København: Nordens erhvervsmæssige juvel

København skinner som en central erhvervsby i både Danmark og Norden. Byen er stolt vært for prominente internationale firmaer såsom Novo Nordisk og Maersk, og er et vitalt centrum for finans- og shippingsektorerne. Dens kombination af uddannede medarbejdere, robust infrastruktur og strategisk placering i Europa, sammen med sit fokus på bæredygtighed, gør København til en magnet for virksomheder.
29. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
København: Nordens erhvervsmæssige juvel

København som erhvervsby

Her er et nærmere blik på, hvad København tilbyder som erhvervsby:

 • Uddannet arbejdskraft: Med en høj uddannelses- og beskæftigelsesrate byder København på talentfulde medarbejdere, uddannet fra byens mange universiteter og højskoler.
 • Solid infrastruktur: Byen praler af en effektiv infrastruktur, der sikrer nem adgang rundt i byen samt til og fra lufthavnen, støttet af et pålideligt offentligt transportsystem.
 • Hjertet af Europa: Københavns beliggenhed midt i Europa, tæt på Tyskland, Sverige og Norge, gør den til et ideelt knudepunkt for internationale virksomheder.
 • Fokus på bæredygtighed: Byen har ambitiøse mål for at nedbringe CO2-udslip og fremme bæredygtig udvikling, hvilket fremhæver dens dedikation til miljøet og klimaet.

Disse kvaliteter har gjort København til et attraktivt valg for virksomheder globalt, hvilket ses i antallet af internationale firmaer, der har valgt at placere deres hovedkontorer eller regionale kontorer her.

København er også en vigtig aktør for startups og vækstvirksomheder, med mange støtteprogrammer og initiativer designet til at fremme deres vækst og udvikling.

Alt i alt er København en levende, voksende erhvervsby, der tilbyder en unik kombination af styrker, hvilket gør den attraktiv for virksomheder fra hele verden.

Transportmuligheder i København

København er kendt for sit omfattende og effektive transportsystem, der er perfekt til virksomheders behov. Med et velfungerende netværk af metro, S-tog, busser og cykelstier, er det let at komme rundt i byen. For dem, der foretrækker at køre bil, er der også gode muligheder, inklusive et velfungerende vejnet og togforbindelser.

Transporten i København er både hurtig og brugervenlig. Metroen, der løber under byen, giver en hurtig transportmulighed indenfor bygrænsen. S-toget, der forbinder forstæderne med byen, er en ideel løsning for pendlere. Busserne, som dækker hele byen, tilbyder en økonomisk måde at rejse på. Cykling er også en populær transportform i København, takket være de mange cykelstier.

For virksomheder, der har brug for at transportere varer, er der ligeledes gode muligheder. København har et veludviklet vejnet og en stor havn, som er en af de mest betydningsfulde i Nordeuropa. Derudover er der adskillige logistikvirksomheder i byen, som kan assistere med godstransport.

Her er et overblik over Københavns transportmuligheder for virksomheder:

 • Offentlig transport: Metro, S-tog, bus, cykel
 • Bil: Vejnet, parkeringsmuligheder
 • Tog: Københavns Lufthavn, S-tog, fjerntog
 • Godstransport: Vejnet, havn, logistikfirmaer

København tilbyder en nem og effektiv måde at komme rundt på, både for erhvervslivet og private.

Vigtige tal om Københavns erhvervsliv (2023)

København skiller sig ud som et erhvervsmæssigt kraftcenter med følgende nøgletal:

 • Antal virksomheder: Over 100.000 virksomheder i byen beskæftiger mere end 500.000 medarbejdere.
 • Erhvervsstruktur: Københavns erhvervsliv domineres af servicebrancher som finans, IT og kommunikation.
 • Bruttoregionalprodukt: Byens bruttoregionalprodukt udgør ca. 30% af Danmarks samlede bruttonationalprodukt.
 • Investeringer: København tiltrækker betydelige udenlandske investeringer.
 • Uddannelsesniveau: Byen har et højt uddannelsesniveau og er hjemsted for flere universiteter og højere læreanstalter.

Yderligere specifikke tal om Københavns erhvervsliv inkluderer:

 • Vækst: En hurtig vækst i erhvervslivet, med en stigning på 5,5% i 2022.
 • Innovation: København er en hub for innovation, med en stærk tilstedeværelse af startups og vækstvirksomheder.
 • Attraktive arbejdspladser: Byen tilbyder attraktive arbejdsforhold med konkurrencedygtige løn- og ansættelsesvilkår.
 • Internationalt netværk: København har et stærkt internationalt netværk og er forbundet med resten af verden gennem lufthavn, tog og skib.

Disse tal illustrerer Københavns position som en dynamisk og tiltalende by for erhvervslivet, præget af vækst, innovation og internationale forbindelser.

Københavns største virksomheder

Carlsberg: Grundlagt i 1847 af J.C. Jacobsen, er Carlsberg en anerkendt global bryggerikoncern og verdens tredjestørste efter salgsvolumen. Med hovedsæde i København, har den produktionsfaciliteter i over 50 lande og salg i over 150.

ISS: Denne facilitetsstyringsgigant, grundlagt i 1901, er verdens største inden for sit felt. ISS, med hovedsæde i København, beskæftiger over 600.000 medarbejdere i mere end 60 lande, der leverer tjenester som rengøring, kantinedrift og sikkerhed.

Novo Nordisk: Som verdens førende insulinproducent, er Novo Nordisk en vigtig aktør i den farmaceutiske industri. Grundlagt i 1923 og baseret i Bagsværd, har virksomheden over 40.000 medarbejdere og opererer i over 80 lande.

Maersk: Kendt som verdens største containerrederi, blev Maersk etableret i 1904. Med hovedkvarter i København, beskæftiger det over 80.000 personer og driver en flåde på over 400 containerskibe.

DSV: DSV, grundlagt i 1976 og med hovedsæde i Hedehusene, er en førende aktør inden for transport og logistik på globalt plan. Med over 75.000 ansatte i mere end 90 lande tilbyder DSV et bredt udvalg af tjenester, herunder luft- og søfragt.

Disse virksomheder er vitale for Københavns økonomi, og bidrager til byens arbejdsmarked, innovation og international anerkendelse.

Bydele i København

København er også kendt for sine forskelligartede og charmerende bydele:

Indre By: Byens historiske hjerte, fuld af berømte seværdigheder som Amalienborg og Rosenborg Slotte, samt kulturelle steder som museer og teatre.

Vesterbro/Kongens Enghave: En multikulturel bydel kendt for sit pulserende natteliv, et mangfoldigt udvalg af spisesteder og den ikoniske Kødbyen.

Nørrebro: Kendt for sin kulturelle mangfoldighed, livlige civilsamfund og et væld af butikker, spisesteder, samt uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet.

Østerbro: En velhavende bydel med et rigt udvalg af boliger og butikker, samt smukke parker og naturområder.

Amager Øst: En moderne bydel i vækst, som huser Ørestad, et moderne byområde med kontorer, boliger og kulturelle institutioner.

Amager Vest: En familievenlig bydel med et mangfoldigt boligudbud, skoler og fritidsaktiviteter.

Valby: En bydel med en blanding af boliger, erhverv og kultur, samt Valbyparken, en stor grøn oase.

Bispebjerg: En grøn bydel præget af parker og naturområder, samt hjemsted for Rigshospitalet.

Vanløse: En familievenlig bydel med et bredt udvalg af boliger og skoler, samt vigtige transportforbindelser som Vanløse Station.

Brønshøj-Husum: Også en grøn bydel med parker og naturområder, samt uddannelsesinstitutioner som Københavns Professionshøjskole.

Hver bydel i København tilbyder sin egen unikke charme og bidrager til byens rige kulturelle og økonomiske landskab.

Erhvervsmiljøer og Arbejdspladser i København

København, en levende erhvervsmetropol i Nordeuropa, byder på en mangfoldighed af dynamiske erhvervsområder, der appellerer til et bredt spektrum af brancher. Fra nyopførte bydele til historiske kvarterer, her er et overblik over de primære erhvervsområder:

 • Ørestad: Dette moderne udviklingsområde på Amager, som har været under udvikling siden 1990'erne, er nu et pulserende erhvervscentrum. Det er kendt for sine innovative kontorbygninger, herunder det berømte DR Byen, der huser Danmarks Radio.
 • Nordhavn: En gang et industriområde, omdannes Nordhavn nu til et spændende nyt byområde. Med en kombination af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner, er det et blomstrende område i udvikling.
 • Østerbro: Beliggende centralt i byen, er Østerbro kendt for sine mange kontorer og butikker, hvilket gør det til et foretrukket sted for virksomheder.
 • Vesterbro: Dette kreative område er hjemsted for en række virksomheder inden for design, mode og IT, der tilfører bydelen et unikt præg.

Udover disse hovedområder, bidrager bydele som Nørrebro, Frederiksberg og Valby også med mindre, men betydningsfulde erhvervsområder, der beriger byens økonomiske landskab.

København er ikke kun et knudepunkt for store internationale virksomheder, men også for transport og logistik. Byen har et ideelt miljø for start-ups og innovative virksomheder, der søger at vokse og udvikle sig.

Kontorområder i København:

København er rig på vigtige kontorområder, der tiltrækker et diversificeret udvalg af virksomheder – fra spirende start-ups til etablerede multinationale firmaer. 

Her er nogle af de mest betydningsfulde kontorområder:

 • Ørestad: Som et nyt udviklingsområde på sydkysten, byder Ørestad på moderne kontorfaciliteter, der er ideelle for et væld af virksomheder.
 • Københavns Havn: Dette område er et vigtigt kontorhub, der tiltrækker alt fra finansvirksomheder til tech-firmaer.
 • Frederiksberg: Kendt for sin charme og centralitet, huser Frederiksberg en række kontorbygninger.
 • Vesterbro: Dette historiske kvarter er et centrum for kreativitet og innovation, med virksomheder inden for reklame og webdesign.
 • Nørrebro: Kendt for sit livlige og kulturelle miljø, tilbyder Nørrebro plads til mindre virksomheder, herunder start-ups og firmaer i den kreative sektor.

Disse områder afspejler Københavns alsidighed og styrke som erhvervshub, og de understreger byens rolle som en central spiller på den internationale erhvervsscene.

Find kontor til leje i København.

Butiksområder i København

København byder på et væld af shoppingmuligheder, spændende fra historiske gågader til trendy kvarterer. Her er en guide til nogle af byens mest populære shoppingområder:

 • Strøget: Dette er Københavns centrale gågade og et mekka for shoppere. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til smykke- og parfumebutikker.
 • Nyhavn: Kendt for sit farverige havnefront og historiske charme, tilbyder Nyhavn et unikt udvalg af butikker, herunder kunstgallerier, souvenirbutikker og hyggelige restauranter.
 • Indre By: Københavns historiske hjerte, Indre By, er et skatkammer af shoppingmuligheder med et bredt udvalg af tøjbutikker, antikvitetsbutikker og designbutikker.
 • Nørrebro: Dette livlige kvarter er kendt for sin kulturelle mangfoldighed og tilbyder et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, vintagebutikker og specialbutikker.
 • Østerbro: Østerbro, et trendy kvarter i København, er stedet for mode- og livsstilsbutikker, der tilbyder alt fra tøj til hjemmeindretning.

Find butik til leje i København.

Butikker i København

Overvejer du at etablere en butik i København, kan det være nyttigt at kende til de eksisterende butikker i byen. Her er nogle eksempler på butikker i forskellige områder:

 • Strøget: På Strøget finder du et stort udvalg af kendte brands som H&M, ZARA, Nike, Adidas og Apple, der alle tilbyder deres nyeste produkter.
 • Nyhavn: I Nyhavn kan du opleve butikker som Illums Bolighus, Royal Copenhagen og David Andersen, der alle afspejler dansk design og kvalitet.
 • Indre By: I Indre By ligger stormagasinerne Magasin du Nord og Illum, samt Tivoli med et udvalg af souvenir- og legetøjsbutikker.
 • Nørrebro: Nørrebro byder på trendy mærker som Ganni og Wood Wood, samt Søstrene Grene for dem, der søger hjemmeindretning og livsstilsprodukter.
 • Østerbro: Østerbro er stedet for luksusshopping med butikker som Louis Vuitton, Gucci og Cartier.

Alle disse butikker er let tilgængelige med offentlig transport, hvilket gør det nemt at udforske Københavns forskelligartede shoppingmuligheder. København er en by, der byder på shoppingoplevelser for enhver smag.

Lager- og logistikområder i København

København står som et centralt logistikknudepunkt i Nordeuropa, takket være sin strategiske placering og effektive infrastruktur. Byen er et samlingspunkt for en række logistikvirksomheder, der faciliterer både import og eksport af varer globalt. 

Her er et overblik over de mest betydningsfulde logistikområder i København:

 • Københavns Havn: Som en af Nordeuropas største havne spiller Københavns Havn en afgørende rolle i håndteringen af en mangfoldighed af varer. Denne omfatter alt fra containere og stykgods til bulkvarer, hvilket gør den til en vital del af den internationale handelsstrøm.
 • Ørestad: Dette moderne udviklingsområde på Københavns sydkyst er blevet et vigtigt logistikcenter. Ørestad huser prominente logistikvirksomheder som DSV, DHL og UPS, der alle bidrager til områdets voksende økonomiske aktivitet.
 • Københavns Lufthavn: Som en af de største lufthavne i regionen, spiller Københavns Lufthavn en nøglerolle i logistiknetværket. Den håndterer en bred vifte af flyvninger, herunder passager-, fragt- og charterflyvninger, hvilket gør den til et vigtigt punkt for international luftfragt.

Alle disse logistikområder er strategisk placeret og godt forbundet med både byen og resten af landet gennem offentlig transport og motorveje. Denne tilgængelighed understreger Københavns vigtighed som en central aktør i det nordeuropæiske logistiklandskab.

Find lager til leje i København.

Relevante links om erhvervslivet i København

Læs mere om Københavns erhvervsliv på disse sider:
Københavns Kommune
CPH Erhverv
Visit Copenhagen
Wikipedia: København
København på Google Maps
Find ledige erhvervslejemål i København

Ofte stillede spørgsmål