Nakskov: Fremtidens Forretningsmuligheder

Nakskov er en erhvervsby med en lang og stolt historie. Byen har traditionelt været en industriby, men i de senere år er der også kommet et stigende fokus på udvikling af andre erhvervsområder, såsom turisme og service.
26. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Nakskov: Fremtidens Forretningsmuligheder

Nakskov er en erhvervsby med en lang og stolt historie. Byen har traditionelt været en industriby, men i de senere år er der også kommet et stigende fokus på udvikling af andre erhvervsområder, såsom turisme og service.

Nakskov som handelsby

Nakskov har tradition for industri, og byen er hjemsted for en række større virksomheder, bl.a.

  • Siemens Gamesa Renewable Energy, der producerer vindmøller
  • Nordisk Plast, der producerer plastemballage
  • Jysk Maskin Fabrik, der producerer maskiner til den maritime industri

Nakskov er også en attraktiv turistby. Byen har en charmerende indre by med en række historiske bygninger og seværdigheder, herunder:

  • Nakskov Rådhus
  • Nakskov Kirke
  • Nakskov Sukkerfabrik
  • Nakskov Havn

Nakskov er også et godt udgangspunkt for at udforske Lolland og Falster. Området byder på mange forskellige naturoplevelser, herunder strande, skove og moser.

Transportbetingelser i Nakskov

Nakskov har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger på E47, som er en vigtig øst-vest korridor i Europa. Nakskov Havn er en international havn velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport.

Nakskov er let tilgængelig i bil fra resten af Danmark og Europa. Byen ligger kun cirka 200 km fra København og cirka 100 km fra Rødbyhavn, hvor der er færgeforbindelse til Tyskland.

Nakskov Havn er en vigtig international havn med en bred vifte af transportmuligheder. Havnen har dybe vanddybder, hvilket gør den velegnet til containertransport. Havnen har også en stor kranflåde og andet udstyr, der er nødvendigt til godshåndtering.

Nakskov har en banegård, der er forbundet med resten af Danmarks jernbanenet. Tog fra Nakskov kører til København, Odense og Aarhus.

Vigtige tal om Nakskov (2023)

Nakskov har en befolkning på cirka 12.456 indbyggere.

Nakskov har en arbejdsstyrke på ca. 15.000 mennesker.

Byens BNP er vokset med omkring 5 % de seneste år.

Nakskovs største virksomheder

Nakskovs største virksomheder er:

Nakskov Mølle Fødevarer

Nakskov Mill Foods er en dansk morgenmadsfabrik, der producerer havregryn, granola og andre morgenmadsprodukter. Fabrikken blev grundlagt i 1938 og er i dag en af Danmarks største producenter af morgenmad. Nakskov Mill Foods har cirka 200 ansatte og er en del af den svenske virksomhed Lantmännen Cerealia.

Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik er en dansk sukkerfabrik, der producerer hvidt sukker. Fabrikken blev grundlagt i 1891 og er en af Danmarks største sukkerfabrikker. Nakskov Sukkerfabrik har ca. 160 ansatte og er en del af den svenske virksomhed Nordic Sugar.

Ortofon

Ortofon er en dansk virksomhed, der producerer grammofonplader, pickupper og andet udstyr til vinylafspilning. Virksomheden blev grundlagt i 1928 af Axel Petersen og er en af verdens førende producenter af grammofonplader. Ortofon har ca. 200 ansatte og har hovedkontor i Nakskov.

MHI Vestas Havvind

MHI Vestas Offshore Wind er et japansk-dansk joint venture, der producerer havvindmøller. Virksomheden har en fabrik i Nakskov, der producerer vindmøllevinger. Fabrikken har cirka 1.000 ansatte og er en af MHI Vestas Offshore Winds største fabrikker i verden.

Bydele af Nakskov

Forskellige bydele i Nakskov:

Indre by

Den indre by er Nakskovs historiske kerne. Her finder du byens gamle gader, pladser og bygninger, herunder Nakskov Rådhus, Nakskov Kirke og Nakskov Sukkerfabrik. Indre by er et populært turistmål, og her finder du også en række butikker, restauranter og caféer.

Vejleåparken

Vejleåparken er en nyere bydel beliggende nord for indre by. Bydelen er opkaldt efter Vejleåen, der løber igennem den. Vejleåparken er et populært boligområde, og her finder du også en række institutioner, herunder Nakskov Gymnasium og Lolland-Falsters Tekniske Skole.

Østerbro

Østerbro er en bydel beliggende øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder du også en række institutioner, herunder Nakskov Sygehus og Nakskov Bibliotek.

Vesterbro

Vesterbro er en bydel, der ligger vest for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder du også en række grønne områder, herunder Nakskov Fjordpark.

Sønderbro

Sønderbro er en bydel beliggende syd for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder du også en række industrivirksomheder.

Nordbro

Nordbro er en bydel beliggende nord for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder du også en række virksomheder, herunder MHI Vestas Offshore Wind.

Bakker

Højene er et boligområde beliggende nord for indre by. Bydelen er præget af sine høje bakker, og her finder du også en række grønne områder, herunder Nakskov Plantage.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde beliggende ved Nakskov Havn. Bydelen er præget af sin nye bebyggelse, og her finder du også en række boliger, erhverv og fritidstilbud.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nakskov

Nakskov er en industriby med en lang historie. Byen er hjemsted for en række vigtige virksomheder, herunder Nakskov Mill Foods, Nakskov Sukkerfabrik, Ortofon og MHI Vestas Offshore Wind.

Vindmølleindustrien

Nakskov er et vigtigt knudepunkt for vindmølleindustrien. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer vindmøller og vindmøllekomponenter, herunder MHI Vestas Offshore Wind, Nordisk Plast og Alfa Laval.

Gal

Nakskov er også en vigtig by for fødevareindustrien. Byen er hjemsted for en række fødevareproducerende virksomheder, herunder Nakskov Mill Foods, Ortofon og Nordic Sugar.

Logistik

Nakskov Havn er en vigtig international havn velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport. Havnen er med til at tiltrække virksomheder, der driver logistik.

Tjeneste

Nakskov er også en vigtig serviceby. Byen huser en række offentlige institutioner, herunder Lolland Kommunes administration, sygehus og politistation. Nakskov er også et vigtigt handelscentrum for området.

Disse forretningsområder er alle vigtige for Nakskovs økonomi og arbejdsmarked. De bidrager til byens vækst og udvikling.

I de senere år har der været en stigende interesse for Nakskovs erhvervsliv. Det skyldes blandt andet byens gode transportforhold, kvalificerede arbejdskraft og attraktive beliggenhed nær Femern Bælt.

Kontorområder i Nakskov

Nakskovs vigtigste kontorområder er:

Indre by

Indre by er Nakskovs historiske kerne og er et populært kontorområde. Her finder du en række kontorer til både private og offentlige virksomheder.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde beliggende ved Nakskov Havn. Bydelen er præget af sine nye bygninger og er et attraktivt sted for kontorer.

Nordbro

Nordbro er en bydel beliggende nord for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder du også en række kontorer.

Østerbro

Østerbro er en bydel beliggende øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder du også en række kontorer.

Find kontor til leje i Nakskov

Shoppingområder i Nakskov

Nakskovs vigtigste shoppingområder er:

Indre by

Indre by er Nakskovs historiske kerne og er et populært shoppingområde. Her finder du en række forskellige butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og andre specialbutikker.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde beliggende ved Nakskov Havn. Bydelen er præget af sine nye bygninger og er et attraktivt sted for indkøb. Her finder du et udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, restauranter og caféer.

Østerbro

Østerbro er en bydel beliggende øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder du også en række butikker.

Find butik til leje i Nakskov

Butikker i Nakskov

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Nakskov, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Nakskov. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Nakskov:

NORMAL

NORMAL er en dansk discountbutik grundlagt i 2013. Butikken sælger et bredt udvalg af dagligvarer, personlig pleje, husholdningsartikler og andre varer til lave priser. NORMAL er kendt for sit enkle og stilrene design og sine skarpe priser.

Kun

Only er et dansk tøjmærke grundlagt i 1995. Mærket er kendt for sit moderne og trendy design til fornuftige priser. Sælger kun tøj til både mænd og kvinder, og sortimentet omfatter alt fra jeans og bluser til nederdele og kjoler.

Rema 1000

Rema 1000 er en norsk discountbutik grundlagt i 1979. Butikken sælger et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser. Rema 1000 er kendt for sit slogan "Low cost and good quality".

Kop og kande

Kop og Kande er en dansk butik, der sælger køkkenudstyr, service og glas. Butikken blev grundlagt i 1979, og har i dag over 100 butikker i Danmark. Kop og Kande er kendt for sit store udvalg af kvalitetsudstyr til køkkenet.

Imerco

Imerco er en dansk butik, der sælger husholdningsartikler, boliginteriør og gaveartikler. Butikken blev grundlagt i 1930, og har i dag over 100 butikker i Danmark. Imerco er kendt for sit store udvalg af kvalitetsvarer til hjemmet.

Lager- og logistikområder i Nakskov

Nakskov Havn er en vigtig international havn velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport. Havnen er med til at tiltrække virksomheder, der driver logistik.

E47 er en vigtig motorvej, der forbinder Nakskov med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er med til at gøre Nakskov til et attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Nakskov

Ofte stillede spørgsmål