Frederikshavn: Erhvervsmotoren i Nordjylland

Frederikshavn er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og handel, og den er hjemsted for en række store virksomheder.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Frederikshavn: Erhvervsmotoren i Nordjylland

Frederikshavn er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og handel, og den er hjemsted for en række store virksomheder.

Frederikshavn som erhvervsby

Nogle af de vigtigste forretningsområder i Frederikshavn omfatter:

 1. Fremstilling, herunder produktion af vindmøller, skibe, stål og fødevarer.
 2. Handel, herunder havnedrift og logistik.
 3. Turisme, som tager udgangspunkt i byens beliggenhed ved Kattegat og Skagerrak.

Frederikshavn har en stærk infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv. Byen har en veludviklet havn, en international lufthavn og et velfungerende transportsystem.

Frederikshavn er en attraktiv by for virksomheder, der søger en lokation i Danmark. Byen byder på en række fordele, såsom en stærk økonomi, en veludviklet infrastruktur, en attraktiv beliggenhed og en kvalificeret arbejdsstyrke

Frederikshavn er en by i vækst med et stærkt erhvervsliv. Byen er godt positioneret til at fortsætte sin vækst i de kommende år.

Transportforhold i Frederikshavn

Transportforholdene i Frederikshavn er gode for virksomhederne. Byen har en veludbygget infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv.

Havnen af Frederikshavn er en vigtig international havn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder råvarer, fødevarer og industriprodukter.

Frederikshavn Airport er en international lufthavn, der tilbyder forbindelser til en række europæiske byer. Der er også et velfungerende vejnet i Frederikshavn, der forbinder byen med resten af Danmark og Europa.

Disse transportforhold gør det nemt for virksomheder at transportere deres varer og ydelser til og fra Frederikshavn.

Samlet set er transportforholdene i Frederikshavn gode for virksomhederne. De giver virksomheder mulighed for at transportere deres varer og tjenester til og fra Frederikshavn på en effektiv og omkostningseffektiv måde.

Vigtige tal vedr Frederikshavn (2023)

 1. Befolkning: Frederikshavn har en befolkning på omkring 25.000 mennesker. Det gør byen til den tredjestørste by i Nordjylland.
 2. BNP: BNP per indbygger i Frederikshavn er omkring 70.000 euro. Det er over gennemsnittet for Danmark.
 3. Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Frederikshavn er omkring 5 %. Det er under gennemsnittet for Danmark.
 4. Handle: Frederikshavn er en vigtig havneby, der håndterer en bred vifte af gods. I 2022 var værdien af handelsaktiviteter i Frederikshavn omkring 3 milliarder euro.
 5. Turisme: Frederikshavn er et populært turistmål, beliggende ved Kattegat og Skagerrak. I 2022 var værdien af turismen i Frederikshavn omkring 2 milliarder euro.

Disse tal viser, at Frederikshavn er en velstående by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en række fordele, der tiltrækker virksomheder, herunder en veludbygget infrastruktur, en attraktiv beliggenhed og en dygtig arbejdsstyrke.

Frederikshavns største virksomheder

Elverhøj Holding ApS er et holdingselskab, der ejer en række virksomheder inden for industri, service og handel. Virksomheden blev grundlagt i 1990 og har hovedkontor i Frederikshavn, Danmark. Elverhøj Holding har omkring 1.000 ansatte.

Johansen ApS er en familieejet virksomhed, der producerer fiskeudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1920 og har hovedsæde i Frederikshavn. Johansen ApS er en vigtig leverandør til den globale fiskeindustri og beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Nbe Group ApS er en ingeniørvirksomhed med speciale i havvindmølleindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 2000 og har hovedkontor i Frederikshavn. Nbe Group beskæftiger omkring 500 medarbejdere.

Flådestationen er en dansk militærbase beliggende i Frederikshavn. Basen blev grundlagt i 1650 og er den største militærbase i Nordjylland. Flådestationen er hjemsted for en række danske flådeenheder, herunder fregatter, korvetter og minefartøjer. Basen beskæftiger omkring 2.000 mennesker.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Frederikshavns økonomi og erhvervsliv. De er med til at skabe arbejdspladser, generere skatteindtægter og fremme udviklingen af byen.

Bydele af Frederikshavn 

Frederikshavn er opdelt i følgende bydele:

Byens centrum er centrum og hjerte i Frederikshavn. Bydelen er præget af sine livlige gader, hvor der er masser af butikker, restauranter og caféer. Byens centrum er også hjemsted for byens hovedattraktioner, herunder Frederikshavn Museum, Nordsø Oceanarium og Frederikshavn Slot.

Strandbyen er Frederikshavns kystkvarter. Bydelen er præget af sin smukke strand, som er populær blandt både lokale og turister. Strandbyen er også hjemsted for en række hoteller, restauranter og ferielejligheder.

Nørrebyen er Frederikshavns ældste bydel. Bydelen er præget af sine smalle gader og brostensbelagte veje. Nørrebyen er et charmerende område med meget historie.

Østbyen er Frederikshavns nyeste bydel. Bydelen er præget af moderne boliger, skoler og børnehaver. Det østlige distrikt er et populært område for familier.

Vestbyen er Frederikshavns industriområde. Bydelen er præget af sine erhverv, herunder Frederikshavn Havn. Vestbyen er et vigtigt erhvervsområde for Frederikshavn.

Industriområder og arbejdspladser i Frederikshavn

Fremstilling er det største erhvervssegment i Frederikshavn. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, der producerer vindmøller, skibe, stål og fødevarer. Frederikshavn Havn er et vigtigt knudepunkt for international handel, og byen har også en række virksomheder, der leverer service til industrien.

Handle er et andet vigtigt erhvervssegment i Frederikshavn. Byen er en vigtig havneby, der håndterer en bred vifte af gods. Frederikshavn er også et vigtigt handelscentrum for Norddanmark, og byen har en række virksomheder beskæftiget med detailhandel, engroshandel og logistik.

Turisme er et erhvervssegment i vækst i Frederikshavn. Byen er et populært turistmål, beliggende ved Kattegat og Skagerrak. Frederikshavn har en række attraktioner, herunder Nordsø Oceanarium, Frederikshavn Slot og en række museer.

Disse forretningsområder er med til at skabe arbejdspladser, generere skatteindtægter og fremme udviklingen af Frederikshavn.

Kontorpladser i Frederikshavn

Frederikshavns primære kontorområder er:

Byens centrum er det mest attraktive kontorområde i Frederikshavn. Bydelen ligger centralt og er let tilgængelig med både bil og offentlig transport. Byens centrum er også et pulserende område med masser af butikker, restauranter og caféer.

Vestbyen er et vigtigt erhvervsområde i Frederikshavn. Distriktet er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i fremstilling, handel og turisme. Vestbyen er også hjemsted for en række kontorer tilknyttet disse virksomheder.

Østbyen er et kontorområde i vækst i Frederikshavn. Distriktet er hjemsted for en række virksomheder involveret i teknologi, uddannelse og sundhed. Østre kvarter er et attraktivt område for virksomheder, der ønsker at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Find kontor til leje i Frederikshavn

Indkøbsområder i Frederikshavn 

Frederikshavns vigtigste shoppingområder er:

Havnegade er det mest populære shoppingområde i Frederikshavn. Gaden er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og specialbutikker. Havnegade er også et populært sted at gå en tur eller bare nyde stemningen.

Strandbyen er et populært shoppingområde for turister. Gaden huser en række souvenirbutikker, tøjbutikker og restauranter. Strandbyen er også et godt sted at finde frisk fisk og skaldyr.

Frederikshavn Centret er et godt sted at finde alt fra dagligvarer til elektronik. Centret har også en række restauranter og caféer. Frederikshavn Centret er et populært sted for familier og unge.

Find butik til leje i Frederikshavn

Butikker i Frederikshavn

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Frederikshavn, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Frederikshavn. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Frederikshavn:

I Frederikshavn Centret er der følgende butikker:

 1. Føtex
 2. Elgiganten
 3. H&M
 4. Intersport
 5. JYSK
 6. Legetøjsland
 7. Gud går

Havnegade er Frederikshavns største handelsgade og rummer en lang række butikker, bl.a.

 1. Tøjbutikker: Vero Moda, H&M, Zara, Jack & Jones, Tiger of Sweden, Levi's, Vero Moda, Only, Gina Tricot, Name It, Lindex, Esprit, Cubus, Bogstad
 2. Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 3. Supermarkeder: Føtex, Lidl, Netto
 4. Specialbutikker: skobutikker, blomsterhandlere, parfumerier, konditorier, bagerier

Strandbyen er Frederikshavns kystkvarter og rummer en række butikker rettet mod turister, bl.a.

 1. Souvenirbutikker
 2. Tøjbutikker
 3. Restauranter

Disse detailområder tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester til alle behov.

Lager- og logistikområder i Frederikshavn

De vigtigste logistikområder i Frederikshavn er:

Frederikshavn Havn er det vigtigste logistikområde i Frederikshavn. Havnen er et vigtigt knudepunkt for international handel og håndterer en bred vifte af gods. Havnen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Vestbyen er et vigtigt logistikområde i Frederikshavn. Distriktet huser en række virksomheder involveret i fremstilling, handel og turisme. Disse virksomheder har brug for logistikløsninger til at transportere deres produkter til og fra markedet. Vestbyen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Byens centrum er et vigtigt logistikområde i Frederikshavn. Bydelen huser en række butikker, der sælger varer, der skal leveres til kunderne. Disse butikker har brug for logistikløsninger til at transportere deres varer til kunderne. Bymidten er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Overordnet set er logistik en vigtig del af Frederikshavns økonomi. Logistikvirksomhederne spiller en vigtig rolle i at understøtte byens virksomheder og beboere.

Find lager til leje i Frederikshavn

Ofte stillede spørgsmål