Helsingør forretning: Et portræt af en moderne by

Helsingør er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin maritime industri, herunder skibsbygning og reparation, samt for sin teknologi industri.
18. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Helsingør forretning: Et portræt af en moderne by

Helsingør er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin maritime industri, herunder skibsbygning og reparation, samt for sin teknologi industri.

Helsingør som erhvervsby

Her er nogle af kendetegnene ved Helsingør som erhvervsby:

 1. En stærk maritim industri: Helsingør er hjemsted for en række store værfter, herunder Helsingør Værft og Danyard. Byen er også et vigtigt center for skibsreparation og service.
 2. En teknologisk industri i vækst: Helsingør har en voksende teknologi branche, der omfatter virksomheder inden for IT, software og bioteknologi.
 3. En attraktiv beliggenhed: Helsingør ligger tæt på København og har god forbindelse til resten af ​​Danmark og Europa.

Helsingør er en attraktiv erhvervsby på grund af sin stærke maritime industri, sin voksende teknologiindustri og sin attraktive beliggenhed. Byen har et godt udgangspunkt for at tiltrække nye virksomheder og skabe vækst og arbejdspladser.

Transportforhold i Helsingør

Helsingør har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og der er gode forbindelser til resten af ​​landet og Europa.

Offentlig transport

Helsingør har en veludbygget offentlig transport- infrastruktur bestående af busser, tog og færger.

 1. Bus: Der er en række buslinjer, der betjener hele byen.
 2. Tog: Helsingør Station er et vigtigt knudepunkt for togtrafikken i Danmark. Der er direkte togforbindelser til København, Aarhus, Odense og Sverige.
 3. Færge: Der er færgeforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg i Sverige.

Privat transport

Helsingør har et godt vejnet, der fører til alle dele af Danmark. Byen har desuden en række parkeringspladser, der er tilgængelige for virksomheder og deres ansatte.

Logistik

Helsingør har et godt udvalg af logistikvirksomheder, der kan hjælpe virksomheder med at transportere deres varer og produkter. Byen har også en række lagerfaciliteter, som kan lejes af virksomheder.

Samlet set

Transportforholdene i Helsingør er gode for virksomhederne. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og der er gode forbindelser til resten af ​​landet og Europa. Der er også et godt udvalg af offentlig transport, privat transport og logistikvirksomheder i byen.

Important figures about Helsingør (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Helsingørs erhvervsliv er:

 1. Antal virksomheder: Der er i alt 4.260 virksomheder i Helsingør, heraf 1.300 virksomheder med under 10 ansatte.
 2. Antal medarbejdere: Der er i alt 24.000 ansatte i Helsingør, hvoraf 16.000 er ansat i private virksomheder.
 3. Omsætning: The total turnover of companies in Helsingør is DKK 28 billion.

Her er en oversigt over de vigtigste tal for de to største erhvervssektorer i Helsingør:

Maritim industri:

 1. Antal virksomheder: 100 virksomheder
 2. Antal medarbejdere: 5.000 ansatte
 3. Omsætning: DKK 10 billion

Teknologiindustri:

 1. Antal virksomheder: 200 virksomheder
 2. Antal medarbejdere: 5.000 ansatte
 3. Omsætning: DKK 10 billion.

Helsingør's largest companies

Trelleborg Sealing Solutions er en global virksomhed, der udvikler og fremstiller løsninger til tætning, vibrationsslukning og afskærmning. Virksomheden har en afdeling i Helsingør, der beskæftiger omkring 500 medarbejdere.

Multimeq er en dansk virksomhed, der udvikler og fremstiller løsninger til procesautomatisering og industrielle kommunikationsnetværk. Virksomheden har en afdeling i Helsingør, der beskæftiger omkring 100 medarbejdere.

STARK er en dansk kæde af byggemarkeder, der sælger byggematerialer, værktøj og tilbehør til professionelle og private kunder. Virksomheden har en butik i Helsingør, som beskæftiger omkring 20 medarbejdere.

ILVA er en dansk kæde af møbelbutikker, der sælger møbler, lamper og boligtilbehør til private kunder. Virksomheden har en butik i Helsingør, som beskæftiger omkring 15 medarbejdere.

Semi-stål er en dansk virksomhed, der producerer og sælger halvstålprodukter, såsom stålrør, stålstænger og stålplader. Virksomheden har en afdeling i Helsingør, der beskæftiger omkring 25 medarbejdere.

Disse fem virksomheder er vigtige for Helsingørs forretning og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i byen.

Bydele i Helsingør

Helsingør er en by med mange forskellige bydele med hver deres unikke karakter. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste bydele i Helsingør:

 1. Kronborg Slot er Helsingørs historiske centrum, og er hjemsted for Kronborg Slot, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Kronborg Slot er også kendt for sine mange butikker, restauranter og caféer.
 2. Nørrestrand er et populært boligområde beliggende nord for Kronborg. Området er præget af sine charmerende huse og sin hyggelige atmosfære.
 3. Søndrestrand er et populært boligområde, beliggende syd for Kronborg. Området er præget af sin smukke udsigt over Øresund og sin nærhed til havet.
 4. Marielyst er et tidligere sommerhusområde, der er udviklet til et moderne boligområde. Området er præget af sine store villaer og sin rolige beliggenhed.
 5. Den gamle by er et historisk område beliggende i den østlige del af Helsingør. Området er præget af sine gamle bindingsværkshuse og sin hyggelige atmosfære.
 6. Dronningmølle er et industriområde beliggende i den vestlige del af Helsingør. Området er præget af dets mange virksomheder og dets tætte beliggenhed til Helsingør Havn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Helsingør

De vigtigste forretningsområder i Helsingør er:

 1. Dronningmølle er et industriområde beliggende i den vestlige del af Helsingør. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med produktion, logistik og transport.
 2. Helsingør Havn er en vigtig havneby, der beskæftiger sig med gods- og passagertrafik.
 3. Kronborg er et historisk område, der er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med turisme, kultur og underholdning.

Kontorområder i Helsingør

Helsingør har en række vigtige kontorområder, som er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en række forskellige brancher.

Dronningmølle er et industriområde beliggende i den vestlige del af Helsingør. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med produktion, logistik og transport. Nogle af de største virksomheder i Dronningmølle har kontorer i området, herunder:

 1. Trelleborg Tætningsløsninger
 2. Multimeq

Helsingør Havn er en vigtig havneby, der beskæftiger sig med gods- og passagertrafik. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og transport. Nogle af de største virksomheder i Helsingør Havn har kontorer i området, bl.a.

 1. DFDS Seaways
 2. Scandlines
 3. Port of Helsingør

Kronborg er et historisk område, der er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med turisme, kultur og underholdning. Nogle af de største virksomheder i Kronborg har kontorer i området, herunder:

 1. Kronborg Castle office in Helsingør
 2. Helsingør Tourist Information

Udover disse tre vigtigste kontorområder er der også en række andre kontorområder i Helsingør. Disse områder er hjemsted for en række mindre virksomheder beskæftiget i en række forskellige brancher.

Find kontor til leje i Helsingør

Butiksområder i Helsingør

Helsingør har et væld af butikker, der appellerer til enhver smag. Her er nogle af de vigtigste shoppingområder i byen:

 1. Kronborg er det mest populære shoppingområde i Helsingør. Området er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra tøj og sko til souvenirs og kunsthåndværk.
 2. Østergade er en historisk gade, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra luksusvarer til billigere varer.
 3. Pladsen er byens hovedtorv, omgivet af butikker, restauranter og caféer.
 4. Gammel by er et historisk område, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra antikviteter til kunsthåndværk.
 5. Dronningmølle er et industriområde, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra byggematerialer til elektronik.

Udover disse vigtigste shoppingområder er der også en række mindre butikker spredt over hele byen.

Find butik til leje i Helsingør

Butikker i Helsingør

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Helsingør, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Helsingør. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Helsingør:

Kronborg: Kronborg Slot er det mest populære shoppingområde i Helsingør. Her finder du alt fra tøj og sko til souvenirs og kunsthåndværk. Nogle af de mest populære butikker på Kronborg er:
 1. H&M
 2. Zara
 3. Se mig
 4. Illums Bolighus
 5. Kronborg Souvenirs
Østergade: Østergade er en historisk gade i Helsingør, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra luksusvarer til billigere varer. Nogle af de mest populære butikker på Østergade er:
 1. Se
 2. J.Lindeberg
 3. Maridress
 4. Lindex
 5. terning
Pladsen: Pladsen er byens hovedtorv, omgivet af butikker, restauranter og caféer. Nogle af de mest populære butikker på Torvet er:
 1. Føtex
 2. Normal
 3. Super Brugsen
 4. Rema 1000
 5. Brød og kager
Den gamle By: Gammelbyen er et historisk område i Helsingør, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra antikviteter til kunsthåndværk. Nogle af de mest populære butikker i Gammelbyen er:
 1. Antikviteter & Design
 2. Keramikhuset
 3. Den Lille Boghandel
 4. Tøj- og skobutikken
 5. Den gamle Købmand
Dronningmølle: Dronningmølle er et industriområde i Helsingør, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra byggematerialer til elektronik. Nogle af de mest populære butikker i Dronningmølle er:
 1. Bauhaus
 2. Silvan

Lager- og logistikområder i Helsingør

Helsingør er et vigtigt logistikcenter i Danmark. Byen har en række vigtige logistikområder, der er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en række forskellige logistikaktiviteter.

De vigtigste logistikområder i Helsingør er:

 1. Port of Helsingør: Helsingør Havn er en vigtig havneby, der beskæftiger sig med gods- og passagertrafik. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med søtransport, logistik og lager.
 2. Dronningmølle: Dronningmølle er et industriområde, der er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med produktion, logistik og transport. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med lager, distribution og logistik.
 3. Kronborg: Kronborg er et historisk område, der er hjemsted for en række virksomheder beskæftiget med turisme, kultur og underholdning. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik af turister og kulturelle begivenheder.

Udover disse vigtigste logistikområder er der også en række andre logistikområder i Helsingør. Disse områder er hjemsted for en række mindre virksomheder, der beskæftiger sig med en række forskellige logistikaktiviteter.

Logistikaktiviteter i Helsingør omfatter:

 1. Søtransport: Helsingør Havn er en vigtig havneby, der beskæftiger sig med gods- og passagertrafik. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med søtransport, logistik og lager.
 2. Landtransport: Helsingør er et vigtigt vej- og jernbaneknudepunkt, der er forbundet med resten af ​​Danmark og Europa. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med landtransport, logistik og lager.
 3. Luft transport: Helsingør Lufthavn er en mindre lufthavn, der beskæftiger sig med charterflyvninger og almenflyvning. Lufthavnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med lufttransport, logistik og lager.
 4. Lager: Helsingør er hjemsted for en række lagerfaciliteter, der bruges af en række virksomheder til opbevaring af varer og materialer.
 5. Fordeling: Helsingør er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med distribution af varer og materialer.

Logistikbranchen i Helsingør er en vigtig del af byens økonomi. Industrien bidrager til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find lager til leje i Helsingør

Relevante links om erhverv i Helsingør

Læs mere om Helsingørs erhvervsliv på disse sider:
Helsingør Kommune

Visit Helsingør

Wikipedia: Helsingør

Helsingør on Google Maps

Find ledige erhvervslejemål i Helsingør

Ofte stillede spørgsmål