Udlejning af lokaler

Hvis du skal udleje dine lokaler, kan du følge disse 10 trin for at få et overblik over processen. Udlejning af lokaler er en relativt simpel proces, men det kan alligevel være en god idé at få professionel hjælp, når selve lejekontrakten skal udformes.

 

o   Trin 1: Få opmålt størrelsen af dit lejemål og få lavet en plantegning.

o   Trin 2: Find ud hvad lejeprisen skal være. Der er ingen regler for fastsættelse af leje ved udlejning af lokaler, men du kan få et overblik over, hvad priserne er på lignende lokaler i området på Lokaleportalen.dk eller Virksomhedslokaler.dk.

o   Trin 3: Tag billeder af lejemålet.

o   Trin 4: Du er nu klar til udlejning af dine lokaler. Du kan nu lave et prospekt af lejemålet med pris, billeder, beskrivelse og andre fakta omkring lejemålet du finder relevant.

o   Trin 5: Nu skal du markedsføre dine lokaler. Dette kan du gøre ved at oprette en gratis annonce på Lokaleportalen.dk eller Virksomhedslokaler.dk. Det kan også være fordelagtigt at gøre brug af dit netværk på sociale medier, da et opslag hurtigt kan blive delt til potentielle lejere.

o   Trin 6: Når du begynder at modtage henvendelser, er det vigtigt at vende tilbage hurtigt og få aftalt en fremvisning. Konkurrencen om lejerne er stor, så det gælder om at være hurtig.

o   Trin 7: Når du har fået henvendelser fra potentielle lejere, gælder det om at få så mange i spil som muligt. På den måde kan du vælge netop den lejer, som du har bedst kemi med.

o   Trin 8: Når du har fundet en lejer, som du har god kemi med, skal du tjekke vedkommendes økonomi, inden du inddgår en aftale, for at sikre at lejer bliver en god betaler.

o   Trin 9: Nu skal lejekontrakten laves. Du kan købe en skabelon på nettet, eller du kan få en professionel til at udforme kontrakten. Vær opmærksom på at erhvervslejekontrakter har meget stor aftalefrihed, så det er vigtigt at få alle detaljer med, som er vigtige for dig.

o   Trin 10: Du har nu foretaget en udlejning af dine lokaler.

Skal du udleje et lokale? Klik her!