Hvad er fordelene ved et kontorfællesskab?

Hvad er fordelene ved et kontorfællesskab?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal være en del af et kontorfællesskab eller finde dit eget erhvervslejemål, kan du læse mere om fordelene ved et kontorfællesskab her på siden.

Et kontorhotel kan også nævnes som en slags fællesskab, og det kan du læse meget mere om på siden “Hvad er et kontorhotel?”.(link)

Et kontorfællesskab er et erhvervslejemål, der er opdelt i flere små kontorer, som lejes af en eller flere virksomheder, og her deles faciliteterne, såsom mødelokaler, printeren, wi-fi med mere. Det er ofte lukkede, private kontorer med delte fællesområder. Det betyder også, at man deles om ansvaret for disse områder, og den enkelte virksomhed står derfor ikke alene om ansvaret, hvilket kan være en tidsbesparende faktor og en fordel for virksomheden. Ofte betyder dette også er at frokost er inkluderet i lejen og man derfor som virksomhed ikke behøver tænke på frokost og man kan derfor optimere fokus på ens arbejdsfaglige opgaver. Der er mange andre fordele ved at være i et kontorfællesskab, og fællesskabet i sig selv er en af dem. At være flere virksomheder i samme bygning kan bidrage positivt til det sociale i form af en hyggelig kop kaffe eller en festlig fredagsbar, men det kan også bidrage til det faglige. Måske møder man nogle kompetente mennesker, som kan bruges til sparring eller anden faglig hjælp. Uanset om det er fra samme branche eller en hel anden faggruppe kan vidensudveksling mellem to parter være en fordel for virksomheden. I Kontorfællesskaber kan man let opbygge et netværk af kontakter blandt virksomhederne i fællesskabet og ofte vil der også blive afholdt netværksmøder. Dette er en ting som bør tages med i overvejelser, når et kontor skal vælges. Dette vil være yderst relevant for små såvel som store virksomheder, hvor forskellige samarbejdspartnere potentielt kan blive fundet.

Kontorerne er oftest møblerede og det skaber både tid, penge og rum for virksomheden til selve forretningens fokus. Dertil kan omkostningerne til kontorartikler og evt. service også bringes ned i et fællesskab. Så selvom kvadratmeterprisen typisk er højere end i eget erhvervslejemål, kan andre udgiftsposter blive mindre.

Det er nemt at finde kontorfællesskaber i Danmark, da det bliver mere og mere populært, og det er en løsning, som flere stadig foretrækker. Derfor er der flere muligheder hvad angår geografi og beliggenheden. Fleksibiliteten ved denne type lejemål er større end ved eget erhvervslejemål, da opsigelsesvarslet generelt er kortere i denne type lejemål modsat i eget erhvervslejemål, hvor opsigelsesvarslet kan være 1 år+. Dette er værd at overveje, hvis virksomheden potentielt vokser, og virksomheden får brug for mere plads.