Odense Udforsket: Fra H.C. Andersen til Hightech Hub

Odense er anerkendt som en af de største erhvervsbyer i Danmark og skiller sig ud med en imponerende portefølje af virksomheder inden for adskillige brancher. Byens særlige styrke ligger i sundheds- og medicinalindustrien, som spiller en afgørende rolle i dens erhvervsliv.
29. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Odense Udforsket: Fra H.C. Andersen til Hightech Hub

Odense er anerkendt som en af de største erhvervsbyer i Danmark og skiller sig ud med en imponerende portefølje af virksomheder inden for adskillige brancher. Byens særlige styrke ligger i sundheds- og medicinalindustrien, som spiller en afgørende rolle i dens erhvervsliv.

Odense som erhvervsby

Odense, en af Danmarks betydelige erhvervsbyer, er kendt for sin stærke præsens inden for en række forskellige brancher, og spiller en central rolle i landets økonomi.

Fremtrædende sundheds- og medicinalindustri

Odense har etableret sig som et nøglecenter for sundheds- og medicinalindustrien i Danmark, med betydelige virksomheder som Oticon og Coloplast. Disse virksomheder bidrager væsentligt til byens økonomiske vækst og jobskabelse.

Mangfoldighed i brancher

Udover sundhedssektoren, er Odense også hjemsted for store virksomheder inden for fødevareindustrien, IT-sektoren og transportindustrien. Denne diversitet i erhvervslivet gør Odense til en attraktiv destination for virksomheder fra hele verden.

Central placering i Danmark

Odenses centrale beliggenhed i Danmark, kombineret med gode transportforbindelser, gør det til en ideel by for virksomheder, der sigter mod at operere på både det danske og det europæiske marked.

Vækst og udvikling

De seneste år har Odense oplevet markant vækst i erhvervslivet. Byen har tiltrukket nye virksomheder og set en udvidelse af aktiviteterne hos eksisterende virksomheder, hvilket har resulteret i en stigning i både arbejdspladser og indkomst.

Fremtidigt potentiale

Med sin fortsatte vækst og udvikling, har Odense potentiale til at udvikle sig til en endnu mere prominent erhvervsby i Danmark, hvilket understreger dens betydning i det nationale økonomiske landskab.

Transportforhold i Odense

Odense er anerkendt for sine fremragende transportforhold, hvilket gør det til en attraktiv destination for virksomheder. Byens veludviklede infrastruktur spiller en central rolle i erhvervslivet og gør den til et ideelt sted for virksomheder, der søger effektiv adgang til både nationale og internationale markeder.

Vejtransport i Odense

Odense er strategisk placeret langs E20-motorvejen, der forbinder byen med både København og Aarhus, samt med Tyskland via E45. Dette giver virksomheder enkel adgang til vigtige markeder i både Danmark og Europa.

Jernbaneforbindelser

Odense Banegård er en nøglestation, der tilbyder jernbaneforbindelser til en række danske og europæiske destinationer, herunder København, Aarhus, Roskilde, Aalborg, samt internationale byer som Hamburg og Berlin.

Letbanen i Odense

Odense Letbane er en moderne og miljøvenlig transportløsning, der forbinder byens centrum med forstæderne. Denne letbane er et vigtigt skridt mod at forbedre mobiliteten og tilgængeligheden i byen.

Offentlig transport

Odenses offentlige transportsystem, bestående af busser, letbane og tog, er omfattende og effektivt, og dækker hele byen samt omegn. Dette gør det nemt for både medarbejdere og kunder at navigere i og omkring byen.

Fordele ved Odenses transportforhold

Odenses transportinfrastruktur er en væsentlig fordel for virksomheder, der søger nem og hurtig adgang til transport af varer og personale. Byens forbindelser til resten af landet og Europa gør den til et attraktivt sted for forretningsudvikling og partnerskaber.

Udfordringer

Trods de mange fordele, står Odense også over for visse udfordringer, såsom belastede veje og igangværende udvikling af letbanen, som kan medføre trafikpropper og forsinkelser.

Samlet set tilbyder Odense en kombination af effektive transportmuligheder og en strategisk beliggenhed, hvilket gør det til et ideelt sted for virksomheder, der ønsker at etablere eller udvide deres tilstedeværelse i Danmark.

Vigtige tal om Odense (2023)

Odense, som en af Danmarks største erhvervsbyer, præsenterer et økonomisk landskab præget af diversitet og vækst. Her er en oversigt over nogle nøgletal, der beskriver byen og dens erhvervsliv:

Befolkning

Med ca. 250.000 indbyggere er Odense en af de større byer i Danmark, hvilket indikerer et stærkt potentiale for arbejdskraft og forbrugerbase.

Erhvervslivets struktur

Odense har en omfattende række af virksomheder inden for forskellige sektorer, hvilket bidrager til byens robuste økonomi.

Sundheds- og Medicinalindustri

Denne sektor udgør omkring 25 % af byens erhvervsaktivitet, hvilket understreger Odenses betydning som et center for sundhedsrelaterede industrier.

Fødevareindustrien

Med en andel på ca. 15 % af erhvervsaktiviteten, spiller fødevareindustrien også en central rolle i Odenses økonomi.

IT-industrien

IT-sektoren, der udgør omkring 10 % af byens erhvervsliv, er en voksende og innovativ branche i Odense.

Transportindustrien

Transportsektoren, der står for ca. 5 % af erhvervsaktiviteten, er afgørende for byens logistiske kapacitet og forbindelser.

Arbejdspladser

Med omkring 100.000 arbejdspladser bidrager byens virksomheder betydeligt til beskæftigelsen i regionen.

Indkomstniveau

Den gennemsnitlige årlige indkomst i Odense ligger på omkring 450.000 kr., hvilket afspejler en høj levestandard og købekraft.

Økonomisk Vækst

Odense har oplevet markant økonomisk vækst i de senere år, hvilket vidner om en stærk og sund erhvervsudvikling.

Samlet set er Odense en by med en rig økonomisk struktur og et blomstrende erhvervsliv. Byens diversitet i brancher, kombineret med gode transportforbindelser og en høj levestandard, gør den til et attraktivt sted for både nuværende og fremtidige virksomheder.

Odense største virksomheder

Thornico

Thornico er et alsidigt dansk investeringsselskab, der har investeringer i mange forskellige sektorer, som spænder fra sundhedspleje og teknologi til forbrugsgoder. I deres portefølje finder man prominente virksomheder som Demant og Chr. Hansen, hvilket afspejler selskabets bredde og dybde i investeringsstrategien.

Orifarm

Orifarm er en stor spiller i den danske farmaceutiske industri, kendt for at udvikle, fremstille og markedsføre generiske lægemidler. Som en af de førende leverandører af generiske lægemidler i Danmark, har virksomheden også skabt sig en stærk position på markeder i Sverige, Norge og Finland.

Harald Nyborg

Som en dansk discountforhandler, tilbyder Harald Nyborg en bred palette af produkter, herunder værktøj, hardware, boligartikler og elektronik. Med over 300 butikker i Danmark og yderligere tilstedeværelse i Sverige og Norge, er virksomheden et velkendt navn i detailhandlen.

TV 2

TV 2, en kommerciel tv-station i Danmark, er landets næststørste tv-kanal. Den er bredt anerkendt for sine nyheds- og underholdningsprogrammer, og spiller en væsentlig rolle i det danske medielandskab.

Alumeco Holding

Alumeco Holding er specialiseret inden for aluminiumekstrudering og producerer et bredt udvalg af aluminiumsprodukter, herunder profiler, rør og stænger. Virksomhedens produkter findes i mange industrier, fra byggeri til bilindustri og transport, hvilket understreger dens alsidighed og innovationskapacitet.

Disse virksomheder repræsenterer Danmarks økonomiske mangfoldighed og innovationsstyrke, med hver virksomhed, der spiller en unik og vigtig rolle i deres respektive markeder.

Bydele i Odense

Odense, en af Danmarks mest dynamiske byer, er opdelt i forskellige bydele, hver med sin unikke karakter og tilbud. Her er en oversigt over nogle af bydelene og deres særlige træk:

Odense C - Byens Puls

 • Odense C er hjertet af byen, hvor man finder en blanding af kulturelle attraktioner som Odense Domkirke, H.C. Andersens Hus, Odense Zoo og Odense Teater. Det er også et populært shoppingområde med en række butikker fra globale brands til lokale specialbutikker.

Odense V - Kulturelt Knudepunkt

 • Kendt for sit pulserende natteliv og kulturelle institutioner, byder Odense V på oplevelser som Brandts Museum for Kunst, Musik og Design samt Odense Koncerthus. Bydelen er også hjemsted for Odense Universitet.

Odense NV - Industriel Karakter

 • Odense NV har et industrielt præg med nøglesteder som Odense Havn og Odense Gasværk, og tiltrækker dem, der er interesseret i byens industrielle side.

Odense SØ - Grønne Områder og Natur

 • Denne bydel er kendt for sit grønne miljø og rekreative muligheder, med steder som Munkedammen og Skovsøen, samt Odense Zoo som en populær attraktion.

Odense M - En Blanding af Bolig, Erhverv og Kultur

 • Med en varieret blanding af boliger, erhverv og kulturelle steder som Odense Banegård og Odense Rådhus, er Odense M et centrum for dagligdagsliv og uddannelse.

Odense NØ - Familievenligt Miljø

 • Denne bydel er kendt for sit rolige og familievenlige miljø, og byder på naturskønne steder som Fruens Bøge og et udvalg af skoler og daginstitutioner.

Odense SV - Dynamisk Mix af Bolig og Erhverv

 • Med en blanding af boliger, erhverv og kulturelle steder som Odense Havn, er Odense SV en bydel med en dynamisk atmosfære.

Odense S - Natur og Fritid

 • Ligesom Odense SØ, er Odense S præget af grønne områder og rekreative muligheder, herunder Munkedammen og Bramstrupparken.

Odense N - Naturskønne Omgivelser

 • I det nordlige Odense finder man en rolig atmosfære med naturskønne steder som Stenløse Å og et udvalg af skoler og daginstitutioner.

Hver bydel i Odense har sine egne særpræg og tilbyder en unik blanding af kultur, natur og byliv. Dette mangfoldige udvalg gør Odense til en spændende og varieret by at udforske og opleve.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Odense

Odense, anerkendt som en vital erhvervsmetropol i Danmark, præsenterer en bred vifte af erhvervsområder, der understøtter en varieret økonomi og en lang tradition som handels- og industricenter.

Primære erhvervsområder i Odense

 • Odense Havn: Som en af Danmarks største havne, spiller Odense Havn en central rolle i byens industrielle aktiviteter og er hjemsted for adskillige industrivirksomheder.
 • Odense SV: Et voksende erhvervscentrum i det sydvestlige Odense, kendt for sin koncentration af teknologivirksomheder som Semcon og Systematic.
 • Odense N: Beliggende i det nordlige Odense, er dette område kendt for sin stærke tilstedeværelse inden for medicinalindustrien med virksomheder som Novo Nordisk og Lundbeck.

Yderligere Erhvervsområder

 • Odense C: Byens centrum er et knudepunkt for kontorer, butikker og restauranter, og udgør en vigtig del af byens kommercielle aktiviteter.
 • Odense M: Et centralt beliggende område med en mangfoldighed af virksomheder inden for forskellige sektorer.
 • Odense NØ: Et område i det nordøstlige Odense med en stærk koncentration af virksomheder inden for teknologi og sundhedssektorer.

Fordele ved Erhvervslivet i Odense

Odense tilbyder mange attraktive fordele for virksomheder, herunder en solid infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en strategisk placering. Byens status som et transport- og logistikknudepunkt forstærker dens appel som et ideelt sted for virksomhedsetablering og vækst.

Med sin blanding af traditionelle industrier og voksende sektorer som teknologi og sundhed, er Odense en dynamisk og mangfoldig by, der tilbyder rige muligheder for erhvervslivet. Byens evne til konstant at udvikle sig og tilpasse sig de skiftende økonomiske forhold gør den til en vigtig aktør i Danmarks økonomi.

Kontorområder i Odense

Odense er kendt for sin robuste erhvervsstruktur og tilbyder en række vigtige kontorområder, der understøtter en bred vifte af brancher. Disse områder spiller en nøglerolle i byens økonomiske landskab.

Primære kontorområder i Odense

 • Odense C: Som byens hjerte rummer dette område kontorer for både nationale og internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk, Danfoss og Arla Foods. Odense C er et dynamisk område med butikker, restauranter og et pulserende erhvervsliv.
 • Odense SV: Dette sydvestlige område, som er under udvikling som et nyt erhvervscentrum, er et hub for teknologivirksomheder, herunder Semcon og Systematic, og symboliserer byens vækst og innovation.
 • Odense N: Kendt for sin medicinalindustri, er dette nordlige område hjemsted for vigtige spillere som Novo Nordisk og Lundbeck, hvilket understreger byens styrke inden for sundhedssektoren.

Yderligere kontorområder

 • Odense M: Dette centrale område huser en række virksomheder fra forskellige sektorer, hvilket reflekterer byens alsidighed i erhvervslivet.
 • Odense NØ: Beliggende i det nordøstlige Odense, fokuserer dette område på teknologi og sundhedssektoren, og tilbyder moderne kontorfaciliteter.

Fordele ved Kontorpladser i Odense

Odenses stærke infrastruktur, kombineret med en kvalificeret arbejdsstyrke og en strategisk beliggenhed, gør byen til et ideelt sted for virksomheder, der søger kontorpladser. Byens status som et transport- og logistikknudepunkt forstærker dens appel som et attraktivt erhvervsmiljø.

Med sin blanding af traditionelle og innovative sektorer tilbyder Odense et rigt og varieret kontorlandskab, der appellerer til et bredt spektrum af virksomheder, fra start-ups til etablerede multinationale selskaber. Byens evne til at tilpasse sig og udvikle sig i takt med erhvervslivets behov gør den til en dynamisk og fremadrettet erhvervsdestination.

Find kontor til leje i Odense

Butiksområder i Odense

Odense, kendt for sin rige kultur og historie, tilbyder også en levende shoppingoplevelse med forskelligartede butiksområder, der tilgodeser en bred vifte af præferencer og behov.

Hovedbutiksområder i Odense

 • Odense C: Byens pulserende centrum, der er fyldt med internationale modehuse, stormagasiner og specialbutikker, hvilket gør det til et ideelt sted for dem, der søger en mangfoldig shoppingoplevelse.
 • Odense V: Kendt for sin livlige atmosfære, kombinerer dette område en eklektisk blanding af butikker med restauranter og kulturinstitutioner, hvilket tilbyder en unik blanding af handel og underholdning.
 • Odense SV: Som et område under udvikling, fremviser Odense SV en spændende blanding af butikker, kontorer og boliger, hvilket afspejler byens dynamiske vækst og udvikling.
 • Odense N: Dette område er præget af en række dagligvarebutikker og specialbutikker, der tilbyder lokale varer og nødvendigheder.

Yderligere Butiksområder

 • Odense M: Beliggende centralt i byen, præsenterer Odense M en interessant kombination af butikker, kontorer og boliger, hvilket gør det til et alsidigt og praktisk shoppingområde.
 • Odense NØ: Et område med en samling af specialbutikker og dagligvarebutikker, der giver lokale beboere og besøgende adgang til et varieret udvalg af produkter.

Fordele ved shopping i Odense

Odenses stærke infrastruktur, kvalificerede arbejdsstyrke og strategiske beliggenhed gør byen til et attraktivt shoppingdestination. Byens rolle som et vigtigt transport- og logistikknudepunkt øger dens tilgængelighed og gør den til et ideelt sted for både lokale og turister at handle.

Med sin blanding af traditionelle og moderne butiksområder tilbyder Odense en unik og berigende shoppingoplevelse, der afspejler byens kulturelle mangfoldighed og historiske charme. Byen er en ideel destination for dem, der søger alt fra de seneste modetrends til unikke lokale fund.

Find butik til leje i Odense

Butikker i Odense

Odense tilbyder et bredt udvalg af shoppingmuligheder, der tilfredsstiller en mangfoldighed af præferencer og behov. Fra stormagasiner til specialbutikker, har byen noget for enhver smag.

Tøjbutikker

 • Magasin Odense: Et alsidigt stormagasin med et bredt udvalg af varer fra både danske og internationale mærker.
 • Message Odense: Specialiseret i dametøj, tilbyder denne butik et udvalg af tøj fra både danske og internationale designere.
 • H&M, Zara, Vero Moda: Disse populære kæder tilbyder tøj til alle aldre og budgetter.
 • Ganni: En luksusmodemærke for kvinder.
 • Selected: Tilbyder stilfuldt tøj til både mænd og kvinder.

Boligindretningsbutikker

 • Ilva, Jysk, Ikea, BoConcept: Disse butikker tilbyder et bredt udvalg af møbler, boligtilbehør og interiørdesign.

Elektronikbutikker

 • Elgiganten, Power, Bilka: Disse butikker tilbyder et stort udvalg af elektronik til hjemmet og kontoret.

Mad- og drikkebutikker

 • Salling Supermarked, Føtex, Rema 1000, Lidl: Disse supermarkeder tilbyder et omfattende udvalg af dagligvarer.

Oplevelsesgaver

 • Odense Tivoli: Tilbyder en række forlystelser og underholdning.
 • Den Fynske Landsby: Et frilandsmuseum med historiske bygninger og aktiviteter.
 • Odense Zoo: En zoologisk have, der huser over 1.500 dyr fra hele verden.

Disse shoppingmuligheder afspejler Odenses mangfoldige og levende handelsmiljø, der tilbyder noget for alle, fra dagligdags nødvendigheder til luksusvarer og unikke oplevelser. Odenses butikker og forretninger er et vigtigt element i byens kulturelle og økonomiske landskab.

Lager- og logistikområder i Odense

Odense, som en central spiller i Danmarks logistiksektor, har etableret sig som et vigtigt knudepunkt, takket være en kombination af strategisk beliggenhed og dedikerede logistikfaciliteter.

Vigtigste Logistikområder i Odense

 • Odense Havn: Som en af Danmarks største havne, er Odense Havn en vital hub for godstransport i Østdanmark. Med en betydelig omsætning og over 2.000 medarbejdere er havnen en afgørende faktor i regionens økonomi og logistiklandskab.
 • Odense Logistikpark: Dette 100 hektar store erhvervsområde er specifikt designet til logistikvirksomheder. Dens placering nær Odense Havn og E20-motorvejen gør det til et ideelt sted for virksomheder, der kræver effektiv adgang til både nationale og internationale markeder.
 • Odense Letbane: Letbanen, som forbinder byens centrum med forstæderne, udgør en vigtig del af den offentlige transport i Odense. Dens potentiale for at understøtte godstransport tilføjer en ekstra dimension til byens logistikmuligheder.

Fordelene ved Odenses Logistik

Disse logistikområder bidrager til at gøre Odense til et attraktivt sted for logistikvirksomheder. Byens fremragende infrastruktur og tilgængelighed til resten af Danmark og Europa, kombineret med en stærk tradition inden for logistik, gør den til en ideel lokation for virksomheder inden for transport, distribution og forsyningskædehåndtering.

Odense tilbyder dermed en kombination af moderne faciliteter, strategisk placering og robust infrastruktur, hvilket gør byen til en nøgleaktør i Danmarks og Østdanmarks logistiksektor.

Find lager til leje i Odense

Relevante links om erhvervslivet i Odense

Læs mere om Odenses erhvervsliv på disse sider:

Odense Kommune

Fynsk Erhverv

Visit Odense

Wikipedia: Odense 

Odense på Google Maps

Find ledige erhvervslejemål i Odense

Ofte stillede spørgsmål