Hvad gør man ved opsigelse af erhvervslejemål fra udlejer?

Hvad gør man ved opsigelse af erhvervslejemål fra udlejer?

Typisk er det en god ting at kigge ens kontrakt igennem for at se om der er aftalt en opsigelsevarsel og om denne er blevet overholdt. Man kan som udgangspunkt sige, at hvis alle aftaler i kontrakten er overholdt, samt de juridiske forhold, kan man som lejer ikke rigtig gøre noget, udover at kigge sig om efter et nyt lokale. Det er dog en god ting at være opmærksom på om udlejer, der laver en opsigelse af det erhvervslejemål som du lejer, har ret til at lave denne opsigelse.

Rent juridisk gælder nogle forskellige ting om opsigelse i forhold hvilken type af erhvervslejemål der bliver opsagt. Udlejer kan nemlig som udgangspunkt ikke frit opsige et erhvervslejemål. Du kan derfor som lejer forholde dig til om udlejeren har ret til at opsigelse af erhvervslejemålet. Det gælder også generelt, at hvis en udlejer opsiger uden at have en opsigelsesgrund kan udlejer have et erstatningskrav over for lejeren.

Du kan læse mere her: https://www.selskabsadvokaterne.dk/artikler/andet/opsigelse-af-erhvervslejemaal/. Her findes andre gode råd om hvad man bør være opmærksom på hvis udlejer opsiger lejemålet.

Hvis det ender med at dit lokale blive opsagt og der er brug for nye, så start din søgning efter nye lokaler på Virksomhedslokaler.dk her: https://www.virksomhedslokaler.dk/.