Erhverv i Korsør

Korsør er en erhvervsby med en lang historie. Byen ligger ved Storebæltsbroen og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Korsør er også hjemsted for en række industrier, herunder fødevareproduktion, maskinteknik og metalindustrien.
20. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Erhverv i Korsør

Korsør er en erhvervsby med en lang historie. Byen ligger ved Storebæltsbroen og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Korsør er også hjemsted for en række industrier, herunder fødevareproduktion, maskinteknik og metalindustrien.

Korsør som erhvervsby

Korsør er en attraktiv erhvervs destination på grund af sin centrale beliggenhed, gode infrastruktur og kvalificeret arbejdskraft. Byen er også et attraktivt sted at bo og bo for ansatte og deres familier.

Nogle af de vigtigste kendetegn ved Korsør som erhvervsby er:

 • Central beliggenhed: Korsør ligger ved Storebæltsbroen, hvilket giver byen en god forbindelse til resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa.
 • God infrastruktur: Korsør har en god infrastruktur med motorveje, jernbaner og havne.
 • Faglært arbejdskraft: Korsør har en faglært arbejdsstyrke med et højt uddannelsesniveau.
 • Attraktive rammer: Korsør er et attraktivt sted at bo med gode skoler, fritidstilbud og kulturelle tilbud.

Korsør har en ambitiøs erhvervsstrategi, der har til formål at styrke byens position som erhvervs destination. Strategien fokuserer på at tiltrække nye virksomheder, understøtte vækst og innovation blandt eksisterende virksomheder og skabe gode rammer for erhvervslivet.

Transportforhold i Korsør

Transportforholdene i Korsør er gode for virksomhederne. Byen ligger ved Storebæltsbroen, som giver hurtig og nem forbindelse til resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa.

Korsør er også forbundet med motorvejen. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed til andre dele af Danmark og Europa.

Korsør har også en god jernbaneforbindelse til København og andre dele af Danmark. Jernbanen giver mulighed for at transportere gods og passagerer på en miljøvenlig måde.

Endelig har Korsør en havn, der kan håndtere både gods og passagerer. Havnen giver mulighed for at transportere gods til og fra resten af ​​verden.

Kort sagt er transportforholdene i Korsør gode for virksomheder, der ønsker at transportere varer og passagerer til og fra andre dele af Danmark og resten af ​​verden.

Korsørs gode transportforhold er en vigtig faktor, der tiltrækker virksomheder til byen.

Vigtige tal i Korsør (2023)

Befolkning

 • Antal indbyggere: 34.458
 • Medianalder: 41 år

Erhverv

 • Antal arbejdspladser: 13.500
 • Andel job i industrien: 20 %
 • Andel af job i servicesektoren: 80 %

Økonomi

 • BNP pr. indbygger: 450.000 kr.
 • Andel af embedsmænd: 30 %
 • Andel af ansatte i den private sektor: 70 %

Korsør's største virksomheder

Port of Korsør er en havn beliggende i Korsør, Danmark. Havnen er en vigtig del af Danmarks transportinfrastruktur og er en vigtig destination for gods og passagerer. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder.

HRS A/S er en dansk ingeniør- og konsulentvirksomhed med hovedkontor i Korsør, Danmark. HRS A/S er specialiseret i infrastrukturprojekter, herunder veje, broer, tunneller og havne. Virksomheden har mere end 1.000 ansatte og er en af ​​Danmarks største ingeniørvirksomheder.

DKSH NORDIC A/S er en global distributionspartner med hovedkontor i Korsør, Danmark. DKSH NORDIC A/S distribuerer produkter og services fra mere end 4.000 leverandører til kunder i hele Norden. Virksomheden har mere end 1.500 ansatte og er en af ​​Danmarks største distributionsvirksomheder.

Sund & Bælt er et dansk statsligt selskab med ansvar for drift og vedligeholdelse af Storebæltsbroen og Storebæltstunnelen. Sund & Bælt er også involveret i udviklingen af ​​nye transportinfrastrukturprojekter i Danmark, herunder Femern Bælt-forbindelsen.

Søfartsstyrelsen er en dansk styrelse med ansvar for søfartssikkerhed i Danmark. Søfartsstyrelsen er ansvarlig for udstedelse af tilladelser til skibe og søfarende, samt for at føre tilsyn med sikkerheden til søs.

Disse virksomheder er alle vigtige for Korsørs økonomi og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og udvikling i byen.

Områder i Korsør

Korsør is divided into two districts: Sydbyen and Halsskov.

Sydbyen er den ældste bydel i Korsør og ligger syd for havnen. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder du blandt andet Korsørs gamle byport, Korsør Fæstning, Korsør Museum og Korsør Teater.

Halsskov er den nyere bydel af Korsør og ligger nord for havnen. Bydelen er præget af store boligområder, butikker, restauranter og et aktivt kulturliv. Her finder du blandt andet Korsør Havn, Storebæltsbroen, Sund & Bælt Centret og Korsør Kunstmuseum.

Korsør er en levende og mangfoldig by med noget at byde på for enhver smag. Byen er hjemsted for en række virksomheder, institutioner og kulturtilbud, der tiltrækker folk fra hele Danmark og udlandet.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Korsør

De vigtigste forretningsområder i Korsør er:

 • Korsør Havn er en vigtig del af Danmarks transportinfrastruktur og er en vigtig destination for gods og passagerer. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder.
 • Korsør Midtby er et vigtigt handels- og servicecenter for området og er hjemsted for en række butikker, restauranter og andre servicevirksomheder.
 • Halsskov er en nyere bydel i Korsør, præget af store boligområder, butikker og restauranter. Bydelen huser også en række virksomheder, herunder Sund & Bælt og DKSH.

Disse områder er alle vigtige for Korsørs økonomi og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og udvikling i byen.

Kontorområder i Korsør

De vigtigste kontorområder i Korsør er:

Korsør Havn er den vigtigste kontorzone i byen. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger mange mennesker. Disse virksomheder har alle kontorer på havnen.

Korsør Midtby er et vigtigt handels- og servicecenter for området. Bydelen er også hjemsted for en række virksomheder, der har kontorer i bymidten.

Halsskov er en nyere bydel i Korsør, præget af store boligområder, butikker og restauranter. Bydelen er også hjemsted for en række virksomheder, der har kontorer i Halsskov.

Korsørs kontorarealer vokser. Byen er attraktiv for nye virksomheder, og der er god efterspørgsel på kontorlokaler.

Find kontor til leje i Korsør

Indkøbsområder i Korsør

De vigtigste indkøbsområder i Korsør er:

 • Korsør Midtby er et vigtigt handels- og servicecenter for området. Distriktet er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og restauranter.
 • Børsen er et stort indkøbscenter i Korsør. Centret er hjemsted for over 50 butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og restauranter.
 • Halsskov Center er et lille indkøbscenter i Korsør, Danmark. Centret er hjemsted for over 30 butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og restauranter.

Disse områder er alle vigtige for Korsørs økonomi og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og udvikling i byen.

Find butik til leje i Korsør

Butikker i Korsør

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Korsør, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Korsør. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Korsør:

I Korsør finder du et stort udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og restauranter.

 • Boghandel: Bog & idé
 • Supermarkets: SuperBrugsen, Netto, Rema 1000
 • Restauranter: McDonald's, Burger King

Lager- og logistikområder i Korsør

De vigtigste logistikområder i Korsør er:

 • Korsør Havn er en vigtig del af Danmarks transportinfrastruktur og er en vigtig destination for gods og passagerer. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik.
 • Halsskov er en nyere bydel i Korsør, præget af store boligområder, butikker og restauranter. Bydelen er også hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik.

Disse områder er alle vigtige for Korsørs økonomi og beskæftigelse. De bidrager til at skabe vækst og udvikling i byen.

Find lager til leje in Korsør

Ofte stillede spørgsmål