Butikslokale til leje? Hvad skal jeg være opmærksom på?

Butikslokale til leje? Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er forskellige fokuspunkter for forskellige butikker, men for de fleste butikker er butikkens fysiske tilgængelighed vigtigt. Det vil sige, at når du skal ud og kigge på et kommende butikslokale til leje til din virksomhed, så tænk over, hvor stor tilgængeligheden for lokalet er. Er lokalet synligt? Måske er lokalet beliggende på en af de større handelsgader, eller måske ligger det på en sidevej. Begge dele kan fungere fint, men det er op til dig, som kommende lejer at vurdere, hvad der er rigtigt for dig. Gode transportforbindelser til adressen er også vigtig. Det er både offentlig transport og biltransport, der tæller – men det tæller også, at der er den rigtige målgruppe i nærområdet.

Udover tilgængeligheden af lokalet, skal du også være opmærksom på, hvorvidt lokaler har godkendelser til det du skal bruge det til. Eksempelvis hvis man ønsker lokaler til undervisning til butikslokaler til leje, som er godkendt til varm mad. Derudover er det en god ting at være opmærksom på om lokalet kan bruges til netop det du ønsker. I nogle lokaler er det f.eks. ikke tilladt at drive restauration. Det er derfor vigtigt at vide, om der er begrænsninger for virksomheden i det enkelte lejemål - også i forhold til hvilke ændringer man må lave. Det er godt at være opmærksom på hvilke ting i lokalet man må ændre f.eks. maling, om man må bygge  eller generelt bare renovere. Når du besøger lejemålet, læg da også gerne mærke til, om lokalet er en god oplevelse. Er der den stemning, som du ønsker at give dine fremtidige kunder? Er det et lokale, der har potentiale til at få den stemning?

Det er selvfølgelig også vigtigt, hvad lokalet koster at leje, samt depositum – er det realistisk, at tjene penge i lejemålet? Lav et budget, inddrag gerne professionel hjælp, så du er sikker på, at du får et butikslokale, som også er noget virksomheden økonomisk kan klare.