Assens: Et erhvervsmiljø værd at investere i

Assens er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der findes også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.
22. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Assens: Et erhvervsmiljø værd at investere i

Assens er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der findes også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.

Assens som erhvervsby

Assens er en attraktiv erhvervsby på grund af sin centrale beliggenhed i Danmark, sin veludviklede infrastruktur og sin dygtige arbejdsstyrke. Byen er desuden tæt forbundet med København og Odense, hvilket giver virksomheder gode muligheder for at nå et bredt marked.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Assens som erhvervsby:

 • En lang tradition for industri: Assens har en lang tradition for industri helt tilbage til 1800-tallet. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der findes også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.
 • En central beliggenhed: Assens ligger centralt i Danmark, tæt på København og Odense. Det giver virksomheder gode muligheder for at nå ud til et bredt marked.
 • En veludviklet infrastruktur: Assens har en veludbygget infrastruktur med gode forbindelser til vej, bane og lufthavn. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
 • En dygtig arbejdsstyrke: Assens har en dygtig arbejdsstyrke med et højt uddannelsesniveau. Det skyldes blandt andet, at der er flere uddannelsesinstitutioner i byen, blandt andet Assens Gymnasium og Fagskole.

Assens er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for erhverv. Byen har en lang tradition for industri, en central beliggenhed, en veludbygget infrastruktur og en dygtig arbejdsstyrke.

Transportforhold i Assens

Assens har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på København og Odense, og der er gode forbindelser til både vej og bane.

Vejtransport: Assens ligger på E20, som er hovedvejsforbindelsen mellem København og Odense. Byen har også gode forbindelser til andre større byer i Danmark og Europa.

Jernbanetransport: Assens har direkte jernbaneforbindelse til København og Odense. Toget tager cirka 1 time fra Assens til København og cirka 30 minutter fra Assens til Odense.

Assens' transportforhold gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere. Byen er derfor en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres forretning.

Vigtige tal om Assens (2023)

Her er nogle af nøgletallene, der beskriver Assens og Assens erhvervsliv:

Befolkning: Assens Kommune har en befolkning på cirka 41.000 indbyggere.

Arbejdsmarked: Assens har et arbejdsmarked med en høj beskæftigelsesfrekvens. I 2023 var beskæftigelsen i Assens 19.000 personer.

Lønniveau: Lønniveauet i Assens er relativt højt. I 2023 var gennemsnitslønnen i Assens 42.000 kr. om måneden.

Uddannelsesniveau: Assens har en højtuddannet arbejdsstyrke. I 2023 havde 45 % af befolkningen i Assens en videregående uddannelse.

Investeringer: Assens er en attraktiv by for investeringer. I 2023 blev der investeret 1,5 milliarder kroner i Assens.

Økonomisk vækst: Assens har en stærk økonomisk vækst. I 2023 voksede Assens økonomi med 4,5 pct.

Disse tal viser, at Assens er en velstående og dynamisk by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en høj beskæftigelsesgrad, et højt lønniveau, en højtuddannet arbejdsstyrke og stærk økonomisk vækst.

Assens største virksomheder

Hytteplanteer en dansk virksomhed, der designer og fremstiller træhuse. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedkontor i Assens. Cabinplant har en årlig omsætning på cirka 100 millioner kroner og eksporterer sine produkter til over 20 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af træhuse, herunder sommerhuse, sommerhuse, helårshuse og erhvervsbyggerier. Cabinplant bruger bæredygtige materialer af høj kvalitet og bygger sine huse med omtanke for miljøet.

Montana Furniture A/S er en dansk virksomhed, der producerer modulopbyggede møbler. Virksomheden blev grundlagt i 1953 og har hovedkontor i Assens. Montana Furniture A/S har en årlig omsætning på cirka 400 millioner kroner og eksporterer sine produkter til mere end 50 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af modulopbyggede møbler, der kan kombineres på mange forskellige måder. Montana Furniture A/S er kendt for sit innovative design og sine høje kvalitetsstandarder.

And-Foam ApS er en dansk virksomhed, der producerer skumgummi. Virksomheden blev grundlagt i 1965 og har hovedkontor i Assens. Dan-Foam ApS har en årlig omsætning på cirka DKK 250 millioner og eksporterer sine produkter til over 30 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af skumgummiprodukter, der bruges i en lang række brancher. Dan-Foam ApS er kendt for sin høje kvalitet og innovative teknologi.

Bydele af Assens

Assens er opdelt i følgende bydele:

Assens Centrum er byens hjerte og hjerte. Her finder du byens hovedgader, butikker, restauranter, caféer og offentlige institutioner. Centret er også hjemsted for Assens Rådhus, Assens Bibliotek og Assens Museum.

Østerby er den østlige del af byen. Her finder du en blanding af bolig, erhverv og industri. Østerby er hjemsted for Assens Gymnasium og Fagskole, Assens Idrætscenter og Assens Friluftssvømmehal.

Vesterby er den vestlige del af byen. Her finder du en blanding af bolig, erhverv og industri. Vesterby er hjemsted for Assens Sygehus, Assens Politistation og Assens Banegård.

Assens er en mangfoldig by med noget for enhver smag. Byen har et rigt kulturliv, gode indkøbsmuligheder og et aktivt erhvervsliv. Assens er også en by med en smuk natur, som giver gode muligheder for rekreation.

Industriområder og arbejdspladser i Assens

De vigtigste industriområder i Assens er:

 • Business Park Assens: Erhvervspark Assens er en 30 hektar stor erhvervspark beliggende øst for Assens bymidte. Parken huser en række virksomheder, heriblandt Montana Furniture A/S, Norlys Møbler og BoConcept.
 • Østerby: Østerby er et område i Assens øst for bymidten. Området huser en række virksomheder, herunder virksomheder inden for industri, metal og plast.
 • Vesterby: Vesterby er et område i Assens vest for bymidten. Området er hjemsted for en række virksomheder, herunder virksomheder inden for industri, fødevarer og logistik.

Kontorområder i Assens

Assens har to vigtige kontorområder:

 • Assens South er det største kontorområde i Assens. Det er beliggende i den sydlige del af byen, tæt på motorvejen og banegården. Området huser en række virksomheder, herunder Vestas, Dansk Supermarked og Assens Kommune.
 • Assens Nord er det næststørste kontorområde i Assens. Det er beliggende i den nordlige del af byen, tæt på havnen. Området huser en række virksomheder, herunder Assens Bygningscenter, Assens Smede og Maskinfabrik samt Assens Landboforening.

Begge kontorarealer er velfungerende og attraktivt beliggende. De tilbyder gode muligheder for transport og infrastruktur, og de er tæt på byens centrum og faciliteter.

Find kontor til leje i Assens

Indkøbsområder i Assens

De vigtigste indkøbsområder i Assens er:

 • Østergade: Østergade er Assens hovedgade og byder på en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og specialbutikker.
 • Nørregade: Nørregade er en anden vigtig handelsgade i Assens. Her finder du blandt andet en række tøjbutikker, skobutikker og dagligvarebutikker.

Find butik til leje i Assens

Butikker i Assens

Assens er en hyggelig by med meget at tilbyde sine besøgende. Udover de mange seværdigheder og attraktioner byder byen også på et bredt udvalg af butikker.

Østergade er Assens hovedgade og byder på en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og specialbutikker.

Her er et par eksempler på butikker, du kan finde på Østergade:

 • Bog & idé: En boghandel med et stort udvalg af bøger, blade og legetøj.
 • H&M: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til mænd, kvinder og børn.
 • Elgiganten: En elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronikprodukter, herunder TV, lyd, computere og smartphones.

Nørregade er en anden vigtig handelsgade i Assens. Her finder du blandt andet en række tøjbutikker, skobutikker og dagligvarebutikker.

Her er et par eksempler på butikker, du kan finde på Nørregade:

 • Zara: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • C&A: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Dagli'brugsen: En dagligvarebutik med et bredt udvalg af dagligvarer.

Lager- og logistikområder i Assens

De vigtigste logistikområder i Assens er:

 • Assens Havn: Assens Havn er en af Danmarks største havne og spiller en vigtig rolle i den danske logistikkæde. Havnen håndterer en bred vifte af varer, herunder fødevarer, byggematerialer og industrivarer.
 • Assens centrum: Assens midtby er et vigtigt knudepunkt for godstransport. Beliggende i krydset mellem E20 og E45 er byen et naturligt sted for lager- og distributionsvirksomheder.

Find lager til leje i Assens