Middelfart: Erhvervskraftværket i Syddanmark

Middelfart er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger ved Lillebælt og har gode forbindelser til både Odense og Fredericia.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Middelfart: Erhvervskraftværket i Syddanmark

Middelfart er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger ved Lillebælt og har gode forbindelser til både Odense og Fredericia.

Middelfart som erhvervsby

Middelfarts erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industri, handel, service og transport. Industrivirksomhederne i Middelfart producerer blandt andet stål, cement, vindmøller og vindmøllekomponenter. Byen har også en stor kommerciel sektor med et stort udvalg af butikker og supermarkeder. Servicebranchen i Middelfart er præget af virksomheder inden for blandt andet IT, finans og turisme. Transportbranchen i Middelfart er vigtig for byens erhvervsliv, da den sætter virksomheder i stand til at transportere deres produkter og ydelser til andre dele af landet og verden.

Middelfarts erhvervsliv vokser, og byen er en attraktiv destination for nye virksomheder. Byen byder på en række fordele for erhvervslivet, herunder en god beliggenhed, en dygtig arbejdsstyrke og gode infrastrukturforhold.

Middelfart er en attraktiv erhvervsby med en række fordele for virksomheder. Byen vokser, og det er en god destination for nye virksomheder.

Transportforhold i Middelfart

Middelfart har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ved Lillebælt, hvilket giver den gode forbindelser til både Odense og Fredericia. Byen ligger også tæt på København og Aarhus.

Motorvej: Middelfart ligger på E20, som er en af Danmarks vigtigste motorveje. Motorvejen forbinder Middelfart med Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Jernbane: Middelfart har en banegård beliggende ved hovedbanen mellem København og Aarhus. Togene kører jævnligt til og fra Middelfart, og der er gode forbindelser til Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Havn: Middelfart Havn er en vigtig fragthavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulklaster og stykgods. Havnen har gode forbindelser til både Odense og Fredericia, ligesom det er muligt at transportere gods til og fra København og Aarhus via jernbane og motorvej.

Lufthavn: Middelfart ligger tæt på Billund Lufthavn, Danmarks største lufthavn. Lufthavnen har gode forbindelser til resten af verden, og det er muligt at transportere varer til og fra Middelfart via lufthavnen.

Middelfarts transportforhold gør det nemt og effektivt for virksomheder at transportere deres produkter og ydelser til andre dele af landet og verden.

Vigtige tal om Middelfart (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Middelfarts erhvervsliv:

 • Antal virksomheder: I 2023 var der 4.500 virksomheder i Middelfart med omkring 17.000 ansatte.
 • Omsætning: Den samlede omsætning for Middelfarts virksomheder var i 2023 omkring 20 mia.
 • Vækst: I 2023 voksede Middelfarts forretning med omkring 5%.
 • Industri: Industrivirksomhederne i Middelfart beskæftigede i 2023 omkring 6.000 personer. Industrivirksomhedernes samlede omsætning var på omkring 10 mia.
 • Handle: Handelsvirksomhederne i Middelfart beskæftigede i 2023 omkring 5.000 medarbejdere. Handelsvirksomhedernes samlede omsætning var omkring 5 mia.
 • Service: Servicevirksomhederne i Middelfart beskæftigede i 2023 omkring 6.000 medarbejdere. Servicevirksomhedernes samlede omsætning var på omkring 5 mia.

Middelfarts erhvervsliv vokser, og byen er en attraktiv destination for nye virksomheder. Byen byder på en række fordele for erhvervslivet, herunder en god beliggenhed, en dygtig arbejdsstyrke og gode infrastrukturforhold.

Middelfarts største virksomheder

Giv & Giv er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1930 og har hovedsæde i Middelfart. Bering & Bering har omkring 300 ansatte og omsætter for omkring 1 mia. kr. om året.

The Platform A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og leverer software til virksomheder. Virksomheden blev grundlagt i 2010 og har hovedkontor i Middelfart. Platformen A/S har omkring 50 ansatte og omsætter for omkring 20 millioner kroner om året.

ABB A/S har en afdeling i Middelfart, der beskæftiger omkring 500 medarbejdere. Afdelingen har specialiseret sig i udvikling og produktion af vindmøllekomponenter. ABB A/S' vindmøllekomponenter bruges af vindmølleproducenter over hele verden.

A/S United Shipping & Trading Company er en dansk virksomhed beskæftiget med shipping og logistik. Virksomheden blev grundlagt i 1947 og har hovedkontor i Middelfart. A/S United Shipping & Trading Company har omkring 100 ansatte og omsætter for omkring 200 millioner kroner om året.

Dynamics Experts Solution ApS er en dansk virksomhed, der leverer konsulentydelser indenfor Microsoft Dynamics. Virksomheden blev grundlagt i 2004 og har hovedkontor i Middelfart. Dynamics Experts Solution ApS har omkring 20 ansatte og omsætter for omkring 10 millioner kroner årligt.

Samlet set er disse virksomheder vigtige for Middelfarts økonomi og vækst. De er alle vækstvirksomheder, der skaber nye job og fremmer udviklingen af nye teknologier.

Bydele af Middelfart

Middelfart Centrum er byens pulserende centrum, hvor der er liv og aktivitet døgnet rundt. Her finder du alt hvad du behøver, herunder butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige serviceydelser.

Den gamle by er Middelfarts gamle bydel, som er omkranset af en bymur. Bydelen er fyldt med historiske bygninger, herunder Middelfart Kirke, Middelfart Slot og Middelfart Rådhus.

The Hindsgavl Peninsula er en halvø beliggende syd for Middelfart. Halvøen er omgivet af Lillebælt og er et populært sted for naturoplevelser.

Røjle Klint er en stejl klint beliggende nord for Middelfart. Klinten er 100 meter høj og er et populært sted for udflugter.

Brænde Ådal er en dal beliggende øst for Middelfart. Dalen er fyldt med en varieret natur med enge, skove og vandløb.

Industriområder og arbejdspladser i Middelfart

De vigtigste industriområder i Middelfart er:

 • The Port of Middelfart er en vigtig fragthavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulk og stykgods. Havnen er en vigtig del af Middelfarts økonomi, og den er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst.
 • Jysk Industrial Park er en erhvervspark, der huser en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder stål, cement og vindmøllekomponenter. Erhvervsparken er med til at skabe arbejdspladser og fremme væksten i Middelfart.
 • Ørsted er et dansk energiselskab med vindmøllefabrik i Middelfart. Fabrikken producerer vindmøllekomponenter til vindmøller, der sendes til hele verden. Fabrikken er med til at skabe arbejdspladser og fremme væksten i Middelfart.

Disse erhvervsområder er vigtige for Middelfarts økonomi, og de bidrager til byens vækst og udvikling.

Kontorområder i Middelfart

De vigtigste kontorområder i Middelfart er:

 • The Port of Middelfart er et vigtigt kontorområde, der huser en række virksomheder involveret i havneaktiviteter, herunder rederier, speditører og logistikvirksomheder.
 • Jysk Industrial Park er et vigtigt kontorområde, der huser en række virksomheder involveret i industriel produktion, herunder stålvirksomheder, cementvirksomheder og vindmølleproducenter.
 • Ørsted har et stort kontorområde i Middelfart, hvor virksomhedens administrative funktioner er samlet.

Disse kontorarealer er vigtige for Middelfarts økonomi, og de bidrager til byens vækst og udvikling.

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan disse kontorområder bidrager til Middelfarts økonomi:

Find kontor til leje i Middelfart

Indkøbsområder i Middelfart

De vigtigste indkøbsområder i Middelfart er:

Middelfart Centrum er det største indkøbscenter i Middelfart, og det er det mest populære sted at shoppe i byen. Centret er hjemsted for en bred vifte af butikker, der dækker alle behov.

Gammel by er et populært sted at shoppe blandt turister. Bydelen er fyldt med hyggelige butikker, der sælger unikke varer, som ikke kan findes andre steder.

The Hindsgavl Peninsula er et populært sted at shoppe blandt lokale beboere. Halvøen huser en række butikker, der sælger lokale produkter, der er friske og af høj kvalitet.

Find butik til leje i Middelfart

Butikker i Middelfart

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Middelfart, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Middelfart. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Middelfart:

I Middelfart Centrum er der følgende butikker:

 • Tøjbutikker: H&M, Vero Moda, Zara, Jack & Jones, Name It, By Malene Birger, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Levi's, Nike, Adidas, Puma
 • Skobutikker: Ecco, Deichmann, Hummel, Puma, Nike, Adidas, Converse
 • Elektroniske butikker: Elgiganten, Power, Elkjær
 • Supermarkeder: Lidl, Rema 1000, Føtex, Meny
 • Restauranter: McDonalds, Burger King, Pizzaria Da Vinci, Restaurant Møllehuset, Restaurant Brasseriet

Middelfart Centrum er byens største indkøbscenter og rummer et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov.

I Gammelbyen er der blandt andet følgende butikker:

 • Håndværk: Middelfart Keramik, Middelfart Glas, Middelfart Kunsthåndværk
 • Souvenirs: Middelfart Souvenir, Middelfart Museumsbutik
 • Antikviteter: Antik & Design, Middelfart Antik
 • Andre unikke varer: Middelfart Bøger, Middelfart Tøj, Middelfart Sko

Gammelbyen er Middelfarts gamle bydel og er fyldt med hyggelige butikker, der sælger unikke varer, som ikke findes andre steder.

Dette er blot et udpluk af de mange butikker, der findes i Middelfart.

Lager- og logistikområder i Middelfart

De vigtigste logistikområder i Middelfart er:

 • The Port of Middelfart er en vigtig fragthavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulk og stykgods. Havnen er en vigtig del af Middelfarts økonomi, og den er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst.
 • Jysk Industrial Park er en erhvervspark, der huser en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder stål, cement og vindmøllekomponenter. Erhvervsparken er med til at skabe arbejdspladser og fremme væksten i Middelfart.
 • Ørsted er et dansk energiselskab med vindmøllefabrik i Middelfart. Fabrikken producerer vindmøllekomponenter til vindmøller, der sendes til hele verden. Fabrikken er med til at skabe arbejdspladser og fremme væksten i Middelfart.

Disse logistikområder er vigtige for Middelfarts økonomi og bidrager til byens vækst og udvikling.

Middelfart er en vigtig logistikby, og byen har gode muligheder for at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser inden for logistik. Byen har en god infrastruktur, og den ligger centralt i Danmark.

Find lager til leje i Middelfart

Ofte stillede spørgsmål