Holstebro: Erhvervskraftværk i Vestjylland

Holstebro er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen ligger i Vestjylland og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Holstebro har desuden et stærkt uddannelsesmiljø med flere videregående uddannelsesinstitutioner.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Holstebro: Erhvervskraftværk i Vestjylland

Holstebro er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen ligger i Vestjylland og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Holstebro har desuden et stærkt uddannelsesmiljø med flere videregående uddannelsesinstitutioner.

Holstebro som erhvervsby

Nogle af kendetegnene ved Holstebro som erhvervsby er:

 1. En stærk industrisektor: Holstebro er hjemsted for en række industrivirksomheder, herunder virksomheder inden for fødevareproduktion, metalproduktion og vindmølleindustrien.
 2. En blomstrende kommerciel sektor: Holstebro har et pulserende handelsliv med et bredt udvalg af butikker og restauranter.
 3. En stærk servicebranche: Holstebro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder virksomheder inden for turisme, sundhedspleje og uddannelse.

Holstebro er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker at etablere sig i Danmark. Byen byder på en god blanding af forretningsmuligheder, en stærk infrastruktur og et talentfuldt arbejdsmarked.

Holstebro er også hjemsted for en række virksomheder med speciale i udvikling og produktion af nye teknologier. Byen er et vigtigt knudepunkt for innovation og erhvervsfremme.

Transportforhold i Holstebro

Holstebro er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik i Danmark. Byen ligger på E45, som er en af ​​de mest trafikerede motorveje i landet. Holstebro har også en banegård med forbindelse til Aarhus, Herning og Aalborg.

For virksomheder er transportforholdene i Holstebro gode. Byen er nem at nå med bil, tog eller bus. Holstebro har desuden en række transportvirksomheder, der tilbyder forskellige former for transport, herunder lastbiltransport, flytte- og speditionsydelser.

Her er en kort beskrivelse af de forskellige transportformer i Holstebro:

 1. Motorvej: E45 passerer lige uden for Holstebro og forbinder byen med resten af ​​Danmark.
 2. Jernbane: Holstebro has a railway station connected to Aarhus, Herning and Aalborg.
 3. Bus: Der er et godt busnet i Holstebro, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Holstebro har også et stærkt logistikmiljø. Byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder forskellige former for lager- og distributionstjenester.

For virksomheder, der ønsker at etablere sig i Holstebro, er transportforholdene en vigtig faktor. Byen har gode transportmuligheder, der gør det nemt at nå markeder i hele Danmark og Europa.

Vigtige tal om Holstebro (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Holstebro og Holstebros erhvervsliv:

 1. Befolkning: Holstebro by har i 2023 en befolkning på omkring 37.000 indbyggere.
 2. Arbejdsstyrke: Der er omkring 20.000 mennesker i arbejdsstyrken i Holstebro.
 3. Bruttoprodukt: Holstebros bruttoprodukt er omkring 10 mia.
 4. Investeringer: Der blev i 2022 investeret omkring 2 milliarder kroner i Holstebro.
 5. Eksport: Holstebro's exports amount to around DKK 2 billion.
 6. Rekrutteringer: Der blev i 2022 oprettet omkring 1.000 nye stillinger i Holstebro.

Holstebro er et velstående og dynamisk erhvervsområde med mange muligheder for både virksomheder og jobsøgende.

Holstebros største virksomheder

Færch Plast A/S er en førende dansk producent af fødevareemballage. Virksomheden blev grundlagt i 1962 og er siden vokset til at blive en af ​​de største fødevareemballagevirksomheder i Europa. Færch Plast A/S producerer en bred vifte af fødevareemballageprodukter, herunder bakker, skåle, låg og film. Virksomhedens produkter bruges af fødevareproducenter og detailhandlere over hele verden.

Actona Company A/S er en dansk møbelvirksomhed grundlagt i 1973. Virksomheden designer og fremstiller en bred vifte af møbler, herunder sofaer, stole, borde og senge. Actona Company A/S sælger sine produkter til møbelforhandlere i over 60 lande verden over.

TMK A/S er en dansk metalvirksomhed grundlagt i 1973. Virksomheden har specialiseret sig i produktion af metalkomponenter til en lang række industrier, herunder automobil-, bygge- og vedvarende energiindustrien. TMK A/S har stort fokus på innovation og kvalitet, og deres produkter eksporteres til over 50 lande verden over.

Rexholm A/S er en dansk producent af plastprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og er siden vokset til at blive en af ​​de førende producenter af plastprodukter i Danmark. Rexholm A/S producerer en bred vifte af plastprodukter, herunder emballage, legetøj og tekniske produkter. Virksomhedens produkter eksporteres til over 40 lande rundt om i verden.

Vald. Birn A/S er en dansk producent af industriudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og er siden vokset til at blive en af ​​de førende producenter af industriudstyr i Danmark. Vald. Birn A/S producerer en bred vifte af industrielt udstyr, herunder pumper, kompressorer og generatorer. Virksomhedens produkter bruges af virksomheder inden for en lang række brancher, herunder fremstilling, byggeri og energi.

Bydele i Holstebro

Byens centrum er det historiske centrum, omgivet af Storeåen på tre sider. Her finder du mange butikker, restauranter og kulturinstitutioner, herunder Holstebro Teater, Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek. Bymidten er også hjemsted for Holstebro Rådhus, en smuk rød murstensbygning fra 1877.

Nordbyen ligger nord for Storeåen og er et populært boligområde med mange nye boliger. Her finder du også flere skoler, børnehaver og fritidsinstitutioner. Nordbyen er også hjemsted for Holstebro Idrætscenter, som er et stort idrætsanlæg med flere haller, baner og svømmehal.

Sønderbyen ligger syd for Storeåen og er et mere blandet område med både boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder du blandt andet Holstebro Handelsskole, Holstebro Tekniske Skole og Holstebro Gymnasium. Sønderbyen er også hjemsted for Holstebro Station, som er den største togstation i Holstebro Kommune.

Vestbyen ligger vest for Holstebro og er et blandet område med både boliger, erhverv og industri. Her finder du blandt andet Holstebro Stadion, som er hjemmebane for Holstebro Boldklub. Vestbyen er også hjemsted for Holstebro Vandværk og Holstebro Affaldsselskab.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Holstebro

De vigtigste forretningsområder i Holstebro er:

 1. Nupark Holstebro er et moderne erhvervsområde beliggende i udkanten af ​​Holstebro by. Nupark er hjemsted for en række virksomheder, herunder fremstillings-, service- og kontorvirksomheder.
 2. Holstebro City er Holstebro bymidte, hjemsted for en bred vifte af virksomheder, herunder forhandlere, servicevirksomheder og restauranter.

Ud over disse to vigtigste industriområder er der også en række mindre industriområder i Holstebro. Disse forretningsområder er typisk hjemsted for mindre virksomheder eller virksomheder, der har behov for en mere central placering.

Kontorområder i Holstebro

De vigtigste kontorområder i Holstebro er:

 1. Holstebro C er byens centrale erhvervsområde, og her findes en række kontorer til både små og store virksomheder. Området er tæt på offentlig transport og har gode parkeringsmuligheder.
 2. Nybova er en vej i den nordlige del af Holstebro, hvor der er et stort udvalg af kontorlokaler til leje. Området ligger tæt på motorvejen og har gode parkeringsmuligheder.
 3. Grønsgade,Østergade og Vestergade er Holstebros gamle bymidte, hvor en række historiske bygninger er omdannet til kontorer. Området er tæt på offentlig transport og har gode parkeringsmuligheder.

Find kontor til leje i Holstebro

Indkøbsområder i Holstebro

Holstebro har et par vigtige shoppingområder, herunder:

 1. Nørreport Centret er et indkøbscenter med over 50 butikker og restauranter. Centret ligger i centrum af Holstebro og har åbent alle ugens dage.
 2. Holstebro Midtby er en livlig gågade med en række butikker, restauranter og caféer. Gågaden ligger i centrum af Holstebro og har åbent alle ugens dage.
 3. Holstebro Storcenter er et indkøbscenter med over 40 butikker og restauranter. Centret ligger i den nordlige del af Holstebro og har åbent alle ugens dage.

Ud over disse vigtige indkøbsområder er der også en række mindre butikker og specialbutikker i Holstebro.

Find butik til leje i Holstebro

Butikker i Holstebro

Holstebro er en by med et stort udvalg af butikker, der dækker et bredt udvalg af kategorier og prisklasser.

Nørreport Centret er et indkøbscenter med over 30 butikker og restauranter. Centret ligger i hjertet af Holstebro og er et populært sted at handle for både lokale og turister.

Some examples of shops in Nørreport Centret:

 1. Normal er en discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer og non-food.
 2. H&M er en modetøjsbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder, mænd og børn.
 3. Matas er en kosmetik-, parfume- og helsekostbutik.
 4. Ganni er en dansk modetøjsbutik til kvinder.
 5. Børnenes verden er en legetøjs- og babyudstyrsbutik.
 6. Intersport er en sportsbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr.

Holstebro Midtby er fyldt med charmerende butikker, caféer og restauranter. Her kan du finde alt fra mode og boligindretning til specialiteter og kunst.

Some examples of shops in Holstebro Midtby:

 1. Butik Dorthe Pia er en tøjbutik med fokus på dansk design.
 2. Gårdbutikken Møltrup er en specialbutik med varer fra herregården Møltrup.
 3. Helles Blomster er en blomsterbutik med et bredt udvalg af blomster og planter.
 4. Keramikhuset er en butik med keramik og brugskunst.
 5. Designbutikken er en butik med boligindretning og design.
 6. Skobutikken er en skobutik med sko til hele familien.

Holstebro Storcenter er et større indkøbscenter med over 100 butikker og restauranter. Centret ligger uden for Holstebro by og er et populært sted at handle for familier og par.

Some examples of shops in Holstebro Storcenter:

 1. Bilka er et supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 2. Jysk er en boligindretning butik med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 3. Elgiganten er en elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik og husholdningsapparater.
 4. Strøm er en elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik og hårde hvidevarer.
 5. Silvan er et byggemarked med et bredt udvalg af byggematerialer og værktøj.
 6. JYSK Beddingsland er en butik med sengetøj og boligtekstiler.
 7. IKEA er en møbelbutik med et bredt udvalg af møbler og boligindretning.
 8. Legetøjsland er en legetøjsbutik med et bredt udvalg af legetøj til hele familien.
 9. Bøg & idé er en boghandel med et bredt udvalg af bøger, musik og film.

Lager- og logistikområder i Holstebro

De vigtigste logistikområder i Holstebro er:

 1. Transportere: Holstebro er et knudepunkt for transport i Danmark. Byen ligger på E45, som er en vigtig motorvej, der forbinder København med Aarhus og Herning. Holstebro har også en havn, der forbinder byen med resten af ​​verdenen.
 2. Lager: Holstebro har et stort antal lagerfaciliteter. Disse faciliteter bruges til at opbevare varer, der skal transporteres til andre dele af landet eller verden.
 3. Logistikvirksomheder: Holstebro har en række logistikvirksomheder, der leverer service til andre virksomheder. Disse virksomheder kan hjælpe med at planlægge, organisere og udføre logistikopgaver.

Her er nogle konkrete eksempler på logistikvirksomheder i Holstebro:

 1. DB Schenker: DB Schenker er en af ​​verdens største logistikvirksomheder. Virksomheden har et lager i Holstebro, som bruges til at opbevare varer, der skal transporteres til andre dele af Europa.
 2. UPS: UPS er en anden global logistikvirksomhed. Virksomheden har et sorteringscenter i Holstebro, som bruges til at sortere pakker, der skal sendes til andre dele af Danmark og verden.
 3. PostNord: PostNord er Danmarks nationale postvæsen. Virksomheden har et distributionscenter i Holstebro, som bruges til at distribuere post og pakker til andre dele af landet.

Logistik er en vigtig sektor i Holstebro. Byen er et knudepunkt for transport og har en lang række lagerfaciliteter og logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Holstebro

Ofte stillede spørgsmål