Nørresundby: De mange muligheder for erhvervslivet

Nørresundby er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv, der dækker en bred vifte af industrier.
20. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nørresundby: De mange muligheder for erhvervslivet

Nørresundby er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv, der dækker en bred vifte af industrier.

Nørresundby som erhvervsby

Nørresundbys erhvervsliv er præget af en række kendetegn, bl.a.

 • En stærk tradition for industri: Nørresundby har en lang tradition for industri, og byen er stadig hjemsted for en række store industrivirksomheder.
 • En videnssektor i vækst: Nørresundby har i de senere år oplevet en voksende videnssektor, der dækker virksomheder inden for IT, sundhed og bioteknologi.
 • En attraktiv beliggenhed: Nørresundby er centralt beliggende i Nordjylland og tæt på Aalborg Lufthavn og motorvej E45. Byens attraktive beliggenhed er en fordel for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked.

Transport i Nørresundby

Nørresundby har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Nordjylland og tæt på Aalborg Lufthavn og motorvej E45.

Lufthavn

Aalborg Lufthavn ligger kun 20 kilometer fra Nørresundby. Lufthavnen er forbundet med en lang række destinationer i Europa og resten af ​​verden. Det gør det nemt for virksomheder at rejse til og fra Nørresundby.

Motorvej

Motorvej E45 går gennem Nørresundby. Motorvejen forbinder Nørresundby med resten af ​​Danmark og Europa. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og tjenesteydelser til og fra Nørresundby.

Jernbane

Nørresundby har en station, der betjener toglinjer til Aalborg, Aarhus og København. Det gør det nemt for virksomheder at transportere medarbejdere og varer til og fra Nørresundby.

Bus

Nørresundby har et veludbygget busnet, der forbinder byen med resten af ​​Nordjylland. Det gør det nemt for medarbejderne at komme til og fra arbejde.

Tal om Nørresundby (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Nørresundbys erhvervsliv er:

 • Antal virksomheder: I 2023 var der 2.274 virksomheder i Nørresundby.

Store virksomheder i og omkring Nørresundby

Siemens Wind Power:Siemens Wind Power er en verdensførende producent af vindmøller. Virksomheden beskæftiger over 22.000 mennesker i over 70 lande. Siemens Wind Power har en afdeling i Nørresundby, der producerer vinger til vindmøller.

Telenor:Telenor er et norsk teleselskab, der opererer i over 100 lande. Virksomheden har over 170.000 ansatte. Telenor har kontor i Nørresundby, som beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere.

Bladt Industries: Bladt Industries er en dansk producent af stålkonstruktioner. Virksomheden har over 1.500 ansatte i over 30 lande. Bladt Industries har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålkonstruktioner til vindmøller, skibe og andre industrier.

KMD: KMD er en dansk it-virksomhed, der leverer it-løsninger til offentlige og private virksomheder. Virksomheden har over 3.000 ansatte i over 10 lande. KMD har kontor i Nørresundby med mere end 500 ansatte.

Sanistål: Sanistål er en dansk producent af stålprodukter. Virksomheden har over 600 ansatte i over 10 lande. Sanistål har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålprodukter til vindmøller, skibe og andre industrier.

Alfa Laval: Alfa Laval er en svensk producent af procesteknologi. Virksomheden har over 16.000 ansatte i over 100 lande. Alfa Laval har kontor i Nørresundby med over 500 ansatte.

Aalborg Portland: Aalborg Portland er en dansk cementproducent. Virksomheden har mere end 2.000 ansatte i Danmark. Aalborg Portland har en fabrik i Nørresundby, som er den største cementfabrik i Danmark.

Nordjyske Medier: Nordjyske Medier is a Danish media group that publishes newspapers, TV stations and radio stations in North Jutland. The company has more than 500 employees in Denmark. Nordjyske Medier has its headquarters in Nørresundby.

Spæncom: Spæncom er en dansk producent af stålkonstruktioner. Virksomheden har mere end 1.000 ansatte i Danmark. Spæncom har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålkonstruktioner til vindmøller, skibe og andre industrier.

Arla Foods: Arla Foods er en dansk mejerivirksomhed, der er en af ​​verdens største mejerivirksomheder. Virksomheden har over 17.000 ansatte i over 10 lande. Arla Foods har kontor i Nørresundby med mere end 500 ansatte.

Områder i Nørresundby

Nørresundby Midtby er den centrale bydel med byens største handelsgade, gågaden Østerågade. Bydelen er også hjemsted for Nørresundby Kirke, Nørresundby Plads og Limfjordsbroen.

Lindholmer en bydel i det vestlige Nørresundby, Danmark. Bydelen er præget af industri og erhverv, men der er også en voksende boligudvikling. Lindholm er hjemsted for Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Løvvanger en bydel i det østlige Nørresundby, Danmark. Bydelen er præget af boliger og grønne områder. Løvvang er hjemsted for Arla Foods og Nordjyske Medier.

Nørre Uttrup er en bydel i det nordlige Nørresundby, Danmark. Bydelen er præget af bolig- og erhvervsbyggeri. Nørre Uttrup er hjemsted for Aalborg Kaserne og Aalborg Universitetshospital.

Stigsborg er en bydel i Nørresundby, det sydlige Nørresundby. Bydelen er præget af boliger og grønne områder. Stigsborg er hjemsted for Stigsborg Kulturcenter og Nørresundby Lystbådehavn.

Erhvervsområder i Nørresundby

Lindholm er et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for Aalborg Kaserne og Arla Foods.

Nørresundby Midtby er også et vigtigt forretningssted. Distriktet er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter.

Kontorområder i Nørresundby

Lindholm er et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række kontorer for store virksomheder, herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for kontorer for Aalborg Kaserne og Arla Foods.

Nørresundby Midtby er også et vigtigt kontorområde. Bydelen er hjemsted for kontorer for en række mindre virksomheder, herunder Nordjyske Medier og Stigsborg Kulturcenter.

Find kontor til leje i Nørresundby

Shopping i Nørresundby

Østerågadeer den vigtigste handelsgade i Nørresundby. Gaden er hjemsted for en række butikker, herunder modebutikker, dagligvarebutikker og specialbutikker.

Boueter et nyt butikscenter under udvikling i Nørresundby. Centret vil have en række forskellige butikker, herunder dagligvarebutikker, modebutikker og specialbutikker.

Nørre Uttrup er et område med en række butikker, herunder supermarkeder, dagligvarebutikker og specialbutikker.

Find butik til leje i Nørresundby

Shops in Nørresundby

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik iNørresundby er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Nørresundby. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Nørresundby:

Østerågade

 • H&M - Mode for hele familien
 • Zara - Modetøj til hele familien
 • Cubus - Modetøj til hele familien
 •   Foot Locker - Sportstøj og sko
 •   Elgiganten - Electronics
 •   Jysk - Hjem og hjem
 •   Normal - Discountbutik med dagligvarer
 • Meny - Supermarked

Bouet

 • Føtex - Supermarked
 •   Ikea - Møbler og interiør
 •   Elgiganten - Electronics
 •   JYSK - Hjem og hjem
 •   Normal - Discountbutik med dagligvarer
 •   Panduro Hobby - Hobbybutik
 •   Børnenes verden - Legeland
 • Kvickly - Department Store

Nørre Uttrup

 • Fakta - Dagligvarebutik
 •   Lidl - Dagligvarebutik
 •   Netto - Dagligvarebutik
 •   Normal - Discountbutik med dagligvarer
 •   JYSK - Hjem og hjem
 •   Elgiganten - Electronics
 • Meny - Supermarked

Lager- og logistikområder i Nørresundby

Lindholmer et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række store virksomheder, der har brug for logistikydelser. Herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for Aalborg Kaserne og Arla Foods. Begge virksomheder har brug for logistikydelser til at håndtere forsyninger og affald.

Nørresundby Havn er en vigtig havn i Limfjorden. Havnen håndterer gods fra hele verden, og det er vigtigt for Nørresundbys økonomi.

Find lager til leje i Nørresundby

Find ledige erhvervslokaler i Nørresundby

Ofte stillede spørgsmål