Hobro: Et levende erhvervsliv med potentiale

Hobro, beliggende i Nordjylland, er en markant erhvervsby præget af sin strategiske beliggenhed ved Mariager Fjord og gode transportforbindelser.
18. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Hobro: Et levende erhvervsliv med potentiale

Hobro, beliggende i Nordjylland, er en markant erhvervsby præget af sin strategiske beliggenhed ved Mariager Fjord og gode transportforbindelser. Byen er kendt for sin industrielle mangfoldighed, stærke handelsliv og en vigtig havn, der understøtter både lokale og regionale økonomier. Med støtte fra Mariagerfjord Kommune og et aktivt erhvervsnetværk tiltrækker Hobro investeringer og fremmer erhvervsvækst, hvilket gør det til en vital del af regionens økonomiske landskab.

Hobro som erhvervsby

 • Branche: Hobro er hjemsted for en række store industrivirksomheder.
 • Handel: Hobro har et godt udvalg af butikker og handelssteder. Byen er blandt andet hjemsted for et stort supermarked, en række specialbutikker og et indkøbscenter.
 • Service: Hobro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder offentlige institutioner, private virksomheder og organisationer. Disse virksomheder leverer en bred vifte af tjenester, herunder uddannelse, sundhed, transport og turisme.

Transport i Hobro

Hobro er en by i Nordjylland med en befolkning på omkring 16.000. Byen har et aktivt erhvervsliv, som er baseret på produktion, service og turisme.

Offentlig transport

Hobro har god forbindelse til offentlig transport. Byen har en station på Nordjyske Jernbaner, som forbinder Hobro med Aalborg, Aarhus og København. Derudover har Hobro en række buslinjer, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Biltransport

Hobro er en bilvenlig by. Byen ligger tæt på E45, som er en vigtig motorvej, der forbinder Hobro med Aalborg, Aarhus og København. Derudover er der gode parkeringsmuligheder i hele byen.

Cykel transport

Hobro er en cykelvenlig by. Byen har et omfattende netværk af cykelstier, der gør det nemt at cykle rundt.

Logistik

Hobro har et godt udvalg af logistikvirksomheder, der kan tilbyde virksomheder i byen hjælp til transport og logistik.

Fordele for virksomheder

De gode transportforhold i Hobro giver virksomheder en række fordele, bl.a.

 • Gode ​​muligheder for at transportere varer og medarbejdere
 • Gode ​​muligheder for at tiltrække og fastholde medarbejdere, der ønsker at bo og arbejde i en by med gode transportmuligheder
 • Lavere transportomkostninger

Vigtige tal om Hobro (2023)

 • Antal job: I 2023 var der i alt 5.400 job i Hobro, svarende til en beskæftigelsesfrekvens på 63,5 %.
 • Erhvervsstruktur: Hobros erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, men de vigtigste er industri, handel og service.
 • Industri: Industri er Hobros største industrisektor med over 2.000 arbejdspladser.
 • Handel: Handel er den næststørste økonomiske sektor med over 1.000 arbejdspladser. De vigtigste handelsvirksomheder i Hobro omfatter Bilka, Netto og Føtex.
 • Serviceydelser: Serviceydelser er den tredjestørste erhvervssektor med over 2.000 arbejdspladser. De vigtigste servicevirksomheder i Hobro omfatter Hobro Kommune, Region Nordjylland og Nordjyske Medier.

Hobros største virksomheder

DS Gruppen er en dansk virksomhed, der producerer og sælger byggematerialer, især træ og metal. Virksomheden blev grundlagt i 1892 og har hovedsæde i Hobro. DS Gruppen har mere end 300 ansatte og en omsætning på over 1 mia.

TA STÅL ApS er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1977 og har hovedkontor i Hobro. TA STÅL ApS har mere end 100 ansatte og en omsætning på over 200 mio.

Nopa Nordic A/S er en dansk virksomhed, der producerer og sælger køkkener og badeværelser. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedkontor i Hobro. Nopa Nordic A/S har mere end 200 ansatte og en omsætning på over 500 mio.

VINDPARK AALESTRUP KOMPLEMENTAR ApS er en dansk virksomhed, der ejer og driver en vindmøllepark i Aalstrup. Virksomheden blev grundlagt i 2022 og har hovedkontor i Hobro. VINDPARK AALESTRUP KOMPLEMENTAR ApS har mere end 10 ansatte og en omsætning på over 50 mio.

Agri-Norcold A/S er en dansk virksomhed, der producerer og sælger køleskabe og frysere til landbruget. Virksomheden blev grundlagt i 1965 og har hovedkontor i Hobro. Agri-Norcold A/S har mere end 150 ansatte og en omsætning på over 300 mio.

Alle disse virksomheder er vigtige aktører i Hobros erhvervsliv. De bidrager til byens økonomi og skaber arbejdspladser.

Områder i Hobro

I Hobro er der tre distrikter:

 • Hobro Midtby er den ældste bydel og er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder du byens mange butikker, restauranter og caféer.
 • Hobro Syd er en nyere bydel præget af moderne boligbebyggelse og en række grønne områder. Her finder du også byens nye indkøbscenter, Hobro Centret.
 • Hobro Nord er en blandet bydel præget af boliger, erhverv og industri. Her finder du blandt andet byens havn og en række mindre virksomheder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene:

Hobro Downtown

Hobro Midtby er byens historiske kerne. Bydelen er omgivet af fjorden og har en central beliggenhed i forhold til resten af ​​byen. Bymidten er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder du byens mange butikker, restauranter og caféer.

Nogle af hovedattraktioner i Hobro Midtby er:

 • Hobro Rådhus: Rådhuset er en smuk, nyklassicistisk bygning fra 1867.
 • Hobro Kirke: Byens kirke er en romansk kirke fra 1200-tallet.
 • Hobro Mølle: Byens mølle er en hvid hollandsk vindmølle fra 1846.

Hobro South

Hobro Syd er en nyere bydel, der er bygget gennem de seneste årtier. Bydelen er præget af moderne boligbebyggelse og en række grønne områder. Her finder du også byens nye indkøbscenter, Hobro Centret.

Nogle af hovedattraktioner i Hobro Syd er:

 • Hobro Centret: Byens indkøbscenter har over 50 butikker og restauranter.
 • Hobro Søpark: Byens søpark er et populært sted for rekreation og afslapning.
 • Hobro Syd Skole: Byens største skole, som har over 1.000 elever.

Hobro North

Hobro Nord er en blandet bydel præget af boliger, erhverv og industri. Bydelen er omgivet af fjorden og har en central beliggenhed i forhold til resten af ​​byen. Her finder du blandt andet byens havn og en række mindre virksomheder.

Nogle af hovedattraktioner i Hobro Nord er:

 • Hobro Havn: Byens havn er en vigtig erhvervshavn og et populært sted for rekreation.
 • Hobro Skov: Byens skov er et populært sted for vandreture og friluftsliv.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hobro

De vigtigste forretningsområder i Hobro er:

 • Branche: Hobro er en vigtig industriby med en lang tradition for industriproduktion.
 • Handel: Hobro har et godt udvalg af butikker og handelssteder. Byen er blandt andet hjemsted for et stort supermarked, en række specialbutikker og et indkøbscenter.
 • Service: Hobro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder offentlige institutioner, private virksomheder og organisationer. Disse virksomheder leverer en bred vifte af tjenester, herunder uddannelse, sundhed, transport og turisme.

Kontorarealer i Hobro

 • Hobro Havn: Hobro Havn er et vigtigt erhvervscenter med en række kontorer tilknyttet havnens virksomheder.
 • Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række kontorer tilknyttet både virksomheder og offentlige institutioner.

Hobro Havn er et vigtigt erhvervscenter med en række kontorer tilknyttet havnens virksomheder. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift. Disse virksomheder har brug for kontorer til at varetage deres daglige drift.

Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række kontorer tilknyttet både virksomheder og offentlige institutioner. Området vokser, og flere nye kontorbygninger er under opførelse.

Udover disse tre områder er der også kontorer i Hobro Midtby og Hobro Nord. Disse kontorer er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller offentlige institutioner.

Hobro er et attraktivt sted at have kontor. Byen har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af forretningsmuligheder.

Find et kontor til leje i Hobro

Indkøbsområder i Hobro

 • Hobro Midtby: Hobro Midtby er byens historiske kerne og rummer en række butikker, restauranter og caféer. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære.

Hobro Midtby er byens vigtigste erhvervsområde. Bydelen rummer en række butikker, der dækker en bred vifte af behov, herunder tøj, sko, elektronik, dagligvarer og specialbutikker. Bydelen er også hjemsted for en række restauranter og caféer, der giver mulighed for at nyde et måltid eller en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Udover disse to områder er der også butikker i Hobro Nord og Hobro Syd. Disse butikker er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller er en del af et større indkøbscenter.

Hobro er et attraktivt sted at handle. Byen har et godt udvalg af butikker, der dækker en bred vifte af behov.

Find butikker til leje i Hobro

Butikker i Hobro

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Hobro, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Hobro. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Hobro:

Hobro er en hyggelig by med en god blanding af butikker, der dækker en bred vifte af behov. I byen finder du både små specialbutikker og store kædebutikker.

Hobro Centre

Hobro Centret er byens indkøbscenter med over 50 butikker og restauranter. Centret ligger i Hobro Syd og er et populært sted for både lokale og turister.

Her er nogle af butikkerne i Hobro Centret:

 • Føtex: En stor supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, non-food og fødevarer.
 • Elgiganten: En elektronikkæde, der sælger elektronikprodukter til hjemmet, kontoret og fritiden.
 • JYSK: En møbelkæde, der sælger møbler til hjemmet.
 • H&M: En tøjkæde, der sælger tøj til mænd, kvinder og børn.
 • Intersport: En sportskæde, der sælger sportsudstyr og sportstøj.

Hobro Downtown

Hobro Midtby er byens historiske kerne og rummer en række butikker, restauranter og caféer. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære.

Her er nogle af butikkerne i Hobro Midtby:

 • Borgergade: En gade med et udvalg af specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og interiørbutikker.
 • Søndergade: A street with a number of grocery stores, including SuperBrugsen, Lidl and Rema 1000.
 • Adelgade: En gade med en række restauranter og cafeer.

Andre områder i Hobro

In addition to Hobro Centret and Hobro Midtby, you will also find shops in other areas of Hobro.

Hobro Havn: Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og havnedrift. Havnen er også hjemsted for en række butikker, der sælger maritime produkter og souvenirs.

Hobro Nord: Hobro Nord er et nyere erhvervsområde med en række butikker, herunder elektronikforretninger, byggemarkeder og bilforretninger.

Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere boligområde med en række dagligvarebutikker, restauranter og cafeer.

Lager- og logistikområder i Hobro

De vigtigste logistikområder i Hobro er:

 • Hobro Havn: Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og havnedrift. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland.
 • Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder.

Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder beskæftiget med skibsfart, logistik og havnedrift. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland. Havnen har en dybde på 10 meter og kan dermed håndtere store skibe. Havnen er desuden udstyret med moderne faciliteter til håndtering af last.

Hobro Syd er et nyere forretningsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder. Området vokser, og flere nye logistikvirksomheder er under opførelse.

Udover disse tre områder er der også logistikvirksomheder i Hobro Midtby og Hobro Nord. Disse virksomheder er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller er en del af et større logistikcenter.

Hobro er et attraktivt sted for logistikvirksomheder. Byen har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af forretningsmuligheder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert af de vigtigste logistikområder i Hobro:

Hobro Harbour

Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn med en dybde på 10 meter og en kajlængde på mere end 2 kilometer. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland og er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med shipping, logistik og havnedrift.

Havnen er en vigtig aktør i den lokale økonomi og skaber over 1.000 arbejdspladser. Havnen er også en vigtig turistattraktion og er hjemsted for en række maritime attraktioner, herunder Hobro Havnemuseum og Hobro Lystfiskerforeningsmuseum.

Centret er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland og skaber mere end 500 arbejdspladser. Centret er også en vigtig aktør i den lokale økonomi og er med til at tiltrække nye virksomheder til området.

Hobro South

Hobro Syd er et nyere forretningsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder. Området vokser, og flere nye logistikvirksomheder er under opførelse.

Området er et attraktivt sted for logistikvirksomheder, da det har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af forretningsmuligheder.

Find lager til leje i Hobro

Find ledige erhvervslokaler i Hobro