Hjørring: En by med potentiale for vækst og innovation

Hjørring er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger i Nordjylland og har en befolkning på omkring 26.000.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Hjørring: En by med potentiale for vækst og innovation

Hjørring er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger i Nordjylland og har en befolkning på omkring 26.000.

Hjørring som erhvervsby

Hjørrings erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industri, handel, service og turisme. Byens største industrier er fødevareproduktion, metalindustri og plastindustri. Hjørring er også et vigtigt handelscentrum for Nordjylland, og byen har et bredt udvalg af butikker og restauranter.

Hjørring er en attraktiv by for virksomheder, fordi byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en central beliggenhed i Nordjylland. Byen har også et aktivt erhvervsliv, der støtter virksomheder i deres udvikling.

Her er nogle af de karakteristika, der gør Hjørring til en attraktiv erhvervsby:

 1. En veluddannet arbejdsstyrke: Hjørring har en høj uddannelsesrate, og byen har et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner. Det giver virksomheder adgang til en kvalificeret arbejdsstyrke.
 2. En god infrastruktur: Hjørring har en god infrastruktur med gode veje, togforbindelser og lufthavn. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
 3. En central beliggenhed: Hjørring ligger centralt i Nordjylland, og byen er et knudepunkt for transport og logistik. Det giver virksomheder gode muligheder for at nå ud til kunder og samarbejdspartnere i hele landet.
 4. Et aktivt erhvervsliv: Hjørring har et aktivt erhvervsliv, der støtter virksomheder i deres udvikling. Dette fællesskab tilbyder virksomheder en række tjenester og aktiviteter for at hjælpe dem med at vokse og udvikle sig.

Hjørring er en by i vækst, og byen har en række initiativer i gang for at styrke erhvervslivet. Disse initiativer har til formål at tiltrække nye virksomheder til byen og støtte eksisterende virksomheder i deres udvikling.

Transportforhold i Hjørring

Hjørring ligger i Nordjylland og er en vigtig erhvervskommune. Transportforholdene i Hjørring er gode for virksomhederne, da der er gode forbindelser til både vej og bane.

Landevejen

Hjørring ligger tæt på E45, som er en af Danmarks vigtigste motorveje. E45 forbinder Hjørring med resten af landet, herunder København, Aarhus og Aalborg.

Jernbane

Hjørring har direkte togforbindelse til København, Aarhus og Aalborg. Toget er en god mulighed for at transportere gods og medarbejdere til og fra Hjørring.

Indvirkning på virksomheder

De gode transportforhold i Hjørring er en vigtig faktor for virksomheder, der ønsker at etablere sig i kommunen. Gode transportforhold gør det nemmere for virksomheder at transportere varer og medarbejdere, hvilket kan øge produktiviteten og reducere omkostningerne.

De gode transportforhold er også en fordel for virksomheder, der ønsker at tiltrække medarbejdere. Med gode transportmuligheder er det nemmere for medarbejderne at pendle til og fra arbejde.

Transportforholdene i Hjørring er gode for virksomhederne. De gode forbindelser til vej og bane gør det nemt og effektivt at transportere gods og medarbejdere.

Vigtige tal om Hjørring (2023)

Befolkning: Hjørring Kommune har et indbyggertal på ca. 64.000 indbyggere.

Arbejdsstyrke: Hjørring Kommune har en arbejdsstyrke på ca. 30.000 mennesker.

Vækst: Hjørrings erhvervsliv er i vækst. I 2022 var der en vækst på 6,2 % i antallet af beskæftigede i Hjørring Kommune.

Investeringer: Der er en stigende interesse for at investere i Hjørring. I 2022 var der investeringer for 2,5 milliarder kroner i Hjørring Kommune.

Uddannelsesniveau: Hjørrings befolkning har et højt uddannelsesniveau. I 2022 havde 43 % af befolkningen en lang videregående uddannelse.

Livskvalitet: Hjørring er en by med høj livskvalitet. Hjørring Kommune blev i 2022 kåret som Danmarks mest attraktive by af Dansk Erhverv.

Produktionsselskaber: I 2022 var der 1.400 produktionsvirksomheder i Hjørring Kommune, der beskæftigede 12.000 personer. Hovederhvervene er fødevareproduktion, maskinteknik og metalproduktion.

Servicevirksomheder: I 2022 var der 10.000 servicevirksomheder i Hjørring Kommune med 18.000 ansatte. Hovederhvervene er detailhandel, turisme og IT.

Offentlige institutioner: I 2022 var der 5.000 offentlige institutioner i Hjørring Kommune, der beskæftiger 10.000 personer. De vigtigste institutioner er Hjørring Kommune, Region Nordjylland og staten.

Hjørrings erhvervsliv vokser, og der er en stigende interesse for at investere i byen. Disse tal viser, at Hjørring er en attraktiv by for virksomheder.

Hjørrings største virksomheder

Arbejdernes Landsbank er en dansk bank grundlagt i 1886. Banken er en del af Arbejdernes Landsbank-koncernen, som også omfatter Arbejdernes Landsbank Invest og Arbejdernes Landsbank Leasing. Arbejdernes Landsbank har hovedsæde i København og over 100 filialer i Danmark. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenesteydelser til privatkunder, handlende og offentlige institutioner.

Advokatfirmaet Dyrberg & Brinkmann er et dansk advokatfirma grundlagt i 1953. Virksomheden har hovedkontor i København og har kontorer i Aarhus, Odense og Aalborg. Dyrberg & Brinkmann beskæftiger mere end 150 advokater og advokater, som varetager en bred vifte af opgaver inden for erhvervsret, skatteret, offentlig ret og familieret.

2MARK-IT er en dansk it-virksomhed grundlagt i 2000. Virksomheden har hovedkontor i København og har kontorer i Aarhus og Odense. 2MARK-IT tilbyder en bred vifte af it-løsninger til både privat og erhvervsmæssig brug. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af webløsninger, e-handel, cloud computing og it-sikkerhed.

Ecco Print A/S er et dansk trykkeri grundlagt i 1989. Virksomheden har hovedkontor i Høje Taastrup og har produktionsfaciliteter i Danmark, Norge og Sverige. Ecco Print A/S tilbyder en bred vifte af tryktjenester, herunder offsettryk, digitaltryk, folietryk og etikettryk.

Novo Nordisk A/S er en dansk medicinalvirksomhed grundlagt i 1923. Virksomheden har hovedkontor i Bagsværd og har produktionsfaciliteter i Danmark, USA, Kina og Indien. Novo Nordisk er en af verdens førende producenter af insulin- og diabetesbehandlinger. Virksomheden har også udviklet en række andre lægemidler til behandling af blandt andet hjerte-kar-sygdomme, kroniske lungesygdomme og kræft.

Bydele af Hjørring

Hjørring er opdelt i følgende bydele:

Byens centrum er Hjørrings historiske centrum og er omgivet af byens voldgrave. Bydelen rummer byens vigtigste seværdigheder, herunder Hjørring Rådhus, Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum og Vendelbohus. Byens centrum er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Østerbyen er en af Hjørrings ældste bydele og er præget af sine smalle gader og bindingsværkshuse. Bydelen er også hjemsted for Hjørring Kirke, som er byens ældste kirke. Østerbyen er et populært sted for turister og byfolk.

Vesterbyen er en moderne bydel, der er blevet bygget gennem de seneste årtier. Bydelen rummer en række boliger, butikker og erhvervsvirksomheder. Vesterbyen er også hjemsted for Hjørring Idrætscenter og Hjørring Musikteater.

Nordbyen er en blandet bydel, der rummer både boliger, erhverv og institutioner. Bydelen er også hjemsted for Hjørring Sygehus. Nordbyen er et populært sted for familier og studerende.

Søbyen er en bydel beliggende ved Hjørring Fjord. Bydelen er præget af sine mange sommerhuse og er et populært sted for sommerhusgæster. Søbyen er også hjemsted for Hjørring Fjordpark.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hjørring

De vigtigste geografiske forretningsområder i Hjørring er:

 1. Hjørring Industrial Park er et stort industriområde beliggende øst for Hjørring by. Området er hjemsted for en bred vifte af virksomheder, herunder industrivirksomheder, logistikvirksomheder og servicevirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Industripark er.
 2. Hjørring City Centre er også et vigtigt forretningsområde. Byens centrum er hjemsted for en bred vifte af butikker, restauranter og servicevirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Centrum er:
 3. Havnen af Hjørring er en vigtig erhvervshavn for Hjørring. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Havn er:

Udover disse tre områder er der også en række mindre industriområder i Hjørring Kommune. Disse områder er typisk hjemsted for små virksomheder og handlende.

I de senere år har der været en stigende interesse for at etablere sig i Hjørring. Det skyldes blandt andet byens gode infrastruktur, den centrale beliggenhed i Nordjylland og den brede vifte af erhvervsmuligheder.

Kontorområder i Hjørring

De vigtigste kontorområder i Hjørring er:

 1. Hjørring Midtby: Dette område er Hjørrings historiske centrum og rummer en række offentlige institutioner, butikker og restauranter. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder inden for handel, service og administration.
 2. Hjørring Industrial Park: Dette område ligger nord for Hjørring og huser en række virksomheder, der arbejder inden for industri og produktion. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder med logistik, salg og marketing.
 3. Hjørring Sydhavn: Dette område ligger syd for Hjørring og huser en række virksomheder, der arbejder inden for logistik og transport. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder inden for søfart, havnedrift og lager.

Find kontor til leje i Hjørring

Indkøbsområder i Hjørring

De vigtigste indkøbsområder i Hjørring er:

 1. Hjørring centrum: Dette område er Hjørrings historiske centrum og rummer en række butikker, restauranter og caféer. Her finder du alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker og modebutikker.
 2. Hjørring Storcenter: Dette er Hjørrings største indkøbscenter og huser over 60 butikker, herunder dagligvarebutikker, modebutikker, elektronikbutikker, sportsbutikker og meget mere.
 3. Østergade: Denne gågade er Hjørrings største handelsgade og rummer en række butikker, herunder modebutikker, specialbutikker og livsstilsbutikker.

Find butik til leje i Hjørring

Shopping i Hjørring

Hjørring er en by med et rigt handelsliv. I både bymidten og i indkøbscentrene finder du et stort udvalg af butikker til at dække alle behov.

Hjørring Centrum

 1. Børneloppen er en børnebutik med et stort udvalg af tøj, legetøj og andre varer til børn.
 2. Føtex er et supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 3. Elgiganten er en elektronikbutik med et stort udvalg af tv, computere, telefoner og andre elektroniske produkter.
 4. Illums Bolighus er et bolighus med et stort udvalg af møbler, boligtilbehør og tekstiler.
 5. Bog &; Idé er en boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, spil og andre varer.
 6. Clas Ohlson er en svensk kæde med et bredt udvalg af værktøj, husholdningsartikler og andre varer til hjemmet.

Østergade

 1. Zara er en tøjbutik med et stort udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 2. Intersport er en sportsbutik med et stort udvalg af sportsudstyr til både indendørs og udendørs.
 3. Matas er en skønhedsbutik med et stort udvalg af skønhedsprodukter, makeup og parfumer.
 4. J.C. Jacobsen er en tøjbutik med et udvalg af dansk designet tøj til både mænd og kvinder.
 5. The North Face er en tøj- og udstyrsbutik med et udvalg af friluftstøj og -udstyr.
 6. Æble er en elektronikbutik, der sælger Apple-produkter som iPhones, iPads og MacBooks.

Hjørring Storcenter

 1. G-Max er en discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.
 2. H&M er en tøjbutik med et stort udvalg af tøj til mænd, kvinder og børn.
 3. Sportmaster er en sportsbutik med et stort udvalg af sportsudstyr både inde og ude.
 4. Harald Nyborg er en dansk kæde med et bredt udvalg af værktøj, byggematerialer, havemøbler og andre varer til hjemmet.
 5. Flying Tiger Copenhagen er en dansk kæde med et udvalg af boligtilbehør, legetøj, pynt og andre ting til hjemmet.
 6. Le Toy Van er en engelsk kæde med et udvalg af trælegetøj til børn.

Uanset hvad du leder efter, så finder du det med garanti i Hjørring.

Lager- og logistikområder i Hjørring

De vigtigste logistikområder i Hjørring er:

Motorvej E45 er en vigtig forbindelse for godstransport til og fra Hjørring. Motorvejen forbinder byen med Aarhus, København og Oslo. Det gør det muligt at transportere varer hurtigt og effektivt til og fra Hjørring.

Hjørring Havn er en vigtig havn for godstransport til og fra Norge og Sverige. Havnen har en årlig lastomsætning på over 1 million tons. Hjørring Havn er en vigtig eksporthavn for fødevarer, træ og metal.

Hjørring Station er en vigtig banegård for godstransport til og fra resten af Danmark. Stationen har en årlig godsomsætning på over 500.000 tons. Hjørring Station er et vigtigt transportknudepunkt for gods til og fra Nordjylland.

Udover disse tre vigtige logistikområder er der også en række mindre logistikvirksomheder i Hjørring. Disse virksomheder er engageret i en række aktiviteter, herunder lagerstyring, transport og distribution.

Hjørring har et godt udgangspunkt for logistikvirksomheder. Byen har en god infrastruktur med motorveje, havn og jernbane. Derudover er Hjørring en attraktiv by for arbejdere med et højt uddannelsesniveau.

Find lager til leje i Hjørring

Ofte stillede spørgsmål