Guide til Holbæks erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Holbæk er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger i et attraktivt område med gode transportmuligheder og tæt på København.
22. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Guide til Holbæks erhvervsliv: Alt hvad du behøver at vide

Holbæk er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger i et attraktivt område med gode transportmuligheder og tæt på København.

Holbæk som erhvervsby

Holbæk er kendt for sin stærke industrisektor, der omfatter en række forskellige industrier, herunder fødevareproduktion, metalindustri og plastindustri. Byen er også hjemsted for en række handelsvirksomheder, herunder detail-, engros- og servicevirksomheder.

Holbæk er en attraktiv by for erhvervslivet på grund af sin centrale beliggenhed, gode infrastruktur og veluddannede arbejdsstyrke. Byen har et aktivt erhvervsråd, der arbejder for at tiltrække nye virksomheder til byen.

Holbæk er en erhvervsby i vækst med et stort potentiale. Byen har en række fordele, der gør den attraktiv for erhvervslivet, herunder en stærk industrisektor, gode transportmuligheder og en veluddannet arbejdsstyrke.

Transportforhold i Holbæk

Holbæk har gode transportmuligheder for virksomheder. Byen ligger i et attraktivt område med nem adgang til motorvej, jernbane og lufthavn.

 1. Motorvej: Holbæk ligger tæt på E20, som forbinder byen med København, Aarhus og resten af Danmark.
 2. Jernbane Find tjenester i København og Kalundborg på Sjællandsbanen.
 3. Lufthavn: Kastrup Lufthavn ligger ca. 50 km fra Holbæk.

Transportforholdene i Holbæk gør det nemt for virksomheder at transportere varer og produkter til og fra byen. Det giver virksomheder adgang til et stort marked og mulighed for at konkurrere på lige fod med andre virksomheder i Danmark og udlandet.

Her er nogle af de specifikke fordele ved transportforhold i Holbæk for virksomheder:

 1. Tæt på København: Holbæk ligger tæt på København, hvilket giver virksomheder adgang til et stort marked.
 2. Gode vejforhold: Holbæk ligger i et område med gode vejforhold, hvilket gør det nemt at transportere varer og produkter.
 3. Mulighed for togtransport: Holbæk har en banegård, der forbinder byen med København og Kalundborg.

Transportforholdene i Holbæk er en vigtig fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres forretning i byen.

Vigtige tal vedr Holbæk (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Holbæk og Holbæks erhvervsliv:

 1. Befolkning: Holbæk har en befolkning på ca. 70.000 indbyggere.
 2. Forretning: Holbæk har et erhvervsliv med mere end 10.000 virksomheder.
 3. Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Holbæk er omkring 4,5%.
 4. BNP: BNP pr. indbygger i Holbæk er ca. 400.000 kr.
 5. Indkomst: Gennemsnitsindkomsten i Holbæk er ca. kr. 500.000.
 6. Uddannelse: 40 % af befolkningen i Holbæk har en videregående uddannelse.

Disse tal viser, at Holbæk er en attraktiv by for erhvervslivet. Byen har en række fordele, der gør den attraktiv for erhvervslivet, herunder en stærk industrisektor, gode transportmuligheder og en veluddannet arbejdsstyrke.

Holbæks største virksomheder

 1. Pharmacosmos er en dansk medicinalvirksomhed, der udvikler, fremstiller og markedsfører generiske lægemidler. Virksomheden har hovedkontor i Holbæk og beskæftiger ca. 300 ansatte. Pharmacosmos produkter sælges i over 40 lande verden over.
 2. Sparekassen Sjælland er en dansk bank med hovedkontor i Holbæk, Danmark. Banken har ca. 45 afdelinger på Sjælland og Fyn. Sparekassen Sjælland tilbyder en bred vifte af bankydelser til privat- og erhvervskunder.
 3. Højvig Group A/S er en dansk virksomhed med speciale i udlejning af ejendomme til erhverv. Virksomheden har hovedkontor i Holbæk og ejer ejendomme i over 100 byer i Danmark. Højvig Group A/S beskæftiger ca. 100 ansatte.
 4. Island Electric er en dansk virksomhed med speciale i elektriske installationer til industrien. Virksomheden har hovedkontor i Holbæk og beskæftiger ca. 50 ansatte. Eiland Electric tilbyder en bred vifte af elinstallationer, herunder design, installation og vedligeholdelse.

Alle fire virksomheder er vigtige for Holbæks økonomi og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i byen.

Bydele af Holbæk

Holbæk Kommune har 18 lokalområder med hver sit særpræg. Nogle af de største og mest populære distrikter er:

 1. Holbæk by: Holbæk by er byens centrum og huser byens hovedattraktioner, herunder Holbæk Museum, Holbæk Teater og Holbæk Bibliotek. Bydelen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.
 2. Holbæk Fælled: Holbæk Fælled er et stort naturområde beliggende nord for Holbæk by. Området er populært til ture, cykling og andre udendørs aktiviteter.
 3. Mørkøv: Mørkøv er en bydel vest for Holbæk by. Bydelen er kendt for sin historiske bydel og sin gode beliggenhed ved Isefjorden.
 4. Jyderup: Jyderup er en bydel beliggende syd for Holbæk by. Bydelen er kendt for sine brostensbelagte gader og sin hyggelige atmosfære.

Industriområder og arbejdspladser i Holbæk

Holbæk er en vigtig handels- og industriby med en bred vifte af erhvervsområder. De vigtigste forretningsområder i Holbæk er:

 1. Holbæk Havn: Holbæk Havn er en vigtig havn for godstransport og fiskeri. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, logistikvirksomheder og fiskerivirksomheder.
 2. Holbæk Midtby: Holbæk Midtby er hjemsted for en række butikker, restauranter og kontorer. Bymidten er et vigtigt handels- og serviceområde.
 3. Holbæk Fælled: Holbæk Fælled er et stort naturområde, der er omdannet til et erhvervs- og logistikområde. Området er hjemsted for en række virksomheder, herunder lager, logistikvirksomheder og distributionsvirksomheder.
 4. Jyderup: Jyderup er en by syd for Holbæk by. Byen er hjemsted for en række virksomheder, herunder industrivirksomheder, landbrugsvirksomheder og fremstillingsvirksomheder.

Andre vigtige erhvervsområder i Holbæk Kommune er:

 1. Mørkøv: Mørkøv er en by vest for Holbæk by. Byen er hjemsted for en række virksomheder, herunder industrivirksomheder, landbrugsvirksomheder og fremstillingsvirksomheder.
 2. Kundby: Kundby er en by ved Isefjorden. Byen er hjemsted for en række virksomheder, herunder industrivirksomheder, landbrugsvirksomheder og fremstillingsvirksomheder.
 3. Rødekro: Rødekro er en by ved Isefjorden. Byen er hjemsted for en række virksomheder, herunder industrivirksomheder, landbrugsvirksomheder og fremstillingsvirksomheder.

Holbæk Kommune er et attraktivt sted for virksomheder, da byen har en god infrastruktur, et kvalificeret arbejdsmarked og en central placering i Danmark.

Kontorområder i Holbæk

De vigtigste kontorområder i Holbæk er:

 1. Holbæk Havn: Holbæk Havn er hjemsted for en række kontorer tilknyttet havnens aktiviteter.
 2. Holbæk Midtby: Holbæk Midtby er hjemsted for en række kontorer med tilknytning til byens handels- og servicesektor.
 3. Holbæk Fælled: Holbæk Fælled huser en række kontorer med tilknytning til områdets erhvervs- og logistiksektor.
 4. Jyderup: Jyderup er hjemsted for en række kontorer med tilknytning til byens industri- og produktionssektor.

Andre vigtige kontorområder i Holbæk Kommune er:

 1. Mørkøv: Mørkøv er hjemsted for en række kontorer med tilknytning til byens industri- og produktionssektor.
 2. Kundby: Kundby er hjemsted for en række kontorer med tilknytning til byens landbrugssektor.
 3. Rødekro: Rødekro er hjemsted for en række kontorer med tilknytning til byens industri- og fremstillingssektorer.

Holbæk Kommune er en attraktiv beliggenhed for kontorer, da byen har en god infrastruktur, et kvalificeret arbejdsmarked og en central placering i Danmark.

Find kontor til leje i Holbæk

Shoppingområder i Holbæk

De vigtigste shoppingområder i Holbæk er:

 1. Holbæk Midtby: Holbæk Midtby er byens centrum og huser en række butikker, restauranter og caféer. Bymidten er et vigtigt handels- og serviceområde.
 2. Holbæk Storcenter: Holbæk Storcenter er et indkøbscenter med over 60 butikker, beliggende i udkanten af Holbæk by.
 3. Holbæk Fælled: Holbæk Fælled er et erhvervs- og logistikområde, der også rummer en række butikker tilknyttet områdets erhverv.
 4. Jyderup: Jyderup er en by syd for Holbæk by, der huser en række butikker med tilknytning til byens lokalsamfund.

Andre vigtige indkøbsområder i Holbæk Kommune er:

 1. Mørkøv: Mørkøv er en by vest for Holbæk by, som huser en række butikker med tilknytning til byens lokalsamfund.
 2. Kundby: Kundby er en by ved Isefjorden, der rummer en række butikker med tilknytning til byens lokalsamfund.
 3. Rødekro: Rødekro er en by ved Isefjorden, der rummer en række butikker med tilknytning til byens lokalsamfund.

Holbæk Kommune er en attraktiv beliggenhed for butikker, da byen har en god infrastruktur, et kvalificeret arbejdsmarked og en central beliggenhed i Danmark.

Find butik til leje i Holbæk

Butikker i Holbæk

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Holbæk, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Holbæk. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Holbæk

Holbæk har følgende butikker:

 1. Føtex, Bilka og Aldi: Disse supermarkeder ligger alle i Holbæk Storcenter.
 2. JYSK, H&M og Zara: Disse kædebutikker ligger alle i Holbæk midtby.
 3. Den lokale bager, slagter og købmand: Disse butikker ligger spredt over hele Holbæk Kommune.
 4. Blomsterbutikken, interiørbutikken og tøjbutikken: Disse butikker ligger også spredt over hele Holbæk Kommune.

Denne oversigt er blot en forsmag på de mange butikker i Holbæk.

Lager- og logistikområder i Holbæk

De vigtigste logistikområder i Holbæk er:

 1. Holbæk Fælled: Holbæk Fælled er et erhvervs- og logistikområde, der huser en række lager-, logistik- og distributionsvirksomheder. Området ligger nord for Holbæk by og har en god infrastruktur med nem adgang til motorvej E20.
 2. Holbæk Havn: Holbæk Havn er en vigtig havn for godstransport og fiskeri. Havnen har en dybde på 10 meter og kan modtage skibe på op til 10.000 tons.
 3. Jyderup: Jyderup er en by syd for Holbæk by, som huser en række logistikvirksomheder. Byen har en god infrastruktur med nem adgang til motorvej E20.

Holbæk Fælled er det største logistikområde i Holbæk Kommune. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Coop, DHL og DSV. Området er også hjemsted for en række mindre virksomheder, der leverer service til de større virksomheder.

Holbæk Havn er et vigtigt logistikområde for Holbæk Kommune. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der importerer og eksporterer varer. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der forarbejder fiskevarer.

Jyderup er et mindre logistikområde i Holbæk Kommune. Byen huser en række virksomheder, der leverer service til de større virksomheder i området.

Logistik er en vigtig sektor for Holbæk Kommune. Logistikvirksomhederne i kommunen spiller en vigtig rolle i dansk økonomi, da de bidrager til at sikre en effektiv distribution af varer og tjenesteydelser.

Find lager til leje i Holbæk

Ofte stillede spørgsmål