Næstved: En stærk erhvervsby

Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en central beliggenhed i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og havn. Næstved er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, som bidrager til en højt kvalificeret arbejdsstyrke.
21. marts 2024 | Skrevet af: Redaktionen
Næstved: En stærk erhvervsby

Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en central beliggenhed i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og havn. Næstved er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, som bidrager til en højt kvalificeret arbejdsstyrke.

Næstveds erhvervsliv er præget af en række forskellige sektorer, herunder:

 • Logistik og transport: Næstved er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Byen har en moderne havn, der er et vigtigt eksportcenter, og byen er også forbundet med motorveje, jernbaner og lufthavn.
 • Teknologi og produktion: Næstved er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder medicinalvirksomheder, produktionsvirksomheder og it-virksomheder.
 • Handel og tjenesteydelser: Næstved er en vigtig handels- og serviceby. Byen har et bredt udvalg af butikker og restauranter, og byen er også hjemsted for en række offentlige og private servicevirksomheder.

Næstved som erhvervsby

Næstved er en attraktiv by for virksomheder af flere årsager. Byen har en god infrastruktur, en højt kvalificeret arbejdsstyrke og et stærkt lokalsamfund.

 • Central beliggenhed: Næstved ligger centralt i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og lufthavn. Det gør det nemt for virksomheder at nå ud til kunder og leverandører i hele landet og i udlandet.
 • Uddannet arbejdsstyrke: Næstved er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Næstved Gymnasium, University College Absalon og Syddansk Universitet. Dette bidrager til en højtuddannet arbejdsstyrke, der er attraktiv for virksomheder.
 • Stærkt lokalsamfund: Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt lokalsamfund. Dette kan være en fordel for virksomheder, der ønsker at engagere sig i lokalsamfundet.

Transport i Næstved

Næstved har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og den er godt forbundet med resten af ​​landet via motorveje, jernbaner og busser.
 • Motorveje:Næstved ligger ved motorvej E47, som forbinder København med Aarhus. Motorvejen giver en hurtig og effektiv forbindelse til resten af ​​Sjælland og Jylland.
 • Jernbane:Næstved has a central station located on Vestbanen. The station has connections to Copenhagen, Aarhus and Odense.
 • Bus:Næstved har et godt udvalg af busruter, der forbinder byen med resten af ​​kommunen og med omegnskommunerne.
 • Havn:Næstved Havn er en vigtig transportinfrastruktur for virksomheder, der eksporterer eller importerer varer. Havnen er forbundet med Østersøen og Nordsøen.
 • Logistikområder:Næstved har et par store logistikarealer, der egner sig til virksomheder, der har behov for lagerplads og distributionskapacitet.

Samlet set er transportforholdene i Næstved gode for virksomhederne. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og den er godt forbundet med resten af ​​landet via motorveje, jernbane, bus og havn.

Vigtige tal om Næstveds erhvervsliv (2023)

 • Antal virksomheder: I Næstved Kommune er der registreret mere end 12.000 virksomheder.
 • Antal job: I Næstved Kommune er der mere end 30.000 arbejdspladser.
 • Omsætning: I Næstved Kommune er virksomhedernes samlede omsætning på over 10 min

Næstved's største virksomheder

De største virksomheder i Næstved er:

 • Novenco Building & Industry A/S: Producent af ventilationsanlæg
 • Børge Jakobsen & Søn A/S: Producent af stålkonstruktioner
 • Hansen & Andersen A/S: Producent af emballage
 • Ardagh Glass Holmegaard: Glasproducent
 • Næstved Hospital: Sundhedspleje
 • Alpha-Elektronik A/S: Elektronik producent
 • ZBC Næstved: Uddannelsesinstitution
 • BonBon-Land: Forlystelsespark

Næstved Kommune har de seneste år arbejdet på at styrke erhvervslivet i byen. Der er etableret en række nye forretningsområder, og der er investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Det har ført til en stigning i antallet af arbejdspladser i Næstved.

Områder af Næstved

Næstved er opdelt i følgende bydele:

 • Midtby: Næstved's historic centre with a number of medieval buildings, including Næstved Cathedral, Sankt Peders Kirke and Næstved Town Hall.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel med moderne boliger, butikker og restauranter.
 • East City: Næstveds industrikvarter med en række virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
 • Vestbyen: Næstveds bydel med en blanding af boliger, erhverv og institutioner.

Byens centrum er Næstveds kulturelle og historiske centrum. Her finder du blandt andet Næstved Domkirke, som er en af ​​Danmarks største og bedst bevarede middelalderkirker. Næstved Rådhus, bygget i renæssancestil, er også et populært turistmål.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel. Her finder du blandt andet et stort indkøbscenter, et kulturcenter og en række boliger. Sydbyen er også hjemsted for Næstved Musikteater, som er et af Danmarks største musikteatre.

Østlige by er Næstveds industrikvarter. Her finder du blandt andet en række virksomheder inden for teknologi og industri. Østbyen er også hjemsted for Næstved Sygehus, som er et af Danmarks største sygehuse.

Vestbyen er Næstveds forstadskvarter. Her finder du blandt andet en blanding af boliger, erhverv og institutioner. Vestbyen er også hjemsted for Næstved Lufthavn, som er en mindre regional lufthavn.

Erhvervsområder i Næstved

Næstved er en by med et rigt og aktivt erhvervsliv. De vigtigste forretningsområder og brancher med flest arbejdspladser i Næstved er:

 • Teknologi og industri:Næstved has a long tradition of industry, and there are still a number of major companies within the industry, including Novenco, Børge Jakobsen & Søn, Hansen & Andersen and Ardagh Glass Holmegaard.
 • Sundhedspleje: Næstved Sygehus er en stor arbejdsplads i byen, og der er også en del mindre virksomheder indenfor sundhedsvæsenet.
 • Handel og tjenesteydelser: Næstved er en handelsby med et stort udvalg af butikker og restauranter. Der er også en række virksomheder i servicebranchen, herunder it-virksomheder, reklamebureauer og revisionsfirmaer.

Næstved Kommune har de seneste år arbejdet på at styrke erhvervslivet i byen. Der er etableret en række nye forretningsområder, og der er investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Det har ført til en stigning i antallet af arbejdspladser i Næstved.

Næstved er en dynamisk erhvervs- og handelsby med en bred vifte af virksomheder og arbejdspladser. Byen er godt positioneret til at fortsætte sin positive udvikling i de kommende år.

Kontor områder i Næstved

De vigtigste kontorområder i Næstved er:

 • Bymidten: Næstveds historiske centrum har et bredt udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for en række forskellige brancher.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel har et stort udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for blandt andet handel, service og IT.
 • Østbyen: Næstveds industrikvarter har et mindre udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for teknologi og industri.

Byens centrum er Næstveds historiske centrum og er hjemsted for en række kontorer, der huser virksomheder inden for en række forskellige brancher. Her finder du blandt andet kontorer for virksomheder inden for handel, service, turisme, kultur og uddannelse.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel og har et stort udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for handel, service og IT. Her finder du blandt andet kontorer for virksomheder som ZBC Næstved, Næstved Musikteater og BonBon-Land.

østlige by er Næstveds industrikvarter og har et mindre udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for teknologi og industri. Her finder du blandt andet kontorer for virksomheder som Novenco, Børge Jakobsen & Søn og Hansen & Andersen.

Næstved Kommune har de seneste år arbejdet på at styrke kontorlivet i byen. Der er etableret en række nye kontorområder, og der er investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Det har ført til en stigning i antallet af kontorer i Næstved.

Find kontor til leje i Næstved

Shopping i Næstved

De vigtigste indkøbsområder i Næstved er:

 • Næstved Storcenter: Et stort indkøbscenter med over 100 butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Midtbyen: Næstveds historiske centrum har et bredt udvalg af butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel har et voksende udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj til boligindretning.

Næstved Storcenter er det største indkøbscenter i Næstved. Det ligger i Sydbyen og har over 100 butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.

Byens centrum er Næstveds historiske centrum og har et bredt udvalg af butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Her finder du blandt andet butikker for virksomheder som Magasin, H&M, Jysk og Bilka.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel og har et voksende udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj til boligindretning. Her finder du blandt andet butikker for virksomheder som Matas, Elgiganten og BR.

Find en butik til leje i Næstved

Lager- og logistikområder i Næstved

De vigtigste logistikområder i Næstved er:

 • Næstved Logistics Park: Et stort logistikområde med over 100.000 m2 lager- og kontorareal.
 • Holmegaard Glasindustri: En glasproducent med et stort logistikområde til opbevaring og distribution af glas.
 • Næstved Havn: En havn med et stort lagerområde til opbevaring af varer, der skal eksporteres eller importeres.

Næstved Logistics Park er et stort logistikområde beliggende i Næstved Øst. Området har over 100.000 m2 lager- og kontorlokaler, og det er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik og distribution.

Holmegaard Glasindustri er en glasproducent beliggende i Næstved Øst. Virksomheden har et stort logistikområde til opbevaring og distribution af glas.

Næstved Havn er en havn beliggende i Næstved Syd. Havnen har et stort lagerområde til opbevaring af varer, der skal eksporteres eller importeres.

De seneste år har Næstved Kommune har arbejdet på at styrke logistikken i byen. Der er etableret en række nye logistikområder, og der er investeret i infrastruktur, der kan understøtte logistikvirksomheder. Det har ført til en stigning i antallet af logistikvirksomheder i Næstved.

Logistik er en vigtig del af Næstveds økonomi. Virksomhederne i byen er med til at skabe arbejdspladser og bidrage til byens udvikling.

Find lager til leje in Næstved

Find ledige erhvervslejemål i Næstved