Kolding: En by med et stærkt erhvervsliv

Kolding er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for handel og industri, og er i dag hjemsted for en række store virksomheder fra forskellige brancher.
15. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Kolding: En by med et stærkt erhvervsliv

Kolding er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for handel og industri, og er i dag hjemsted for en række store virksomheder fra forskellige brancher.

Kolding er især kendt for sin stærke industrisektor. Byen er hjemsted for en række virksomheder inden for produktion af maskiner, elektronik og fødevarer. Nogle af de største virksomheder i Kolding er Danfoss, Grundfos, ISS og Siemens.

Kolding er også en vigtig handelsby. Byen har et stort indkøbscenter, Kolding Storcenter, og det er hjemsted for en række virksomheder inden for detailhandel.

Kolding som erhvervsby

Kolding er også en vigtig erhvervsserviceby. Byen er hjemsted for en række virksomheder inden for økonomi, rådgivning og IT.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Kolding som erhvervsby:

  1. Stærk industrisektor: Kolding er hjemsted for en række store virksomheder inden for produktion af maskiner, elektronik og fødevarer.
  2. Vigtig handelsby: Kolding har et stort indkøbscenter og er hjemsted for en række virksomheder inden for detailhandel.
  3. Vigtig business service by: Kolding er hjemsted for en række virksomheder inden for økonomi, rådgivning og IT.

Kolding er en veludviklet erhvervsby med en bred vifte af muligheder for virksomheder og arbejdere.

Transportmuligheder i Kolding

Kolding har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på motorvej E45, som forbinder Kolding med resten af ​​Danmark og Europa. Derudover har Kolding et veludbygget vejnet, som gør det nemt at komme rundt i byen.

Kolding har også en havn, som bruges til både gods- og passagertransport. Havnen er forbundet med motorvej E45 og har direkte forbindelse til Tyskland.

Kolding har også et godt offentligt transportsystem, som består af busser og tog. Busser kører gennem hele byen og til de omkringliggende byer. Toget forbinder Kolding med København, Aarhus og andre større byer i Danmark.

Her er en oversigt over de vigtigste transportforhold for virksomheder i Kolding:

  1. Motorvej: Kolding ligger tæt på motorvej E45, som forbinder Kolding med resten af ​​Danmark og Europa.
  2. Vejnet: Kolding har et veludbygget vejnet, som gør det nemt at komme rundt i byen.
  3.  Havn: Kolding har en havn, der bruges til både gods- og persontransport.
  4. Offentlig transport: Kolding har et godt offentligt transportsystem, som består af busser og tog.

Koldings transportforhold er med til at gøre byen til en attraktiv destination for virksomheder. De gode transportforhold gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere, og de giver virksomheder adgang til et stort marked.

Vigtige tal om Koldings erhvervsliv (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Kolding og Koldings erhvervsliv:

  1. Antal job: Kolding kommune har i alt 52.838 arbejdspladser, hvilket svarer til omkring 2 % af Danmarks samlede private arbejdspladser.
  2. Omsætning: Den samlede omsætning for Koldings erhvervsliv er omkring 40 mia.
  3. Antal virksomheder: Der er mere end 10.000 virksomheder i Kolding kommune, hvoraf de fleste er små og mellemstore virksomheder.
  4. Sektorfordeling: De største sektorer i Koldings erhvervsliv er industri, handel og service.
  5. Uddannelsesniveau: Kolding har et højt uddannelsesniveau, som er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdskraft.
  6. Industri: Der er mere end 2.000 industrivirksomheder i Kolding, hvoraf de største er Siemens, Grundfos og Sondex.
  7. Handle: Kolding er en vigtig handelsby med over 1.000 butikker og indkøbscentre.
  8. Service: Service er den største sektor i Koldings erhvervsliv, og omfatter turisme, transport og IT.

Kolding er en velfungerende erhvervskommune med et stærkt erhvervsliv. Kommunen har en attraktiv beliggenhed, et højt uddannelsesniveau og en række gode erhvervsfaciliteter. Disse faktorer er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdskraft til Kolding.

Koldings største virksomheder

De største virksomheder i Kolding målt på omsætning i 2022:

  1. Nic Christiansen Gruppen - Industrivirksomhed, der producerer emballage og plastprodukter. Hovedkontor i Kolding.
  2. Arla Foods - Fødevarevirksomhed, der producerer og sælger mejeriprodukter. Har en produktionsafdeling i Kolding.
  3. ISS Facility Services - Servicevirksomhed, der tilbyder rengøring, kantinedrift og andre facilitetsydelser. Hovedkontor i Kolding.
  4. Kolding Municipality - Offentlig administration. Hovedkontor i Kolding.
  5. Salling Group - Detailvirksomhed, der ejer en række stormagasiner og supermarkeder. Har distributionscenter i Kolding.
  6. Dansk Industri - Erhvervsorganisation, der repræsenterer danske virksomheder. Hovedkontor i Kolding.
  7. Port of Kolding - Havn der betjener Kolding og omegn. Hovedkontor i Kolding.

Bydele i Kolding

Kolding er en by med et rigt udvalg af bydele med hver sin unikke charme og identitet. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste bydele i Kolding:

Byens centrum er Kolding midtby, hvor du finder de fleste af byens attraktioner og faciliteter. Her finder du Koldinghus, Kolding Rådhus, Kolding Storcenter, butikker, restauranter og caféer. Bymidten er et levende og levende sted, hvor der altid er noget at lave.

Østerbyen er et moderne byområde, der er vokset frem i de senere år. Her finder du boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Østerbyen er et attraktivt sted at bo, med gode transportmuligheder og et varieret udvalg af butikker og restauranter.

Vestbyen er et gammelt industriområde, der de senere år er blevet omdannet til et attraktivt boligområde. Her finder du grønne områder, byliv og et varieret udvalg af boliger. Vestbyen er et populært opholdssted for familier, der ønsker at bo i et roligt og naturskønt område.

Nørrebyen er et historisk byområde med bindingsværkshuse og gader. Her finder du Koldinghus Slotspark, Koldinghus Slot og Koldinghus Museer. Nørrebyen er et hyggeligt sted at slentre rundt og nyde den historiske atmosfære.

Sønderbyen er et boligområde med en blanding af parcelhuse, rækkehuse og lejligheder. Her finder du også Kolding Syd, som er et stort erhvervsområde. Sønderbyen er et populært opholdssted for familier, der ønsker at bo i et roligt og familievenligt område.

Skovlund er et boligområde med parcelhuse og rækkehuse. Skovlund ligger i udkanten af ​​Kolding og er et populært opholdssted for familier, der ønsker at bo i et naturskønt område.

Old Hejls er et boligområde med parcelhuse og rækkehuse. Beliggende i udkanten af ​​Kolding er Gamle Hejls et populært opholdssted for familier, der ønsker at bo i et naturskønt område.

Hejlsminde er et feriested med sommerhuse og hoteller. Hejlsminde ligger ved Kolding Fjord og er et populært sted for sommerferie.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Kolding

Kolding har et bredt udvalg af forretningsområder, der dækker en række forskellige brancher. De vigtigste forretningsområder i Kolding er:

  1. Havn af Kolding: Kolding Havn er et vigtigt erhvervscenter, der er hjemsted for en række virksomheder inden for shipping, logistik og industri.
  2. Kolding City: Kolding By er byens centrum og hjerte, hvor du finder en række virksomheder inden for detailhandel, service og kultur.
  3. Kolding Industrial Park: Kolding Industripark er et erhvervsområde, der huser en række virksomheder inden for produktion og industri.
  4. Fabrikken: Fabrikken er et tidligere industriområde, der er omdannet til et kreativt og kulturelt område, hjemsted for en række virksomheder inden for design, kunst og kultur.

Kontorområder i Kolding

Kolding har et bredt udvalg af kontorområder, der dækker en række forskellige brancher. De vigtigste kontorområder i Kolding er:

  1. Jernbanegade: Jernbanegade er et centralt beliggende kontorområde, der huser en række virksomheder inden for service, økonomi og IT.
  2. Trekanten: Trekanten er et kontorområde beliggende i udkanten af ​​Kolding Bymidte. Området er hjemsted for en række virksomheder inden for fremstilling, industri og logistik.
  3. Fabrikken: Fabrikken er et tidligere industriområde, der er omdannet til et kreativt og kulturelt område. Området er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder inden for design, kunst og kultur.
Find et kontor i Kolding

Indkøbsområder i Kolding

De vigtigste indkøbsområder i Kolding er:

  1. Kolding Storcenter er det største indkøbscenter i Kolding med over 100 butikker, herunder supermarked og uformelle spisesteder. Det er beliggende i den sydøstlige del af byen, tæt på motorvejen.
  2.  Nørregade er en gågade i den centrale del af Kolding med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og restauranter.
  3. Vestergade er en gågade i den centrale del af Kolding med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og restauranter.
  4. Søndergade er en gågade i den centrale del af Kolding med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, interiørbutikker og restauranter.

Kolding Storcenter er det mest populære shoppingområde i Kolding, og det er her, du finder de fleste af de store kædebutikker. Nørregade og Vestergade er også populære handelsgader, og de er et godt sted at finde specialbutikker og små virksomheder. Søndergade er en mere eksklusiv handelsgade med en række designerbutikker.

Udover disse indkøbsområder er der også en række mindre butikker og specialbutikker i Kolding, herunder på pladser og gågader.

Find butik til leje i Kolding

Butikker i Kolding

Kolding er en by med et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her er en liste over nogle af de mest populære butikker i byen:

  1. Føtex er et stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, non-food og elektronik. Butikken ligger på Helligkorsgade 4 og 6 i midtbyen.
  2. NORMAL er en discountbutik med et godt udvalg af dagligvarer og andre varer til lave priser. Butikken ligger i Kolding Storcenter på Skovvangen 42.
  3. SuperBrugsen er et supermarked med et godt udvalg af friske råvarer og lokale produkter. Butikken ligger i Vestre Ringgade 4 i udkanten af ​​byen.

Kolding Storcenter har også en bred vifte af andre butikker, herunder:

  1. Bilka er et stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, non-food og elektronik.
  2. Intersporter en sportsbutik med et stort udvalg af sportsudstyr og tøj.
  3. H&M er en tøjbutik med et bredt udvalg af mode til kvinder, mænd og børn.
  4. ZARAer en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder, mænd og børn.
  5. Gina Tricot er en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder.
  6. Flying Tiger Copenhagen er en butik med et bredt udvalg af boligtilbehør, legetøj og andet til hjemmet.
  7. Nordisk Film Cinemas er en biograf med et bredt udvalg af film.

I Kolding city center der er også et stort antal butikker, herunder:

  1. Bog & Idé er en boghandel med et bredt udvalg af bøger, musik og film.
  2. Buddy legetøj er en legetøjsbutik med et bredt udvalg af legetøj til børn i alle aldre.
  3. Audionovaer en høreklinik, der tilbyder høreapparater og høretest.
  4. Beady er en butik med et bredt udvalg af perler, smykker og andet tilbehør til smykkefremstilling.
  5. Øl shoppinger en butik med et bredt udvalg af øl fra hele verden.
  6. 27Ber en restaurant, der serverer moderne dansk køkken.
  7. Hereford Beefstouw er en restaurant, der serverer klassisk engelsk mad.

Hvad enten du leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, så finder du det med garanti i Kolding.

Lager- og logistikområder i Kolding

De vigtigste logistikområder i Kolding er:

  1. Port of Kolding er en dybvandshavn med en kapacitet på 1,5 millioner tons. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Østjylland og Nordtyskland.
  2. Kolding Logistik Center er et moderne logistikcenter med en lagerkapacitet på 100.000 kvadratmeter. Logistikcenteret ligger tæt på Kolding Havn og motorvej E45.
  3. Kolding Distribution Park er et erhvervsdistrikt med fokus på logistik. Kolding Distributionspark ligger tæt på Kolding Storcenter og motorvej E45.

Kolding Havn er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Østjylland og Nordtyskland. Havnen har en dybde på 13 meter, hvilket gør den velegnet til store skibe. Havnen er desuden forbundet med motorvej E45, hvilket gør den nem at nå fra hele Danmark og Tyskland.

Kolding Logistikcenter er et moderne logistikcenter med en lagerkapacitet på 100.000 kvadratmeter. Logistikcenteret ligger tæt på Kolding Havn og motorvej E45. Logistikcentret er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik, herunder lager, distribution og transport.

Kolding Distributionspark er et erhvervskvarter med fokus på logistik. Kolding Distributionspark ligger tæt på Kolding Storcenter og motorvej E45. Forretningsområdet har en lagerkapacitet på over 200.000 kvadratmeter og er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med logistik.

Kolding er et vigtigt logistikcenter i Danmark. Byen har en god infrastruktur og er tæt på et stort marked. Det gør Kolding til et attraktivt sted for virksomheder beskæftiget med logistik.

Find lager til leje i Kolding

Relevante links om erhvervslivet i Kolding

Læs mere om Horsens' erhvervsliv på disse sider:
Kolding Kommune
Business Kolding
Wikipedia: Kolding
Kolding on Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Kolding

Ofte stillede spørgsmål