Rønne: En guide til erhverv i Rønne

Rønne er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste økonomiske områder er turisme, handel og industri.
20. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Rønne: En guide til erhverv i Rønne

Rønne er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste økonomiske områder er turisme, handel og industri.

Rønne som erhvervsby

Turisme er Rønnes vigtigste erhvervsområde. Byen er et populært turistmål for både danskere og udenlandske turister. Rønne er hjemsted for en række museer, attraktioner og historiske bygninger. Byen er også en vigtig base for færgetrafikken til Bornholm.

Handel er et andet vigtigt erhvervsområde i Rønne. Byen har et stort udvalg af butikker til at dække alle behov. Rønne er også hjemsted for et stort supermarked og et indkøbscenter.

Industri er et mindre vigtigt erhvervsområde i Rønne. Byen har dog nogle få virksomheder, der producerer forskellige varer, herunder mad, byggematerialer og elektronik.

Transport i Rønne

Rønne har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på Bornholms Lufthavn, som har direkte forbindelser til København og Aarhus. Rønne er også en vigtig base for færgetrafikken til Bornholm. Der er daglige færgeafgange fra København og Ystad i Sverige.

Bornholms Lufthavn ligger cirka 10 kilometer syd for Rønne. Lufthavnen har direkte forbindelser til København og Aarhus. Flyvetiden fra København er cirka 45 minutter.

Der er daglige færgeafgange fra København og Ystad i Sverige til Rønne. Færgetiden fra København er cirka 3 timer og 30 minutter. Færgetiden fra Ystad er cirka 2 timer og 30 minutter.

Transportforholdene i Rønne er gode for virksomheder, der skal transportere varer eller medarbejdere til og fra byen. Der er gode forbindelser til både Sjælland og resten af ​​Bornholm.

Vigtige tal i Rønne (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Rønnes og Bornholms erhvervsliv er:

 • Antal virksomheder: Der er mere end 6.000 virksomheder på Bornholm, hvoraf cirka 3.000 ligger i Rønne.
 • Antal medarbejdere: Der er mere end 20.000 ansatte på Bornholm, hvoraf cirka 10.000 er ansat i Rønne.
 • Omsætning: Omsætningen fra virksomheder på Bornholm er cirka 10 milliarder kroner årligt, hvoraf cirka 5 milliarder kroner kommer fra virksomheder i Rønne.
 • Turisme: Turisme er Bornholms vigtigste økonomiske sektor. I 2022 besøgte over 1 million turister Bornholm.

Rønne største virksomheder

De største virksomheder i Rønne er:

Bornholms Regionskommune er en offentlig myndighed, der varetager en række opgaver for de bornholmske borgere. Kommunens opgaver omfatter sundhed og sygdom, uddannelse, kultur og meget mere. Bornholms Regionskommune er den største arbejdsplads på Bornholm med over 4.000 ansatte. Kommunen har en årlig omsætning på over 2 mia.

Studsgaard Holding A/S er et holdingselskab, der ejer en række virksomheder på Bornholm. Studsgaard Holding A/S er en af ​​de største private arbejdspladser på Bornholm med over 200 ansatte. Virksomhedens omsætning er på mere end 100 millioner kroner om året.

Formel Micro Bornholm A/Ser en teknologivirksomhed, der udvikler og producerer mikroelektronik. Virksomhedens produkter bruges i en række forskellige industrier, herunder forbrugerelektronik, sundhedsteknologi og transport.

Tegnestuen Tårnet er et arkitektfirma med speciale i arkitektur, byplanlægning og landskabsarkitektur. Virksomheden har kontorer i Rønne og København. Arkitektfirmaet Tower har mere end 20 ansatte og en omsætning på over 10 millioner kroner om året. Virksomheden har vundet en række priser for sit arbejde, herunder Arkitekturprisen 2022 for udformningen af ​​en ny bymidte i Rønne.

Områder i Rønne

Rønne er opdelt i følgende distrikter:

 • Den gamle By er Rønnes historiske centrum. Bydelen er præget af sine brostensbelagte gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger. Her finder du blandt andet Rønne Kirke, Rønne Teater og Bornholms Museum.
 • Byens centrum er Rønnes centrale erhvervs- og erhvervsområde. Bydelen er præget af sine mange butikker, restauranter og caféer. Her finder du også Rønne Havn, som er en vigtig færgehavn og fiskerihavn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Rønne

De vigtigste geografiske industriområder i Rønne er:

 • Rønne Havn er en vigtig færgehavn og fiskerihavn. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række nye virksomheder, herunder teknologivirksomheder, industrivirksomheder og servicevirksomheder.
 • Sydbyen er et turistområde, der er hjemsted for en række hoteller, restauranter og butikker. Området er også hjemsted for en række virksomheder, der leverer tjenester til turister.

Disse forretningsområder er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Kontorområder i Rønne

Rønne's kontorområder er:

 • Byens centrum er Rønnes centrale erhvervs- og erhvervsområde. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer inden for handel, turisme og offentlig administration.
 • Østerbro er en moderne bydel, der er blevet bygget gennem de seneste årtier. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer inden for industri, sundhedspleje og uddannelse.
 • Nordbyener et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer inden for teknologi, industri og service.

Disse kontorarealer er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Find kontor til leje i Rønne

Shopping i Rønne

Rønne har et stort udvalg af butikker til at dække alle behov. De vigtigste indkøbsområder i Rønne er:

 • Byens centrum er Rønnes centrale erhvervs- og erhvervsområde. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Østerbro er en moderne bydel, der er blevet bygget gennem de seneste årtier. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Sydbyen er et turistområde, der er hjemsted for en række butikker, herunder souvenirbutikker, gavebutikker og restauranter.

Find butik til leje i Rønne

Butikker i Rønne

I Rønne finder du et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste butikker i byen:

 • Simons er en af ​​Rønnes ældste og mest populære tøjbutikker. Butikken har et bredt udvalg af mærketøj til både mænd og kvinder.
 • Frøken Grønvall er en unik butik, der sælger kunsthåndværk, håndlavede smykker og andre unikke genstande.
 • William Dams Boghandel er en traditionel boghandel, der har et stort udvalg af bøger, magasiner og andre medier.
 • Bornholms Souvenir er en butik, der sælger bornholmsk-inspirerede souvenirs.
 • Guldsmeden er en butik, der sælger smykker og ure.
 • Bornholms Blomster er en butik, der sælger friske blomster og planter.

Lager- og logistikområder i Rønne

De vigtigste logistikområder i Rønne er:

 • Rønne Havn er en vigtig færgehavn og fiskerihavn. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder. Rønne Havn er en vigtig del af den danske infrastruktur, da den forbinder Bornholm med resten af ​​landet. Havnen er også en vigtig kilde til arbejdspladser og indtægter for Rønne.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række nye virksomheder, herunder teknologivirksomheder, industrivirksomheder og servicevirksomheder. Nordbyen er også hjemsted for en række logistikvirksomheder, der servicerer virksomheder i hele Danmark og udlandet.

Disse logistikområder er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Find lager til leje i Rønne