Ringsteds erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Ringsted er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder, der beskæftiger sig med en lang række forskellige brancher. Byen ligger i et attraktivt område med god infrastruktur og tæt på København. Dette har bidraget til byens udvikling som erhvervsby.
22. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Ringsteds erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Ringsted er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder, der beskæftiger sig med en lang række forskellige brancher. Byen ligger i et attraktivt område med god infrastruktur og tæt på København. Dette har bidraget til byens udvikling som erhvervsby.

Ringsted som erhvervsby

Ringsted er især kendt for sin fødevareindustri. Byen er hjemsted for en række store fødevarevirksomheder, herunder Danish Crown, Arla Foods og Carlsberg. Disse virksomheder beskæftiger mange lokale medarbejdere og er en vigtig del af byens økonomi.

Udover fødevareindustrien er Ringsted også hjemsted for en række andre virksomheder, herunder virksomheder inden for produktion, service og handel. Byen har også en række uddannelsesinstitutioner, der bidrager til at uddanne arbejdere til byens virksomheder.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Ringsted som erhvervsby:

 1. En bred vifte af virksomheder
 2. Guds infrastruktur
 3. Nær København
 4. En attraktiv beliggenhed
 5. En stærk fødevareindustri
 6. En række andre virksomheder
 7. Uddannelsesinstitutioner uddannelse af arbejdere

Ringsted er en erhvervsby i vækst med et stort potentiale. Byen har en række fordele, der gør den til en attraktiv destination for virksomheder.

Transportforhold i Ringsted

Ringsted har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på København og er forbundet med hovedstaden med tog, bus og bil. Derudover er der gode forbindelser til andre dele af Sjælland og resten af Danmark.

Toget er den hurtigste måde at komme til og fra København. Togturen tager cirka 30 minutter. Der er direkte togforbindelser mellem Ringsted og København flere gange i timen.

Bussen er en anden god mulighed for at komme til og fra København. Busturen tager cirka 45 minutter. Der er også direkte busforbindelser mellem Ringsted og København flere gange i timen.

Bilen er en god mulighed for at komme til og fra Ringsted, hvis du skal transportere varer eller tungt udstyr. Ringsted er forbundet med København af motorvej E20. Der er også gode forbindelser til andre dele af Sjælland og resten af Danmark.

Ringsted har også en række havne og lufthavne i nærheden. Ringsted Havn er en moderne havn, der kan håndtere både gods og passagerer. Billund Lufthavn ligger cirka 50 kilometer fra Ringsted.

Samlet set har Ringsted gode transportforhold for virksomheder. Byen er forbundet med København og resten af Danmark med tog, bus, bil, havn og lufthavn. Det gør det nemt og hurtigt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.

Her er nogle specifikke fordele ved transportforhold i Ringsted for virksomheder:

 1. Gode forbindelser til København, Danmarks største by og et vigtigt knudepunkt for transport, handel og industri.
 2. Gode forbindelser til andre dele af Sjælland og resten af Danmark.
 3. Moderne havn og lufthavn i nærheden.

Disse fordele gør Ringsted til en attraktiv destination for virksomheder, der har brug for gode transportforhold.

Vigtige tal vedr Ringsted (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Ringsted og Ringsteds erhvervsliv:

 1. Beboelse: Ringsted har en befolkning på cirka 35.000. Byen er en attraktiv bosætningsby for familier og unge.
 2. Antal virksomheder: Ringsted har cirka 4.000 virksomheder.
 3. Antal medarbejdere: Ringsted har cirka 20.000 ansatte i erhvervslivet.
 4. Omsætning: Ringsteds erhvervsliv omsætter for cirka 10 milliarder kroner om året.

Ringsteds største virksomheder

For eksempel er en dansk virksomhed, der producerer og sælger værktøj og udstyr til professionelle håndværkere. Virksomheden har hovedkontor i Ringsted og beskæftiger cirka 100 medarbejdere. Tillex har en bred vifte af produkter, herunder værktøj til håndværkere inden for el, VVS, byggeri og metal.

Enemærke & Petersen A/S er en dansk virksomhed, der producerer og sælger industrielle løsninger til kunder over hele verden. Virksomheden har hovedkontor i Ringsted og beskæftiger cirka 500 medarbejdere. Enemærke & Petersen A/S har en bred vifte af produkter, herunder løsninger til industrielle processer, energiproduktion og miljøbeskyttelse.

Veltec Industrial Services A/S er en dansk virksomhed, der leverer industri- og vedligeholdelsesydelser til kunder i hele Norden. Virksomheden har hovedkontor i Ringsted og beskæftiger cirka 150 medarbejdere. Veltec Industrial Services A/S tilbyder en bred vifte af ydelser, herunder svejsning, montage, demontering, reparation og vedligeholdelse.

Ringsted Outlet er et outletcenter i Ringsted, der sælger mode- og livsstilsprodukter til nedsatte priser. Outletcentret har cirka 50 butikker, der sælger tøj, sko, accessories, boligindretning og meget mere. Ringsted Outlet er en populær shoppingdestination for folk fra hele landet.

Områder af Ringsted

Ringsted by er opdelt i følgende bydele:

 1. Midtbyen: Bymidten er den centrale del af Ringsted. Her finder du byens butikker, restauranter, kulturinstitutioner og offentlige bygninger.
 2. Nørrevang: Nørrevang er en nyere bydel bygget i 1970'erne og 1980'erne. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og institutioner.
 3. Søndervang: Søndervang er en nyere bydel bygget i 1990'erne og 2000'erne. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og institutioner.
 4. Østbyen: Østbyen er en gammel by beliggende øst for Ringsted Å. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og institutioner.
 5. Vestbyen: Vestbyen er en gammel by beliggende vest for Ringsted Å. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og institutioner.

Industriområder og arbejdspladser i Ringsted

De vigtigste forretningsområder i Ringsted er:

 1. Byens centrum er Ringsteds centrale erhvervs- og erhvervsområde. Her finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter, kontorer og servicevirksomheder.
 2. Ringsted Havn er et vigtigt erhvervscenter for Ringsted Kommune. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med godshåndtering, transport og logistik.
 3. Business Park Ringsted er et nyt erhvervsområde beliggende ved motorvej E20. Området er under udvikling og vil rumme en række nye virksomheder, herunder virksomheder inden for logistik, produktion og service.

Udover disse tre vigtigste industriområder er der også en række mindre industriområder i Ringsted Kommune. Disse områder er ofte placeret i nærheden af byveje og motorveje.

Kontorområder i Ringsted

De vigtigste kontorområder i Ringsted er:

 1. Byens centrum er Ringsteds centrale erhvervs- og erhvervsområde. Her finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter, kontorer og servicevirksomheder.
 2. Ringsted Havn er et vigtigt erhvervscenter for Ringsted Kommune. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med godshåndtering, transport og logistik.
 3. Business Park Ringsted er et nyt erhvervsområde beliggende ved motorvej E20. Området er under udvikling og vil rumme en række nye virksomheder, herunder virksomheder inden for logistik, produktion og service.

Udover disse tre vigtigste kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Ringsted Kommune. Disse områder er ofte placeret i nærheden af byveje og motorveje.

Ringsted er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker at etablere sig i et område med god beliggenhed, gode transportforhold og kvalificeret arbejdskraft.

Find kontor til leje i Ringsted

Indkøbsområder i Ringsted

Ringsted har et rigt udvalg af butikker lige fra dagligvarer til specialbutikker. De vigtigste indkøbsområder i Ringsted er:

 1. Ringsted Midtby: Bymidten er Ringsteds centrale erhvervsområde. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder nærbutikker, tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, møbelbutikker og meget mere.
 2. Ringsted Outlet: Ringsted Outlet er et outletcenter beliggende i den sydlige udkant af Ringsted. Centret har cirka 50 butikker, der sælger mode- og livsstilsprodukter til nedsatte priser.
 3. Ringsted Storcenter: Ringsted Storcenter er et butikscenter beliggende i den nordlige udkant af Ringsted. Centret har cirka 60 butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, legetøjsbutikker og meget mere.

Udover disse tre hovedindkøbsområder er der også en række mindre handelsområder i Ringsted Kommune. Disse områder er ofte placeret i nærheden af byveje og motorveje.

Find butik til leje i Ringsted

Butikker i Ringsted

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Ringsted, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Ringsted. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Ringsted:

I Ringsted er der følgende butikker:

 1. Supermarked: Menu, Netto, Rema 1000, Perle
 2. Tøjbutikker: H&M, Vero Moda, Jack & Jones, Zara, Name It, Gina Tricot
 3. Skobutikker: Deichmann, Sketchers, Ecco, Ecco sko
 4. Elektronik butikker: Elgiganten, Power, Bilka
 5. Møbelbutikker: ILVA, Jysk, Sofacompany
 6. Specialbutikker: Matas, Normal, Bog & Idé, Intersport, Toys'R'Us, BR
 7. Modebutikker: Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Puma
 8. Livsstilsbutikker: KitchenAid, Georg Jensen, Royal Copenhagen, Stelton, Kähler

Lager- og logistikområder i Ringsted

De vigtigste logistikområder i Ringsted er:

 1. Ringsted Havn er et vigtigt erhvervscenter for Ringsted Kommune. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med godshåndtering, transport og logistik.
 2. Business Park Ringsted er et nyt erhvervsområde beliggende ved motorvej E20. Området er under udvikling og vil rumme en række nye virksomheder, herunder virksomheder inden for logistik, produktion og service.

Udover disse to vigtigste logistikområder er der også en række mindre logistikområder i Ringsted Kommune. Disse områder er ofte placeret i nærheden af byveje og motorveje.

Ringsted er en attraktiv by for logistikvirksomheder, da byen har en god beliggenhed, gode transportmuligheder og en kvalificeret arbejdskraft.

Find lager til leje i Ringsted

Ofte stillede spørgsmål