Nyborg: Forretning med traditioner og innovation

Nyborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har altid været et vigtigt handels- og transportknudepunkt, og sådan er det stadig i dag. Nyborg ligger centralt i Danmark, og byen er godt forbundet med resten af landet via motorvej, jernbane og færge.
22. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nyborg: Forretning med traditioner og innovation

Nyborg som erhvervsby

Nyborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har altid været et vigtigt handels- og transportknudepunkt, og sådan er det stadig i dag. Nyborg ligger centralt i Danmark, og byen er godt forbundet med resten af landet via motorvej, jernbane og færge.

Nyborg er en attraktiv by for erhvervslivet på grund af en række faktorer. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, og der er gode muligheder for samarbejde med andre virksomheder og organisationer. Nyborg er også en by med et pulserende kulturliv og gode fritidsmuligheder.

Nyborgs erhvervsliv er præget af en række forskellige brancher. Byen er hjemsted for en række større virksomheder. Der er også en stor andel af små og mellemstore virksomheder i byen.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Nyborg som erhvervsby:

 • Central beliggenhed
 • Gode transportforbindelser
 • Veluddannet arbejdskraft
 • Gode muligheder for samarbejde
 • Leve kulturliv
 • Gode fritidsmuligheder

Nyborgs erhvervsliv vokser, og byen er et attraktivt sted at drive forretning.

Transportforhold i Nyborg

Nyborg har gode transportforbindelser til resten af Danmark og Europa. Byen ligger centralt i landet, og den er forbundet med motorvej E20, jernbanenettet og færgeforbindelsen over Storebælt.

Motorvej E20 forbinder Nyborg med København mod syd og Odense mod nord. Der er en afstand på ca. 1 time til København og ca. 30 minutter til Odense.

Jernbanen forbinder Nyborg med København, Odense, Aarhus og andre større byer i Danmark. Der er en direkte togforbindelse mellem Nyborg og København, som tager cirka 1 time og 30 minutter.

Færgeforbindelsen over Storebælt forbinder Nyborg med Korsør på Sjælland. Færgeturen tager cirka 30 minutter.

Disse gode transportforbindelser gør det nemt og hurtigt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra Nyborg.

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan transportforhold i Nyborg kan være en fordel for virksomheder:

 • En virksomhed, der producerer varer, kan nemt transportere varerne til kunder i hele Danmark og Europa.
 • En virksomhed, der har ansatte i flere byer, kan sagtens transportere medarbejdere mellem byer.
 • En virksomhed, der samarbejder med andre virksomheder, kan sagtens mødes fysisk.

Samlet set er transportforholdene i Nyborg et vigtigt aktiv for virksomhederne.

Vigtige tal om Nyborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Nyborg og Nyborgs erhvervsliv:

Nyborgenserne

 • Indbyggertal: 42.830 (2023)
 • Befolkningsvækst: 1,1 % (2022)

Nyborgs erhvervsliv

 • Antal virksomheder: 1.300 (2022)
 • Antal ansatte: 23.000 (2022)
 • Omsætning: 25,4 mia. kr. (2022)

Nyborgs erhvervsstruktur

 • Større brancher: Industri, service og handel

Nyborgs arbejdsstyrke

 • Andel af højtuddannede: 37,5 % (2022)
 • Andel af ledige: 3,4 % (2023)

Disse tal viser, at Nyborg er en by i vækst. Befolkningen er stigende, og der er en god udvikling i erhvervslivet. Nyborg har en veluddannet arbejdsstyrke, og der er gode muligheder for samarbejde mellem virksomheder.

Nyborgs største virksomheder

Ardo A/S er en international fødevarevirksomhed med hovedkontor i Belgien. Ardo har en afdeling i Nyborg, der beskæftiger sig med forarbejdning og distribution af frosne grøntsager. Ardo Nyborg er Danmarks største forarbejder af frosne grøntsager og har en årlig omsætning på mere end 1 mia.

Tenax Sild A/S er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med forarbejdning og eksport af sild. Tenax Sild har en årlig omsætning på over 500 millioner kroner og eksporterer sine produkter til mere end 50 lande.

Green-Peas A/S er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med dyrkning og forarbejdning af grønne ærter. Green‑Peas omsætter for over 300 millioner kroner årligt og er den største producent af grønne ærter i Danmark.

Trioplast Nyborg A/S er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med produktion af plastemballage. Trioplast Nyborg har en årlig omsætning på over 200 millioner kroner og er en af de førende producenter af plastemballage i Danmark.

Munck Gruppen A/S er en international virksomhed, der beskæftiger sig med materialehåndtering. Munck har en afdeling i Nyborg, der beskæftiger sig med salg, service og udlejning af materialehåndteringsudstyr. Munck Nyborg har en årlig omsætning på over 100 mio.

Disse virksomheder er alle vigtige virksomheder for Nyborg Kommune. De beskæftiger mange mennesker og bidrager til lokalsamfundets økonomi.

Bydele af Nyborg

Nyborg Kommune består af Nyborg by, de to centrumbyer Ullerslev og Ørbæk samt andre byer og områder.

Nyborg by er den største by i kommunen og har cirka 37.000 indbyggere. Byen er opdelt i en række bydele, herunder:

 • Slotsbyen er den historiske bykerne, som er omgivet af voldgrave og volde. Her finder du Nyborg Slot, Nyborg Domkirke, Nyborg Rådhus og mange andre historiske bygninger.
 • Østre Kvarter er den ældste del af Nyborg, og her finder du mange gamle huse og gader.
 • Vestre Kvarter er den mest moderne bydel af Nyborg, og her finder du mange nye boliger og erhvervsbyggerier.
 • Nordbyen er en blandet bydel med både boliger, erhverv og fritidstilbud.
 • Søbyen er en bydel ved Nyborg Fjord, og her finder du mange sommerhuse og fritidsaktiviteter.

Ullerslev er en by med omkring 6.000 indbyggere. Byen ligger cirka 10 kilometer syd for Nyborg, og er en livlig handelsby med et bredt udvalg af butikker og restauranter.

Ørbæk er en by med et indbyggertal på ca. 5.000. Byen ligger cirka 15 kilometer nord for Nyborg, og er en naturskøn by med en række rekreative muligheder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene i Nyborg:

Slotsbyen er Nyborgs historiske centrum, og er omgivet af voldgrave og volde. Byen er hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Nyborg Slot, Nyborg Domkirke, Nyborg Rådhus og mange andre. Slotsbyen er et populært turistmål og byder på en række historiske seværdigheder og aktiviteter.

Østbyen er den ældste del af Nyborg, og her finder du mange gamle huse og gader. Bydelen er præget af en hyggelig atmosfære, og er et populært sted at opholde sig og besøge. Det østlige distrikt er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer, og byder også på en række kulturelle tilbud.

Vestbyen er den mest moderne del af Nyborg, og her finder du mange nye boliger og erhvervsbyggerier. Bydelen er præget af et aktivt byliv, og er et populært sted at bo og arbejde. Vestre Kvarter er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer og byder også på en række rekreative tilbud.

Nordbyen er en blandet bydel med både boliger, erhverv og fritidsfaciliteter. Bydelen er præget af en familievenlig atmosfære og er et populært sted at bo og bo. Nordbyen er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer og byder også på en række sportsfaciliteter.

Søbyen er en bydel ved Nyborg Fjord, og er et populært sted at bo og besøge. Bydelen er præget af en naturskøn beliggenhed, og byder på en række rekreative tilbud. Søbyen er hjemsted for en række sommerhuse og lejligheder og byder desuden på en række restauranter og caféer.

Ullerslev er en livlig handelsby med et bredt udvalg af butikker og restauranter. Byen er også hjemsted for en række kulturelle tilbud, herunder et bibliotek, et museum og en teatersal. Ullerslev er et populært sted at bo og er et godt udgangspunkt for at udforske den omkringliggende natur.

Ørbæk er en naturskøn by med en række rekreative muligheder. Byen er omgivet af skov og fjord, og byder på gode muligheder for vandsport, cykling og andre udendørs aktiviteter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nyborg

De vigtigste forretningsområder i Nyborg er:

 • Nyborg Havn er et vigtigt logistikcenter for både Danmark og Europa. Havnen er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og industri.
 • Nyborg Industripark er et stort erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med produktion, industri og service.
 • Nyborg Nord er et nyere erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med kontor, service og handel.

Nyborg Havn er et af de største erhvervsområder i Nyborg. Havnen er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og industri. Havnen er et vigtigt knudepunkt for både dansk og europæisk handel, og den er med til at skabe vækst og udvikling i Nyborg.

Nyborg Industripark er et stort erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med produktion, industri og service. Industriparken er hjemsted for en række større virksomheder. Industriparken er et vigtigt bidrag til Nyborgs erhvervsliv, og det skaber arbejdspladser og vækst i byen.

Nyborg Nord er et nyere erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med kontor, service og handel. Erhvervsområdet er stadig under udvikling, men det har allerede tiltrukket en række virksomheder, herunder Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder. Nyborg Nord er et vigtigt bidrag til Nyborgs erhvervsliv, og det bliver i fremtiden et vigtigt omdrejningspunkt for erhverv og handel i byen.

Udover disse tre erhvervsområder er der også en række mindre industriområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af industrier.

Kontorområder i Nyborg

De vigtigste kontorområder i Nyborg er:

 • Slotsbyen er et historisk område med en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur.
 • Vestre Kvarter er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.
 • Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.

Slotsbyen er Nyborgs historiske centrum og huser en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur. I Slotsbyen finder du blandt andet Nyborg Kommunes administration, Nyborg Bibliotek og Nyborg Museum.

Vestre Kvarter er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.

Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. I Nyborg Nord finder du blandt andet Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder.

Udover disse tre områder er der også en række mindre kontorområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af industrier.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert af de tre vigtigste kontorområder i Nyborg:

Slotsbyen er Nyborgs historiske centrum, og huser en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur. I Slotsbyen finder du blandt andet Nyborg Kommunes administration, Nyborg Bibliotek og Nyborg Museum. Slotsbyen er et attraktivt sted at have kontor, da det er et livligt og centralt område med gode transportmuligheder. Slotsbyen er også et populært turistmål, hvilket kan være en fordel for virksomheder, der ønsker at eksponere deres brand.

Vestbyen er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. Vestre Kvarter er et attraktivt sted at have kontor, da det er et moderne og dynamisk område med gode muligheder for samarbejde mellem virksomheder. Vestre Kvarter er også et godt udgangspunkt for at komme ud til resten af Danmark, da det ligger tæt på motorvej E20 og jernbanenettet.

Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. I Nyborg Nord finder du blandt andet Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder. Nyborg Nord er et attraktivt sted at have kontor, da det er et godt udgangspunkt for at udnytte Nyborgs vækstpotentiale. Nyborg Nord er også et godt sted at bo og bo, da området ligger tæt på både by og natur.

Find kontor til leje i Nyborg

Indkøbsområder i Nyborg

De vigtigste shoppingområder i Nyborg er:

 • Pladsen er Nyborgs historiske centrum og er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Pladsen er et populært sted at handle, da det er et livligt og centralt område.
 • Slotsgade er en gågade i Slotsbyen, hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra mode til boligindretning. Slotsgade er et populært sted at handle, da det er et charmerende og hyggeligt område.
 • Vestergade er en gågade i Vestre Kvarter, hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra elektronik til sport. Vestergade er et populært sted at handle, da det er et moderne og dynamisk område.
 • Nyborg Storcenter er et indkøbscenter beliggende i udkanten af Nyborg. Indkøbscentret er hjemsted for mere end 60 butikker, der sælger alt fra tøj til elektronik. Nyborg Storcenter er et populært sted at handle, da det er et stort og overskueligt område.

Udover disse fire områder er der også en række mindre indkøbsområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der sælger en bred vifte af varer og tjenester.

Find butik til leje i Nyborg

Butikker i Nyborg

I Nyborg er der følgende butikker:

Nyborg er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker en bred vifte af behov og interesser. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste shoppingområder i byen:

Pladsen er Nyborgs historiske centrum og er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Her finder du blandt andet:

 • Dagligvarebutikker: Irma, Meny, Rema 1000
 • Specialbutikker: Købmand Hermansen, Nyborg Apotek, Nyborg Boghandel

Slotsgade er en gågade i Slotsbyen, hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra mode til boligindretning. Her finder du blandt andet:

 • Modebutikker: Vero Moda, H&M, Gina Tricot
 • Boligindretningsbutikker: Ilva, Jysk, Silvan

Vestergade er en gågade i Vestre Kvarter, hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra elektronik til sport. Her finder du blandt andet:

 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 • Sportsbutikker: Intersport, Sport 24, JD Sports

Nyborg Storcenter er et indkøbscenter beliggende i udkanten af Nyborg. Indkøbscentret er hjemsted for mere end 60 butikker, der sælger alt fra tøj til elektronik. Her finder du blandt andet:

 • Fødevarebutikker: Føtex, Lidl, Aldi
 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 • Sportsbutikker: Intersport, Sport 24, JD Sports

Udover disse fire områder er der også en række mindre indkøbsområder i Nyborg. Her finder du blandt andet:

 • Ullerslev: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Ørbæk: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Nyborg Industripark: Her finder du blandt andet en række butikker, der sælger kontorartikler, værktøj og byggematerialer.

Uanset hvad du leder efter, er der med garanti en butik i Nyborg, der kan opfylde dine behov.

Lager- og logistikområder i Nyborg

De vigtigste logistikområder i Nyborg er:

Nyborg Havn er et af de største erhvervsområder i Nyborg. Havnen er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og industri. Havnen er et vigtigt knudepunkt for både dansk og europæisk handel, og den er med til at skabe vækst og udvikling i Nyborg.

Nyborg Industripark er et stort erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med produktion, industri og service. Industriparken er hjemsted for en række større virksomheder. Industriparken er et vigtigt bidrag til Nyborgs erhvervsliv, og det skaber arbejdspladser og vækst i byen.

Nyborg Nord er et nyere erhvervsområde med en række virksomheder beskæftiget med kontor, service og handel. Erhvervsområdet er stadig under udvikling, men det har allerede tiltrukket en række virksomheder, herunder Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder. Nyborg Nord er et vigtigt bidrag til Nyborgs erhvervsliv, og det bliver i fremtiden et vigtigt omdrejningspunkt for erhverv og handel i byen.

Udover disse tre erhvervsområder er der også en række mindre industriområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af industrier.

Logistik er en vigtig del af Nyborgs erhvervsliv. Byen har en god beliggenhed ved motorvej E20 og jernbanenettet, og den er tæt på både Danmarks og Europas største byer. Det gør Nyborg til et attraktivt sted for virksomheder beskæftiget med logistik.

Logistikvirksomheder i Nyborg varetager en bred vifte af opgaver, herunder:

 • Opbevaring
 • Pakke
 • Fordeling
 • Transport

Logistikvirksomhederne i Nyborg spiller en vigtig rolle i at sikre, at varer og ydelser når frem til tiden og i god stand. De bidrager også til at skabe vækst og udvikling i byen.

Find lager til leje i Nyborg

Ofte stillede spørgsmål