Hirtshals: Erhvervsmuligheder i Nordjylland

Hirtshals er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen er præget af en række styrker, der gør den til et attraktivt sted for erhvervslivet.
21. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hirtshals: Erhvervsmuligheder i Nordjylland

Hirtshals er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen er præget af en række styrker, der gør den til et attraktivt sted for erhvervslivet.

Hirtshals som erhvervsby

En af Hirtshals største styrker er havnen. Hirtshals Havn er Danmarks største fiskerihavn og en af ​​Danmarks største fragthavne. Havnen giver virksomheder i Hirtshals adgang til et stort marked og mulighed for at transportere varer og materialer til og fra hele verden.

Hirtshals er også en attraktiv by for virksomheder rettet mod vindenergi. Byen ligger tæt på Vesterhavet, hvor der er gode muligheder for at udvinde vindenergi. Derfor er der en række virksomheder i Hirtshals, der har specialiseret sig i vindenergi, herunder virksomheder, der producerer vindmøller, virksomheder, der installerer vindmøller, og virksomheder, der servicerer vindmøller.

Udover havne- og vindenergien er der også andre styrker, der kendetegner Hirtshals som erhvervsby. Byen har en god infrastruktur, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og materialer. Hirtshals har desuden en veluddannet arbejdsstyrke, der er kvalificeret til en lang række fag.

Baseret på disse styrker er Hirtshals en attraktiv by for virksomheder rettet mod en række forskellige brancher. Byen er et vigtigt industricenter i Nordjylland, og den er i rivende udvikling.

Transport i Hirtshals

Hirtshals er et vigtigt transportknudepunkt, der giver virksomheder i byen adgang til et stort marked og mulighed for at transportere varer og materialer til og fra hele verden.

Havn

Hirtshals Havn er Danmarks største fiskerihavn og en af ​​Danmarks største fragthavne. Havnen har en årlig lastomsætning på over 10 millioner tons. Havnen har direkte forbindelse til Nordsøen og Norge, hvilket giver virksomheder i Hirtshals adgang til et stort marked.

Vejtransport

Hirtshals ligger tæt på E45, som er en vigtig motorvej, der forbinder Danmark med resten af ​​Europa. E45 giver virksomheder i Hirtshals mulighed for at transportere varer og materialer hurtigt og effektivt til og fra resten af ​​Danmark og Europa.

Jernbane

Hirtshals har jernbaneforbindelse til Aalborg og resten af ​​Danmark. Jernbanen giver virksomheder i Hirtshals mulighed for at transportere varer og materialer på en miljøvenlig måde.

Vigtige tal om Hirtshals (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Hirtshals og Hirtshals forretning:

 •   Befolkning: Hirtshals har en befolkning på ca. 5500 indbyggere.
 •   Forretning: Hirtshals er en havneby med et stærkt erhvervsliv. Hovederhvervene er fiskeri, turisme og industri.
 • Fiskeri: Hirtshals er Danmarks største fiskerihavn. I 2022 blev der landet 1,2 millioner tons fisk i Hirtshals.

Hirtshals er en vigtig by for Danmarks erhvervsliv. Byen er en vigtig havneby, et populært turistmål og hjemsted for en række industrivirksomheder.

Hirtshals største virksomheder

Fjord Line Danmark A/S er et dansk færgeselskab, der driver ruter mellem Danmark og Norge. Virksomheden blev grundlagt i 1993 og har hovedkontor i Hirtshals.

Fjord Line tilbyder færgeforbindelser mellem Hirtshals og Stavanger, Bergen og Kristiansand. Rederiet har fire færger i drift, alle udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Fjord Line er det største færgeselskab i Danmark og et af de førende færgeselskaber i Nordeuropa. Flyselskabet har over 1,5 millioner passagerer om året og beskæftiger over 1.000 mennesker.

Seamar Scandinavia A/S er et dansk færgeselskab, der driver ruter mellem Danmark og Sverige. Virksomheden blev grundlagt i 1988 og har hovedkontor i Frederikshavn.

Seamar tilbyder færgeforbindelser mellem Frederikshavn og Oslo, Gøteborg og Kiel. Rederiet har tre færger i drift, alle udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Seamar er det næststørste færgeselskab i Danmark og et af de førende færgeselskaber i Nordeuropa. Virksomheden har over 1 million passagerer om året og beskæftiger over 500 mennesker.

Color Line Danmark A/S er et dansk færgeselskab, der driver ruter mellem Danmark og Norge. Virksomheden blev grundlagt i 1990 og har hovedkontor i Oslo.

Color Line tilbyder færgeforbindelser mellem Oslo og Frederikshavn, Hirtshals og Kristiansand. Rederiet har tre færger i drift, alle udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Color Line er det tredjestørste færgeselskab i Danmark og et af de førende færgeselskaber i Nordeuropa. Flyselskabet har over 1,5 millioner passagerer om året og beskæftiger over 1.000 mennesker.

Områder i Hirtshals

Hirtshals er opdelt i følgende bydele:

Havnebyen er Hirtshals historiske centrum. Her finder du havn, fiskerihavn, North Sea Oceanarium og Hirtshals Fyr.

Havnen er Hirtshals livsnerve. Herfra sejler fiskerbåde ud på havet, og herfra sejler færgerne til Norge. Fiskerihavnen er en travl og pulserende del af byen, hvor du kan se fiskere arbejde og nyde udsigten over havet.

Nordsøen Oceanarium er et populært turistmål. Her kan du opleve livet i Vesterhavet, herunder hvaler, sæler, rokker og fisk.

Hirtshals Fyr er byens vartegn. Fyret er 35 meter højt og er bygget i 1863. Fra toppen af ​​fyret er der en fantastisk udsigt over byen, havet og klitterne.

Vesterbyen er et livligt område med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Her finder du også byens største supermarkeder, og her ligger byens skoler og idrætsfaciliteter.

Østerbyen er et moderne område med et bredt udvalg af boliger. Her ligger også byens industriområder, og her ligger Hirtshals Vindmøllepark, som er Danmarks største vindmøllepark.

Forbjerget er et naturskønt område med en fantastisk udsigt til havet. Her ligger herregården Odden, som er en af ​​de ældste herregårde i Danmark. Her er også havnen for færgerne til Norge.

Erhvervsområder i Hirtshals

De vigtigste geografiske forretningsområder i Hirtshals er:

 • Havnen er det centrale erhvervsområde i Hirtshals. Her er en række virksomheder relateret til skibsfart og fiskeri koncentreret, herunder skibsbygning, skibsreparation, stevedore, bunkring og proviantering. Havnen er også et vigtigt knudepunkt for turisme, da den er udgangspunktet for færgeforbindelser til Norge og Færøerne.
 • Byens centrum er et andet vigtigt erhvervsområde i Hirtshals. Her er der koncentreret en række butikker, restauranter og virksomheder i servicebranchen.
 • Østhavnen er et nyt forretningsdistrikt under udvikling. Her er der planer om at etablere nye virksomheder inden for en række forskellige brancher, herunder industri, logistik og handel.

Kontorområder i Hirtshals

De vigtigste kontorområder i Hirtshals er:

 • Færgehavnen er det største kontorområde i Hirtshals. De tre største færgeselskaber i Danmark, Fjord Line, Seamar og Color Line, har deres hovedsæde her. Derudover er der en række andre virksomheder med tilknytning til færgebranchen i området.
 • Byens centrum er et andet vigtigt kontorområde i Hirtshals. Her finder du en række virksomheder fra forskellige brancher, herunder handel, service og industri.
 • Østre Industrivej er et område, der er under udvikling til nyt kontorområde. En række virksomheder har allerede etableret sig her, og der er planer om at bygge flere kontorer i området i de kommende år.

De tre områder ligger alle tæt på Hirtshals Færgehavn, hvilket gør dem attraktive for virksomheder med relation til færgebranchen. Bymidten er også et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at være tæt på Hirtshals centrum. Østre Industrivej er et nyt område med potentiale for vækst.

Find kontor til leje i Hirtshals

Indkøbsområder i Hirtshals

The most important shopping areas in Hirtshals are Bymidten, Færgehavnen and Nørregade.

Byens centrum er det centrale erhvervsområde i Hirtshals. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og meget mere. Bymidten er også hjemsted for et par mindre butikscentre, herunder City Syd og Hirtshals Centret.

Færgehavnen er et populært kommercielt område beliggende tæt på færgeterminalen. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder supermarkeder, møbelbutikker, boligtilbehørsbutikker og meget mere. Færgehavnen er også hjemsted for et par restauranter og caféer.

Nørregade er en hyggelig gade med en blanding af butikker og restauranter. Her finder du et udvalg af specialbutikker, herunder en fødevarebutik med varer fra hele verden, en butik med boligtilbehør og dekoration, en butik med antikviteter og designermøbler og en butik med tøj og tilbehør fra kendte designere til nedsat pris. priser.

Find butik til leje i Hirtshals

Butikker i Hirtshals

Hirtshals er en by med et rigt udvalg af butikker. Der er både butikker til dem, der leder efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje.

Centrum

 • SuperBrugsen er byens største supermarked og har et stort udvalg af dagligvarer.
 • Neter et discountsupermarked med gode priser på dagligvarer.
 • SPARer endnu et discountsupermarked med et godt udvalg af dagligvarer.
 • H&M er en populær tøjbutik med et bredt udvalg til mænd, kvinder og børn.
 • Primarker en billig tøjbutik med et stort udvalg af modetøj.
 • Elgiganten er en elektronikbutik med et stort udvalg af tv, computere, tablets og meget mere.
 • G-Max er en discount elektronik kubik med et godt udvalg af elektronik til billige priser.

Færgehavn

 • Føtex er et supermarked med et stort udvalg af dagligvarer og non-food varer.
 • Jysk er en møbelbutik med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • BoConcepter en møbelbutik med et eksklusivt udvalg af møbler.
 • Søstrene Grene er en butik med boligtilbehør og dekoration.
 • Flying Tiger Copenhagen er en butik med sjove og billige gaveartikler og boligtilbehør.
 • Ægte mode er en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder.
 • Jack & Jones er en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til mænd.

Nørregade

 • Amagertorv er en specialbutik med et bredt udvalg af fødevarer fra hele verden.
 • Liv & Bo er en butik med boligtilbehør og dekoration.
 • Hirtshals Antik og Design er en butik med antikviteter og designmøbler.
 • Rusland butikken er en butik med russiske specialiteter.
 • Fradrager en butik med tøj og accessories fra kendte designere til nedsatte priser.

Uanset hvad du leder efter, kan du finde det i Hirtshals.

Lager- og logistikområder i Hirtshals

De vigtigste logistikområder i Hirtshals er:

 • Hirtshals Havn er Danmarks største havn for godstransport. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra Norden og håndterer mere end 10 millioner tons gods hvert år.
 • Hirtshals Container Terminal er Danmarks største containerterminal. Hvert år håndterer terminalen over 2 millioner TEU (twenty-foot equivalent unit), hvilket svarer til over 100.000 containere.
 • Hirtshals Erhvervspark er et forretningsområde med fokus på logistik og industri. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med transport, lager, logistik og fødevareproduktion.

Hirtshals er et vigtigt logistikcenter for Danmark og Norden. Havnen og de øvrige logistikvirksomheder i området spiller en central rolle for dansk eksport og import.

Find lager til leje i Hirtshals

Find ledige erhvervslokaler i Hirtshals