og videnbaseret erhverv.

Byen har potentiale til at blive en endnu stærkere erhvervsby i fremtiden. Byen har en række fordele, herunder en stærk arbejdsstyrke, en attraktiv beliggenhed og en positiv udviklingstendens.

Transportforhold i Silkeborg

Silkeborg har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på motorvej E45, som forbinder Silkeborg med resten af ​​Danmark og Europa. Byen har også en togstation med forbindelser til Aarhus, København og resten af ​​landet.

 1. Motorvej: Silkeborg er forbundet med motorvej E45 via afkørsel 59. Motorvejen giver hurtig og nem adgang til Aarhus, København og resten af ​​Danmark.
 2. Tog: Silkeborg har en togstation med forbindelse til Aarhus, København og resten af ​​landet. Togstationen ligger i centrum af byen og er let tilgængelig for virksomheder.
 3. Lufthavn: Billund Lufthavn ligger cirka 60 kilometer fra Silkeborg. Lufthavnen har forbindelser til en række destinationer i Europa.
 4. Biler: Silkeborg er en forholdsvis lille by, så det er nemt at komme rundt i byen i bil. Der er rigelig parkering i centrum af byen.
 5. Cykel: Silkeborg er en cykelvenlig by med et stort netværk af cykelstier. Det er nemt at cykle rundt i byen og til og fra arbejde.
 6. Offentlig transport: Silkeborg har et godt netværk af offentlig transport. Der er busser og bybusser, der kører til og fra alle dele af byen.

Silkeborg har samlet set gode transportforhold for virksomheder. Byen er nem at komme til og fra med bil, tog, bus eller cykel.

Vigtige tal om Silkeborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Silkeborg og Silkeborgs erhvervsliv:

Silkeborg

 1. Indbyggertal: 97.000 (2023)
 2. Areal: 449 km²
 3. BNP pr. indbygger: 445.000 kr. (2022)

Silkeborgs erhvervsliv

 1. Antal virksomheder: 10.000 (2023)
 2. Revenue: DKK 50 billion (2022)
 3. Antal ansatte: 40.000 (2023)

Vigtigste økonomiske områder

 1. Branche: 20 %
 2. Sundhedspleje: 20 %
 3. Turisme: 20 %
 4. IT: 10 %
 5. Biotek: 10 %
 6. Mad: 10%

Udvikling

 1. BNP-vækst: 5 % (2022)
 2. Vækst i beskæftigelsen: 2 % (2022)

Silkeborg er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af virksomheder inden for en række forskellige brancher. Byen har en stærk position inden for industri, sundhedspleje og turisme, og den er i vækst.

Silkeborgs største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, der ligger i Silkeborg, finder du følgende:

 1. Mascot International A/S er en dansk virksomhed, der fremstiller og sælger arbejdstøj og sikkerhedssko. Virksomheden blev grundlagt i 1989 og har i dag over 2.500 ansatte. Mascot er en af ​​de største producenter af arbejdstøj i Europa, og virksomhedens produkter sælges i mere end 60 lande.
 2. Danfoss er en dansk teknologivirksomhed, der producerer og sælger løsninger til køling, varme, motorstyring og hydraulik. Virksomheden blev grundlagt i 1933 og har i dag over 40.000 ansatte. Danfoss er en af ​​de førende leverandører af løsninger på energi- og klimarelaterede udfordringer, og virksomhedens produkter sælges i over 100 lande.
 3. Lars Larsen Group er en dansk detailvirksomhed, der ejer og driver Jysk, Dansk Sengetøjslager og Bolia. Virksomheden blev grundlagt i 1979 og har i dag over 25.000 ansatte. Lars Larsen Group er en af ​​de førende detailvirksomheder i Europa, og virksomhedens butikker er til stede i mere end 50 lande.
 4. Bestseller er en dansk tøjvirksomhed, der ejer og driver mærker som Vero Moda, Only, Vila Clothes og Jack & Jones. Virksomheden blev grundlagt i 1975 og har i dag over 17.000 ansatte. Bestseller er en af ​​de førende tøjvirksomheder i Europa og virksomhedens tøj sælges i over 70 lande.

Alle fire virksomheder er store danske virksomheder med en stærk international position. Virksomhederne er alle markedsledere inden for deres respektive brancher, og de er alle kendt for deres innovative produkter og deres fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Bydele i Silkeborg

Silkeborg er opdelt i følgende bydele:

 1. Den indre by er byens centrum og hjerte. Her finder du Silkeborgs gågade, torv, rådhus, kulturinstitutioner og butikker.
 2. Gødvad er en bydel i den nordøstlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet Silkeborg Gymnasium og Erhvervsakademi Aarhus.
 3. Funder er en bydel i den sydvestlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet Silkeborg Teater.
 4. Hvinningdal er en bydel i den nordvestlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet Silkeborg Bryghus og Silkeborg Friluftscenter.
 5. Sejsberg er en bydel i den sydlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet Silkeborg Museum og Silkeborg Kunstmuseum.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Silkeborg

De vigtigste forretningsområder i Silkeborg er:

 1. Industri
 2. Sundhedspleje
 3. Turisme

Industri: Silkeborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række store industrivirksomheder, herunder Danfoss, Vestas og Mascot. Industriområdet i Silkeborg er præget af en bred vifte af virksomheder inden for en række forskellige brancher, herunder produktion, teknologi og energi.

Sundhedspleje: Silkeborg er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Østjylland. Byen er hjemsted for en række sygehuse, herunder Silkeborg Sygehus og Regionshospitalet Silkeborg. Sundhedsvæsenet i Silkeborg er præget af høj kvalitet og stort fokus på forskning og udvikling.

Turisme: Silkeborg er et populært turistmål med en række attraktioner, herunder Silkeborgsøerne, Himmelbjerget og Den Permanente. Byen er også hjemsted for en række museer og kulturinstitutioner. Turismen i Silkeborg er præget af en bred vifte af tilbud og aktiviteter, der appellerer til både danske og udenlandske turister.

Udover disse tre vigtigste forretningsområder har Silkeborg også en række andre vigtige forretningsområder, herunder IT, biotek og fødevarer.

Kontorområder i Silkeborg

De vigtigste kontorområder i Silkeborg er:

 1. Indre by
 2. Gødvad
 3. Funder
 4. Hvinningdal

Indre by: Det centrale Silkeborg er et populært sted for kontorer, da det er tæt på bymidten og transportmuligheder. Her finder du blandt andet kontorer for Danfoss, Lars Larsen Group og Bestseller.

Gødvad er et erhvervs- og uddannelsesområde i den nordøstlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet kontorer for Erhvervsakademi Aarhus, Silkeborg Kommune og Danske Bank.

Funder er et erhvervs- og boligområde i den sydvestlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet kontorer for Silkeborg Zoo, Silkeborg Teater og Jysk.

Hvinningdal er et erhvervs- og boligområde i den nordvestlige del af Silkeborg. Her finder du blandt andet kontorer for Silkeborg Bryghus og Silkeborg Friluftscenter.

Der er en stigende efterspørgsel på kontorer i Silkeborg. Byen vokser, og der er en række nye virksomheder, der etablerer sig i Silkeborg. Det har ført til en øget efterspørgsel efter kontorlokaler. Silkeborg Kommune har en plan for udvikling af kontorarealer i byen. Planen har til formål at sikre, at der er tilstrækkelig kontorplads til at imødekomme efterspørgslen.

Find kontor til leje i Silkeborg

Butiksområder i Silkeborg

De vigtigste shoppingområder i Silkeborg er:

 1. Indre by: Gågaden i Silkeborg er byens største handelsgade. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 2. Silkeborg Center: Silkeborg Centret er et stort indkøbscenter med over 100 butikker. Centret ligger i udkanten af ​​byens centrum og er let tilgængeligt med bil og offentlig transport.
 3. Funder Centret: Funder Centret er et lille indkøbscenter med omkring 20 butikker. Centret ligger i bydelen Funder, der ligger sydvest for Silkeborg.
 4. Hvinningdal: Hvinningdal er et erhvervs- og boligområde i den nordvestlige del af Silkeborg. Her finder du en række butikker, herunder supermarkeder, byggemarkeder og dagligvarebutikker.

Disse områder er alle vigtige for Silkeborgs handelsliv. De tilbyder et bredt udvalg af butikker og erhverv til byens borgere og besøgende.

Find butik til leje i Silkeborg

Butikker i Silkeborg

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Silkeborg, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Silkeborg. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Silkeborg:

Silkeborg er en by med et rigt handelsliv. Her finder du et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov.

I den indre by der er et bredt udvalg af butikker, der er med til at skabe byens livlige atmosfære. Her finder du blandt andet tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, restauranter og cafeer.

Silkeborg Center er et stort indkøbscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til tøj og elektronik.

Funder Centret er et lille indkøbscenter med omkring 20 butikker. Her finder du blandt andet dagligvarer, tøj og sko.

Hvinningdal er et erhvervs- og boligområde med en række butikker, herunder supermarkeder, byggemarkeder og dagligvarebutikker.

Her er et par eksempler på butikker fundet i Silkeborg:

 1. Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Only, Jack & Jones
 2. Skobutikker: Her, Deichmann, Aldo, Puma
 3. Elektronik butikker: Elgiganten, Power, Bilka
 4. Restauranter: McDonald's, Burger King

Lager- og logistikområder i Silkeborg

De vigtigste logistikområder i Silkeborg er:

 1. Erhvervsområdet i Gødvad
 2. Erhvervsområdet i Funder
 3. Erhvervsområdet i Hvinningdal

Erhvervsområdet i Gødvad er et stort område med en lang tradition for industri. Her ligger virksomheder som Danfoss, Vestas og Mascot. Disse virksomheder har brug for store mængder lagerplads og transportmuligheder, hvilket gør industriområdet til et vigtigt logistikområde.

Erhvervsområdet i Funder er et område med en blanding af erhverv og bolig. Her ligger virksomheder som Silkeborg Zoo, Silkeborg Teater og Jysk. Disse virksomheder har også brug for lagerplads og transportmuligheder, hvilket gør forretningsområdet til et vigtigt logistikområde.

Erhvervsområdet i Hvinningdal er et nyt område, der er under udvikling. Her ligger allerede virksomheder som Silkeborg Bryghus og Silkeborg Friluftscenter. Disse virksomheder har brug for lagerplads og transportmuligheder, hvilket gør forretningsområdet til et vigtigt logistikområde.

Find lager til leje i Silkeborg

Relevante links om erhvervslivet i Silkeborg

Læs mere om Silkeborg erhvervsliv på disse sider:
Silkeborg Municipality
Silkeborg Business
Besøg Silkeborg
Wikipedia: Silkeborg
Silkeborg on Google Maps
Find ledige erhvervslejemål i Silkeborg

Ofte stillede spørgsmål