Nykøbing Falster: Et godt sted at starte eller udvide din virksomhed

Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri, og er i dag hjemsted for en række forskellige virksomheder fra forskellige brancher.
22. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nykøbing Falster: Et godt sted at starte eller udvide din virksomhed

Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri, og er i dag hjemsted for en række forskellige virksomheder fra forskellige brancher.

Nykøbing Falster som handelsby

Nogle af de vigtigste forretningsområder i Nykøbing Falster er:

 • Industri er stadig en vigtig del af byens økonomi. Byen har en lang tradition for at producere tekstiler, møbler og fødevarer. I dag er der også en række virksomheder inden for metal- og plastindustrien i byen.
 • Turisme er en anden vigtig erhvervssektor i Nykøbing Falster. Byen er et populært turistmål, og der er en række hoteller, restauranter og attraktioner i byen.
 • Handel er også en vigtig del af byens økonomi. Byen har et stort kommercielt område med en række butikker og supermarkeder.

Nykøbing Falster har et godt udgangspunkt for at tiltrække nye virksomheder. Byen har en god infrastruktur, og der er en veluddannet arbejdsstyrke i området.

Nykøbing Falster er en aktiv erhvervsby, der er i konstant udvikling. Byen har gode forudsætninger for at tiltrække nye virksomheder og skabe nye arbejdspladser.

Transportbetingelser i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på motorvej E47, som forbinder København med Gedser og Rødby. Dette gør det nemt at transportere varer og tjenesteydelser ind og ud af byen.

Byen har også en god busforbindelse til resten af Falster og til København. Der er også en banegård i byen, der forbinder Nykøbing Falster med København og Odense.

Her er en oversigt over de forskellige transportmuligheder i Nykøbing Falster:

 • Motorvej: E47 går gennem Nykøbing Falster, og det tager cirka 2 timer at køre til København fra byen.
 • Bus: Der er god busforbindelse til resten af Falster og til København. Busturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.
 • Jernbane: Der er en banegård i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togturen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 time og 30 minutter.

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode for virksomheder, der skal transportere varer og tjenesteydelser. Byen ligger tæt på motorvejen og har en god bus- og jernbaneforbindelse til resten af Danmark.

Vigtige tal om Nykøbing Falster (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Nykøbing Falster og Nykøbing Falsters erhvervsliv:

 • Befolkning: Nykøbing Falster har ca. 17.000 indbyggere.
 • Forretning: I Nykøbing Falster er der cirka 7.500 virksomheder, der beskæftiger cirka 15.000 medarbejdere.
 • Fødevareproduktion: Der er mere end 100 fødevarevirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 4.000 medarbejdere.
 • Møbelproduktion: Der er mere end 50 møbelvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere.
 • Metalproduktion: Der er mere end 30 metalvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere.
 • Plastproduktion: Der er mere end 20 plastvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.000 medarbejdere.

Disse tal viser, at Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder og arbejdspladser.

Nykøbing Falsters største virksomheder

Nogle af arbejdsgiverne med base i og omkring Nykøbing Falster omfatter:

 • Nordisk Sukker er en dansk sukkerproducent med hovedkontor i Nykøbing Falster. Med en produktionskapacitet på 1,2 millioner tons sukker om året er virksomheden en af de største sukkerproducenter i Europa. Nordic Sugar har cirka 1.000 ansatte i Danmark og er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster.
 • Nykøbing F. Hospital er et regionshospital med hovedsæde i Nykøbing Falster. Hospitalet har en kapacitet på 500 senge og beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere. Hospitalet tilbyder en bred vifte af sundhedsydelser, herunder almen kirurgi, medicinske specialer, psykiatri og fødeafdeling. Nykøbing F. Sygehus er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens sundhedsvæsen.
 • Følg A/S er en dansk producent af plastemballage. Virksomheden har hovedkontor i Nykøbing Falster og har cirka 250 ansatte. Raaco A/S producerer en bred vifte af plastemballage, herunder emballage til fødevarer, industri og detailhandel. Virksomheden er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens erhvervsliv.
 • Granby Pack A/S er en dansk producent af papemballage. Virksomheden har hovedkontor i Nykøbing Falster og har cirka 150 ansatte. Granby Pack A/S producerer en bred vifte af papemballage, herunder emballage til fødevarer, industri og detailhandel. Virksomheden er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens erhvervsliv.

Disse virksomheder og arbejdspladser er alle vigtige for Nykøbing Falster. De skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Bydele af Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er opdelt i følgende bydele:

 • Gågaden er en livlig shoppinggade, der strækker sig fra Kirkebyen til havnen. Gaden er fyldt med butikker, caféer og restauranter, og er et populært sted at besøge for både lokale og turister.
 • Slotsbryggen er en ny bydel, der blev bygget i 2000-tallet. Bydelen ligger ved havnen og rummer moderne bolig- og erhvervsbyggeri.
 • Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Distriktet er et populært sted at bo for familier.
 • Sundby er en bydel med industri og boliger.

Forretningsområder og arbejdspladser i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste forretningsområder er fødevareproduktion, møbelproduktion, metalproduktion, plastproduktion og turisme. Disse erhvervsområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

De vigtigste forretningsområder i Nykøbing Falster er:

 • Fødevareproduktion: Nykøbing Falster er hjemsted for en række fødevarevirksomheder, heriblandt Nordic Sugar, som er en af de største sukkerproducenter i Europa.
 • Turisme: Nykøbing Falster er et populært turistmål, og der er en række hoteller, restauranter og attraktioner i byen.

Disse erhvervsområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Kontorlokaler i Nykøbing Falster

De vigtigste kontorområder i Nykøbing Falster er:

 • Midtbyen: Bymidten er byens historiske centrum og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige myndigheder, virksomheder og organisationer.
 • Sundby: Sundby er en bydel med industri og boliger. Bydelen er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for fødevareproduktion, metalproduktion og plastproduktion.
 • Slotsbryggen: Slotsbryggen er en ny bydel, der blev bygget i 2000-tallet. Bydelen ligger ved havnen og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for møbelproduktion, metalproduktion og plastproduktion.

Disse kontorområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Her er en detaljeret beskrivelse af hvert af de vigtigste kontorområder:

Byens centrum er byens historiske centrum og er omgivet af voldgrave. Bydelen er præget af historiske bygninger, herunder Nykøbing Slot, der er opført i 1600-tallet. I midtbyen finder du også en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, virksomheder og organisationer. Disse kontorer er typisk forbundet med byens administration, turisme og detailhandel.

Sundby er en bydel med industri og boliger. Bydelen ligger syd for Kirkens By og er hjemsted for en række virksomheder, blandt andet inden for fødevareproduktion, metalproduktion og plastproduktion. I Sundby finder du også en række kontorer tilknyttet disse virksomheder. Disse kontorer er typisk forbundet med produktion, logistik og salg.

Slotsbryggen er en ny bydel, der blev bygget i 2000-tallet. Bydelen ligger ved havnen og er hjemsted for en række moderne bolig- og erhvervsområder. I Slotsbryggen finder du også en række kontorer tilknyttet disse virksomheder. Disse kontorer er typisk forbundet med kontoradministration, salg og marketing.

Find kontor til leje i Nykøbing Falster

Shoppingområder i Nykøbing Falster

De vigtigste shoppingområder i Nykøbing Falster er:

 • Gågaden: Gågaden er en livlig handelsgade, der strækker sig fra Kirkens By til havnen. Gaden er fyldt med butikker, caféer og restauranter, og er et populært sted at besøge for både lokale og turister.
 • Slotsbryggen: Slotsbryggen er en ny bydel, der blev bygget i 2000-tallet. Bydelen ligger ved havnen og rummer moderne bolig- og erhvervsbyggeri. Slotsbryggen har også en række butikker, der typisk forbindes med moderne bolig- og boligindretning.
 • Færgestræde: Færgestræde er en sidegade til gågaden, kendt for sine specialbutikker. Her finder du blandt andet butikker med tøj, sko, smykker, antikviteter og kunsthåndværk.
 • Nordbyen: Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Bydelen har også en række butikker, der typisk er forbundet med dagligvarer, daglig service og fritid.

Disse shoppingområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Her er en detaljeret beskrivelse af hvert af de vigtigste shoppingområder:

Gågaden er byens vigtigste handelsgade og er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, legetøjsbutikker, boghandlere, caféer og restauranter. Gågaden er et populært besøgssted for både lokale og turister og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Slotsbryggen er en ny bydel, der blev bygget i 2000-tallet. Bydelen ligger ved havnen og rummer moderne bolig- og erhvervsbyggeri. Slotsbryggen har også en række butikker, der typisk forbindes med moderne bolig- og boligindretning. Disse butikker sælger blandt andet tøj, møbler, interiør og design.

Færgestræde er en sidegade til gågaden, som er kendt for sine specialbutikker. Her finder du blandt andet butikker med tøj, sko, smykker, antikviteter og kunsthåndværk. Disse butikker tilbyder et bredt udvalg af varer, som typisk ikke er at finde i de store kædebutikker.

Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Bydelen har også en række butikker, der typisk er forbundet med dagligvarer, daglig service og fritid. Disse butikker sælger blandt andet dagligvarer, blomster, elektronik, sport og fritid.

Find butik til leje i Nykøbing Falster

Shopping i Nykøbing Falster

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik iNykøbing Falster er at se på, hvilke butikker der allerede ligger iNykøbing Falster. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor iNykøbing Falster:

 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Only, Bog & Idé, Matas
 • Skobutikker: Ecco, Ecco Sko, Deichmann, Bahne, Sko- og Baghuset
 • Elektronikforretninger: Power, Elgiganten, Bilka, Føtex
 • Legetøjsbutikker: BR, Toys"R"Us, Play-kæden
 • Boghandlere: Bog & Idé, Saxo, Arnold Busck
 • Caféer og restauranter: Starbucks, The Coffee Bean & Tea Leaf, Espresso House, McDonald's, Burger King

Nykøbing Falster er en by med et rigt udvalg af butikker, der appellerer til enhver smag. Hvad enten du leder efter nyt tøj, møbler eller en gave, så finder du det i Nykøbing Falster.

Lager- og logistikområder i Nykøbing Falster

De vigtigste logistikområder i Nykøbing Falster er:

 • Havnen: Nykøbing Falster Havn er et vigtigt transportknudepunkt for gods til og fra Sydsjælland og Lolland. Havnen har en række terminaler, der håndterer en lang række varer, herunder fødevarer, træ, metal og plast.
 • Motorvejen: Motorvej E47 forbinder Nykøbing Falster med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er en vigtig transportvej for godstransport, og den er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder.
 • Jernbanen: Nykøbing Falster Station er en vigtig banegård, der betjener tog til København, Aarhus og Tyskland. Jernbanen er en vigtig transportvej for godstransport, og den er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder.

Her er en detaljeret beskrivelse af hvert af de vigtigste logistikområder:

Havnen: Nykøbing Falster Havn er et vigtigt transportknudepunkt for gods til og fra Sydsjælland og Lolland. Havnen har en dybde på 10 meter, hvilket gør den til en attraktiv destination for store skibe. Havnen har en række terminaler, der håndterer en lang række varer, herunder fødevarer, træ, metal og plast.

Motorvejen: Motorvej E47 forbinder Nykøbing Falster med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er en vigtig transportvej for godstransport, og den er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Motorvejen er let tilgængelig fra havn og jernbane, hvilket gør den til en effektiv transportrute for gods.

Jernbanen: Nykøbing Falster Station er en vigtig banegård, der betjener tog til København, Aarhus og Tyskland. Jernbanen er en vigtig transportvej for godstransport, og den er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Jernbanen er let tilgængelig fra havnen, hvilket gør den til en effektiv transportrute for gods.

Nykøbing Falster har et godt udgangspunkt for logistikvirksomheder. Byen har en række vigtige infrastrukturelle faciliteter, der gør den til en attraktiv destination for godstransport.

Find lager til leje i Nykøbing Falster

Ofte stillede spørgsmål